A Kiwi.com Adatvédelmi szabályzata

A Kiwi.comnál mi nagyon komolyan vesszük az Ön adatainak védelmét. Jelenleg az EU területén élő ügyfeleink esetében alkalmazott szabályaink megfelelnek az általános adatvédelemről szóló, 2016/679 számú rendeletnek (GDPR), amely a legszigorúbb előírásokat tartalmazza a világon az adatvédelem terén. A világ egyéb részein élő ügyfeleink esetében mindent megteszünk annak érdekében, hogy számukra is ugyanolyan szintű adatvédelmet biztosítsunk a biztonság (titkosság és sértetlenség), az átláthatóság, az adattakarékosság, a célhoz kötöttség, a pontosság és a korlátozott tárolás garantálása révén. Az adatalanyi jogok tekintetében azonban nem tudjuk minden esetben garantálni az azonos elbánást az EU területén kívül élő ügyfeleink számára. Például ha túlságosan sok kérést kapunk az EU-s ügyfeleinktől (amelyeket mindenféleképpen teljesítenünk kell), akkor előfordulhat, hogy el kell utasítanunk néhány olyan kérést, amely harmadik országbeli ügyfelünktől érkezik.

A jelen Adatvédelmi szabályzatban bemutatjuk, hogy milyen adatokat gyűjtünk Önről, továbbá hogy miért gyűjtjük, hogyan használjuk fel és kivel oszthatjuk meg azokat. Ezenkívül arról is tájékoztatjuk, hogy adatalanyként milyen jogok illetik meg Önt, illetve hogy hogyan élhet azokkal.

A jelen Adatvédelmi szabályzatot kell alkalmazni minden olyan adatfeldolgozás esetében, amelyet a következővel kapcsolatban végzünk: a szolgáltatásaink ügyfelek általi igénybevétele a kiwi.com weboldalon vagy a – Play áruházból és az App Store-ból letölthető – „Kiwi.com” alkalmazáson keresztül.

Kik vagyunk, és hogyan léphet kapcsolatba velünk?

A Kiwi.com s.r.o. adatkezelő adatai: cégjegyzékszám: 29352886, adószám: CZ29352886, székhely: Palachovo náměstí 797/4, Starý Lískovec, postai irányítószám: 625 00, Brno. A vállalat a Brno Kerületi Bíróságnál vezetett cégjegyzék C 74565 jelölésű okmányában található beiktatva.

Adatvédelemmel kapcsolatos ügyekben bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a következő űrlap kitöltésével: kiwi.com/privacy/questions. Ha élni kíván a GDPR biztosította jogaival, akkor a következő űrlapot töltse ki: kiwi.com/privacy/rights.

A jelen Adatvédelmi szabályzatban használt egyes kifejezések

Személyes adat: bármilyen adat, amely kapcsolatba hozható egy közvetlenül vagy közvetetten azonosított vagy azonosítható természetes személlyel. Ez azt jelenti, hogy ha képesek vagyunk azonosítani Önt vagy akár az Ön által használt eszközt, akkor az Önhöz kapcsolható valamennyi adatunkat Személyes adatként kezeljük.

Adatkezelő: a Személyes adatok feldolgozásának céljait és eszközeit meghatározó entitás. Például mi Adatkezelők vagyunk, amikor feldolgozzuk az Ön személyes adatait a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott célokból. Ha Ön jegyet foglal a weboldalunkon vagy az alkalmazásunkban, akkor mi elküldjük az Ön személyes adatait egy másik Adatkezelőnek (a légitársaságnak vagy másik szolgáltatónak), aki ismét felhasználja az Ön személyes adatait a saját céljaira. Minden egyes Adatkezelőnek (akire vonatkozik a GDPR vagy egy hasonló jogi szabályrendszer) rendelkeznie kell egy ehhez hasonló Adatvédelmi szabályzattal, amelyből Ön megtudhatja, hogy hogyan használják fel a személyes adatait. Az alábbiakban felsoroljuk az összes olyan Adatkezelőt, akivel megoszthatjuk az Ön adatait.

Adatfeldolgozó: az Adatkezelő által meghatározott célok elérését segítő harmadik fél. Például Adatkezelőként mi számos harmadik fél szolgáltatóhoz szervezzük ki a tevékenységeink egy részét, hogy azokat ne mi magunk végezzük többek között költséghatékonysági okok miatt. Az Adatfeldolgozó kizárólag a mi írásbeli utasításainknak megfelelően használhatja fel az Ön személyes adatait, és a GDPR kötelez minket arra, hogy olyan szigorú, hivatalos szerződést kössünk vele, amely garantálja az Ön személyes adatainak megfelelő védelmét.

Harmadik országok: azok az országok, amelyekre nem vonatkoznak a GDPR előírásai. Jelenleg Harmadik ország minden olyan ország, amely nem tagja az Európai Uniónak.

Milyen személyes adatokat gyűjtünk?

Minden olyan esetben, amikor szükségünk van az Ön személyes adataira, csak az adott cél eléréséhez szükséges adatait használjuk fel. Az adott céltól függően az alábbi adatait használhatjuk fel:

Az Ön személyazonosító adatai

Ez elsősorban az Ön kereszt- és vezetékneve, állampolgársága, IP-címe, személyi igazolványának száma, vagy egyéb, Ön által megadott személyazonosító adat lehet. Ezenkívül mi hozzárendelünk Önhöz néhány egyedi, általunk használt azonosítót. Ilyen például a foglalási szám vagy bizonyos esetekben egy egyedi promóciós kód.

Az Ön elérhetőségei

Az Ön e-mail címe, telefonszáma vagy bármely más elérhetősége, amelyet Ön rendkívüli helyzetben ad meg számunkra.

Az Ön beállításai

Megjegyezzünk az Ön által választott beállításokat, hogy ugyanazokat a beállításokat alkalmazhassuk, amikor Ön visszatér hozzánk. Például ha Ön valamilyen okból úgy dönt, hogy letiltja a cookie-k használatát, akkor mi megpróbáljuk nem elfelejteni ezt, és gondoskodni róla, hogy ne tároljuk a letiltott cookie-kat a weboldalon tett következő látogatása során.

Az Ön rendelése

A rendelésével és a fizetéssel kapcsolatos adatokat is gyűjtjük, továbbá megőrizzük a múltbéli foglalásait a szolgáltatás nyújtása érdekében, valamint – korlátozott mértékben – marketingcélokból is (a fizetéssel kapcsolatos adatokat soha nem használjuk fel marketingcélokra).

