City break + concert Harry Styles = super vacanță

City break + concert Harry Styles = super vacanță

Idei de călătorie


|

Harry Styles are drum și prin Europa cu mult așteptatul lui turneu Love On Tour. Dacă ai în bagaj un bilet la concert, asigură-te că profiți de ocazie și explorezi și orașul gazdă

Love On Tour a fost amânat în 2020 din cauza pandemiei. Acum, Harry Styles își face în sfârșit drum prin lume pentru a cânta în fața milioanelor de fani care abia au reușit să-și stăpânească entuziasmul timp de doi ani care au trecut extrem de greu. 

Ca parte a turneului, Harry urmează să cânte în multe orașe din  Europa. Nu vrem să-ți distragem atenția de la evenimentul principal, dar ar fi păcat să nu vezi și ce mai e prin jur. Așa că, am evidențiat câteva lucruri pe care să le iei în calcul și pe care să le explorezi înainte sau după concert. Și nu uita, Kiwi.com te duce și te ia de acolo ieftin, cu avion, tren sau autobuz!

Pe lângă orașele de mai jos, există concerte, bineînțeles, și în principalele destinații turistice, cum ar fi: Londra, Paris, Barcelona, Madrid și Amsterdam. Noi am făcut o listă cu câteva dintre orașele mai mici prin care Harry va ajunge.

München (17 – 18 mai 2023)

Olympic Park in Munich — ShutterstockParcul Olimpic din München este un loc minunat, la nord de centrul orașului— Shutterstock

München este un oraș fain în general. Parcul Olimpic, acolo unde se află Olympiastadion, stadionul pe care vor avea loc concertele, este o zonă deosebit de frumoasă. Movile verzi bine întreținute parcă se rostogolesc în jurul unui lac imens, scenă care va deveni și mai idilică odată apusul soarelui de primăvară târzie. Există trei puncte de observație în vârful Turnului Olimpic și, dacă ajungi sus într-o zi senină, poți vedea Alpii.

Într-adevăr, poți sta doar în Parcul Olimpic și să fii perfect fericit – atmosfera din nopțile concertelor va fi ceva unic. Poți, însă, să te aventurezi mai departe și să explorezi centrul orașului. Câteva dintre lucrurile care merită văzute sunt Marienplatz și Noua Primărie, Residenz – cândva palatul regal – și Viktualienmarkt, o piață alimentară deschisă zilnic și locul perfect pentru un prânz în aer liber.

Edinburgh (26 – 27 mai 2023)

Murrayfield, zona din Edinburgh în care va avea loc concertul, este în mare parte rezidențială și destul de departe de restul acțiunii din oraș. Însă, legăturile de autobuz și tramvai te vor duce și aduce din centru în doar câteva minute.  

Probabil că după concert o să vrei să dansezi toată noaptea. Viața de noapte din Edinburgh este foarte animată și, pentru că este un oraș cu o populație studențească semnificativă, nopțide club ieftine există peste tot – unele locuri vând băuturi la doar 1 liră sterlin[ (puțin peste 1 euro)! Dacă poți și vrei, totuși, să cheltuiești mai mult, Ballie Ballerson este un club din oraș cu o piscină de bile, tobogan și cocktail-uri cu bomboane.

A doua zi, reîncarcă-te cu o plimbare lentă prin orașul vechi al orașului.

Düsseldorf (27 — 28 iunie 2023)

Așa cum este cazul în Inglewood, locația din Düsseldorf – Merkur Spiel Arena – este situată chiar lângă aeroportul orașului. Cel mai bun loc de explorat în apropiere este Nordpark – un spațiu verde mare, cu fântâni, o mulțime de copaci și flori și o grădină japoneză. De asemenea, în mijlocul Nordpark, o să dai de Muzeul Aquazoo Löbbecke, un muzeu ce spune povestea evoluției vieții acvatice, cea mai vizitată atracție din Düsseldorf. 

Dacă vrei să mergi în centrul orașului, o să dai de străzi largi, pline de buticuri și restaurante, muzee și galerii de artă și o viață de noapte fantastică – în special în centrul vechi.

Varșovia (2 iulie 2023)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiwi.com (@kiwicom247)

Varșovia este de departe cel mai ieftin oraș din această listă, ceea ce este ideal dacă ți-ai dat aproape toți banii pe un biletul la concert. Transport public ieftin, cazare pentru toate buzunarelele și mâncare ieftină (foarte bună); Varșovia va fi foarte atentă cu bugetul tău

Chiar și atracțiile turistice sunt accesibile, sau chiar gratuite. La doar câteva sute de metri de PGE Narodowy, locul unde se va ține concertul, vor fi oameni care se vor bucura de soarele de vară pe plaja Poniatówka, pe malul unui râu. În plus, să cauți Barbicanul, statuia Micul Insurecționist, Mormântul Soldatului Necunoscut sau oricare dintre celelalte atracții importante ale orașului, locuri care amintesc de un război sau altul. Poții obține chiar și un tur pe jos, gratuit, care o să te conducă prin infamul cartier devenit la modă, Praga.

Viena (8 iulie 2023)

Wurstelprater amusement park at night — ShutterstockMergi în Wurstelprater după concert pentru și mai multă distracție — Shutterstock

O, Viena! Dacă alegi Viena ca oraș în care să mergi la concert, ești un norocos! Sigur, este un oraș șic și rafinat, poate chiar intimidant, dar dă-i șansa, fie și numai pentru un weekend, și îl vei descoperi, încet, încet, în toată splendoarea și cu toate ciudățeniile lui. Fie că este vorba de una dintre marile piețe de vechituri, de o colecție uimitoare de artă stradală sau de insula Dunării, lungă de 21 de kilometri, vei găsi cu siguranță ceva care să-ți capteze atenția în Viena. Ceva pe lângă Harry, bineînțeles. 

Și pentru un ultim răsfăț, mergi de la concert, în cealaltă parte a parcului Prater. O să găsești Wurstelprater, un parc de distracții mai old school, cu mirosuri care îți trezesc stomacul și o mulțime de lumini neon. 

Pentru și mai multă inspirație în călătoriile tale, mergi pe Kiwi.com. 

Articole asociate