Franța, Normandia, Mont Saint Michel, pășunatul oilor

Descoperă destinații cu ruine uimitoare

Recomandări de călătorie


|

Într-o lume plină de destinații celebre, există un farmec aparte în a descoperi ruine uimitoare, mai puțin cunoscute, dar la fel de fascinante și instagramabile. Aceste locuri încărcate de istorie și mister te invită să te pierzi în trecut.

De la mănăstiri medievale abandonate, la temple antice și cetăți antice, călătoria în tărâmul ruinelor uimitoare oferă o experiență captivantă și memorabilă. Haide să pornim într-o aventură către câteva dintre cele mai remarcabile și mai puțin explorate locuri istorice din întreaga lume.

Tintern Abbey, Țara Galilor

Tintern Abbey în sudul Țării Galilor într-o zi însorităCatedrala ascunde ruine uimitoare ale catedralei anglicane – Getty Images

Tintern Abbey este o fostă abație cisterciană, situată într-un peisaj pitoresc de pe malul râului Wye, în Țara Galilor. Aflată în apropierea orașului Chepstow, Tintern Abbey se bucură de un vibe liniștit și rural.

Țara Galilor oferă peisaje spectaculoase, mărginite de munți și mări, ideal pentru activități în aer liber. Poți explora Parcul Național Brecon Beacons, sălbaticele sale păduri și vârfurile montane, sau poți vizita orașele medievale precum Conwy și Caernarfon, cu castelelor lor istorice și străzile înguste pline de farmec.

Mont Saint-Michel, Franța

Franța, Normandia, Mont Saint Michel, pășunatul oilorAceste ruine uimitoare parcă sunt desprinse din poveste – Getty Images

Mont Saint-Michel este un sit istoric impresionant, situat pe o insulă stâncoasă în Normandia, Franța. Orașul medieval din jurul mănăstirii oferă o atmosferă de basm, cu străduțe înguste, restaurante tradiționale și magazine de suveniruri.
În timp ce explorezi Mont Saint-Michel, ai ocazia să descoperi și frumusețea Normandiei, o regiune bogată în istorie și peisaje spectaculoase. Poți vizita orașe pitorești, precum Rouen și Honfleur, sau poți explora plajele lungi de pe coasta normandă, savurând în același timp deliciile culinare locale, cum ar fi brânzeturile din Normandia și fructele de mare proaspete.

Parcul istoric Ayutthaya, Thailanda

Parcul istoric Ayutthaya, din ThailandaDescoperă aceste ruine uimitoare asupra cărora dăinuie vibrația exotică a Thailandei – Getty Images

Ayutthaya Historical Park este o comoară a istoriei și culturii thailandeze, situată la nord de Bangkok. Ruinele templelor și palatelor antice din Ayutthaya oferă o privire captivantă în trecutul glorios al Thailandei.
Odată ajuns în Ayutthaya, poți explora și alte aspecte ale culturii thailandeze, cum ar fi vizitarea templelor budiste active sau plimbările cu barca pe râul Chao Phraya. În plus, savurează bucătăria thailandeză autentică, în restaurantele locale. De asemenea, poți descoperi bogăția naturii thailandeze, explorând rezervațiile naturale și rezervațiile de elefanți din apropiere.

Bagan, Myanmar

Cetatea Bagan la amurgFrumusețea acestui loc îți va garanta poze spectaculoase – Getty Images

Bagan este un oraș istoric cunoscut pentru câmpurile sale întinse de temple și pagode antice. Orașul Nyaung-U, situat în apropiere, este punctul de plecare ideal pentru explorarea ruinelor. Aici poți găsi restaurante locale, magazine de suveniruri și alte atracții turistice. Poți închiria o bicicletă sau un scooter pentru a te deplasa ușor între temple și pentru a explora împrejurimile.

Mai poți vizita capitala Yangon pentru a vedea Pagoda Shwedagon, una dintre cele mai importante și sacre structuri budiste din lume, sau poți merge în nord pentru a explora regiunea Inle Lake, cu peisajele sale lacustre pitorești și satele plutitoare. De asemenea, poți descoperi gastronomia delicioasă a Myanmarului, degustând mâncăruri tradiționale birmaneze în restaurantele locale.

San Galgano, Italia

Coloane gotice ale Manastirii San GalganoAflându-se în Toscana, locul este alegerea perfectă pentru pozele de logodnă sau nuntă – Getty Images

San Galgano este o mănăstire abandonată, în mijlocul peisajului idilic al Italiei. Aflându-se în regiunea Toscanei, vei fi captivat de farmecul său rural și de peisajele sale pitorești, cu podgorii întinse, dealuri acoperite de măslini și sate medievale fermecătoare.
Pe lângă vizitarea ruinelor mănăstirii, poți explora și alte atracții din Toscana. Poți vizita orașe renumite precum Florența, cu galeriile sale de artă, și arhitectura impresionantă, sau Siena, cu celebrele sale piețe și festivaluri medievale. De asemenea, poți degusta vinurile locale în cramele din zonă sau poți explora bucătăria toscană autentică în restaurantele tradiționale.

Mânăstirea Öland Cistercian, Suedia

Mănăstirea Oravank în mijlocul stâncilor roșii la apus, ArmeniaContrastul dintre stâncile roșii și ruinele mânăstirii creează un spectacol vizual – Getty Images

Öland Cistercian Monastery este o fostă abație cisterciană, situată pe insula Öland din Suedia. Insula e cunoscută pentru peisajele sale naturale unice și pentru vibe-ul său relaxat.

Poți explora plajele și rezervațiile naturale din apropiere sau poți vizita alte atracții turistice, cum ar fi castelul Borgholm sau satul vikingilor din apropiere.

Indiferent de destinația aleasă, fiecare dintre aceste ruine uimitoare îți va oferi o experiență de neuitat. Așadar, ia cu tine aparatul foto și pregătește-te să te lași cucerit de farmecul acestor locuri uitate în timp!

Mai multe articole despre călătorii? Mergi pe Kiwi.com.

Articole asociate

Mihaela

E în natura Mihaelei să se aventureze într-o călătorie de fiecare dată când se ivește ocazia. În loc de magneți, preferă să colecționeze travel hacks.