Az Ön weboldalunkon végzett tevékenysége

Amikor Ön a weboldalunkra látogat, akkor mi nyomon követjük az Ön tevékenységét, és felhasználjuk ezeket az információkat a szolgáltatásaink fejlesztése érdekében. Figyeljük például, hogy Ön mely oldalakra látogat el, mire kattint, vagy hogy hol áll a kurzora. Ezek alapján pedig megvizsgáljuk, hogy érdemes-e továbbfejleszteni a weboldalunk egyes funkcióit. Ezenkívül a foglalási űrlapon megadott egyes adatait is megjegyezzük annak érdekében, hogy személyre szabott ajánlatokat küldhessünk Önnek, és hogy ennek keretében emlékeztethessük Önt, ha nem fejezte be a rendelését.

Információk, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az Ön számára érdekes ajánlatokat küldhessünk Önnek

Ha Ön repülőjegyet foglal, vagy más szolgáltatást rendel meg, akkor mi összegyűjtünk néhány információt Önről, hogy az ajánlatainkat Önre és az igényeire szabhassuk. Ezek közé tartoznak a készülékével kapcsolatos (szoftver és hardver) információk, az Ön IP-címe, a tartózkodási helyével kapcsolatos általános információk (pl. időzóna vagy térség), valamint a személyazonosító adatai és az elérhetőségei is.

Az Ön által – esetlegesen – kezdeményezett kapcsolatfelvételkor gyűjtött információk

Ha Ön e-mailt küld nekünk, illetve kapcsolatba lép velünk a chaten vagy telefonon keresztül, akkor mi megőrizzük az Ön elérhetőségeit, a foglalási számát, valamint az összes információt, amit megad a kapcsolatfelvétel során, beleértve magukat az üzeneteket és a telefonbeszélgetéseket is. Ezeket ezután az alábbi célokra használhatjuk fel:

  1. Az Ön problémájának megoldása az ügyfélszolgálati tevékenységünk keretében
  2. Az ügyfélszolgálati csapatunk képzése
  3. Egy esetleges jogi követelés megállapítása, érvényesítése vagy azzal szembeni védekezés

Milyen célokból használjuk fel az Ön személyes adatait?

Szolgáltatásnyújtás

Repülőjáratok és azokhoz kapcsolódó szolgáltatások keresése és lefoglalása

Elsősorban azért gyűjtjük és használjuk fel az Ön személyes adatait, hogy szerződést köthessünk Önnel, és hogy biztosíthassuk az Ön által megrendelt szolgáltatást. Attól függően, hogy Ön milyen szolgáltatásokat vesz igénybe tőlünk, mi a – Felhasználási feltételek 2. cikkében olvasható – Szolgáltatási szerződés megkötéséhez és teljesítéséhez szükséges módon használjuk fel az Ön személyes adatait. Az általunk nyújtott szolgáltatások közé tartozik – elsősorban – az Ön és a választott szolgáltató közötti közvetítés a légi szállítási szerződés és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások tekintetében.

Ennek lebonyolítása érdekében meg kell osztanunk a személyes adatait azzal/azokkal a légitársasággal/légitársaságokkal, amellyel/amelyekkel Ön megköti a légi szállítási szerződést, továbbá egyes esetekben a globális helyfoglalási rendszer (GDS) üzemeltetőjével is.

Ha Ön megrendeli a „különleges segítség” kiegészítő szolgáltatást, vagy ha egészségügyi probléma miatt visszatérítést kér tőlünk, akkor mi az Ön egészségi állapotával kapcsolatos személyes adatait is feldolgozzuk, és „különleges segítség” kérése esetén meg is osztjuk azokat az Ön által választott légitársasággal. A foglalási folyamat során a kifejezett beleegyezését fogjuk kérni a személyes adatainak feldolgozására vonatkozóan. Beleegyezését bármikor visszavonhatja a következő űrlap kitöltésével: kiwi.com/privacy/rights. Azonban felhívjuk figyelmét, hogy ha Ön visszavonja a személyes adatainak feldolgozásra vonatkozó beleegyezését a „különleges segítség” biztosítása kapcsán, akkor a továbbiakban mi nem tudunk segíteni Önnek ezzel a szolgáltatással kapcsolatban.

Egyéb szolgáltatások megrendelése

Előfordulhat, hogy Ön egy általunk vagy egyik partnerünk által a weboldalunkon vagy az alkalmazásunkban kínált egyéb szolgáltatást rendel meg (pl. biztosítást vagy szállást). Ilyen esetekben feldolgozzuk azokat a személyes adatait, amelyek szükségesek a szerződés megkötéséhez, a megrendelt szolgáltatás nyújtásához vagy (ha a szolgáltatást az egyik partnerünk biztosítja) az Ön és a harmadik fél szolgáltató között megkötött szerződésből fakadóan ránk háruló feladatok elvégzéséhez. Ezek közé tartozik az Ön adatainak elküldése a harmadik fél szolgáltató számára. Ide kattintva megtekintheti az összes olyan harmadik fél Adatkezelőt, akivel megoszthatjuk az Ön adatait.

Ilyen esetekben az Ön személyes adatainak általunk történő feldolgozása a szerződés megkötésének vagy teljesítésének szükségessége miatt jogszerű.

Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat az egyik legfontosabb szolgáltatásunk. Az Ön által igényelt szolgáltatás biztosítása érdekében mi megőrizzük az Öntől bármely csatornán keresztül érkező üzeneteket, így például az e-mailben és a chaten kapott üzeneteket, továbbá az Önnel folytatott telefonbeszélgetéseket is rögzítjük. Az ügyfélszolgálati szolgáltatásunk keretében segítséget nyújtunk ügyfeleinknek a köztük és a légitársaságok közötti esetleges jogi viták esetén (pl. járat lekésésekor vagy hasonló helyzetekben). Ennek érdekében partneri kapcsolatot alakítottunk ki egy külső szolgáltatóval. Ha Önnek jogi problémája merül fel, akkor mi elküldjük az Ön e-mail címét ennek a szolgáltatónak, aki kapcsolatba fog lépni Önnel, hogy felajánlja a segítségét a követelésének érvényesítése ügyében. Ide kattintva további információkat olvashat az Ön személyes adatainak harmadik fél Adatkezelővel való megosztásával kapcsolatban.

Ilyen esetekben az Ön személyes adatainak általunk történő feldolgozása szintén a szerződés megkötésének vagy teljesítésének szükségessége miatt jogszerű.

