A Kiwi.com Adatvédelmi szabályzata

A Kiwi.comnál mi nagyon komolyan vesszük az Ön adatainak védelmét. Jelenleg az EU területén élő ügyfeleink esetében alkalmazott szabályaink megfelelnek az általános adatvédelemről szóló, 2016/679 számú rendeletnek (GDPR), amely a legszigorúbb előírásokat tartalmazza a világon az adatvédelem terén. A világ egyéb részein élő ügyfeleink esetében mindent megteszünk annak érdekében, hogy számukra is ugyanolyan szintű adatvédelmet biztosítsunk a biztonság (titkosság és sértetlenség), az átláthatóság, az adattakarékosság, a célhoz kötöttség, a pontosság és a korlátozott tárolás garantálása révén. Az adatalanyi jogok tekintetében azonban nem tudjuk minden esetben garantálni az azonos elbánást az EU területén kívül élő ügyfeleink számára. Például ha túlságosan sok kérést kapunk az EU-s ügyfeleinktől (amelyeket mindenféleképpen teljesítenünk kell), akkor előfordulhat, hogy el kell utasítanunk néhány olyan kérést, amely harmadik országbeli ügyfelünktől érkezik.

A jelen Adatvédelmi szabályzatban bemutatjuk, hogy milyen adatokat gyűjtünk Önről, továbbá hogy miért gyűjtjük, hogyan használjuk fel és kivel oszthatjuk meg azokat. Ezenkívül arról is tájékoztatjuk, hogy adatalanyként milyen jogok illetik meg Önt, illetve hogy hogyan élhet azokkal.

A jelen Adatvédelmi szabályzatot kell alkalmazni minden olyan adatfeldolgozás esetében, amelyet a következővel kapcsolatban végzünk: a szolgáltatásaink ügyfelek általi igénybevétele a kiwi.com weboldalon vagy a – Play áruházból és az App Store-ból letölthető – „Kiwi.com” alkalmazáson keresztül.

Kik vagyunk, és hogyan léphet kapcsolatba velünk?

A Kiwi.com s.r.o. adatkezelő adatai: cégjegyzékszám: 29352886, adószám: CZ29352886, székhely: Palachovo náměstí 797/4, Starý Lískovec, postai irányítószám: 625 00, Brno. A vállalat a Brno Kerületi Bíróságnál vezetett cégjegyzék C 74565 jelölésű okmányában található beiktatva.

Adatvédelemmel kapcsolatos ügyekben bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a következő űrlap kitöltésével: kiwi.com/privacy/questions. Ha élni kíván a GDPR biztosította jogaival, akkor a következő űrlapot töltse ki: kiwi.com/privacy/rights.

A jelen Adatvédelmi szabályzatban használt egyes kifejezések

Személyes adat: bármilyen adat, amely kapcsolatba hozható egy közvetlenül vagy közvetetten azonosított vagy azonosítható természetes személlyel. Ez azt jelenti, hogy ha képesek vagyunk azonosítani Önt vagy akár az Ön által használt eszközt, akkor az Önhöz kapcsolható valamennyi adatunkat Személyes adatként kezeljük.

Adatkezelő: a Személyes adatok feldolgozásának céljait és eszközeit meghatározó entitás. Például mi Adatkezelők vagyunk, amikor feldolgozzuk az Ön személyes adatait a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott célokból. Ha Ön jegyet foglal a weboldalunkon vagy az alkalmazásunkban, akkor mi elküldjük az Ön személyes adatait egy másik Adatkezelőnek (a légitársaságnak vagy másik szolgáltatónak), aki ismét felhasználja az Ön személyes adatait a saját céljaira. Minden egyes Adatkezelőnek (akire vonatkozik a GDPR vagy egy hasonló jogi szabályrendszer) rendelkeznie kell egy ehhez hasonló Adatvédelmi szabályzattal, amelyből Ön megtudhatja, hogy hogyan használják fel a személyes adatait. Az alábbiakban felsoroljuk az összes olyan Adatkezelőt, akivel megoszthatjuk az Ön adatait.

Adatfeldolgozó: az Adatkezelő által meghatározott célok elérését segítő harmadik fél. Például Adatkezelőként mi számos harmadik fél szolgáltatóhoz szervezzük ki a tevékenységeink egy részét, hogy azokat ne mi magunk végezzük többek között költséghatékonysági okok miatt. Az Adatfeldolgozó kizárólag a mi írásbeli utasításainknak megfelelően használhatja fel az Ön személyes adatait, és a GDPR kötelez minket arra, hogy olyan szigorú, hivatalos szerződést kössünk vele, amely garantálja az Ön személyes adatainak megfelelő védelmét.

Harmadik országok: azok az országok, amelyekre nem vonatkoznak a GDPR előírásai. Jelenleg Harmadik ország minden olyan ország, amely nem tagja az Európai Uniónak.

Milyen személyes adatokat gyűjtünk?

Minden olyan esetben, amikor szükségünk van az Ön személyes adataira, csak az adott cél eléréséhez szükséges adatait használjuk fel. Az adott céltól függően az alábbi adatait használhatjuk fel:

Az Ön személyazonosító adatai

Ez elsősorban az Ön kereszt- és vezetékneve, állampolgársága, IP-címe, személyi igazolványának száma, vagy egyéb, Ön által megadott személyazonosító adat lehet. Ezenkívül mi hozzárendelünk Önhöz néhány egyedi, általunk használt azonosítót. Ilyen például a foglalási szám vagy bizonyos esetekben egy egyedi promóciós kód.

