A Kiwi.com Adatvédelmi szabályzata

A Kiwi.com komoly figyelmet fordít az Ön adatainak védelmére. Vállalatunk betartja az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (2016/679/EU rendelet, a GDPR) előírásait, amely a világ legszigorúbb adatvédelmi előírásait tartalmazza. A jelen Adatvédelmi szabályzatban bemutatjuk, hogy milyen adatokat gyűjtünk Önről, és leírjuk, hogy miért gyűjtjük, hogyan használjuk fel és kivel oszthatjuk meg ezeket az adatokat. Ezenkívül arról is tájékoztatjuk, hogy érintettként milyen jogok illetik meg Önt, és hogyan élhet ezekkel.

Ez az Adatvédelmi szabályzat minden olyan adatkezelési tevékenységre érvényes, amelyet vállalatunk akkor végez, amikor ügyfeleink használják a szolgáltatásainkat, akár a kiwi.com webhelyen (a „Webhely”), akár az iOS vagy Android rendszerre készült mobilalkalmazásunkon (az „Alkalmazás”) keresztül.

Kik vagyunk?

Az adatkezelőként eljáró Kiwi.com s.r.o. adatai: cégjegyzékszám: 29352886, adószám: CZ29352886, székhely: Lazaretní 925/9, Zábrdovice, postai irányítószám: 615 00, Brno. A vállalat a Brno Kerületi Bíróságnál vezetett cégjegyzék C 74565 jelölésű okmányában van beiktatva.

A jelen Adatvédelmi szabályzatban használt egyes kifejezések

Személyes adat: bármilyen adat, amely kapcsolatba hozható egy közvetlenül vagy közvetetten azonosított vagy azonosítható természetes személlyel. Ez azt jelenti, hogy ha képesek vagyunk azonosítani Önt vagy akár az Ön által használt eszközt, akkor az Önhöz kapcsolható valamennyi adatunkat Személyes adatként kezeljük.

Adatkezelő: a Személyes adatok feldolgozásának céljait és eszközeit meghatározó entitás. Vállalatunk például Adatkezelőként jár el, amikor a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott célokból feldolgozza az Ön személyes adatait. Ha Ön jegyet foglal a webhelyünkön vagy az alkalmazásunkban, mi elküldjük az Ön személyes adatait egy másik Adatkezelőnek (az utasszállítónak vagy egy másik szolgáltatónak), aki szintén felhasználja az Ön személyes adatait a saját céljaira. Minden Adatkezelőnek rendelkeznie kell egy ehhez hasonló Adatvédelmi szabályzattal, amelyből Ön megtudhatja, hogyan használják fel a Személyes adatait. Az alábbiakban felsoroljuk azokat az Adatkezelőket, amelyekkel megoszthatjuk az Ön adatait.

Adatfeldolgozó: az Adatkezelő által meghatározott célok elérését segítő harmadik fél. Például Adatkezelőként mi számos olyan tevékenységünket külső szolgáltatókra bízzuk, amelyeket bizonyos okokból, például a költséghatékonyság céljából nem szeretnénk mi magunk végezni. Az Adatfeldolgozó kizárólag a mi írásbeli utasításainknak megfelelően használhatja fel az Ön személyes adatait.

Harmadik országok: azok az országok, amelyekre nem vonatkoznak a GDPR előírásai. Jelenleg Harmadik országnak tekintünk minden olyan országot, amely nem tagja az Európai Gazdasági Térségnek.

Milyen Személyes adatokat gyűjtünk?

Egyes Személyes adatokat közvetlenül Ön ad meg nekünk, míg más Személyes adatokat mi gyűjtünk össze, amikor Ön igénybe veszi a szolgáltatásainkat vagy kapcsolatba lép velünk. A feldolgozás céljától függően az alábbi Személyes adatokat dolgozhatjuk fel:

SZEMÉLYES ADAT KATEGÓRIÁJA LEÍRÁS
Személyazonosító adatok Az Ön természetes személyként való azonosítására alkalmas adatok. Ilyen lehet az Ön neve, vezetékneve, neme, állampolgársága, számlázási címe, születési dátuma vagy az általunk létrehozott, mesterséges online azonosítók, amilyen például a Kiwi.com-azonosító.
Kapcsolatfelvételi adatok Az Önnel való kapcsolatfelvételhez használt adatok, így például az Ön e-mail-címe és telefonszáma.
Az Ön online felületeinken végzett tevékenységei Az Ön által a Webhelyünkön és az Alkalmazásunkban végzett tevékenységek, például hogy milyen oldalakat nézett meg, meddig tartózkodott az oldalon, mire kattintott és így tovább. Azt is nyomon követjük, hogy Ön hogyan reagál az általunk küldött e-mailekre és értesítésekre, például megnyitja-e az e-mailt, vagy rákattint-e az e-mailben található bármelyik hivatkozásra.
Eszköz- és hálózati metaadatok A hálózati kapcsolat metaadatai, valamint adatok arról az eszközről, amelyen megnyitották a Webhelyünket, vagy amelyre telepítették az Alkalmazásunkat. Ide tartoznak még az ezekből az adatokból kinyerhető információk is. Ilyen információ például az Ön operációs rendszere, webböngészője, képernyőfelbontása, IP-címe stb.
Fiókinformációk A Kiwi.com-fiókjának beállításai, valamint a fiókhasználatból fakadó egyéb adatok, így például az árértesítések, a keresési előzmények, a konkrét beállítások, a profilkép, a Kiwi.com-fiókjának bejelentkezési adatai, például az e-mail-címe és a jelszava (a jelszavakat sosem tároljuk titkosítatlan formában), az előnyben részesített megoldások, továbbá a Kiwi.com-fiókban mentett egyéb adatok.
Az Ön rendelésével/rendeléseivel kapcsolatos információk A rendelésének részletei, például a rendelési űrlapon megadott információk, a rendelés későbbi módosításai vagy az eredeti rendeléshez hozzáadott további vásárlások. Ha Ön különleges segítséget kér, vagy ha egészségügyi okokból mondja le a rendelését, akkor vállalatunk a kérdéses szolgáltatások biztosításához szükséges mértékben feldolgozza az Ön egészségügyi adatait.
Úti okmány adatai Az Ön által megadott személyi igazolvány vagy útlevél száma és lejárati dátuma.
Fizetési információk A fizetés végrehajtása érdekében Ön által megadott információk. Ezek általában a fizetési kártya adatait jelentik. A fizetési kártya adatait sosem tároljuk titkosítatlan formában.
Közvetített szolgáltatás keretében biztosított dokumentumok Azok a dokumentumok, amelyeket az általunk Önnek közvetített szolgáltatás szolgáltatójától kapunk. Ilyenek például a beszállókártyák és az elektronikus jegyek.
Az Ön kéréseivel és a velünk folytatott kommunikációjával kapcsolatos információk Az Ön kéréseivel (például ügyfélszolgálati megkereséseivel) kapcsolatban a Kiwi.com és Ön között zajló minden szöveges és szóbeli kommunikáció, a metaadatok, valamint a rendszereink és a munkatársaink által készített feljegyzések.
Az Ön beállításai A Webhelyen vagy az Alkalmazásban Ön által végzett beállítások, így például a kiválasztott nyelv, az előnyben részesített pénznem, úti cél és egyéb választások, valamint a cookie-beállítások.

Milyen célokból használjuk fel az Ön Személyes adatait?