Felhasználói fiók

Ha Ön szeretne létrehozni egy Kiwi.com-fiókot, akkor fel kell dolgoznunk az Ön személyes adatait, így például az e-mail címét, a jelszavát, valamint a fiók létrehozásához szükséges egyéb adatait. Ez a szerződés megkötésének vagy teljesítésének szükségessége miatt jogszerű a részünkről.

Csalások megelőzése

Amikor Ön repülőjegyet foglal, vagy egyéb szolgáltatást rendel meg a weboldalunkon vagy az alkalmazásunkban, akkor a fizetési folyamat során egy külső szolgáltató segít számunkra a csalások megakadályozásában. Ez egy bevett eljárás, amelyet majdnem minden online rendelés esetében alkalmaznak. Ehhez azonban szükség van az Ön személyes adatainak átadására egy külső Adatfeldolgozó számára. Emiatt nem kell aggódnia, hiszen a tranzakció teljesen biztonságos, és mi az egyik legjobb és leggyakrabban alkalmazott csalásmegelőzési eszközt használjuk. Ha szeretne többet megtudni az általunk alkalmazott Adatfeldolgozókról, kattintson ide. Továbbá a tisztességtelenül megszerzett visszatérítések megakadályozása érdekében, ha Ön egy csalárd módon, a bankján keresztül végrehajtott vásárlásról tesz bejelentést, akkor mi megnézhetjük az Ön közösségimédia-profiljait, hogy ellenőrizzük, nem áll-e valamilyen kapcsolatban a jegyet megrendelő személlyel. Ezzel bizonyosodunk meg arról, hogy Ön nem tisztességtelenül próbálja-e meg visszakapni a jegy árát. A jegyet rendelő személlyel meglévő kapcsolatáról csak korlátozott mennyiségű adatot dolgozunk fel, illetve azt is megnézzük, hogy Ön nem tett-e közzé bármilyen információt a járattal kapcsolatban (pl. a járatra való felszállás előtt, a repülőtérén készített fotót).

A vállalatunk és a tulajdonunk védelme érdekében ki kell szűrnünk a csalárd magatartást. A csalások elleni védelem az EU által elismert egyik legerősebb jogos érdek. Ezért ezekben az esetekben a személyes adatainak általunk történő feldolgozása a jogos érdekünk miatt jogszerű.

Marketingcélok

Személyre szabott ajánlatok küldése

Annak érdekében, hogy a legjobb ajánlatokat kínálhassunk Önnek, és hogy maximalizálhassuk a marketingtevékenységük hatékonyságát, közvetlen üzletszerzési célra használjuk fel az Ön személyes adatait (ajánlatküldés e-mailben és a kapcsolódó feldolgozási tevékenységek). Az elérhetőségi adatain kívül megőrizzük a tranzakciótörténetét, a járatokkal kapcsolatos preferenciáit és a velünk kapcsolatos tevékenységeire vonatkozó információkat is. Ezek az adatok segítenek nekünk az ügyfelek szegmentálásában és az ajánlataink személyre szabásában. Például összeállíthatunk egy különleges ajánlatot az Ön számára a korábbi rendelései alapján.

Továbbá, ha Ön megadja az adatait a foglalási folyamat során vagy egy másik szolgáltatás megrendelésekor, akkor mi emlékeztetőt küldhetünk Önnek e-mailben a befejezetlen foglalásairól. Az ilyen módon megadott személyes adatait 30 napig tároljuk.

Mi a közvetlen üzletszerzéssel kapcsolatos jogos érdekünk alapján küldhetünk Önnek ajánlatokat és egyéb kereskedelmi célú üzeneteket. Ön bármikor élhet kifogással ez ellen, és mi haladéktalanul abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását. Ilyen esetben azonban a továbbiakban nem tudunk ajánlatokat küldeni Önnek.

Sohasem osztjuk meg az Ön elérhetőségeit más Adatkezelőkkel az Ön tudta nélkül, és kizárólag a főtevékenységünkhöz kapcsolódó ajánlatokkal keressük meg Önt. Az alábbi hivatkozásokra kattintva bármikor leiratkozhat a tőlünk kapott bármely hírlevélről, illetve ellenőrizheti, hogy mely hírlevelekre van feliratkozva.

Marketingelemzés

A marketingkampányaink fejlesztése érdekében elemezzük a kampányok hatékonyságát, és hogy hogyan befolyásolják a konverziós rátánkat. Az elemzések legnagyobb hatékonyságának és eredményességének garantálása érdekében külső Adatfeldolgozókkal dolgozunk együtt. Ide kattintva megtekintheti, hogy mely külső cégekkel dolgozunk együtt, azaz hogy kikkel osztjuk meg az Ön személyes adatait. Minden ilyen esetben mi maradunk az Adatkezelők, és ezek a külső cégek csak a mi céljaink elérése érdekében használhatják fel az Ön személyes adatait.

Ezekben az esetekben az Ön személyes adatait a piackutatáshoz fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatainak ilyen célból történő feldolgozása ellen. Kifogás esetén megvizsgáljuk annak bizonyíthatóságát, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogunk felülírhatja az Ön egyéni érdekeit, jogait és szabadságát. Ha ez nem bizonyítható, akkor abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Hirdetések, értesítések és bannerek a Kiwi.com és harmadik felek weboldalán

Szeretnénk biztosak lenni abban, hogy Ön nem marad le egyetlen különleges ajánlatunkról sem. Emiatt push értesítéseket küldünk Önnek (az Ön beleegyezésével) a weboldalon és az alkalmazáson keresztül, továbbá a korábbi rendelései alapján Önnek szóló hirdetéseket jelenítünk meg a Kiwi.com és harmadik felek weboldalán. Ezért előfordulhat, hogy Ön más weboldalon lát olyan hirdetést, amely a Kiwi.com oldalán történő járatfoglalást reklámozza.

Mi a közvetlen üzletszerzéssel kapcsolatos jogos érdekünk alapján küldhetünk értesítéseket és jeleníthetünk meg hirdetéseket Önnek. Ön bármikor élhet kifogással ez ellen, és mi haladéktalanul abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Ismerősajánlás

Ha az Ön egyik ismerőse rendelkezik Kiwi.com-fiókkal, akkor előfordulhat, hogy ő ajánlja Önt számunkra, és megadja nekünk az Ön e-mail címét annak ellenére, hogy Ön sosem látogatott el a weboldalunkra, illetve még nem is hallott korábban a Kiwi.com oldaláról. Ilyen esetben Ön egy hivatkozást tartalmazó, tájékoztató e-mailt kap tőlünk. Ha Ön a hivatkozásra kattintás után foglalást bonyolít le a weboldalunkon, akkor Ön és az ismerőse is jóváírást kap, amely kedvezményként használható fel repülőjegy vagy egyéb szolgáltatás vásárlásakor.