Az Ön elérhetőségei

Az Ön e-mail címe, telefonszáma vagy bármely más elérhetősége, amelyet Ön rendkívüli helyzetben ad meg számunkra.

Az Ön beállításai

Megjegyezzünk az Ön által választott beállításokat, hogy ugyanazokat a beállításokat alkalmazhassuk, amikor Ön visszatér hozzánk. Például ha Ön valamilyen okból úgy dönt, hogy letiltja a cookie-k használatát, akkor mi megpróbáljuk nem elfelejteni ezt, és gondoskodni róla, hogy ne tároljuk a letiltott cookie-kat a weboldalon tett következő látogatása során.

Az Ön rendelése

A rendelésével és a fizetéssel kapcsolatos adatokat is gyűjtjük, továbbá megőrizzük a múltbéli foglalásait a szolgáltatás nyújtása érdekében, valamint – korlátozott mértékben – marketingcélokból is (a fizetéssel kapcsolatos adatokat soha nem használjuk fel marketingcélokra).

Az Ön weboldalunkon végzett tevékenysége

Amikor Ön a weboldalunkra látogat, akkor mi nyomon követjük az Ön tevékenységét, és felhasználjuk ezeket az információkat a szolgáltatásaink fejlesztése érdekében. Figyeljük például, hogy Ön mely oldalakra látogat el, mire kattint, vagy hogy hol áll a kurzora. Ezek alapján pedig megvizsgáljuk, hogy érdemes-e továbbfejleszteni a weboldalunk egyes funkcióit. Ezenkívül a foglalási űrlapon megadott egyes adatait is megjegyezzük annak érdekében, hogy személyre szabott ajánlatokat küldhessünk Önnek, és hogy ennek keretében emlékeztethessük Önt, ha nem fejezte be a rendelését.

Információk, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az Ön számára érdekes ajánlatokat küldhessünk Önnek

Ha Ön repülőjegyet foglal, vagy más szolgáltatást rendel meg, akkor mi összegyűjtünk néhány információt Önről, hogy az ajánlatainkat Önre és az igényeire szabhassuk. Ezek közé tartoznak a készülékével kapcsolatos (szoftver és hardver) információk, az Ön IP-címe, a tartózkodási helyével kapcsolatos általános információk (pl. időzóna vagy térség), valamint a személyazonosító adatai és az elérhetőségei is.

Az Ön által – esetlegesen – kezdeményezett kapcsolatfelvételkor gyűjtött információk

Ha Ön e-mailt küld nekünk, illetve kapcsolatba lép velünk a chaten vagy telefonon keresztül, akkor mi megőrizzük az Ön elérhetőségeit, a foglalási számát, valamint az összes információt, amit megad a kapcsolatfelvétel során, beleértve magukat az üzeneteket és a telefonbeszélgetéseket is. Ezeket ezután az alábbi célokra használhatjuk fel:

  1. Az Ön problémájának megoldása az ügyfélszolgálati tevékenységünk keretében
  2. Az ügyfélszolgálati csapatunk képzése
  3. Egy esetleges jogi követelés megállapítása, érvényesítése vagy azzal szembeni védekezés

Milyen célokból használjuk fel az Ön személyes adatait?

Szolgáltatásnyújtás

Repülőjáratok és azokhoz kapcsolódó szolgáltatások keresése és lefoglalása

Elsősorban azért gyűjtjük és használjuk fel az Ön személyes adatait, hogy szerződést köthessünk Önnel, és hogy biztosíthassuk az Ön által megrendelt szolgáltatást. Attól függően, hogy Ön milyen szolgáltatásokat vesz igénybe tőlünk, mi a – Felhasználási feltételek 2. cikkében olvasható – Szolgáltatási szerződés megkötéséhez és teljesítéséhez szükséges módon használjuk fel az Ön személyes adatait. Az általunk nyújtott szolgáltatások közé tartozik – elsősorban – az Ön és a választott szolgáltató közötti közvetítés a légi szállítási szerződés és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások tekintetében.

Ennek lebonyolítása érdekében meg kell osztanunk a személyes adatait azzal/azokkal a légitársasággal/légitársaságokkal, amellyel/amelyekkel Ön megköti a légi szállítási szerződést, továbbá egyes esetekben a globális helyfoglalási rendszer (GDS) üzemeltetőjével is.

Ha Ön megrendeli a „különleges segítség” kiegészítő szolgáltatást, vagy ha egészségügyi probléma miatt visszatérítést kér tőlünk, akkor mi az Ön egészségi állapotával kapcsolatos személyes adatait is feldolgozzuk, és „különleges segítség” kérése esetén meg is osztjuk azokat az Ön által választott légitársasággal. A foglalási folyamat során a kifejezett beleegyezését fogjuk kérni a személyes adatainak feldolgozására vonatkozóan. Beleegyezését bármikor visszavonhatja a következő űrlap kitöltésével: kiwi.com/privacy/rights. Azonban felhívjuk figyelmét, hogy ha Ön visszavonja a személyes adatainak feldolgozásra vonatkozó beleegyezését a „különleges segítség” biztosítása kapcsán, akkor a továbbiakban mi nem tudunk segíteni Önnek ezzel a szolgáltatással kapcsolatban.