Felhasználók

Amikor Ön ellátogat a Webhelyünkre, vagy megnyitja az Alkalmazásunkat, akkor az alábbi célokból dolgozzuk fel az Ön Személyes adatait:

NÉV LEÍRÁS SZEMÉLYES ADAT KATEGÓRIÁJA JOGALAP
A Webhely és az Alkalmazás működésének biztosítása Személyes adatait azért dolgozzuk fel, hogy biztosítani tudjuk a Webhelyünk és az Alkalmazásunk funkcióinak működését. Az Ön online felületeinken végzett tevékenysége.
Eszköz- és hálózati metaadatok.
Az Ön beállításai.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (szolgáltatások biztosítása)
Termék-, szolgáltatás- és üzletfejlesztés Folyamatosan törekszünk a termékeink és szolgáltatásaink fejlesztésére. Ehhez pontos adatokra van szükségünk a velünk folytatott interakcióiról. Ezért információkat gyűjtünk az Ön eszközéről és a hálózati azonosítóiról, valamint a Webhelyünkön és az Alkalmazásunkban végzett tevékenységeiről. Ezeket az információkat elemezzük, és az elemzéseket felhasználjuk új funkciók és folyamatok létrehozására, valamint a meglévők módosítására. Ezenfelül vállalatunk növekedéséhez is adatok szükségesek. Az üzleti döntések előtt mindig megvizsgáljuk a legfontosabb változóval, azaz ügyfeleinkkel kapcsolatos információkat. Az Ön online felületeinken végzett tevékenysége.
Eszköz- és hálózati metaadatok.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (termék-, szolgáltatás- és üzletfejlesztés).
Kiwi.com-fiók Ha Ön Kiwi.com-fiókot hoz létre, akkor feldolgozzunk azokat a Személyes adatait, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Ön a fiókhoz kapcsolódó összes funkciót használhassa (lásd a Felhasználási feltételeket). A feldolgozott Személyes adatok köre attól függően változik, hogy Ön milyen részleteket kíván menteni. Ha Ön harmadik félnél létrehozott fiók használatával jelentkezik be a Kiwi.com-fiókjába, erről a külső szolgáltató is értesítést kap, mi pedig a külső szolgáltatótól kapjuk meg az Ön Személyes adatait. Kapcsolatfelvételi adatok.
Fiókinformációk.
Személyazonosító adatok.
Fizetési információk.
6. cikk (1) bekezdés b) pont – szerződés megkötése és teljesítése (Felhasználási feltételek)
Közvetlen üzletszerzés Annak érdekében, hogy a legjobb ajánlatokat kínálhassunk Önnek, és hogy maximalizálhassuk a marketingtevékenységük hatékonyságát, közvetlen üzletszerzési célokra is felhasználjuk az Ön Személyes adatait (ide tartoznak az e-mailben elküldött ajánlatok és a kapcsolódó adatfeldolgozási tevékenységek). Ezt abban az esetben tesszük, ha Ön feliratkozott az ajánlatainkra (az Ön hozzájárulása alapján), vagy ha igénybe vette a szolgáltatásainkat, és nem utasította el (nem tiltotta le) az ajánlatainkat. Kapcsolatfelvételi adatain kívül megőrizzük a tranzakciótörténetét, az utazási előzményeit, az utazási preferenciáit és a velünk kapcsolatos tevékenységeire vonatkozó információkat is. Ezek az adatok segítenek nekünk az ügyfelek szegmentálásában és az ajánlataink személyre szabásában. Például összeállíthatunk egy különleges ajánlatot az Ön számára a korábbi rendelései alapján.
Továbbá, ha Ön megadja az adatait a foglalási folyamat során vagy egy másik szolgáltatás megrendelésekor, akkor mi emlékeztetőt küldhetünk Önnek e-mailben a befejezetlen foglalásairól. Az ilyen módon megadott személyes adatait 30 napig tároljuk.
Sohasem osztjuk meg az Ön elérhetőségeit más Adatkezelőkkel az Ön tudta nélkül, és kizárólag a főtevékenységünkhöz kapcsolódó ajánlatokkal keressük meg Önt.
Az ajánlatainkról való tájékoztatást szolgáló közvetlen üzeneteken kívül leküldéses értesítéseket is küldünk Önnek a Webhelyünkön és az Alkalmazásunkon keresztül (az Ön hozzájárulása esetén).
Az Ön online felületeinken végzett tevékenysége.
Fiókinformációk.
Eszköz- és hálózati metaadatok.
Személyazonosító adatok (ha beírta azokat a mezőkbe).
Kapcsolatfelvételi adatok (ha beírta azokat a mezőkbe).
Az Ön beállításai.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (közvetlen üzletszerzés).
6. cikk (1) bekezdés a) pont – hozzájárulás
A tőlünk e-mailben kapott minden hírlevél alján megtalálható hivatkozások segítségével bármikor leiratkozhat az ajánlatainkról (élhet a közvetlen üzletszerzés elutasításához fűződő jogával, vagy visszavonhatja a hozzájárulását), valamint ellenőrizheti, hogy mely hírlevelekre iratkozott fel korábban.
Online hirdetés Annak érdekében, hogy a legjobb ajánlatokat kínálhassunk Önnek, és hogy a lehető leghatékonyabban végezhessük marketingtevékenységeinket, olyan hirdetéseket is megjelenítünk a Kiwi.com-on és harmadik felek webhelyein, amelyeket Személyes adatai alapján az Ön igényeihez igazítunk. Ezért előfordulhat, hogy Ön más webhelyeken látja a Kiwi.com által kínált utazási ajánlatok hirdetéseit. Az Ön online felületeinken végzett tevékenysége.
Fiókinformációk.
Eszköz- és hálózati metaadatok.
Az Ön beállításai.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (közvetlen üzletszerzés).
Marketingelemzések Marketingkampányaink általános javítása érdekében elemzéseket végzünk, amelyek alapján megállapíthatjuk, hogy mely kampányok voltak hatásosak, és hogyan járultak hozzá az egyes kampányok a konverziós rátánk növeléséhez. Ezenkívül az Ön Kiwi.com-mal folytatott interakcióit is elemezzük, hogy olyan ajánlatokat küldhessünk Önnek, amelyek érdeklik. Az Ön online felületeinken végzett tevékenysége.
Eszköz- és hálózati metaadatok.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (közvetlen üzletszerzés).
Jogi követelések előterjesztése, érvényesítése és védelme Webhelyünk/Alkalmazásunk használatát követően legalább 4 évig megőrizzük az Ön Személyes adatait annak érdekében, hogy érvényesíthessük a jogi követeléseinket, ha Ön a Felhasználási feltételekben vagy valamely jogszabályban foglaltakkal ellentétes módon használja a Webhelyünket/Alkalmazásunkat, és hogy védekezhessünk abban az esetben, ha Ön jogi követelést támaszt velünk szemben. Személyazonosító adatok.
Az Ön online felületeinken végzett tevékenysége.
Eszköz- és hálózati metaadatok.
Fiókinformációk.
Kapcsolatfelvételi adatok (ha beírta azokat a mezőkbe).
Az Ön beállításai.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (törvényes jogaink védelme).
Információbiztonság Meg kell védenünk magunkat a különböző biztonsági fenyegetésekkel szemben, amelyek megpróbálják kihasználni biztonsági rendszerünk sebezhetőségeit, és ha sikerrel járnak, kárt okozhatnak vállalatunknak. Ennek érdekében bizonyos esetekben szükséges a felhasználóink Személyes adatainak feldolgozása. Az Ön online felületeinken végzett tevékenysége.
Eszköz- és hálózati metaadatok.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (biztonság).

