Prieteni ținându-se de umeri în timpul unui concert

Concerte și călătorii – combinația supremă în 2024

Informații interesante


|

Lumea e plină de combinații grozave, de la popcorn și film, unt de arahide și gem până la duo-ul haotic Joey și Chandler din Friends. Dar, pentru mine, există una care le întrece pe toate: concerte și călătorii!

Imaginează-ți: descoperi un oraș nou, cu străzi pline de viață și clădiri impresionante. Apoi, seara, te bucuri de muzica artistului tău preferat, într-o atmosferă electrizantă. Combinația perfectă pentru o experiență de neuitat!

Nicky Minaj –  Berlin

Imagine abstractă reprezentând concepte muzicale, festivaluri, concerteCombină stilul eclectic al Berlinului cu muzica electrizantă a consacratei Nicky Minaj – Getty Images

Începem, așadar, cu Nicky Minaj, care va aduce ritmurile sale hip-hop în Berlin, în data de 7 iunie. Dacă te-a cucerit cu energia ei electrizantă, trebuie neapărat să o vezi și live, mai ales că nu obișnuiește să vină în turneu în Europa prea des. În plus, concertul va avea loc la Uber Arena (fosta Mercedes-Benz Arena ), unde acustica este incredibilă. 

Înainte de concert (sau după, depinde ce preferi) ia-ți timp pentru a explora locurile mai neobișnuite din Berlin. Îți recomand să vizitezi Spreepark, un parc de distracții părăsit, recent redeschis. Relicvele din epoca parcurilor de distracții, sunt reinterpretate artistic, cu un accent special pe sustenabilitate, fiind readuse la viață pentru a-ți oferi o experiență inedită. Dacă ai visat de mic să explorezi orașele de sub orașe, e musai să vizitezi Berliner Unterwelten, un labirint subteran din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nu rata nici Liquidrom, unde poți pluti într-o piscină cu apă sărată în timp ce asculți muzică techno subacvatică. 

Coldplay – București

Strada din centrul istoric al Bucureștiului, RomâniaDescoperă locurile iconice din București în timp ce asculți hitul tău preferat de la Coldplay – Getty Images

Încă îmi amintesc entuziasmul primelor zile după ce am aflat că o să concerteze Coldplay pentru prima dată în România, două zile consecutiv: 12-13 iunie! Muzica băieților este incredibilă și dacă ai prins bilet ești printre norocoși, căci spectacolul acustic și vizual este inegalabil.

Și, deși București nu e în topul opțiunilor când vine vorba de călătorii, vara merită să fie vizitat, mai mult ca niciodată! Dacă vii din orașe precum Cluj, Timișoara sau Iași, îți sugerez să schimbi călătoria obositoare cu mașina cu un zbor intern. În doar 50-70 de min ajungi la Otopeni, ceea ce îți oferă timp îndelung pentru a explora orașul. 

Pentru o plimbare relaxantă, alege cartierul Icoanei. Aici vei descoperi conace boierești din secolele XIX-XX, localuri cochete și cafenele frecventate de localnici, care îți vor oferi o atmosferă autentică, similară cu marile metropole europene. În plus, Bucureștiul are și o scenă artistică vibrantă. Ești pasionat de artă modernă și contemporană? La Muzeul de Artă Recentă sau Art Safari vei găsi o multitudine de expoziții care te vor inspira.

P!NK – Liverpool

Apus de soare în Liverpool în zona pontonului Albert de pe râu Mersey Concertul P!NK e ocazia perfectă pentru a descoperi magia din Liverpool – Getty Images

Pe 25 iunie, excentrica P!NK va electriza scena din Liverpool cu un concert memorabil. Nu doar că vei avea șansa unică de a o vedea live pe una dintre cele mai mari pop icons ale anilor 2000, dar te poți bucura și de energia vibrantă a locului.

Descoperă orașul care a dat naștere trupei legendare The Beatles! Vizitează Cavern Club, locul unde s-au născut primele lor succese și retrăiește atmosfera anilor ’60. Dar Liverpool are mult mai multe de oferit! World Museum te va purta prin istoria lumii, de la dinozauri la artefacte egiptene și descoperiri din spațiu.

Iar dacă ești în căutarea unei experiențe interactive, Quirky Quarter este locul ideal. Participă la jocuri, rezolvă puzzle-uri și explorează exponate unice, creând amintiri de neuitat alături de gașca ta de prieteni. 

Taylor Swift – Amsterdam

Imagine reprezintativă pentru conceptul muzical, reprezentând aparatura unui DJEras Tour este concertul de la care nu trebuie să lipsești în 2024 – Getty Images

Am păstrat pentru final unul dintre cele mai râvnite concerte ale momentului – Eras Tour. Artista va concerta în Amsterdam pe 5 iulie, o ocazie excelentă pentru a asculta cele mai noi hituri de pe albumul proaspăt lansat – The Tortured Poets Department. 

Un moment numai bun pentru a pleca cu gașca ta de Swifties într-o aventură fantastică în celebrul oraș olandez. Vizitează The Upside Down Amsterdam –  cel mai potrivit loc pentru a fi creativ și a face fotografii spectaculoase, care îți vor uimi prietenii pe social media. Pentru o seară memorabilă, rezervă o masă la Andaz Amsterdam Prinsengracht, unde designul interior este opera renumitului designer olandez Marcel Wanders. Nu rata nici Van Gogh Museum. Descoperă universul său vibrant, plin de culori și emoții, și lasă-te purtat de spiritul impresionismului.

Așa-i că te-am convins că concertele și călătoriile sunt combo-ul perfect al verii? Profită de aceste momente unice și explorează în lunile ce urmează orașele în care au loc. Fiecare experiență te va motiva și va trezi în tine spiritul energic al artiștilor tăi preferați. 🎶🌍✨

Pentru mai multă inspirație în călătoriile tale, mergi pe Kiwi.com

 

Mihaela

E în natura Mihaelei să se aventureze într-o călătorie de fiecare dată când se ivește ocazia. În loc de magneți, preferă să colecționeze travel hacks.