Egyéb szolgáltatások megrendelése

Előfordulhat, hogy Ön egy általunk vagy egyik partnerünk által a weboldalunkon vagy az alkalmazásunkban kínált egyéb szolgáltatást rendel meg (pl. biztosítást vagy szállást). Ilyen esetekben feldolgozzuk azokat a személyes adatait, amelyek szükségesek a szerződés megkötéséhez, a megrendelt szolgáltatás nyújtásához vagy (ha a szolgáltatást az egyik partnerünk biztosítja) az Ön és a harmadik fél szolgáltató között megkötött szerződésből fakadóan ránk háruló feladatok elvégzéséhez. Ezek közé tartozik az Ön adatainak elküldése a harmadik fél szolgáltató számára. Ide kattintva megtekintheti az összes olyan harmadik fél Adatkezelőt, akivel megoszthatjuk az Ön adatait.

Ilyen esetekben az Ön személyes adatainak általunk történő feldolgozása a szerződés megkötésének vagy teljesítésének szükségessége miatt jogszerű.

Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat az egyik legfontosabb szolgáltatásunk. Az Ön által igényelt szolgáltatás biztosítása érdekében mi megőrizzük az Öntől bármely csatornán keresztül érkező üzeneteket, így például az e-mailben és a chaten kapott üzeneteket, továbbá az Önnel folytatott telefonbeszélgetéseket is rögzítjük. Az ügyfélszolgálati szolgáltatásunk keretében segítséget nyújtunk ügyfeleinknek a köztük és a légitársaságok közötti esetleges jogi viták esetén (pl. járat lekésésekor vagy hasonló helyzetekben). Ennek érdekében partneri kapcsolatot alakítottunk ki egy külső szolgáltatóval. Ha Önnek jogi problémája merül fel, akkor mi elküldjük az Ön e-mail címét ennek a szolgáltatónak, aki kapcsolatba fog lépni Önnel, hogy felajánlja a segítségét a követelésének érvényesítése ügyében. Ide kattintva további információkat olvashat az Ön személyes adatainak harmadik fél Adatkezelővel való megosztásával kapcsolatban.

Ilyen esetekben az Ön személyes adatainak általunk történő feldolgozása szintén a szerződés megkötésének vagy teljesítésének szükségessége miatt jogszerű.

Felhasználói fiók

Ha Ön szeretne létrehozni egy Kiwi.com-fiókot, akkor fel kell dolgoznunk az Ön személyes adatait, így például az e-mail címét, a jelszavát, valamint a fiók létrehozásához szükséges egyéb adatait. Ez a szerződés megkötésének vagy teljesítésének szükségessége miatt jogszerű a részünkről.

Csalások megelőzése

Amikor Ön repülőjegyet foglal, vagy egyéb szolgáltatást rendel meg a weboldalunkon vagy az alkalmazásunkban, akkor a fizetési folyamat során egy külső szolgáltató segít számunkra a csalások megakadályozásában. Ez egy bevett eljárás, amelyet majdnem minden online rendelés esetében alkalmaznak. Ehhez azonban szükség van az Ön személyes adatainak átadására egy külső Adatfeldolgozó számára. Emiatt nem kell aggódnia, hiszen a tranzakció teljesen biztonságos, és mi az egyik legjobb és leggyakrabban alkalmazott csalásmegelőzési eszközt használjuk. Ha szeretne többet megtudni az általunk alkalmazott Adatfeldolgozókról, kattintson ide. Továbbá a tisztességtelenül megszerzett visszatérítések megakadályozása érdekében, ha Ön egy csalárd módon, a bankján keresztül végrehajtott vásárlásról tesz bejelentést, akkor mi megnézhetjük az Ön közösségimédia-profiljait, hogy ellenőrizzük, nem áll-e valamilyen kapcsolatban a jegyet megrendelő személlyel. Ezzel bizonyosodunk meg arról, hogy Ön nem tisztességtelenül próbálja-e meg visszakapni a jegy árát. A jegyet rendelő személlyel meglévő kapcsolatáról csak korlátozott mennyiségű adatot dolgozunk fel, illetve azt is megnézzük, hogy Ön nem tett-e közzé bármilyen információt a járattal kapcsolatban (pl. a járatra való felszállás előtt, a repülőtérén készített fotót).

A vállalatunk és a tulajdonunk védelme érdekében ki kell szűrnünk a csalárd magatartást. A csalások elleni védelem az EU által elismert egyik legerősebb jogos érdek. Ezért ezekben az esetekben a személyes adatainak általunk történő feldolgozása a jogos érdekünk miatt jogszerű.

Marketingcélok

Személyre szabott ajánlatok küldése

Annak érdekében, hogy a legjobb ajánlatokat kínálhassunk Önnek, és hogy maximalizálhassuk a marketingtevékenységük hatékonyságát, közvetlen üzletszerzési célra használjuk fel az Ön személyes adatait (ajánlatküldés e-mailben és a kapcsolódó feldolgozási tevékenységek). Az elérhetőségi adatain kívül megőrizzük a tranzakciótörténetét, a járatokkal kapcsolatos preferenciáit és a velünk kapcsolatos tevékenységeire vonatkozó információkat is. Ezek az adatok segítenek nekünk az ügyfelek szegmentálásában és az ajánlataink személyre szabásában. Például összeállíthatunk egy különleges ajánlatot az Ön számára a korábbi rendelései alapján.