Ügyfelek

Amikor Ön megrendeli egy szolgáltatásunkat, a fent ismertetett célokból feldolgozzuk az Ön Személyes adatait. Az e célokból feldolgozott Személyes adatok köre az Ön megrendelésével/megrendeléseivel, kéréseivel és a velünk folytatott kommunikációjával kapcsolatos információkat is magában foglalja. Ezenkívül az alábbi célokból is feldolgozzuk az Ön Személyes adatait:

NÉV LEÍRÁS SZEMÉLYES ADAT KATEGÓRIÁJA JOGALAP
Szolgáltatások megrendelése és biztosítása Elsősorban azért gyűjtjük és használjuk fel az Ön Személyes adatait, hogy szerződést köthessünk Önnel, és hogy biztosíthassuk az Ön által megrendelt szolgáltatásokat. Attól függően, hogy Ön mely szolgáltatásainkat veszi igénybe, mi a Felhasználási feltételekben olvasható Szolgáltatási szerződés megkötéséhez és teljesítéséhez szükséges módon felhasználjuk az Ön Személyes adatait. Az általunk nyújtott szolgáltatások közé tartozik – elsősorban – az Ön és a választott utasszállító közötti közvetítés a szállítási szerződés és a kapcsolódó szolgáltatások tárgyában. Abban az esetben is feldolgozhatjuk az Ön Személyes adatait ebből a célból, amikor segítünk Önnek érvényesíteni az utasszállítókkal szemben felmerülő követeléseit.
Ennek érdekében meg kell osztanunk a Személyes adatait azokkal az utasszállítókkal, amelyekkel Ön megköti a szállítási szerződést, továbbá egyes esetekben a jegyértékesítő piacterek, például a globális helyfoglalási rendszerek (GDS) üzemeltetőivel is. Továbbá a jegyek kifizetésekor felhasználjuk az Ön vezeték- és keresztnevét egy olyan egyszer használatos, virtuális fizetési kártya létrehozásához, amely a szállítási szolgáltatónak történő pénzügyi teljesítéshez szükséges.
Ha Ön megrendeli a „különleges segítség” kiegészítő szolgáltatást, vagy ha egészségügyi probléma miatt visszatérítést kér tőlünk, akkor mi az egészségi állapotával kapcsolatos személyes adatait is feldolgozzuk. Különleges segítség kérése esetén ezeket az adatokat az Ön által választott utasszállítóval is megosztjuk. A megrendelési folyamat során kifejezett hozzájárulást kérünk Öntől a Személyes adatai kezeléséhez. Beleegyezését bármikor visszavonhatja a következő űrlap kitöltésével: kiwi.com/privacy/rights. Azonban felhívjuk figyelmét, hogy ha Ön visszavonja a különleges segítségnyújtás biztosítása kapcsán a személyes adatainak kezelésére vonatkozóan megadott hozzájárulását, akkor a továbbiakban nem tudunk segíteni Önnek ezzel a szolgáltatással kapcsolatban.
Előfordulhat, hogy Ön megrendel egy általunk vagy egy partnerünk által a Weboldalunkon vagy az Alkalmazásunkban kínált egyéb szolgáltatást (például biztosítást vagy szállást). Ilyen esetekben feldolgozzuk a szerződés megkötéséhez, a megrendelt szolgáltatás biztosításához vagy (ha a szolgáltatást partnerünk nyújtja) a szolgáltatóval való szerződés megkötéséhez, valamint az Ön és a külső szolgáltató között megkötött szerződésből fakadóan ránk háruló feladatok elvégzéséhez szükséges Személyes adatait. Az alábbiakban megtekintheti azon külső Adatkezelők teljes listáját, akikkel megoszthatjuk az Ön adatait.
Személyazonosító adatok.
Kapcsolatfelvételi adatok.
Az Ön rendelésével/rendeléseivel kapcsolatos információk.
Úti okmány adatai.
Fizetési információk.
Közvetített szolgáltatás keretében biztosított dokumentumok
6. cikk (1) bekezdés b) pont – szerződés megkötése és teljesítése (Felhasználási feltételek).
Csalások megelőzése Amikor Ön jegyet foglal a Weboldalunkon vagy az Alkalmazásunkban, vagy megrendel valamilyen más szolgáltatást, akkor a fizetési folyamat során külső szolgáltatót veszünk igénybe a csalások megelőzésére. Ez egy bevett eljárás, amelyet majdnem minden online rendelés esetében alkalmaznak. Ehhez azonban a csalások kiszűrését végző külső szolgáltatóhoz kell továbbítanunk az Ön Személyes adatait. Emiatt azonban nem kell aggódnia, hiszen a tranzakció teljesen biztonságos, és mi az egyik legjobb és leggyakrabban alkalmazott csalásmegelőzési eszközt használjuk. Ezek a külső szolgáltatók az általuk gyűjtött Személyes adatokat felhasználják a csalárd online tevékenységekkel kapcsolatos adatbázisuk bővítéséhez (jelenleg a Forter, Inc. és a Riskified Ltd. cég termékeit használjuk). Ezek a szolgáltatók összehasonlítják ezt az adatbázist az ügyfeleik végfelhasználóinak tevékenységeivel, és ha gyanús magatartásra utaló jeleket észlelnek, akkor közlik az ügyfeleikkel, hogy utasítsák el a csalók által indított fizetési kísérleteket.
Ezenfelül a tisztességtelen visszaterhelések kiszűrése érdekében ha Ön bejelentést tesz nekünk egy illetéktelen személyek által a bankján keresztül végrehajtott vásárlásról, mi megnézhetjük az Ön közösségimédia-profiljait, hogy ellenőrizzük, nem áll-e valamilyen kapcsolatban a jegyet megrendelő személlyel. Ezzel megbizonyosodunk arról, hogy Ön nem tisztességtelenül próbálja-e meg visszaigényelni a jegy árát. A jegyet megrendelő személlyel meglévő kapcsolatáról csak korlátozott mennyiségű adatot dolgozunk fel, és azt is megnézzük, hogy Ön nem tett-e közzé valamilyen információt az utazással kapcsolatban (például a járatra való felszállás előtt, a repülőtérén készített fotót).
Személyazonosító adatok.
Kapcsolatfelvételi adatok.
Az Ön rendelésével/rendeléseivel kapcsolatos információk.
Úti okmány adatai.
Fizetési információk.
Az Ön online felületeinken végzett tevékenysége.
Eszköz- és hálózati adatok.
Az Ön megrendelésével kapcsolatos, nyilvánosan elérhető információk.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com és általánosságban az elektronikus kereskedelmi ágazat jogos érdekeinek érvényesítése (csalások megelőzése).
Ügyfélszolgálat Az ügyfélszolgálat az egyik legfontosabb szolgáltatásunk. Az Ön által igényelt szolgáltatás biztosítása érdekében megőrizzük az Öntől bármely csatornán keresztül kapott üzeneteket, például az e-mailben és a csevegésben kapott üzeneteket, továbbá az Önnel folytatott telefonbeszélgetéseket is rögzítjük. Ügyfélszolgálati szolgáltatásunk keretében segítséget nyújtunk ügyfeleinknek a köztük és az utasszállítók közötti esetleges jogi viták rendezésében (például járat lekésésekor vagy hasonló helyzetekben). Ezzel kapcsolatban külső szolgáltatót veszünk igénybe. Ha Önnek jogi problémája merül fel, elküldjük az Ön e-mail-címét e szolgáltatónak, aki kapcsolatba lép Önnel, és felajánlja a segítségét a követelésének érvényesítéséhez. Ha ide kattint, további információkat olvashat arról, hogyan osztjuk meg az Ön Személyes adatait a külső adatkezelőkkel. Személyazonosító adatok.
Kapcsolatfelvételi adatok.
Az Ön rendelésével/rendeléseivel kapcsolatos információk.
Úti okmány adatai.
Az Ön kéréseivel és a velünk folytatott kommunikációjával kapcsolatos információk.
6. cikk (1) bekezdés b) pont – szerződés megkötése és teljesítése (Felhasználási feltételek).
Információk megosztása metakeresőkkel Ha Ön egy külső keresőmotor (úgynevezett metakereső) révén érkezik a foglalási oldalunkra, akkor értesítjük a metakereső üzemeltetőjét arról, hogy az oldalán talált foglalást Ön sikeresen lebonyolította. Kapcsolatfelvételi adatok.
Az Ön rendelésével/rendeléseivel kapcsolatos információk.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a metakereső jogos érdekeinek érvényesítése (üzleti tevékenység).
Jogi követelések előterjesztése, érvényesítése és védelme Személyes adatait jogi követelések előterjesztése, érvényesítése és védelme céljából is tároljuk és feldolgozzuk. Ha Ön jegyet foglal, vagy megrendel tőlünk egy másik szolgáltatást, akkor az összes releváns adatot megőrizzük – a megrendeléstől számított legalább 4 évig – egy esetleges jövőbeli, Ön által vagy általunk támasztott jogi követelés esetére, különös tekintettel a bírósági és egyéb eljárásokra, valamint az Ön által ránk ruházott követelések behajtására vagy eladására. Ugyanebből az okból ha Ön adatvédelemmel kapcsolatos kérést küld nekünk, akkor megőrizzük az Ön által megadott összes adatot, valamint a kérés általunk történő kezelésével kapcsolatos információkat. Személyazonosító adatok.
Kapcsolatfelvételi adatok.
Az Ön rendelésével/rendeléseivel kapcsolatos információk.
Úti okmány adatai.
Fizetési információk.
Az Ön online felületeinken végzett tevékenysége.
Eszköz- és hálózati adatok.
Az Ön megrendelésével kapcsolatos, nyilvánosan elérhető információk.
Az Ön kéréseivel és a velünk folytatott kommunikációjával kapcsolatos információk.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (törvényes jogaink védelme).
Jogi kötelezettségeknek való megfelelés Egyes Személyes adatait azért kell felhasználnunk, hogy megfeleljünk bizonyos ránk vonatkozó jogi kötelezettségeknek. Ez jogszabályi kötelezettségünk, ezért ezekben az esetekben nincs szükségünk az Ön hozzájárulására. Ilyen esetekben az Ön személyazonosító adatait, elérhetőségeit és a foglalásaival kapcsolatos információkat dolgozzuk fel. Az ezzel kapcsolatos főbb jogi kötelezettségeket a következő jogszabályok írják elő: a 89/2012. számú törvény (Polgári Törvénykönyv); a 634/1992. számú (fogyasztóvédelmi) törvény; az áfáról szóló, 235/2004. számú törvény; valamint az 563/1991. számú (számviteli) törvény. Ha Ön élni kíván valamely jogával, és adatvédelemmel kapcsolatos kéréssel fordul hozzánk, akkor kérni fogunk Öntől néhány Személyes adatot, amelyeket aztán a hatályos jogszabályoknak való megfelelés érdekében feldolgozunk. Az Ön rendelésével/rendeléseivel kapcsolatos információk.
Az Ön kéréseivel és a velünk folytatott kommunikációjával kapcsolatos információk.
6. cikk (1) bekezdés c) pont – a Kiwi.com jogi kötelezettségeinek való megfelelés.

