vedere asupra Palatului Moskovits din Oradea

48 de ore în Oradea

Destinații


|

Ești în căutarea unei destinații autentice, cu vibe de străinătate, dar chiar la noi în țară? Atunci este musai să începi să cauți bilete de avion și cazare în Oradea! Te așteaptă aici o explozie de istorie, arhitectură uimitoare, o scenă culinară vibrantă și o atmosferă relaxantă – asemenea destinațiilor celebre din Europa.

Pentru atunci când simți nevoia unui city break, dar nu te-ai aliniat încă cu zilele de concediu, ți-am pregătit o serie de recomandări cu ce poți face 48h în Oradea. Fie că ești în căutare de conținut #InstaWorthy, un foodie pasionat de experiențe culinare autentice, fie un explorator dornic de aventură, Oradea are ceva de oferit pentru fiecare.

Ziua 1:

Datorită istoriei și culturii sale eclectice, Oradea te va surprinde cu locurile inedite. Pentru început, te sfătuiesc să vizitezi Cetatea Oradea, o structură impunătoare care a fost recent renovată. Explorează trecutul istoric al orașului și bucură-te de o plimbare prin Parcul Cetății, unde zidurile vechi se îmbină armonios cu spațiile verzi. Dacă îți place să te joci cu drona, acum e momentul perfect să o folosești. Din spațiu vei descoperi că zidurile cetății formează o stea, iar priveliștea la apus îți taie respirația. 

Mergând spre zona turistică a orașului vei descoperi că plimbările sunt modalitatea excelentă pentru a-l descoperi. Oradea este printre cele mai frumoase orașe pietonale din România și locul în care vei găsi numeroase zone de promenadă, departe de zgomotul și poluarea mașinilor. Cel mai bun loc în care să te prindă prânzul este Piața Unirii. Te așteaptă aici o mulțime de terase cu mâncare delicioasă, de unde poți lua pulsul vieții locale.

vedere asupra zonei de promendă din Piața Unirii din OradeaDacă credeai că Piața Unirii din București este iconică, nu ai văzut-o încă pe cea din Oradea – Getty Images

Explorează apoi strada Vasile Alecsandri și descoperă o colecție de clădiri încântătoare, de la baroc la Art Nouveau. Poate nu știai, dar Oradea a fost desemnată în 2022 cea mai frumoasă destinație Art Nouveau din Europa. Clădirea emblematică pentru acest stil, din toate punctele de vedere, este Darvas – La Roche, una dintre cele mai de preţ bijuterii arhitectonice ale oraşului Oradea.

Pentru iubitorul de artă din tine, Quark Gallery este o destinație de neratat. Această galerie mică se concentrează pe arta contemporană românească și adesea echilibrează estetica cu un concept puternic. De asemenea, nu rata Secţia de Artă a Muzeului Ţării Crişurilor, unde vei afla colecţii de pictură, sculptură și grafică. Situat în incinta cetății medievale, poți admira periodic expoziții de fotografie și artă captivante, inclusiv a unor artiști străini.

vedere spațială la apus asupra cetății OradeaCu doar 48 de ore în Oradea, o plimbare în cetatea istorică este un must – Getty Images

Ziua 2:

După ce îți bei cafeaua la una dintre cafenelele cochete din oraș, e timpul să continui aventura. Fă o plimbare relaxantă în drumul spre Palatul Vulturul Negru și explorează pasajul cu același nume, care sigur îți va aduce aminte de celebra galerie Vittorio Emanuele din Milano. Recunoscut pentru mozaicurile și vitraliile care creează un joc de lumini spectaculos, este locul perfect pentru a filma cadre pentru un reel estetic.

Intră în spiritul orașului vizitând Piața Regele Ferdinand și Calea Republicii. Este o bucurie să te plimbi și să realizezi ce frumos se împletește arhitectura orașului cu poveștile localnicilor. Dacă vrei să vezi o frântură de arhitectură romanică, merită să faci o vizită și Teatrului Regina Maria. Dacă reușești să și participi la un spectacol acolo, poți spune că ești cu adevărat norocos.

Următorul punct pe care musai nu trebuie să-l ratezi este Palatul Moskovits, care te va impresiona cu detaliile arhitecturale minuțioase și albastrul azur, desprins din vibe-ul mediteranean.

vedere asupra Palatului Moskovits din OradeaSpune-mi că ai recunoscut Palatul Moskovits, ca să îți spun ce fel de turist ești 🙂 – Getty Images

Când soarele începe să coboare, zona de promenadă de-a lungul râului Criș devine un loc magic pentru a petrece câteva momente de relaxare și contemplare. 

Nice de reținut:

Achiziționează un Oradea City Card: Ai acces gratuit la multe atracții turistice și transport gratuit cu autobuzul, perfect pentru a economisi bani și a explora fără restricții.

Explorează orașul pe jos sau cu bicicleta: Oradea este un oraș compact, perfect pentru a fi explorat pe jos sau cu bicicleta. Există o rețea extinsă de piste de biciclete și zone pietonale.

Caută terase și localuri aparte: În loc să te oprești în centrul orașului, îndreaptă-te către cartierele mai puțin cunoscute. Aici vei găsi terase și restaurante frecventate de localnici, cu meniuri autentice și atmosferă primitoare.

Relaxează-te și bucură-te de atmosferă: Ia cu tine în bagaj outfituri colorate și itemi trendy, ca să te integrezi în atmosfera relaxantă și prietenoasă a orașului.

Pentru mai multă inspirație în călătoriile tale, mergi pe Kiwi.com

 

Articole asociate

Mihaela

E în natura Mihaelei să se aventureze într-o călătorie de fiecare dată când se ivește ocazia. În loc de magneți, preferă să colecționeze travel hacks.