Továbbá, ha Ön megadja az adatait a foglalási folyamat során vagy egy másik szolgáltatás megrendelésekor, akkor mi emlékeztetőt küldhetünk Önnek e-mailben a befejezetlen foglalásairól. Az ilyen módon megadott személyes adatait 30 napig tároljuk.

Mi a közvetlen üzletszerzéssel kapcsolatos jogos érdekünk alapján küldhetünk Önnek ajánlatokat és egyéb kereskedelmi célú üzeneteket. Ön bármikor élhet kifogással ez ellen, és mi haladéktalanul abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását. Ilyen esetben azonban a továbbiakban nem tudunk ajánlatokat küldeni Önnek.

Sohasem osztjuk meg az Ön elérhetőségeit más Adatkezelőkkel az Ön tudta nélkül, és kizárólag a főtevékenységünkhöz kapcsolódó ajánlatokkal keressük meg Önt. Az alábbi hivatkozásokra kattintva bármikor leiratkozhat a tőlünk kapott bármely hírlevélről, illetve ellenőrizheti, hogy mely hírlevelekre van feliratkozva.

Marketingelemzés

A marketingkampányaink fejlesztése érdekében elemezzük a kampányok hatékonyságát, és hogy hogyan befolyásolják a konverziós rátánkat. Az elemzések legnagyobb hatékonyságának és eredményességének garantálása érdekében külső Adatfeldolgozókkal dolgozunk együtt. Ide kattintva megtekintheti, hogy mely külső cégekkel dolgozunk együtt, azaz hogy kikkel osztjuk meg az Ön személyes adatait. Minden ilyen esetben mi maradunk az Adatkezelők, és ezek a külső cégek csak a mi céljaink elérése érdekében használhatják fel az Ön személyes adatait.

Ezekben az esetekben az Ön személyes adatait a piackutatáshoz fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatainak ilyen célból történő feldolgozása ellen. Kifogás esetén megvizsgáljuk annak bizonyíthatóságát, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogunk felülírhatja az Ön egyéni érdekeit, jogait és szabadságát. Ha ez nem bizonyítható, akkor abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Hirdetések, értesítések és bannerek a Kiwi.com és harmadik felek weboldalán

Szeretnénk biztosak lenni abban, hogy Ön nem marad le egyetlen különleges ajánlatunkról sem. Emiatt push értesítéseket küldünk Önnek (az Ön beleegyezésével) a weboldalon és az alkalmazáson keresztül, továbbá a korábbi rendelései alapján Önnek szóló hirdetéseket jelenítünk meg a Kiwi.com és harmadik felek weboldalán. Ezért előfordulhat, hogy Ön más weboldalon lát olyan hirdetést, amely a Kiwi.com oldalán történő járatfoglalást reklámozza.

Mi a közvetlen üzletszerzéssel kapcsolatos jogos érdekünk alapján küldhetünk értesítéseket és jeleníthetünk meg hirdetéseket Önnek. Ön bármikor élhet kifogással ez ellen, és mi haladéktalanul abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Ismerősajánlás

Ha az Ön egyik ismerőse rendelkezik Kiwi.com-fiókkal, akkor előfordulhat, hogy ő ajánlja Önt számunkra, és megadja nekünk az Ön e-mail címét annak ellenére, hogy Ön sosem látogatott el a weboldalunkra, illetve még nem is hallott korábban a Kiwi.com oldaláról. Ilyen esetben Ön egy hivatkozást tartalmazó, tájékoztató e-mailt kap tőlünk. Ha Ön a hivatkozásra kattintás után foglalást bonyolít le a weboldalunkon, akkor Ön és az ismerőse is jóváírást kap, amely kedvezményként használható fel repülőjegy vagy egyéb szolgáltatás vásárlásakor.

Ilyen esetben az Ön személyes adatait a közvetlen üzletszerzéshez fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatfeldolgozás ellen, és mi haladéktalanul abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Szolgáltatásaink fejlesztése

A weboldalunk és a szolgáltatásaink fejlesztése

Mint minden más vállalkozásnak, nekünk is szükségünk van az Önnel, azaz az ügyfelünkkel kapcsolatos adatokra ahhoz, hogy fejleszteni tudjuk az üzletvitelünket. Ebből a célból külső cégek szolgáltatásait vesszük igénybe, amelyek segítségével nyomon követhetjük és elemezhetjük az Ön viselkedését. Ennek eredményeként pedig olyan tendenciák és mintázatok tárulnak elénk, amelyeket figyelembe véve fejleszteni tudjuk az üzleti tevékenységünk számos területét.

Ide kattintva megtekintheti, hogy mely külső cégekkel dolgozunk együtt, azaz hogy kikkel osztjuk meg az Ön személyes adatait. Minden ilyen esetben mi maradunk az Adatkezelők, és ezek a külső cégek csak a mi céljaink elérése érdekében használhatják fel az Ön személyes adatait.