Utastársak

Ha valaki szolgáltatást rendel meg az Ön számára a Kiwi.com-tól (például az Ön nevére foglal repülőjegyet), feldolgozzuk az Ön Személyes adatait, akkor is, ha közvetlenül nem Ön az ügyfelünk. Személyes adatait az alábbi célokból dolgozzuk fel:

NÉV LEÍRÁS SZEMÉLYES ADAT KATEGÓRIÁJA JOGALAP
Szolgáltatások megrendelése és biztosítása Ha valaki megrendeli a szolgáltatásainkat Önnek, akkor mi feldolgozzuk az Ön – adott szolgáltatás biztosításához szükséges – Személyes adatait. Személyazonosító adatok.
Kapcsolatfelvételi adatok.
Az Ön rendelésével/rendeléseivel kapcsolatos információk.
Úti okmány adatai.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (szolgáltatás biztosítása).
Felhasználói fiók – mentett utazó Ha valaki szolgáltatást rendel meg Önnek, és rendelkezik Kiwi.com-fiókkal, akkor mi felajánljuk neki azt a lehetőséget, hogy tároljuk az Ön Személyes adatait, hogy a jövőben egyszerűbben rendelhessen Önnek szolgáltatásokat. Ha megkapjuk az Ön e-mail-címét, akkor tájékoztatást küldünk erről Önnek, és ha nem ért ezzel egyet, akkor kérheti az adatainak törlését. Személyazonosító adatok.
Kapcsolatfelvételi adatok.
Úti okmány adatai.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – az Ön jogos érdekeinek érvényesítése (jövőbeli foglalások egyszerűsítése).
Jogi követelések előterjesztése, érvényesítése vagy védelme Annak érdekében, hogy védekezni tudjunk a szolgáltatásnyújtással kapcsolatban Ön által támasztott jogi követelések ellen, az adott rendeléstől számított legalább 4 évig megőrizzük az Ön személyes adatait. Személyazonosító adatok.
Kapcsolatfelvételi adatok.
Az Ön rendelésével/rendeléseivel kapcsolatos információk.
Úti okmány adatai.
6. cikk (1) bekezdés f) pont – a Kiwi.com jogos érdekeinek érvényesítése (törvényes jogaink védelme).

Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait és miért?

Adatok megosztása más Adatkezelőkkel

Személyes adatait bizonyos esetekben harmadik felekkel is megosztjuk, amelyek saját céljaik megvalósítása érdekében használják fel az adatokat. Például az adatait megosztjuk azokkal az utasszállítókkal, amelyekkel Ön – a mi közvetítői szolgáltatásunk révén – szállítási szerződést köt. Ön értesülni fog az adott utasszállító kilétéről, mielőtt velünk vagy – azonos feltételek mellett – egy másik szolgáltatóval megköti a szerződését. Bizonyos esetekben olyan jegyértékesítő piacterek üzemeltetőivel is megosztjuk az Ön Személyes adatait, mint amilyenek a globális helyfoglalási rendszerek (GDS).

Ez azt jelenti, hogy a kiválasztott utasszállítók és más, harmadik országokban működő szolgáltatók is megismerhetik az Ön Személyes adatait. Kattintson ide, ha szeretne többet tudni az adatok harmadik országokba történő továbbításáról.

Az egyes utasszállítók a saját adatvédelmi szabályzatuk szerint kezelik az Ön Személyes adatait (a szabályzat megtalálható az adott utasszállító weboldalán). A személyes adatok más szolgáltatóknak való továbbítása során minden esetben betartjuk a személyes adatokra vonatkozó hatályos törvényeket és rendeleteket.

Ha Ön a hozzájárulását adja a cookie-beállításokban, marketingcélokból megosztjuk bizonyos adatait partnereinkkel.

További információk

ADATÁTVEVŐ KATEGÓRIÁJA PÉLDÁK
Utasszállítók
Ahhoz, hogy le tudjuk foglalni az Ön által választott jegyeket, el kell küldenünk a Személyes adatait a kiválasztott utasszállítóknak.
Az az utasszállító, akinek a jegyét Ön megvásárolja. Amikor Ön jegyet foglal, mindig látni fogja, hogy melyik utasszállítóval fog utazni.
Globális helyfoglalási rendszerek
A járatkereséshez időnként globális helyfoglalási rendszereket (GDS) használunk. A GDS-szolgáltatók minden esetben Adatkezelők. A GDS-szolgáltatók adatvédelmi feladatait a számítógépes helyfoglalási rendszerek ügyviteli szabályzatáról szóló, 80/2009 számú EU-rendelet határozza meg.
Amadeus
Galileo (üzemeltető: Travelport)
Sabre
Egyéb szolgáltatók
Amikor Ön megrendel egy másik szolgáltatást, elküldjük a Személyes adatait az Ön által megrendelt szolgáltatást biztosító harmadik félnek.
Az Ön által megrendelt szolgáltatást nyújtó fél. Amikor Ön szolgáltatást rendel meg, mindig látni fogja a szolgáltató nevét.
Csalásmegelőzési eszközök
A külső szolgáltatók az általuk gyűjtött Személyes adatokat felhasználják a csalárd online tevékenységeket leíró adatbázisuk bővítéséhez. Ezek a szolgáltatók összehasonlítják ezt az adatbázist az ügyfeleik végfelhasználóinak magatartásával. Ha gyanús magatartásra utaló jeleket észlelnek, akkor közölhetik az ügyfeleikkel, hogy utasítsák el a csalók által indított fizetési kísérleteket.
Riskified Ltd.
Fizetésfogadók és -feldolgozók
A kereskedő webhelyén indított fizetési megbízás végrehajtása csak az első lépés a technikai műveletek hosszú sorában, amelyeknek meg kell történniük, hogy az összeg megérkezzen az Ön (bank-) számlájára, és a kereskedő megkapja erről a visszaigazolást. Az információkat különböző fizetésfeldolgozók és elfogadó bankok is megkapják. Ezek a szervezetek adatkezelőknek tekintendők, mivel teljes körűen rendelkezhetnek az adatok felett.
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
Braintree (PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.)
Kommunikáció és közösségi felületek
A szolgáltatásainkkal kapcsolatos üzenetek elküldéséhez, valamint a Kiwi.com-fiókba egy harmadik fél felületén történő bejelentkezéshez továbbítanunk kell az Ön Személyes adatait az Ön által kiválasztott felület szolgáltatójának.
Facebook Ireland Ltd.
Google Ireland Limited
Jogi segítségnyújtó szolgáltatók
Törvényes jogaink és követeléseink védelme érdekében más szervezetek szolgáltatásait is igénybe vehetjük.
Ügyvédek, behajtási ügynökségek.

