Cele mai bune 6 lucruri de făcut în Praga, cu Kiwi.com

Cele mai bune 6 lucruri de făcut în Praga, cu Kiwi.com

Destinații


|

Ești în Praga pentru prima dată? Iată ce să faci și unde să mergi; cele mai frumoase locuri pe care ar trebui să le vezi. Ai mai vizitat Praga? Avem câteva comori neexplorate și lucruri pe care poate le-ai ratat înainte

Dacă nu ai fost niciodată în Praga, vei descoperi că are două laturi foarte distincte. Pe de o parte, este ca Disneyland (în cel mai plăcut mod posibil). Este un oraș foarte frumos, foarte vechi și foarte aglomerat, în special vara. Nu-ți face griji, poți să vezi de la distanță grupurile de turiști venind și sunt destule străzi mici în care să te retragi pe măsură ce trec pe lângă tine. Pe de altă parte, tocmai acesta este unul dintre farmecele locului; când cobori pe o străduță laterală, s-ar putea să descoperi priveliștea aia minunată, pub-ul ăla vechi, sculptura aia interesantă pe care  poți s-o consideri micul tău secret. Cu siguranță merită să vizitezi orașul de mai multe ori. Așadar, ținând cont de asta, iată cele șase lucruri pe care le-am selectat pentru oricine vizitează capitala Cehiei.

Praga pentru cei care vin pentru prima dată

Preferatele turiștilor (fără a fi prea turistice)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiwi.com (@kiwi.com.czsk)

Descoperă părțile mai mici. Bineînțeles, o sa mergi mai întâi spre Centrul Vechi; și pe bună dreptate, dar dacă traversezi râul și mergi în Malá Strana, o să dai de o altă zonă interesantă. Oprește-te pe dealul principal pavat și mergi pe oricare dintre străduțele laterale pentru a descoperi pub-uri primitoare, cu lambriu din lemn, unde poți încerca porții uriașe de mâncare tradițională cehă.

Găsește cea mai bună priveliște

Traversează podul Mánes și mergi spre Letná. Da, Podul Charles este cel mai faimos, dar este o capcană turistică cu artiști stradali și caricaturiști destul de nepricepuți. Cu toate acestea, dacă mergi la următorul pod, vei avea o priveliște frumoasă înapoi pe râu pentru a fotografia Podul Charles cu castelul în spate. Apoi urcă în zona împădurită a Letná de pe malul opus și stai în parc cu o bere în mână.

Un turn al distracției

Petřín Gardens and Tower in background — Getty ImagesTurnul Petřín oferă unele dintre cele mai faine priveliști din Praga, dar vezi și ce altceva poți observa mergând prin grădini — Getty Images

Pe malul vestic al Vltavei, poți urca la Turnul Petřín (cel care arată ca un mini Turn Eiffel). Aici, poți găsi tot felul de distracții inedite, inclusiv un labirint cu oglinzi, o grădină de trandafiri, o catedrală și, uimitor, cel mai mare stadion din lume!

Dacă ai mai fost în Praga, încearcă astea

Așadar, ai făcut lucrurile evidente, ai cumpărat o bere scumpă în Piața din Centrul Vechi și acum cauți mai multe lucruri locale de făcut. Ei bine, avem și câteva dintre acelea…

Febra fotbalului

Prinde un meci (mai mic) de fotbal. În prezent, există cinci cluburi din Praga care joacă în primele două ligi cehe: Sparta și Slavia sunt echipele cele mai cunoscute, dar pentru o experiență mai intimă, mergi la Bohemians (, fosta echipă a lui Antonín Panenka, celebru pentru lovitura de pedeapsă), Dukla (de mare succes de-a lungul istoriei, iar terenurile pe care joacă oferă o priveliște bună asupra orașului, dar este puțin greu de ajuns) sau Viktoria Žižkov (într-o parte faină a orașului, unde dai de bere și mâncare excelente). În general, vei fi întâmpinat mult mai călduros decât la una dintre echipele mari. 

Istoria senzuală

Entrance to the Sex Machines Museum — ShutterstockPraga găzduiește mai multe muzee neobișnuite, precum acesta – Shutterstock

La Kožná 1, vei găsi primul și singurul muzeu din lume dedicat exclusiv dispozitivelor( mecanice) pentru sex. Muzeul se află pe trei etaje, iar tu vei rămâne uimit/(ne)plăcut surprins de unele dintre lucrurile pe care oamenii le-au gândit doar pentru a-și satisface plăcerile. Dacă nu poți înțelege cum funcționează unele dintre ele, există destule manechine poziționate în poziții demonstrative. (Am menționat acest loc, împreună cu mai multe alte muzee ciudate din Praga, în acest articol despre locurile neobișnuite din Cehia.)

Dă-i păcii o șansă

Vizavi de Ambasada Franceză se află ceea ce este cunoscut local ca Zidul lui Lennon. În ciuda obiecțiilor poliției locale, acest zid acoperit de graffiti a devenit un punct de referință, tocmai pentru că se schimbă constant cu desene referitoare la Beatles. Există schițe, versuri și citate care acoperă fiecare centimetru al acestui fragment de periferie anonimă din Praga.

Cam asta e Praga pe scurt 

Sunt mult mai multe de văzut și de făcut decât poate acoperi acest articol scurt, așa că citește și alte Kiwi Stories pentru mai multă inspirație în călătoriile tale sau intră pe Kiwi.com pentru a-ți rezerva zborul către Praga și a vedea totul cu proprii tăi ochi!

Articole asociate

David Szmidt

David este un autor principal pentru Kiwi.com, precum și un jucător de fotbal, ascultător de muzică și o persoană care apreciază berea. @UtterBlether