Ezekben az esetekben az Ön személyes adatait a szolgáltatásfejlesztéshez fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatainak ilyen célból történő feldolgozása ellen. Kifogás esetén megvizsgáljuk annak bizonyíthatóságát, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogunk felülírhatja az Ön egyéni érdekeit, jogait és szabadságát. Ha ez nem bizonyítható, akkor abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Ügyfélszolgálati csapatunk képzése és értékelése

Ha Ön felhívja az ügyfélszolgálati telefonszámaink egyikét, illetve kapcsolatba lép velünk e-mailben vagy a chaten keresztül, akkor mi a szolgáltatásfejlesztés érdekében rögzítjük a telefonbeszélgetést, és az üzeneteket is tároljuk. Ezeket a felvételeket és üzeneteket kiválogatjuk, és csak azokat őrizzük meg, amelyek esetében valamelyik munkatársunk hibát követett el az ügyfél kérésének kezelése tekintetében. Ezeket a felvételeket és üzeneteket később felhasználjuk a képzéseken, hogy ezek a hibák ne forduljanak elő a jövőben.

Ezekben az esetekben az Ön személyes adatait szintén a szolgáltatásfejlesztéshez fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatainak ilyen célból történő feldolgozása ellen. Kifogás esetén megvizsgáljuk annak bizonyíthatóságát, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogunk felülírhatja az Ön egyéni érdekeit, jogait és szabadságát. Ha ez nem bizonyítható, akkor abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Egyéb célok

Jogi követelések megállapítása, érvényesítése, illetve azokkal szembeni védekezés

Személyes adatait jogi követelések megállapítása és érvényesítése, illetve az azokkal szembeni védekezés céljából is tároljuk és feldolgozzuk. Ha Ön jegyet foglal, vagy egyéb szolgáltatást rendel meg, akkor mi az összes lényeges adatot tároljuk egy esetleges jövőbeli, Ön által vagy általunk támasztott jogi követelés esetére. Ugyanebből az okból, ha Ön adatvédelemmel kapcsolatos kérést küld nekünk, akkor mi tároljuk az Ön által megadott összes adatot, valamint a kérés általunk történő kezelésével kapcsolatos információkat is.

Általában ebből a célból 4 évig őrizzük meg az Ön adatait. Ez a 89/2012. számú törvény – a Polgári Törvénykönyv – által megengedett maximális elévülési idő (az a maximális időkeret, ameddig Ön pert indíthat ellenünk). A kizárólag ebből a célból tárolt személyes adatait sosem használjuk fel semmilyen más célra.

Ezekben az esetekben az Ön személyes adatait a törvényes jogaink védelméhez fűződő jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor élhet kifogással az adatainak ilyen célból történő feldolgozása ellen. Kifogás esetén megvizsgáljuk annak bizonyíthatóságát, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogunk felülírhatja az Ön egyéni érdekeit, jogait és szabadságát. Ha ez nem bizonyítható, akkor abbahagyjuk az Ön személyes adatainak erre a célra való felhasználását.

Jogi kötelezettségeknek való megfelelés

Egyes személyes adatait azért kell felhasználnunk, hogy meg tudjunk felelni bizonyos ránk vonatkozó jogi kötelezettségeknek. Mivel ez jogi okok miatt szükségszerű, ezekben az esetekben nincs szükségünk az Ön hozzájárulására. Ilyen esetekben az Ön személyazonosító adatait, elérhetőségeit és a foglalásaival kapcsolatos információkat dolgozzuk fel. Az ezzel kapcsolatos főbb jogi kötelezettségeket a következő jogszabályok írják elő: a 89/2012. számú törvény (a Polgári Törvénykönyv); a 634/1992. számú (fogyasztóvédelmi) törvény; az áfáról szóló, 235/2004. számú törvény; valamint az 563/1991. számú (számviteli) törvény. Ha Ön élni kíván a GDPR biztosította valamelyik jogával, és adatvédelemmel kapcsolatos kéréssel fordul hozzánk, akkor kérni fogunk Öntől néhány személyes adatot, amelyet azután feldolgozunk a GDPR előírásainak való megfelelés érdekében.

Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait és miért?

Adatok megosztása más Adatkezelőkkel

Személyes adatait megosztjuk harmadik felekkel, hogy azokat a saját céljaikra használhassák fel. Adatait azokkal a légitársaságokkal osztjuk meg, amelyekkel Ön – a mi közvetítői szolgáltatásunk révén – szállítási szerződést köt. A légitársaság adatait megadjuk Önnek, mielőtt velünk vagy – azonos feltételek mellett – egy másik szolgáltatóval megköti a szerződését. Egyes esetekben a globális helyfoglalási rendszer (GDS) üzemeltetőivel is megosztjuk az Ön személyes adatait.

Ez az jelenti, hogy az Ön személyes adatait megismerhetik a kiválasztott légitársaságok vagy egyéb, harmadik országbeli szolgáltatók. Ide kattintva további információkat kaphat az adatainak harmadik országokba történő továbbításáról.

Az egyes légitársaságok a saját adatvédelmi szabályzatuk szerint kezelik az Ön személyes adatait (a szabályzat megtalálható minden egyes légitársaság weboldalán). A személyes adatok más szolgáltatóknak való továbbítása a személyes adatokra vonatkozó, alkalmazandó törvényeknek és szabályoknak megfelelően történik.

További információk

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Flight Bookings
To be able to book flights that you choose, we need to send your Personal Data to the air carriers.
The air carrier, whose flight ticket you choose to buy. When booking a flight, it will be always visible, who is the air carrier that you will fly with.
Global Distribution System
Sometimes, when we search for the flights, we use the Global Distribution System (GDS). GDS providers are always Data Controllers. The data protection duties by GDS providers are specifically addressed in the EU Regulation No. 80/2009 on Code of Conduct for computerised reservation systems.
Amadeus
Galileo (operated by Travelport)
Other services
When you order another service, we will send your Personal Data to the third party that provides the service that you've ordered.
The provider of service that you order. When ordering the service, it will be always clearly visible, who is its provider.