Ilyen esetben az Ön személyes adatait a közvetlen üzletszerzéshez fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatfeldolgozás ellen, és mi haladéktalanul abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Szolgáltatásaink fejlesztése

A weboldalunk és a szolgáltatásaink fejlesztése

Mint minden más vállalkozásnak, nekünk is szükségünk van az Önnel, azaz az ügyfelünkkel kapcsolatos adatokra ahhoz, hogy fejleszteni tudjuk az üzletvitelünket. Ebből a célból külső cégek szolgáltatásait vesszük igénybe, amelyek segítségével nyomon követhetjük és elemezhetjük az Ön viselkedését. Ennek eredményeként pedig olyan tendenciák és mintázatok tárulnak elénk, amelyeket figyelembe véve fejleszteni tudjuk az üzleti tevékenységünk számos területét.

Ide kattintva megtekintheti, hogy mely külső cégekkel dolgozunk együtt, azaz hogy kikkel osztjuk meg az Ön személyes adatait. Minden ilyen esetben mi maradunk az Adatkezelők, és ezek a külső cégek csak a mi céljaink elérése érdekében használhatják fel az Ön személyes adatait.

Ezekben az esetekben az Ön személyes adatait a szolgáltatásfejlesztéshez fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatainak ilyen célból történő feldolgozása ellen. Kifogás esetén megvizsgáljuk annak bizonyíthatóságát, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogunk felülírhatja az Ön egyéni érdekeit, jogait és szabadságát. Ha ez nem bizonyítható, akkor abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Ügyfélszolgálati csapatunk képzése és értékelése

Ha Ön felhívja az ügyfélszolgálati telefonszámaink egyikét, illetve kapcsolatba lép velünk e-mailben vagy a chaten keresztül, akkor mi a szolgáltatásfejlesztés érdekében rögzítjük a telefonbeszélgetést, és az üzeneteket is tároljuk. Ezeket a felvételeket és üzeneteket kiválogatjuk, és csak azokat őrizzük meg, amelyek esetében valamelyik munkatársunk hibát követett el az ügyfél kérésének kezelése tekintetében. Ezeket a felvételeket és üzeneteket később felhasználjuk a képzéseken, hogy ezek a hibák ne forduljanak elő a jövőben.

Ezekben az esetekben az Ön személyes adatait szintén a szolgáltatásfejlesztéshez fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatainak ilyen célból történő feldolgozása ellen. Kifogás esetén megvizsgáljuk annak bizonyíthatóságát, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogunk felülírhatja az Ön egyéni érdekeit, jogait és szabadságát. Ha ez nem bizonyítható, akkor abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Egyéb célok

Jogi követelések megállapítása, érvényesítése, illetve azokkal szembeni védekezés

Személyes adatait jogi követelések megállapítása és érvényesítése, illetve az azokkal szembeni védekezés céljából is tároljuk és feldolgozzuk. Ha Ön jegyet foglal, vagy egyéb szolgáltatást rendel meg, akkor mi az összes lényeges adatot tároljuk egy esetleges jövőbeli, Ön által vagy általunk támasztott jogi követelés esetére. Ugyanebből az okból, ha Ön adatvédelemmel kapcsolatos kérést küld nekünk, akkor mi tároljuk az Ön által megadott összes adatot, valamint a kérés általunk történő kezelésével kapcsolatos információkat is.

Általában ebből a célból 4 évig őrizzük meg az Ön adatait. Ez a 89/2012. számú törvény – a Polgári Törvénykönyv – által megengedett maximális elévülési idő (az a maximális időkeret, ameddig Ön pert indíthat ellenünk). A kizárólag ebből a célból tárolt személyes adatait sosem használjuk fel semmilyen más célra.

Ezekben az esetekben az Ön személyes adatait a törvényes jogaink védelméhez fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatainak ilyen célból történő feldolgozása ellen. Kifogás esetén megvizsgáljuk annak bizonyíthatóságát, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogunk felülírhatja az Ön egyéni érdekeit, jogait és szabadságát. Ha ez nem bizonyítható, akkor abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Jogi kötelezettségeknek való megfelelés

Egyes személyes adatait azért kell felhasználnunk, hogy meg tudjunk felelni bizonyos ránk vonatkozó jogi kötelezettségeknek. Mivel ez jogi okok miatt szükségszerű, ezekben az esetekben nincs szükségünk az Ön hozzájárulására. Ilyen esetekben az Ön személyazonosító adatait, elérhetőségeit és a foglalásaival kapcsolatos információkat dolgozzuk fel. Az ezzel kapcsolatos főbb jogi kötelezettségeket a következő jogszabályok írják elő: a 89/2012. számú törvény (a Polgári Törvénykönyv); a 634/1992. számú (fogyasztóvédelmi) törvény; az áfáról szóló, 235/2004. számú törvény; valamint az 563/1991. számú (számviteli) törvény. Ha Ön élni kíván a GDPR biztosította valamelyik jogával, és adatvédelemmel kapcsolatos kéréssel fordul hozzánk, akkor kérni fogunk Öntől néhány személyes adatot, amelyet azután feldolgozunk a GDPR előírásainak való megfelelés érdekében.

Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait és miért?

Adatok megosztása más Adatkezelőkkel

Személyes adatait megosztjuk harmadik felekkel, hogy azokat a saját céljaikra használhassák fel. Adatait azokkal a légitársaságokkal osztjuk meg, amelyekkel Ön – a mi közvetítői szolgáltatásunk révén – szállítási szerződést köt. A légitársaság adatait megadjuk Önnek, mielőtt velünk vagy – azonos feltételek mellett – egy másik szolgáltatóval megköti a szerződését. Egyes esetekben a globális helyfoglalási rendszer (GDS) üzemeltetőivel is megosztjuk az Ön személyes adatait.

Ez az jelenti, hogy az Ön személyes adatait megismerhetik a kiválasztott légitársaságok vagy egyéb, harmadik országbeli szolgáltatók. Ide kattintva további információkat kaphat az adatainak harmadik országokba történő továbbításáról.

Az egyes légitársaságok a saját adatvédelmi szabályzatuk szerint kezelik az Ön személyes adatait (a szabályzat megtalálható minden egyes légitársaság weboldalán). A személyes adatok más szolgáltatóknak való továbbítása a személyes adatokra vonatkozó, alkalmazandó törvényeknek és szabályoknak megfelelően történik.