Adatok megosztása Adatfeldolgozókkal

Számos olyan elvégzendő tevékenység van, amit nem tudunk saját magunk végrehajtani. Ezért külső partnerek segítségét vesszük igénybe. Ezekben az esetekben a partnerek sokszor nem tudják az elvárható módon elvégezni a feladatot az Ön személyes adatai nélkül. Ezért osztjuk meg velük azokat. Az összes ilyen esetben azonban mi maradunk az Adatkezelők, ők pedig csak Adatfeldolgozóként használják fel az Ön személyes adatait.

Ez azt jelenti, hogy az adatai ugyan a birtokukba kerülnek, azonban nekik csak azok feldolgozásához van joguk a mi céljaink érdekében és a mi felügyeletünk mellett. Az Adatfeldolgozók semmilyen körülmények között nem használhatják fel az Ön adatait a saját céljaikra, sem olyan módon, amely ellentétes a megállapodásunkkal.

Kizárólag olyan partnerekkel működünk együtt, amelyek kielégítő garanciákat adnak arra vonatkozóan, hogy megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, és hogy mindig biztonságos módon tárolják az Ön adatait.

További információk

ADATÁTVEVŐ KATEGÓRIÁJA PÉLDÁK
Alapvető infrastruktúrát biztosító szolgáltatók
Szinte mindegyik internetes vállalat esetében, így számunkra is az a legkedvezőbb üzleti megoldás, ha az alapvető infrastruktúránk (szervereink) működtetését kiszervezzük a világ legnagyobb, legjobb és legbiztonságosabb szolgáltatóinak.
Amazon Web Services Inc.
OVH.CZ s.r.o.
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Google Ireland Limited (GCP)
Ügyfélszolgálati eszközök
Ha ügyfeleink kéréssel fordulnak az ügyfélszolgálatunkhoz, akkor a kommunikációhoz a Purecloud nevű eszközt használjuk, amely lehetővé teszi, hogy egy platformon bonyolítsuk a szóbeli, a szöveges üzenetben történő és az e-mailes kommunikációt.
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc. (Purecloud)
Ügyfélszolgálati szolgáltatók
Vállalatunk egyes ügyfélszolgálati feladatait ügyfélszolgálati szolgáltatást nyújtó külső cégekre bízzuk, amelyek alkalmazottjai ügyfélszolgálati szolgáltatásokat biztosítanak a számunkra.
Convergys International Europe B.V.
WNS Global Services UK Limited
Teleperformance Limited
KCU LLC (Teleperformance Ukraine)
IGT Technologies Inc.
Fizetési megoldás
A fizetések elfogadásához, titkosításához és biztonságos feldolgozásához olyan külső fizetési átjárót használunk, amely megfelel az iparág legmagasabb szintű biztonsági szabványainak (PCI DSS).
ZOOZ Ltd.
Kommunikációs eszközök
Szolgáltatásaink biztosítása érdekében üzeneteket kell küldenünk az ügyfeleinknek. Az automatikus és zökkenőmentes üzenetküldéshez külső technológiai szolgáltatók szolgáltatásait használjuk.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Customer and Message Systems, Inc.(Sparkpost)
The Rocket Science Group LLC (Mandrill, MailChimp)
Mailgun Technologies, Inc.
SendGrid, Inc.
Csalásmegelőzési eszközök
A csalárd tranzakciók elkerülése érdekében külső technológiai szolgáltató által biztosított „csalásmegelőzési rendszerrel” ellenőrizzük a fizetéseket, amely észleli a csalárd fizetésre irányuló kísérleteket.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Foglalás és jegyeladó partnerek
Időnként segítségre van szükségünk a jegyek megvásárlásához. A legtöbb esetben különféle külső elosztóhálózatok szolgáltatásait használjuk. Néha olyan külső közvetítők szolgáltatásait is igénybe vesszük, amelyek segítenek nekünk az elosztóhálózatoktól való közvetett jegyvásárlásban. Ezeket a módszereket a lehető legjobb árak megtalálása érdekében alkalmazzuk.
Különböző online utazási irodák, amelyekkel megállapodást kötöttük a foglalási és/vagy jegyvásárlási szolgáltatások biztosításáról.
Jogérvényesítést segítő szolgáltatók
Amikor utasszállítókkal szemben képviseljük Önt jogainak és követeléseinek védelme érdekében, külső felek szolgáltatásait is igénybe vehetjük.
Ügyvédek, behajtási ügynökségek.
Ügyfélkapcsolat-kezelést (CRM) és marketingelemzést végző szolgáltatók
Felhasználó- és ügyféladatbázisunkat külső felek szoftvermegoldásaival kezeljük, valamint marketingtevékenységeink lebonyolításához és analitikai célokból is ilyen eszközöket használunk. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy múltbéli megrendelései és online tevékenységei alapján bizonyos jellemzőket rendeljünk Önhöz, amelyek segítségével a jövőben relevánsabb online hirdetéseket jeleníthetünk meg Önnek.
Exponea s.r.o.
Facebook Ireland Ltd.
Marin Software Ltd.
Online hirdetési szolgáltatások
E szolgáltatások segítségével személyre szabott hirdetéseket jeleníthetünk meg Önnek az interneten keresztül.
Facebook Ireland Ltd. (Facebook for Business)
Google Ads
Criteo SA
CityAds Media, LLc.
Elemzőeszközök
Külső szolgáltatók adatelemzési és adatnaplózó szoftvereit használjuk, amelyek segítségével jobban megismerhetjük ügyfélkörünket, valamint a lehető legpraktikusabbá tehetjük szolgáltatásainkat az ügyfeleink számára.
Exponea s.r.o.
Facebook Ireland Ltd.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc. (SolarWinds Worldwide, LLC)
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
FullStory, Inc.
Szoftvermérnökök
Időnként olyan külső szoftvermérnökökkel is megoszthatunk Személyes adatokat, akik technológiai téren nyújtanak segítséget vállalatunknak.
Jelenleg számos szoftverfejlesztővel dolgozunk együtt. Magánéletük védelme érdekében nem osztjuk meg a Személyes adataikat.
Számviteli eszközök
Kötelesek vagyunk az előírásoknak megfelelő számlákat kiállítani, és a cseh törvények által előírt nyilvántartást vezetni számviteli dokumentumainkról (például a számláinkról). Ehhez külső fél által biztosított számviteli rendszereket használunk.
Fakturoid s. r. o.

Mennyi ideig tároljuk az Ön Személyes adatait?

Általában addig tároljuk az Ön személyes adatait, ameddig a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott bármely célból szükségünk lehet rájuk. Normál esetben a jogszabályban meghatározott elévülési idő végéig tároljuk a Személyes adatait. Ez általában 3 év, valamint további 1 év, ami az értesítések késedelmes kézbesítésére és a további lépéseink megtételére hagyott időtartalék.

Jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében a hatályos jogszabályok által előírt ideig tároljuk a Személyes adatait (a számlákat például 10 évig).

Az Ön Kiwi.com-fiókjával kapcsolatos Személyes adatait az utolsó, bejelentkezve végzett tevékenységétől számított 5 évig tároljuk.

Annak érdekében, hogy eljuttathassuk Önhöz személyre szabott ajánlatainkat, Ön rendszeresen e-maileket fog kapni tőlünk. Ugyanakkor minden e-mailben egyszerű lehetőséget biztosítunk a leiratkozásra, amellyel Ön letilthatja az adatainak ilyen célú felhasználását. Ebből a célból addig tároljuk és használjuk fel az Ön Személyes adatait, amíg Ön le nem iratkozik.

Hogyan férhet hozzá személyes adataihoz és ellenőrizheti őket?

Fontos célunk, hogy ügyfeleink felügyelhessék a személyes adataik kezelését. Önnek vannak bizonyos jogai, amelyek lehetővé teszik ezt. Bizonyos körülmények között Önnek lehetősége van:

  1. hozzáférni az általunk felhasznált vagy feldolgozott valamennyi adatához, illetve másolatot kérni ezekről;
  2. az adatainak törlését kérni tőlünk;
  3. helyesbíteni az általunk feldolgozott adatait, ha úgy gondolja, hogy azok hibásak;
  4. korlátozni az adatfeldolgozást;
  5. kifogást emelni az adatfeldolgozás ellen;
  6. széles körben használt és géppel olvasható formátumban megkapni a személyes adatait, vagy átvinni ezeket az adatokat egy másik szolgáltatóhoz.

Ha élni kíván a jogaival, akkor küldje el a kérését nekünk e-mailben a következő űrlap használatával: kiwi.com/privacy/rights.

Felhívjuk figyelmét, hogy a személyes adatai biztonságának garantálása érdekében csak azokat a kéréseket teljesítjük, amelyek a foglaláskor vagy egy szolgáltatás megrendelésekor megadott e-mail címről érkeznek. Ha a foglalást más bonyolította le Ön számára, akkor további információkat (például a foglalási számot stb.) fogunk kérni Öntől, hogy meggyőződhessünk róla, hogy valóban Ön az érintett Személyes adatok tulajdonosa.

További információk

Személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön bármikor tájékoztatást kérhet tőlünk arról, hogy feldolgozzuk-e az Ön személyes adatait, továbbá joga van megkapni az alábbi információkat:

  1. milyen célokból dolgozzuk fel az Ön személyes adatait;
  2. az általunk feldolgozott személyes adatainak kategóriái;
  3. azon harmadik felek listája, akikkel megosztjuk az Ön személyes adatait, különösképpen abban az esetben, ha ezeknek a harmadik feleknek a székhelye harmadik országban van;
  4. a személyes adatok felhasználásának tervezett időtartama, vagy legalább az adatmegőrzési időszak meghatározásának módja;
  5. az Önt érintettként a GDPR értelmében megillető jogok;
  6. az Önt megillető – felügyeleti hatósághoz történő – panaszbenyújtási jog;
  7. a személyes adatok forrása abban az esetben, ha azokat nem közvetlenül Öntől kaptuk meg;
  8. az Önt esetlegesen érintő automatizált döntéshozatallal kapcsolatos bármilyen információ;
  9. a személyes adatok harmadik országba történő továbbításának időpontja, valamint a GDPR értelmében alkalmazandó biztosítékok.

Kérésre az általunk feldolgozott személyes adatait is elküldjük Önnek. Az ezeket az adatokat tartalmazó dokumentum első példányát ingyenesen rendelkezésre bocsátjuk. A további példányokért azonban díjat számolhatunk fel az adminisztrációs költségeink fedezése érdekében.

Az adathordozhatóság elve alapján széles körben használt formátumban is kikérheti az adatait.

Személyes adatainak törlése

Önnek joga van töröltetni (pontosabban visszafordíthatatlanul anonimizáltatni) valamennyi személyes adatát, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  1. már a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott célok egyikének megvalósításához sincs szükségünk az Ön Személyes adataira;
  2. Ön a GDPR 21. cikke alapján hitelt érdemlően tiltakozott személyes adatainak kezelése ellen, és nincs más olyan ok, amely miatt szükségünk lenne a személyes adataira;
  3. jogszerűtlenül kezeltük személyes adatait; vagy
  4. jogi kötelezettség miatt törölnünk kell a személyes adatait.

Nem kérheti azonban a személyes adatok törlését, ha az adatok kezelése az alábbi okok miatt szükséges:

  1. a véleménynyilvánítás és az információ szabadságához való jog gyakorlása;
  2. a személyes adatok megőrzését előíró jogi kötelezettségnek való megfelelés; vagy
  3. a személyes adatokra jogi követelések előterjesztése, érvényesítése vagy védelme érdekében van szükségünk.

A személyes adatok helyesbítése

Ha úgy gondolja, hogy az általunk kezelt Személyes adatok bármelyike pontatlan, akkor tájékoztathat minket erről, és mi mindent megteszünk az adatok helyesbítése érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy nem áll módunkban helyesbíteni a jegyével kapcsolatos adatait az adatbázisunkban. Ha meg is tennénk ezt, attól még az utasszállítóknál és az egyéb szolgáltatóknál nem módosulnának az adatai, és emiatt nem tudnánk összekapcsolni a szolgáltatásokat. Ha szeretné módosítani a jegyen szereplő adatokat, ezt bármikor megteheti a Kiwi.com webhelyen, a Foglalásaim kezelése oldalon.

Személyes adatok kezelésének korlátozása

Bizonyos feltételek mellett korlátozzuk az Ön személyes adatainak kezelését. Ezt azt jelenti, hogy személyes adatait kizárólag archiválás vagy biztonságos archívumba helyezés céljából kezeljük. Ön az alábbi esetekben kérheti ezt a korlátozást:

  1. Ön vitatja a személyes adatok pontosságát (a probléma megoldását követően folytatjuk az adatok kezelését);
  2. jogszerűtlenül kezeltük a személyes adatait, azonban a törlés helyett Ön csak az adatkezelés korlátozását kéri;
  3. a személyes adatainak kezelésére kizárólag jogi követelések előterjesztése, érvényesítése vagy védelme érdekében van szükségünk; vagy
  4. Ön tiltakozott az adatkezelés ellen a GDPR 21. cikkének 1. bekezdése alapján, és a kérés indokoltságának vizsgálata folyamatban van.

Tiltakozás a személyes adatainak kezelése ellen

Ön tiltakozhat a személyes adatai feldolgozása ellen az olyan célok esetében, amelyeknél a feldolgozást jogos érdekre hivatkozva végezzük. Ha Ön tiltakozik a marketingcélú adatkezelés ellen, haladéktalanul beszüntetjük a Személyes adatainak ilyen célú felhasználását.

Ha Ön tiltakozik a jogos érdekre hivatkozva végzett adatkezelés ellen, szintén beszüntetjük a Személyes adatainak adott célból való feldolgozását, kivéve, ha bizonyítani tudjuk, hogy az adatfeldolgozáshoz fűződő jogos érdekünk elsőbbséget élvez az Ön személyes érdekeivel, jogaival és szabadságjogaival szemben.

Személyes adatok hordozhatósága

Önnek joga van ahhoz, hogy széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, majd továbbítsa egy másik, Ön által kiválasztott adatkezelőnek az általunk kezelt Személyes adatokat (amelyek esetében az adatkezelés alapja az, hogy Ön hozzájárult egy szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez, illetve az, hogy szükséges egy szerződés megkötése vagy teljesítése).

Cookie-k és hasonló technológiák

A cookie-k olyan kis méretű szövegfájlok, amelyeket azért helyezünk el az Ön készülékén, hogy bizonyos célokból megjegyezzünk egyes Önnel kapcsolatos információkat. Ilyen célok például a következők: a Weboldalunk és az Alkalmazásunk funkcióinak működtetése; termék-, szolgáltatás- és üzletfejlesztés; Kiwi.com-fiók; online hirdetések; marketingelemzések; információbiztonság; csalásmegelőzés; valamint információk megosztása metakeresőkkel.