Adatok megosztása Adatfeldolgozókkal

Számos olyan elvégzendő tevékenység van, amit nem tudunk saját magunk végrehajtani. Ezért külső partnerek segítségét vesszük igénybe. Ezekben az esetekben a partnerek sokszor nem tudják az elvárható módon elvégezni a feladatot az Ön személyes adatai nélkül. Ezért osztjuk meg velük azokat. Az összes ilyen esetben azonban mi maradunk az Adatkezelők, ők pedig csak Adatfeldolgozóként használják fel az Ön személyes adatait.

Ez azt jelenti, hogy az adatai ugyan a birtokukba kerülnek, azonban nekik csak azok feldolgozásához van joguk a mi céljaink érdekében és a mi felügyeletünk mellett. Az Adatfeldolgozók semmilyen körülmények között sem használhatják fel az Ön adatait a saját céljaikra, illetve olyan módon, amely ellentétes a megállapodásunkkal.

Kizárólag olyan partnerekkel működünk együtt, akik kielégítő garanciákat adnak arra, hogy megfelelnek a GDPR előírásainak, és hogy az Ön adatait mindig biztonságos módon tárolják.

További információk

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Basic infrastructure
As for nearly any other internet company, the best way to operate our business is to outsource the basic infrastructure (servers) to the biggest, best and most secure providers in the world.
Amazon Web Services Inc.
OVH
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Booking management and customer support
We need to keep all the data related to your booking and customer support in one place. Therefore, we use platform(s)/software from third-party provider(s) that allow us to quickly access your data in order to maximize your customer experience.
Citrix Systems, Inc.
Kortechs d.o.o
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Payment acquiring and processing
To receive money from you in exchange for our services, we need to pass your Personal Data related to the card payment to "payment acquirers" (internet banks and payment service providers). To process your payment information, we use third-party payment gate which offer the highest standard of security in the industry (PCI DSS).
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
SMS communication
Sometimes, we need to send SMSs to our customers. To do this automatically and smoothly, we need to use the services of external technology providers.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Fraud prevention
To avoid fraudulent transactions, we check all payments with a "fraud preventor" i.e. third-party technology provider, which detects fraudulent payment attempts.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Ticketing partners
Sometimes, we need help with the purchase of the flight tickets, mainly in cases where the purchase has to be made via the Global Distribution System and mainly because it is the only way to get the best price for our customers. In these cases, we need to share your Personal Data with our "ticketing partners" who are able to help us with the purchase directly from the airline via the Global Distribution System.
«AVIA CENTER» Ltd.
STUDENT AGENCY, k.s.
FLY UNITED s.r.o.
Multipass UA
RHT US
AERTiCKET DE
Dnata AE
Tripsta GR
F-ness JP
Transviet VN
Consolid MX
Consolidador PT
SkyBird US
Consolid AR
Marketing Purposes Sending personalized offers and Marketing analytic
Sometimes, we want to send you marketing materials or use your Personal Data for market segmentation to find out which marketing strategy to use based on shared characteristics with our customers. To automate this, we outsource these services from third parties.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Jaco Analytics Ltd.
ADARA, Inc.
CityAds Media, LLC.
Improvement of our services Data Analytics
We use analytic and logging software tools from third-party providers which allow us to have bigger insights about our customer base and make our services as convenient to our customers as possible.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc.
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
Software engineering
Sometimes, we may share Personal Data with our external software engineers who help us with our technology.
Currently, we cooperate with many individual software engineers. To respect their right to privacy, we will provide you with the specific list relevant in your individual case on your demand.
Other purposes Accounting
We are obligated to issue proper invoices and keep accounting documents (e.g. invoices) in the state which is required by Czech law, therefore, we are using accounting systems which are provided by a third party.
Fakturoid s. r. o.

Mennyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait?

Általában addig tároljuk az Ön személyes adatait, ameddig bármely felsorolt cél miatt szükségünk lehet rá. Az adatmegőrzés maximális ideje általában 4 év, amely megegyezik a Cseh Köztársaságban érvényes elévülési idő maximális hosszával (jogi követelések megállapítása, érvényesítése, illetve azokkal szembeni védekezés esetén).

Kivételt képez ez alól, ha az adatmegőrzés célja a személyre szabott ajánlatok küldése. Ebből a célból Ön rendszeresen fog ajánlatokat kapni tőlünk e-mailben, azonban minden egyes e-mailben egy egyszerű lehetőséget biztosítunk a leiratkozásra, amely révén Ön letilthatja az adatainak ilyen célú felhasználását. Tehát ilyen célokra addig tároljuk és használjuk fel az Ön személyes adatait, amíg Ön le nem iratkozik.

Hogyan férhet hozzá és ellenőrizheti a személyes adatait?