További információk

CÉL MAGYARÁZAT PARTNEREK
Szolgáltatásnyújtás Jegyfoglalás
Ahhoz, hogy le tudjuk foglalni az Ön által választott jegyeket, el kell küldenünk a személyes adatait a kiválasztott utasszállítóknak.
Az az utasszállító, akinek a jegyét Ön megvásárolja. Amikor Ön jegyet foglal, mindig látni fogja, hogy melyik utasszállítóval fog utazni.
Globális helyfoglalási rendszerek
A járatkereséshez időnként a globális helyfoglalási rendszert (GDS) használjuk. A GDS-szolgáltatók minden esetben adatkezelők. A GDS-szolgáltatók adatvédelmi feladatait a számítógépes helyfoglalási rendszerek ügyviteli szabályzatáról szóló, 80/2009 számú EU-rendelet határozza meg.
Amadeus
Galileo (üzemeltető: Travelport)
Egyéb szolgáltatások
Amikor Ön egy másik szolgáltatást rendel meg, akkor mi elküldjük a személyes adatait az Ön által megrendelt szolgáltatást biztosító harmadik félnek.
Az Ön által megrendelt szolgáltatást nyújtó fél. Amikor Ön szolgáltatást rendel meg, mindig látni fogja a szolgáltató nevét.
Marketing Harmadik felek marketingtevékenysége
Ezek a partnerek a tőlünk kapott adatok alapján egy, az Ön preferenciáit tartalmazó profilt hoznak létre, hogy harmadik felek releváns hirdetésit jeleníthessék meg az Ön számára. Sosem osztunk meg olyan adatot, amely alkalmas az Ön közvetlen azonosítására.
travel audience GmbH
Sojern, Inc.
Jogi követelések előterjesztése, érvényesítése vagy védelme Jogi követelések
Törvényes jogaink és követeléseink védelméhez igénybe vehetjük más jogalanyok szolgáltatásait.
Ügyvédek, behajtási ügynökségek.

Adatok megosztása Adatfeldolgozókkal

Számos olyan elvégzendő tevékenység van, amit nem tudunk saját magunk végrehajtani. Ezért külső partnerek segítségét vesszük igénybe. Ezekben az esetekben a partnerek sokszor nem tudják az elvárható módon elvégezni a feladatot az Ön személyes adatai nélkül. Ezért osztjuk meg velük azokat. Az összes ilyen esetben azonban mi maradunk az Adatkezelők, ők pedig csak Adatfeldolgozóként használják fel az Ön személyes adatait.

Ez azt jelenti, hogy az adatai ugyan a birtokukba kerülnek, azonban nekik csak azok feldolgozásához van joguk a mi céljaink érdekében és a mi felügyeletünk mellett. Az Adatfeldolgozók semmilyen körülmények között sem használhatják fel az Ön adatait a saját céljaikra, illetve olyan módon, amely ellentétes a megállapodásunkkal.

Kizárólag olyan partnerekkel működünk együtt, akik kielégítő garanciákat adnak arra, hogy megfelelnek a GDPR előírásainak, és hogy az Ön adatait mindig biztonságos módon tárolják.

További információk

CÉL MAGYARÁZAT PARTNEREK
Szolgáltatásnyújtás Alapvető infrastruktúra
Szinte mindegyik internetes vállalat esetében, így számunkra is az a legkedvezőbb üzleti megoldás, ha az alapvető infrastruktúránk (szervereink) működtetését kiszervezzük a világ legnagyobb, legjobb és legbiztonságosabb szolgáltatóinak.
Amazon Web Services Inc.
OVH
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Foglalások kezelése és ügyfélszolgálat
Az Ön foglalásával és ügyfélszolgálati tevékenységeivel kapcsolatos adatokat egy helyen kell tárolnunk. Ezért olyan, külső szolgáltató(k)tól származó platformokat/szoftvereket használunk, amelyek segítségével a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében gyorsan hozzáférhetünk az Ön adataihoz.
Citrix Systems, Inc.
Kortechs d.o.o
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Fizetések fogadása és feldolgozása
Ahhoz, hogy megkapjuk szolgáltatásaink ellenértékét Öntől, át kell adnunk a kártyás fizetéssel kapcsolatos személyes adatait „kifizetések fogadásával” foglalkozó szolgáltatóknak (internetes bankoknak és pénzforgalmi szolgáltatóknak). Fizetési adatainak feldolgozásához olyan külső fizetési átjárót használunk, amely megfelel az iparág legmagasabb szintű biztonsági szabványainak (PCI DSS).
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
Kommunikáció e-mailben és SMS-ben
A szolgáltatás biztosítása során e-maileket és SMS-eket küldünk ügyfeleinknek. Az automatikus és zökkenőmentes üzenetküldéshez külső technológiai szolgáltatók szolgáltatásait használjuk.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Customer and Message Systems, Inc. (Sparkpost)
The Rocket Science Group LLC (Mandrill)
Mailgun Technologies, Inc.
SendGrid, Inc.
Csalások megelőzése
A csalárd tranzakciók elkerülése érdekében egy külső technológiai szolgáltató által biztosított „csalásmegelőzési rendszerrel” ellenőrizzük a fizetéseket, amely észleli a csalárd fizetésre irányuló kísérleteket.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Foglalás és jegyeladó partnerek
Időnként segítségre van szükségünk a jegyek megvásárlásához. A legtöbb esetben különféle külső elosztóhálózatok szolgáltatásait használjuk. Néha olyan külső közvetítők szolgáltatásait is igénybe vesszük, amelyek segítenek nekünk az elosztóhálózatoktól való közvetett jegyvásárlásban. Ezeket a módszereket a lehető legjobb árak megtalálása érdekében alkalmazzuk.
Különböző online utazási irodák, amelyekkel megállapodást kötöttük a foglalási és/vagy jegyvásárlási szolgáltatások biztosításáról.
Jogérvényesítési szolgáltatások
Amikor utasszállítókkal szemben képviseljük Önt jogainak és követeléseinek védelme érdekében, külső felek szolgáltatásait is igénybe vehetjük.
Ügyvédek, behajtási ügynökségek.
Marketingcélok Személyre szabott ajánlatok küldése és marketingelemzések
A piaci szegmentálás érdekében időnként reklámanyagokat küldünk Önnek, vagy felhasználjuk az Ön személyes adatait, hogy az ügyfeleink közös jellemzői alapján megtudjuk, melyik marketingstratégiát érdemes alkalmaznunk. Ennek automatizálásához külső feleknek szervezzük ki ezeket a szolgáltatásokat.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Jaco Analytics Ltd.
ADARA, Inc.
CityAds Media, LLC.
Szolgáltatásaink fejlesztése Adatelemzések
Külső szolgáltatók adatelemzési és adatnaplózó szoftvereit használjuk, amelyek segítségével jobban megismerhetjük ügyfélbázisunkat, valamint a lehető legpraktikusabbá tehetjük szolgáltatásainkat az ügyfeleink számára.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc.
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
Szoftverfejlesztés
Időnként olyan külső szoftverfejlesztőkkel is megoszthatunk személyes adatokat, amelyek technológiai fejlesztések terén nyújtanak segítséget.
Jelenleg számos szoftverfejlesztővel dolgozunk együtt. Az adataik védelme érdekében nem osztjuk meg a személyes adataikat.
Egyéb célok Könyvelés
Kötelesek vagyunk az előírásoknak megfelelő számlákat kiállítani, és a cseh törvények által előírt nyilvántartást vezetni számviteli dokumentumainkról (például a számláinkról). Ehhez külső fél által biztosított számviteli rendszereket használunk.
Fakturoid s. r. o.

Mennyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait?

Általában addig tároljuk az Ön személyes adatait, ameddig bármely felsorolt cél miatt szükségünk lehet rá. Az adatmegőrzés maximális ideje általában 4 év, amely megegyezik a Cseh Köztársaságban érvényes elévülési idő maximális hosszával (jogi követelések megállapítása, érvényesítése, illetve azokkal szembeni védekezés esetén).

Kivételt képez ez alól, ha az adatmegőrzés célja a személyre szabott ajánlatok küldése. Ebből a célból Ön rendszeresen fog ajánlatokat kapni tőlünk e-mailben, azonban minden egyes e-mailben egy egyszerű lehetőséget biztosítunk a leiratkozásra, amely révén Ön letilthatja az adatainak ilyen célú felhasználását. Tehát ilyen célokra addig tároljuk és használjuk fel az Ön személyes adatait, amíg Ön le nem iratkozik.

Hogyan férhet hozzá és ellenőrizheti a személyes adatait?

Szeretnénk, ha mindig ellenőrzése alatt tartaná a személyes adatait. Önnek vannak bizonyos jogai, amelyek lehetővé teszik ezt. Bizonyos körülmények között Önnek lehetősége van:

  1. hozzáférni az általunk felhasznált vagy feldolgozott valamennyi adatához, illetve másolatot kérni ezekről;
  2. az adatainak törlését kérni tőlünk;
  3. helyesbíteni az általunk feldolgozott adatait, ha úgy gondolja, hogy azok hibásak;
  4. korlátozni az adatfeldolgozást;
  5. kifogást emelni az adatfeldolgozás ellen;
  6. széles körben használt és géppel olvasható formátumban megkapni a személyes adatait, vagy átvinni ezeket az adatokat egy másik szolgáltatóhoz.

Ha élni kíván a jogaival, akkor küldje el a kérését nekünk e-mailben a következő űrlap használatával: kiwi.com/privacy/rights.

Felhívjuk figyelmét, hogy a személyes adatai biztonságának garantálása érdekében csak azokat a kéréseket teljesítjük, amelyek a foglaláskor vagy egy szolgáltatás megrendelésekor megadott e-mail címről érkeznek. Ha a foglalást más bonyolította le Ön számára, akkor további információkat (pl. foglalási számot stb.) fogunk kérni Öntől, hogy meggyőződhessünk róla, hogy valóban Ön az érintett személyes adatok tulajdonosa.

További információk

Személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön bármikor tájékoztatást kérhet tőlünk arról, hogy feldolgozzuk-e az Ön személyes adatait, továbbá joga van megkapni az alábbi információkat:

  1. milyen célokból dolgozzuk fel az Ön személyes adatait;
  2. az általunk feldolgozott személyes adatainak kategóriái;
  3. azon harmadik felek listája, akikkel megosztjuk az Ön személyes adatait, különösképpen abban az esetben, ha ezeknek a harmadik feleknek a székhelye harmadik országban van;
  4. a személyes adatok felhasználásának tervezett időtartama, vagy legalább az adatmegőrzési időszak meghatározásának módja;
  5. az Önt érintettként a GDPR értelmében megillető jogok;
  6. az Önt megillető – felügyeleti hatósághoz történő – panaszbenyújtási jog;
  7. a személyes adatok forrása abban az esetben, ha azokat nem közvetlenül Öntől kaptuk meg;
  8. az Önt esetlegesen érintő automatizált döntéshozatallal kapcsolatos bármilyen információ;
  9. a személyes adatok harmadik országba történő továbbításának időpontja, valamint a GDPR értelmében alkalmazandó biztosítékok.

Kérésre az általunk feldolgozott személyes adatait is elküldjük Önnek. Az ezeket az adatokat tartalmazó dokumentum első példánya ingyenes, A további példányokért azonban díjat számolhatunk fel az adminisztrációs költségeink fedezése érdekében.

Az adathordozhatóság elve alapján kikérheti az adatait, amelyeket széles körben használt formátumban küldünk el Önnek.

A személyes adatok törlése

Önnek joga van töröltetni (pontosabban visszafordíthatatlanul anonimizáltatni) valamennyi személyes adatát, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  1. a továbbiakban nincs szükségünk az Ön személyes adataira a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott egyetlen célból sem;
  2. Ön sikeresen tiltakozott az adatainak kezelése ellen a GDPR 21. cikke alapján, és nincs egyéb olyan ok, ami miatt szükségünk lenne a személyes adataira;
  3. jogszerűtlenül kezeltük személyes adatait; vagy
  4. jogi kötelezettség miatt törölnünk kell a személyes adatait.

Nem kérheti azonban a személyes adatok törlését, ha az adatok kezelése az alábbi okok miatt szükséges:

  1. a véleménynyilvánítás és az információ szabadságához való jog gyakorlása;
  2. a személyes adatok megőrzését előíró jogi kötelezettségnek való megfelelés; vagy
  3. a személyes adatokra jogi követelések előterjesztése, érvényesítése vagy védelme érdekében van szükségünk.

A személyes adatok helyesbítése

Ha úgy gondolja, hogy az általunk kezelt személyes adatok bármelyike pontatlan, akkor tájékoztathat minket erről, és mi mindent megteszünk a helyesbítésük érdekében.