Oldalunkon alapvetően három fajta cookie-val találkozhat:

  1. A weboldalunk üzemeltetéséhez és a szolgáltatásnyújtáshoz mindenképpen szükséges cookie-k (ezek a cookie-k nem tilthatók le).
  2. Az úgynevezett „teljesítményfigyelő cookie-k”, mint például a szolgáltatásunk fejlesztéséhez szükséges statisztikák elkészítéséhez használt cookie-k.
  3. Marketingcélokból használt cookie-k.

A statisztikai és marketingcélokból használt cookie-k letilthatók a cookie-beállításoknál (itt).

Ön bármikor ellenőrizheti és módosíthatja a digitális hirdetésekkel kapcsolatos beállításait a Digitális Hirdetési Szövetség (Digital Advertising Alliance – DAA) webhelyén (http://optout.aboutads.info/) vagy az Európai Interaktív Digitális Hirdetési Szövetség (European Interactive Digital Advertising Alliance – EDAA) webhelyén (http://www.youronlinechoices.com/).

DO-NOT-TRACK (követés tiltása): jelenleg nem reagálunk a böngészőjének DNT-beállítására.

További információk

I. NÉLKÜLÖZHETETLEN COOKIE-K

COOKIE-K CÉL
__cfduid
__cfruid
CloudFlare biztonsági funkciók
A webhelyünk alapvető funkcióinak technikai biztonsága érdekében szükséges cookie-k.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
Csalásmegelőzési eszköz, amelyet a webhelyünkön végrehajtott minden fizetés esetében alkalmazunk. Ez a cookie nélkülözhetetlen a tranzakció végrehajtásához.
lastRskxRun
rskxRunCookie
Riskified
Egy másik csalásmegelőzési eszköz.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
Ezekkel a cookie-kkal követjük nyomon azt, hogy Ön melyik társwebhelyről érkezik (ha onnan érkezik), továbbá azokat az információkat is, amelyek a társwebhelyekkel meglévő hárompontos kapcsolat, például a sikeres foglalás jelzéséhez szükségesek. Ez a cookie nélkülözhetetlen üzleti modellünk működéséhez.
cookie_consent
cookie_settings
Ez a cookie teszi lehetővé, hogy megjegyezzük az Ön cookie-beállításait.
preferred_currency Ez a cookie teszi lehetővé, hogy megjegyezzük az Ön pénznemmel kapcsolatos beállításait.
preferred_language Ez a cookie teszi lehetővé, hogy megjegyezzük az Ön nyelvbeállításait.
raf_creditBalance Ha ajánlást küld egy ismerősének a fiókjából, akkor ezzel a cookie-val tudjuk nyomon követni az Ön jóváírás-egyenlegét.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID Ezt a cookie-t a be nem jelentkezett felhasználók nyomon követésére használjuk. E cookie nélkül nem működne a webhelyünk több alapfunkciója.
ua_session_token E nélkül a cookie nélkül a felhasználók nem tudnának bejelentkezni a Kiwi.com-fiókjukba.
track_* Ennek a cookie-nak a segítségével tudjuk meg, hogy a felhasználó befejezte-e a rendelési folyamatot.
ignore_mobile_ad Ezzel a cookie-val figyeljük azt, hogy a felhasználó bezárta-e már a mobilalkalmazásunk hirdetését a webhelyünkön tett látogatása során. A cookie nélkül nem tudnánk rögzíteni, hogy a hirdetést bezárták-e, ezért az minden egyes oldalon felugrana.
ui Ennek a cookie-nak a segítségével különböztetjük meg a normál böngészőt használó felhasználókat azoktól, akik a mobiltelefonjuk böngészőjéből tekintik meg a weboldalunkat.
recentSearch Ebben a cookie-ban tároljuk a legutóbbi kereséseivel kapcsolatos információkat, amelyeket így megjeleníthetünk Önnek.
viewedOuibounceModal Ouibounce könyvtár
Az ouibounce könyvtár cookie-jával ellenőrizzük, hogy az oldal elhagyására figyelmeztető felugró ablakot megjelenítettük-e már Önnek.

II. TELJESÍTMÉNYFIGYELŐ COOKIE-K

COOKIE-K CÉL
_parsely_visitor Ezzel a cookie-val állapítjuk meg, hogy a látogató korábban már meglátogatta-e a webhelyet vagy sem.
_ga
_gac_*
_gat_gtag_*
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
A Google Analytics-eszközök segítségével mérjük webhelyünk forgalmát, figyeljük, hogy a látogatók milyen műveleteket hajtanak végre a webhelyünkön, továbbá egyéb hasznos információkat is kapunk, miközben a látogatók a webhelyünket böngészik.
_gcl_au
_gcl_aw
Google AdSense
Ezekkel a cookie-kkal tudjuk igénybe venni a Google Ads konverziókövető szolgáltatását. A cookie-kat a Google AdSense is használja annak érdekében, hogy nyomon tudja követni a hirdetései hatékonyságát a szolgáltatásait igénybe vevő webhelyeken.
__inf_* Exponea Infinario
Akárcsak a Google Analytics, ez a cookie is a webhelyünk forgalmának mérését segíti. Ezzel az eszközzel kifejezetten azt figyeljük, hogy hány látogató foglalt le jegyet vagy más szolgáltatást. Ezzel a cookie-val a webhelyünk új funkcióinak teszteléséhez is gyűjtünk adatokat.
_fbc
_fbp
Facebook
Ezek a cookie-k teszik lehetővé számunkra a Facebook hirdetési termékeinek használatát. Elsősorban abban segítenek, hogy nyomon tudjuk követni azokat a felhasználókat, akik egy Facebook által megjelenített hirdetésre kattintva érkeztek a webhelyünkre, és hogy meg tudjuk különböztetni a Facebook szolgáltatásait igénybe vevő, egyedi felhasználóinkat.
splitster_* Ezt a cookie-t A/B-teszteléshez használjuk, amikor új funkciókkal bővítjük a webhelyünket, illetve amikor bármilyen módosítást hajtunk végre a webhelyen, és tesztelni szeretnénk a felhasználók ezzel kapcsolatos reakcióit. Ezzel a cookie-val két részre oszthatjuk a látogatóinkat, és a webhely két különböző verzióját jeleníthetjük meg számukra.
logglytrackingsession Loggly
Ezzel a cookie-val információkat gyűjtünk a webhelyünk általános működéséről és a webhelyen végrehajtott összes tevékenységről. A fejlesztőink ezáltal ki tudják szűrni a webhelyünkön fellépő hibákat. A cookie nélkül korlátokba ütközne bizonyos hibák kijavítása.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
Ezekkel a cookie-kkal nyomon tudjuk követni, hogy a felhasználóink pontosan milyen útvonalat járnak be a webhelyünk böngészése közben.
fs_uid Fullstory
Ez a cookie a Fullstory nevű alkalmazáshoz tartozik, és ugyanarra a célra használható, mint a Smartlook, például a felhasználóink böngészésének nyomon követésére.
utag_main Tealium
Ezzel a cookie-val tudjuk igénybe venni a Tealium címkekezelő megoldását, amely segítségével nyomon tudjuk követni a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat és pontosabb elemzéseket tudunk készíteni.