Szeretnénk, ha mindig ellenőrzése alatt tartaná a személyes adatait. Önnek vannak bizonyos jogai, amelyek lehetővé teszik ezt. Bizonyos körülmények között Önnek lehetősége van:

  1. hozzáférni az általunk felhasznált vagy feldolgozott valamennyi adatához, illetve másolatot kérni ezekről;
  2. az adatainak törlését kérni tőlünk;
  3. helyesbíteni az általunk feldolgozott adatait, ha úgy gondolja, hogy azok hibásak;
  4. korlátozni az adatfeldolgozást;
  5. kifogást emelni az adatfeldolgozás ellen;
  6. széles körben használt és géppel olvasható formátumban megkapni a személyes adatait, vagy átvinni ezeket az adatokat egy másik szolgáltatóhoz.

Ha élni kíván a jogaival, akkor küldje el a kérését nekünk e-mailben a következő űrlap használatával: kiwi.com/privacy/rights.

Felhívjuk figyelmét, hogy a személyes adatai biztonságának garantálása érdekében csak azokat a kéréseket teljesítjük, amelyek a foglaláskor vagy egy szolgáltatás megrendelésekor megadott e-mail címről érkeznek. Ha a foglalást más bonyolította le Ön számára, akkor további információkat (pl. foglalási számot stb.) fogunk kérni Öntől, hogy meggyőződhessünk róla, hogy valóban Ön az érintett személyes adatok tulajdonosa.

További információk

Access your Personal Data

At any time, you have the right to ask us whether we process your Personal Data and to get the following information:

  1. Purposes for which we process your Personal Data,
  2. Categories of your Personal Data we're processing,
  3. List of third-parties with whom we share your Personal Data, in particular when these third-parties are based in Third Countries
  4. Duration that we plan to process your Personal Data, or at least how we determine the retention period
  5. Your rights as a data subject according to the GDPR
  6. Your right to lodge a complaint with a supervisory authority
  7. Where we received your data in cases where we didn't get the data straight from you,
  8. If applicable, any information about automated decision making that you may be subject to
  9. When the data was transferred to a Third Country and what safeguards apply according to the GDPR

Also, on your request, we will provide you with a full copy of all the Personal Data about you that we're processing. The first copy is for free. However, for any further copies we may charge you a fee to cover our administrative costs.

You can also request your data in a commonly used format for the sake of data portability.

Delete your Personal data

You have also the right to have your data completely deleted (or more precisely, irreversibly anonymised) if one of the following situations applies to you:

  1. we no longer need your Personal Data for any of the purposes defined in this Privacy Policy
  2. you've successfully objected to the processing according to the Art. 21 of the GDPR and we have no other purpose for which we need your Personal Data,
  3. we've processed your Personal Data unlawfully, or
  4. there is a legal obligation that obliges us to delete your Personal Data.

However, you don't have the right to request the deletion of your Personal data, if the processing is necessary for:

  1. exercising the right of freedom of expression and information,
  2. compliance with a legal obligation that obliges us to keep the Personal Data, or
  3. we need the Personal Data for the establishment, exercise or defence of legal claims

Correct your Personal Data

If you feel that any Personal Data that we're processing about you is not accurate, you can let us know and we will do our best to correct it.

Please note, that we cannot correct the data in our databases that are connected to your flight ticket. If we would do that, it wouldn't change it on the part of the air carriers or providers of other services and we couldn't pair it together. If you want to change it, you can always do it in the Manage My Booking section on kiwi.com.

Restrict processing of your Personal Data

Under certain conditions, we will restrict the processing of your Personal Data. This means that we will make sure that they are not being processed for any other purpose than to archive it or to move it to a secure archive. You have the right to request this restriction if:

  1. you challenged the accuracy of your Personal Data (we will continue processing it once this is resolved),
  2. we've processed your Personal Data unlawfully but instead of deletion, you only request restriction,
  3. the only remaining purpose for processing your Personal Data is the establishment, exercise or defence of legal claims, or
  4. you've objected to data processing according to the Art. 21 Para 1 of the GDPR and we're assessing whether your request is justified

Object to processing of your Personal Data

You can object against any purpose for which we're processing your Personal Data based on the legal ground of legitimate interest. When you object against processing for any Marketing purposes, we will stop using your Personal Data for this purpose immediately.

If you protest against any other purpose based on a legitimate interest, we will stop processing your Personal Data for this purpose, unless we can prove that our legitimate grounds for processing it override your individual interests, rights and freedoms.

Get your Personal Data portable

Lastly, you have the right to obtain your Personal Data processed for the purposes of Provision of our services (or any other purposes where we process your Personal Data based on either consent or necessity for a conclusion or performance of a contract) in a commonly used and machine-readable format and have the right to transmit that data to another controller of your choice.

Cookie-k és hasonló technológiák

A cookie-k olyan kis méretű szövegfájlok, amelyeket azért helyezünk el az Ön készülékén, hogy bizonyos célokból megjegyezzünk egyes Önnel kapcsolatos információkat. Ilyen célok például a következők: a weboldalunk alapfunkcióinak működtetése; az Ön weboldalunkkal kapcsolatos beállításainak tárolása; az Ön fiókjának kezelése; csalásmegelőzés; a teljesítmény növelése a weboldalunk böngészése során; marketingcélok; valamint az Ön weboldalunkon végzett tevékenységének elemzése a weboldalunk és a szolgáltatásaink fejlesztése érdekében.