Felhívjuk a figyelmét, hogy nem tudjuk helyesbíteni azokat az adatbázisunkban szereplő adatokat, amelyek a jegyéhez kapcsolódnak. Ha meg is tennénk ezt, attól még az utasszállítóknál és az egyéb szolgáltatóknál nem módosulnának az adatai, és emiatt nem tudnánk összekapcsolni a szolgáltatásokat. Ha szeretné módosítani a jegyen szereplő adatokat, ezt bármikor megteheti a Kiwi.com webhelyen, a Foglalásaim kezelése oldalon.

Személyes adatok kezelésének korlátozása

Bizonyos feltételek mellett korlátozzuk az Ön személyes adatainak kezelését. Ezt azt jelenti, hogy személyes adatait kizárólag archiválás vagy biztonságos archívumba helyezés céljából kezeljük. Ön az alábbi esetekben kérheti ezt a korlátozást:

  1. Ön vitatja a személyes adatok pontosságát (a probléma megoldását követően folytatjuk az adatok kezelését);
  2. jogszerűtlenül kezeltük a személyes adatait, azonban a törlés helyett Ön csak az adatkezelés korlátozását kéri;
  3. a személyes adatainak kezelésére kizárólag jogi követelések előterjesztése, érvényesítése vagy védelme érdekében van szükségünk; vagy
  4. Ön tiltakozott az adatkezelés ellen a GDPR 21. cikkének 1. bekezdése alapján, és a kérés indokoltságának vizsgálata folyamatban van.

Tiltakozás a személyes adatainak kezelése ellen

Ha a személyes adatok kezelésének jogalapja a jogos érdek, Ön tiltakozhat az adatok bármilyen célból való felhasználása ellen. Ha Ön marketingcélból történő adatkezelés ellen tiltakozik, azonnali hatállyal beszüntetjük a személyes adatok ilyen célból történő kezelését.

Ha Ön bármilyen más célból, jogos érdek jogalappal folytatott adatkezelés ellen tiltakozik, abban az esetben is beszüntetjük a személyes adatok ilyen célból történő kezelését, kivéve ha bizonyítani tudjuk, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogunk elsőbbséget élvez az Ön személyes érdekeivel, jogaival és szabadságával szemben.

Személyes adatok hordozhatósága

Önnek joga van ahhoz, hogy széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, majd továbbítsa egy másik, Ön által kiválasztott adatkezelőnek azokat a személyes adatokat, amelyeket a szolgáltatásaink nyújtása céljából kezelünk (vagy bármilyen más olyan célból, amely esetében az adatkezelés alapja az, hogy Ön hozzájárult egy szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez, illetve az, hogy szükséges egy szerződés megkötése vagy teljesítése).

Cookie-k és hasonló technológiák

A cookie-k olyan kis méretű szövegfájlok, amelyeket azért helyezünk el az Ön készülékén, hogy bizonyos célokból megjegyezzünk egyes Önnel kapcsolatos információkat. Ilyen célok például a következők: a weboldalunk alapfunkcióinak működtetése; az Ön weboldalunkkal kapcsolatos beállításainak tárolása; az Ön fiókjának kezelése; csalásmegelőzés; a teljesítmény növelése a weboldalunk böngészése során; marketingcélok; valamint az Ön weboldalunkon végzett tevékenységének elemzése a weboldalunk és a szolgáltatásaink fejlesztése érdekében.

Oldalunkon alapvetően három fajta cookie-val találkozhat:

  1. A weboldalunk üzemeltetéséhez és a szolgáltatásnyújtáshoz mindenképpen szükséges cookie-k (ezek a cookie-k nem tilthatók le).
  2. Az úgynevezett „teljesítmény cookie-k”, amelyeket a szolgáltatásunk fejlesztéséhez szükséges statisztikák elkészítéséhez használunk.
  3. Marketingcélokból használt cookie-k.

A statisztikai és marketingcélokból használt cookie-k letilthatók a cookie-beállításoknál (itt).

További információk

I. NÉLKÜLÖZHETETLEN COOKIE-K

COOKIE-K CÉL
__cfduid
__cfruid
CloudFlare biztonsági funkciók
A webhelyünk alapvető funkcióinak technikai biztonsága érdekében szükséges cookie-k.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
Egy, a webhelyünkön végrehajtott minden egyes fizetés esetében használt csalásmegelőzési eszköz. Ez a cookie nélkülözhetetlen a tranzakció végrehajtásához.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
Ezekkel a cookie-kkal követjük nyomon azt, hogy Ön melyik társwebhelyről érkezik (ha onnan érkezik), továbbá azokat az információkat is, amelyek a társwebhelyekkel meglévő hárompontos kapcsolat, például a sikeres foglalás jelzéséhez szükségesek. Ez a cookie nélkülözhetetlen üzleti modellünk működéséhez.
cookie_consent Ez a cookie teszi lehetővé, hogy megjegyezzük az Ön cookie-beállításait.
preferred_currency Ez a cookie teszi lehetővé, hogy megjegyezzük az Ön pénznemmel kapcsolatos beállításait.
preferred_language Ez a cookie teszi lehetővé, hogy megjegyezzük az Ön nyelvbeállításait.
raf_creditBalance Ha ajánlást küld egy ismerősének a fiókjából, akkor ezzel a cookie-val tudjuk nyomon követni az Ön jóváírás-egyenlegét.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID Ez a cookie a be nem jelentkezett felhasználók nyomon követéséhez szükséges. E cookie nélkül webhelyünk több alapfunkciója nem működik.
ua_session_token E nélkül a cookie nélkül a felhasználók nem tudnának bejelentkezni a Kiwi.com-fiókjukba.
track_* Ennek a cookie-nak a segítségével tudjuk meg, hogy a felhasználó befejezte-e a rendelési folyamatot.
ignore_mobile_ad Ezzel a cookie-val figyeljük azt, hogy a felhasználó bezárta-e már a mobilalkalmazásunk hirdetését a webhelyünkön tett látogatása során. A cookie nélkül nem tudnánk rögzíteni, hogy a hirdetést bezárták-e, ezért az minden egyes oldalon felugrana.