III. MARKETINGCÉLÚ COOKIE-K

COOKIE-K CÉL
cto_lwid
cto_sid
criteo_write_test
cto_idcpy
Criteo
A Criteo egy hirdetési hálózat, amely segítségével hirdetéseket jeleníthetünk meg olyan külső webhelyeken, amelyeket Ön felkeres.
__inf_* Exponea Infinario
Ez a cookie marketingelemzésekhez és a marketingtevékenységek automatizálásához szükséges. A cookie segítségével szegmentálni tudjuk az ügyfeleinket, és ennek alapján személyre szabott e-maileket és leküldéses (push) értesítéseket küldhetünk, valamint felugró és más hirdetéseket jeleníthetünk meg nekik a Kiwi.com és harmadik felek webhelyein.
Im_puid
Im_snid
intent_media_prefs
Intent Media
Az Intent Media egy hirdetési hálózat, amely segítségével hirdetéseket jeleníthetünk meg az Ön által felkeresett külső webhelyeken.

Az Ön adatainak továbbítása az Európai Gazdasági Térség területén kívülre

Szükség esetén az EGT területén kívülre is továbbíthatjuk az Ön Személyes adatait. Erre akkor van szükség, ha Ön egy harmadik országbeli utasszállító járatára foglal jegyet, vagy ha olyan szolgáltatótól rendel szolgáltatást, amelynek székhelye egy harmadik országban van. Az Ön adatait feltétlenül továbbítanunk kell ezeknek a harmadik feleknek, mivel enélkül nem tudnák biztosítani Önnek a megrendelt szolgáltatásokat. Személyes adatait az EGT területén kívüli, harmadik országbeli Adatfeldolgozókhoz is továbbíthatjuk.

Ha az adatokat fogadó címzett olyan országban van bejegyezve, amely a GDPR 45. cikke szerint nem biztosít kellő védelmet az adatoknak, vagy nem nyújt a GDPR 46. cikke szerinti megfelelő garanciákat, a Személyes adatokat a GDPR 49. cikke (1) bekezdése b) pontjában megfogalmazott kivétel alapján továbbítjuk. Az egyes légitársaságok és szolgáltatók a saját adatvédelmi szabályzatuk szerint kezelik az Ön személyes adatait (a szabályzat megtalálható minden egyes légitársaság weboldalán). A személyes adatok más szolgáltatóknak való továbbítása a személyes adatokra vonatkozó, alkalmazandó törvényeknek és szabályoknak megfelelően történik.

Panasz benyújtása a felügyeleti hatóságnak

Az adatvédelem egy komoly dolog, és a szabályok helyes alkalmazása nem egyszerű. Senki sem tökéletes, ezért előfordulhat, hogy hibázunk. Ha Ön úgy érzi, hogy nem megfelelően kezeltük a személyes adatait, akkor kérjük, először forduljon hozzánk, és mi mindent meg fogunk tenni az ügy rendezése érdekében. Bármilyen adatvédelemmel kapcsolatos probléma esetén bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a következő űrlap használatával: kiwi.com/privacy/questions.

Mindazonáltal Önnek joga van bármikor panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál. Ha Ön az Európai Unió állampolgára, akkor a lakóhelye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállam hatóságánál tehet panaszt.

A panaszokat rendszerint a csehországi személyesadat-védelmi hivatal fogja kezelni. További információkat a következő oldalon talál: http://www.uoou.cz.

Kapcsolatfelvétel és az Ön jogainak érvényesítése

Adatvédelemmel kapcsolatos ügyekben bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a következő űrlap kitöltésével: kiwi.com/privacy/questions. A Személyes adataival kapcsolatos jogainak érvényesítéséhez használja a következő űrlapot: kiwi.com/privacy/rights.

Egyes országok lakosaira vonatkozó különleges szabályok

A világ bármely pontján is él, mi garantáljuk az Ön adatainak védelmét. Egyes országok és államok esetében a jelen Adatvédelmi szabályzat bizonyos eltérésekkel és kiegészítésekkel érvényes, amelyek Önre is vonatkozhatnak az alábbi feltételek teljesülése esetén.

A Kiwi.com, Inc ügyfelei

Ezek a különleges szabályok akkor érvényesek Önre, ha Ön a Kiwi.com Inc. ügyfele (például a Felhasználási feltételekben szereplő kritériumoknak megfelelő egyesült államokbeli ügyfél), továbbá mi felhasználjuk az Ön Személyes adatait az Ügyfelek és az Utastársak részben leírt célokból (amelyek jelen Adatvédelmi szabályzatban olvashatók), kivéve a „Felhasználói fiók – mentett utazó” résznél leírt célt. Más célokból történő adatfelhasználásra ezek a különleges szabályok nem érvényesek.

A Kiwi.com, Inc. (székhely: 1221 Brickell Avenue, Suite 1115, Miami, Florida, 33131, Amerikai Egyesült Államok) Adatkezelőként dolgozza fel az Ön Személyes adatait. A Kiwi.com s.r.o. Adatfeldolgozóként, a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott összes többi Adatfeldolgozó pedig „További adatfeldolgozóként” tevékenykedik.

Kaliforniai lakosok

Ezek a különleges szabályok a kaliforniai lakosokra érvényesek.

Megfelelünk a kaliforniai fogyasztói adatvédelmi törvényben (CCPA) foglaltaknak, amely az Egyesült Államok legszigorúbb előírásait tartalmazza az adatvédelem terén. A jelen Adatvédelmi szabályzatban tájékozódhat arról, hogy hogyan dolgozzuk fel az Ön Személyes adatait.

Önnek joga van tájékoztatást kérni arról, hogy hogyan dolgozzuk fel az Ön Személyes adatait, illetve másolatot kérni az általunk felhasznált Személyes adatairól. 12 havonta az első két másolatot ingyenesen biztosítjuk Ön számára. Ön bármikor kérheti a Személyes adatainak törlését. Jogaival és azok érvényesítésével kapcsolatban további információkat talál a jelen Adatvédelmi szabályzatban (a „Hogyan férhet hozzá személyes adataihoz és ellenőrizheti azokat?”, valamint a „Kapcsolatfelvétel és jogainak érvényesítése” részekben).

Ha úgy dönt, hogy élni kíván bármely jogával, akkor igazolnia kell a személyazonosságát, például bizonyítania kell, hogy Öné az e-mail-címének tulajdonjoga. Ha meghatalmazott képviselő útján kívánja érvényesíteni a jogait, kérni fogjuk az írásbeli meghatalmazást, és Önnek igazolnia kell a saját személyazonosságát, valamint a meghatalmazottét is. Sosem fogjuk Önt hátrányos megkülönböztetésben vagy kedvezőtlen bánásmódban részesíteni azért, mert élt bármely a jogával.

A marketingüzenetekre való feliratkozásért cserébe pénzügyi ösztönzőket, például kupont, jóváírást vagy másmilyen kedvezményt kínálhatunk fel Önnek. Egy ajánlatra való feliratkozás előtt tájékoztatjuk Önt az adott ösztönző részleteiről. A kínált ösztönző értéke megegyezik a feliratkozás értékével. Ezt az összeget az Ön további költéseinek megbecslésével határozzuk meg. Ha Ön elfogadja az ajánlatunkat, akkor azt utána bármikor lemondhatja a jogainak bármiféle korlátozása nélkül. Erről további információkat olvashat a jelen Adatvédelmi szabályzatban (a „Milyen célokból használjuk fel az Ön személyes adatait?” részben).

A CCPA értelmében mi nem értékesítjük az Ön Személyes adatait.

Adatvédelmi tisztviselő

Személyes adatainak feldolgozásával és a Személyes adataival kapcsolatos jogainak érvényesítésével kapcsolatos bármilyen probléma esetén felveheti a kapcsolatot az adatvédelmi tisztviselőnkkel.

Elérhetőségek megtekintése.

Oliver Švolík
A Kiwi.com adatvédelmi tisztviselője
[email protected]

Az adatvédelmi szabályzat módosításai

Üzleti tevékenységünk változásával előfordulhat, hogy más módon kell feldolgoznunk a Személyes adatokat. Az ilyen változások esetén az átláthatóság alapelvének megfelelően frissítjük az adatvédelmi szabályzatot is. Ha a jövőbeli módosítások érintik Önt, értesíteni fogjuk e-mailben.

Jelen Adatvédelmi szabályzat 2021. március 1-jétől érvényes.