Oldalunkon alapvetően három fajta cookie-val találkozhat:

  1. A weboldalunk üzemeltetéséhez és a szolgáltatásnyújtáshoz mindenképpen szükséges cookie-k (ezek a cookie-k nem tilthatók le).
  2. Az úgynevezett „teljesítmény cookie-k”, amelyeket a szolgáltatásunk fejlesztéséhez szükséges statisztikák elkészítéséhez használunk.
  3. Marketingcélokból használt cookie-k.

A statisztikai és marketingcélokból használt cookie-k letilthatók a cookie-beállításoknál (itt).

További információk

I. NECESSARY COOKIES

COOKIES PURPOSE
__cfduid
__cfruid
CloudFlare Security Features
Cookies necessary for the purpose of technical security of the core functions of our website.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
A fraud prevention tool used for all payments on our website. This cookie is necessary to complete the transaction.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
We use these cookies to track from which affiliate website you came (if any) and other information needed to realise the three-point relationship with the affiliate website, such as an indication of a successful booking. This cookie is an absolute necessity for the functionality of this operation model.
cookie_consent This cookie allows us to remember your cookie preferences.
preferred_currency This cookie allows us to remember your currency preference.
preferred_language This cookie allows us to remember your language preference.
raf_creditBalance If you Refer a Friend from your account, we need to use this cookie to track your credit balance.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID We need this cookie to track users who are not logged in. Without it, multiple basic functionalities of this website would not work.
ua_session_token Without this cookie, logging into a Kiwi.com account would not be possible.
track_* We need this cookie to know if a user completed the ordering process.
ignore_mobile_adThis cookie is used to track whether the user has already closed the advert for our mobile application during their visit to our website. Without this cookie, we wouldn’t remember if the advert was already closed and it would pop up on every page.

II. PERFORMANCE COOKIES

COOKIES PURPOSE
_ga
_gat_UA-29345084-1
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
We use Google Analytics tools to measure the traffic on our website to see our visitors' interactions with our website and other useful information that our visitors generate while browsing through our website.
__inf_* Exponea Infinario
As with the Google Analytics, this cookie helps us measure traffic on our website. We use this tool specifically to track how many visitors book a flight or order another service. We also collect data for testing new features on the website.
jaco_uid Jaco Analytics
This cookie allows us to use the Jaco recording software which monitors users' interactions on our website. We use this to improve parts of our website, e.g. because we can see, whether the users understand certain features and use them the way they should be used.
splitster_* We use this cookie for A/B testing when we implement a new functionality or do any sort of modification on our website that we want to test how the users react to it. With this cookie, we can split our visitors into halves and show them two different versions of the website.
logglytrackingsession Loggly
We use this cookie to collect information about the overall functionality of our website along with all the activity on the page, so that our developers are able to debug issues on our website. Without this, we are limited in addressing certain production issues.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
This cookie allows us to see the exact path that our users take while browsing through our website.

III. MARKETING COOKIES

COOKIES PURPOSE
cto_lwid Criteo
Criteo is an advertisement network that helps us display ads on third-party websites that you visit.
__inf_* Exponea Infinario
This cookie is necessary for marketing analytics and marketing automation. It allows us to segment our customers and to subsequently send them custom-made emails, pop-ups and push notifications and to display ads on Kiwi.com and third-party websites.

Az Ön adatainak továbbítása az Európai Unió területén kívülre

Szükség esetén továbbíthatjuk az Ön személyes adatait az Európai Unió területén kívülre. Erre akkor van szükség, ha Ön egy harmadik országbeli légitársaság járatára foglal jegyet, illetve ha egy olyan szolgáltatótól rendel meg szolgáltatást, amelynek a székhelye egy harmadik országban van. Nyilvánvalóan azért kell továbbítanunk az Ön adatait ezeknek a harmadik feleknek, mert azok nélkül nem tudnák biztosítani a megrendelt szolgáltatást.

Ha az adatokat fogadó címzett olyan országban van bejegyezve, ahol nem biztosítanak megfelelő védelmi szintet a GDPR 45. cikke értelmében, és nem is nyújtanak megfelelő garanciákat a GDPR 46. cikke értelmében, akkor a személyes adatokat a GDPR 49. cikke, 1. bekezdésének b) pontjában megfogalmazott kivétel alapján továbbítjuk. Az egyes légitársaságok és szolgáltatók a saját adatvédelmi szabályzatuk szerint kezelik az Ön személyes adatait (a szabályzat megtalálható minden egyes légitársaság weboldalán). A személyes adatok más szolgáltatóknak való továbbítása a személyes adatokra vonatkozó, alkalmazandó törvényeknek és szabályoknak megfelelően történik.

Panasz benyújtása a felügyeleti hatóságnak

Az adatvédelem egy komoly dolog, és a szabályok helyes alkalmazása nem egyszerű. Senki sem tökéletes, ezért előfordulhat, hogy hibázunk. Ha Ön úgy érzi, hogy nem megfelelően kezeltük a személyes adatait, akkor kérjük, először forduljon hozzánk, és mi mindent meg fogunk tenni az ügy rendezése érdekében. Bármilyen adatvédelemmel kapcsolatos probléma esetén bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a következő űrlap használatával: kiwi.com/privacy/questions.

Mindazonáltal Önnek joga van bármikor panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál. Ha Ön az Európai Unió állampolgára, akkor a lakóhelye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállam hatóságánál tehet panaszt.

A panaszokat rendszerint a csehországi személyesadat-védelmi hivatal fogja kezelni. További információkat a következő oldalon talál: http://www.uoou.cz.