II. TELJESÍTMÉNYFIGYELŐ COOKIE-K

COOKIE-K CÉL
_ga
_gat_UA-29345084-1
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
A Google Analytics-eszközök segítségével mérjük a webhelyünk forgalmát, figyeljük, hogy a látogatók milyen műveleteket hajtanak végre a webhelyünkön, továbbá egyéb hasznos információkat is kapunk, miközben a látogatók a webhelyünket böngészik.
__inf_* Exponea Infinario
Akárcsak a Google Analytics, ez a cookie is a webhelyünk forgalmának mérését segíti. Ezzel az eszközzel kifejezetten azt figyeljük, hogy hány látogató foglalt le jegyet vagy más szolgáltatást. Ezzel a cookie-val a webhelyünk új funkcióinak teszteléséhez is gyűjtünk adatokat.
jaco_uid Jaco Analytics
Ez a cookie lehetővé teszi a Jaco rögzítőprogramjának használatát, amellyel figyelemmel követhetjük, hogy a felhasználók milyen műveleteket hajtanak végre a webhelyünkön. Ennek segítségével fejleszteni tudjuk a webhelyünket, mivel látjuk például, hogy a felhasználók értik-e az egyes funkciókat, és rendeltetésszerűen használják-e azokat.
splitster_* Ezt a cookie-t A/B-teszteléshez használjuk, amikor új funkciókkal bővítjük a webhelyünket, illetve amikor bármilyen módosítást hajtunk végre a webhelyen, és tesztelni szeretnénk a felhasználók ezzel kapcsolatos reakcióit. Ezzel a cookie-val két részre oszthatjuk a látogatóinkat, és a webhely két különböző verzióját jeleníthetjük meg számukra.
logglytrackingsession Loggly
Ezzel a cookie-val információkat gyűjtünk a webhelyünk általános működéséről és a webhelyen végrehajtott összes tevékenységről. A fejlesztőink ezáltal ki tudják szűrni a webhelyünkön fellépő hibákat. A cookie nélkül korlátokba ütközne bizonyos hibák kijavítása.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
Ezzel a cookie-val nyomon tudjuk követni, hogy a felhasználóink pontosan milyen útvonalat járnak be a webhelyünk böngészése közben.

III. MARKETINGCÉLÚ COOKIE-K

COOKIE-K CÉL
cto_lwid Criteo
A Criteo egy hirdetési hálózat, amely segítségével hirdetéseket jeleníthetünk meg olyan külső webhelyeken, amelyeket Ön felkeres.
__inf_* Exponea Infinario
Ez a cookie marketingelemzésekhez és a marketingtevékenységek automatizálásához szükséges. A cookie segítségével szegmentálni tudjuk az ügyfeleinket, majd ezt követően személyre szabott e-maileket és leküldéses (push) értesítéseket küldhetünk nekik, illetve felugró és egyéb hirdetéseket jeleníthetünk meg számukra a Kiwi.com és harmadik felek webhelyén.

IV. HARMADIK FÉLTŐL SZÁRMAZÓ MARKETINGCÉLÚ COOKIE-K

COOKIE-K CÉL
Travel Audience Travel Audience
E cookie-val adatokat gyűjtünk a keresési szándékokról, valamint a népszerű útvonalakkal és időszakokkal kapcsolatban, hogy az Ön érdeklődésére számot tartó ajánlatokat jeleníthessünk meg. Ezek a célközönségre szabott, dinamikus és alakítható ajánlatok a Travel Audience hálózatának felhasználói számára jelennek meg.
Sojern Sojern
E cookie-val adatokat gyűjtünk a keresési szándékokról, valamint a népszerű útvonalakkal és időszakokkal kapcsolatban, hogy az Ön érdeklődésére számot tartó ajánlatokat jeleníthessünk meg. Ezek a célközönségre szabott, dinamikus és alakítható ajánlatok a Sojern hálózatának felhasználói számára jelennek meg.

Az Ön adatainak továbbítása az Európai Unió területén kívülre

Szükség esetén továbbíthatjuk az Ön személyes adatait az Európai Unió területén kívülre. Erre akkor van szükség, ha Ön egy harmadik országbeli légitársaság járatára foglal jegyet, illetve ha egy olyan szolgáltatótól rendel meg szolgáltatást, amelynek a székhelye egy harmadik országban van. Nyilvánvalóan azért kell továbbítanunk az Ön adatait ezeknek a harmadik feleknek, mert azok nélkül nem tudnák biztosítani a megrendelt szolgáltatást.

Ha az adatokat fogadó címzett olyan országban van bejegyezve, ahol nem biztosítanak megfelelő védelmi szintet a GDPR 45. cikke értelmében, és nem is nyújtanak megfelelő garanciákat a GDPR 46. cikke értelmében, akkor a személyes adatokat a GDPR 49. cikke, 1. bekezdésének b) pontjában megfogalmazott kivétel alapján továbbítjuk. Az egyes légitársaságok és szolgáltatók a saját adatvédelmi szabályzatuk szerint kezelik az Ön személyes adatait (a szabályzat megtalálható minden egyes légitársaság weboldalán). A személyes adatok más szolgáltatóknak való továbbítása a személyes adatokra vonatkozó, alkalmazandó törvényeknek és szabályoknak megfelelően történik.

Panasz benyújtása a felügyeleti hatóságnak

Az adatvédelem egy komoly dolog, és a szabályok helyes alkalmazása nem egyszerű. Senki sem tökéletes, ezért előfordulhat, hogy hibázunk. Ha Ön úgy érzi, hogy nem megfelelően kezeltük a személyes adatait, akkor kérjük, először forduljon hozzánk, és mi mindent meg fogunk tenni az ügy rendezése érdekében. Bármilyen adatvédelemmel kapcsolatos probléma esetén bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a következő űrlap használatával: kiwi.com/privacy/questions.

Mindazonáltal Önnek joga van bármikor panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál. Ha Ön az Európai Unió állampolgára, akkor a lakóhelye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállam hatóságánál tehet panaszt.

A panaszokat rendszerint a csehországi személyesadat-védelmi hivatal fogja kezelni. További információkat a következő oldalon talál: http://www.uoou.cz.

Contacting us and exercising your rights

For all matters concerning privacy and data protection, you can always contact us through this form: kiwi.com/privacy/questions. To exercise your rights related to your Personal Data, you can use this form: kiwi.com/privacy/rights.

Adatvédelmi tisztviselő

Személyes adatainak feldolgozását illető bármilyen probléma vagy a GDPR által biztosított jogok érvényesítése ügyében bármikor felveheti a kapcsolatot az adatvédelmi tisztviselőnkkel.

Lásd a kapcsolatfelvételi adatokat.

Oliver Švolík
A Kiwi.com adatvédelmi tisztviselője
[email protected]

Az adatvédelmi szabályzat változásai

Üzleti tevékenységünk változásával előfordulhat, hogy más módon kell feldolgoznunk a személyes adatokat. Az ilyen változások esetén az átláthatóság alapelvének megfelelően frissítjük az adatvédelmi szabályzatot is. Ha a jövőbeli módosulások érintik Önt, értesíteni fogjuk e-mailben.

Ez az adatvédelmi szabályzat 2019. július 1-től érvényes.