Top 10 cele mai bune locuri pentru când călătorești singur

Idei de călătorie


|

Pentru #SinglesDay, avem câteva recomandări cu cele mai bune locuri pentru a călători singur: city breaks, locații de mers cu rucsacul în spate și multe altele. Am făcut o listă cu cele mai sigure și prietenoase destinații. Hai!

Călătoriile solo devin din ce în ce mai populare, tocmai pentru că oamenii își dau seama că lista lor cu locuri de vizitat nu se va bifa de la sine. Acum că există companii de călătorie specializate în aventuri pe cont propriu, iar engleza se vorbește chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, să vezi lumea doar tu cu tine devine o opțiune viabilă. În felul acesta, nu doar mergi în locuri noi, dar cunoști și oameni cu interese similare. Întâmplător sau nu, 11 noiembrie este Ziua oamenilor singuri, iar în onoarea lor am pus cap la cap o listă cu 10 cele mai bune țări din lume de văzut în 1. 

Chile

View over Santiago de Chile with mountains in the backrground — ShutterstockOrașul Santiago de Chile — Shutterstock

O aventură sud-americană poate lua mai multe forme – leneș pe plajă în Brazilia, aventurier prin junglele Amazonului, curios printre ruinele incașilor. Însă, dacă te îndrepți spre Chile, poți bifa o țară frumoasă de văzut singur la un preț mic

Începând din Santiago de Chile, poți călători din sud până în nordul țării. O să te bucuri de peisajele aride, muntoase din nord, dar și de zonele umede și ghețarii din Patagonia, din sud. Aproape orice călătorie pe distanțe lungi se face cu autobuzul, așa că vei întâlni o mulțime de localnici în călătoriile tale de peste noapte. 

Există, de asemenea, o mulțime de scheme de vacanță de lucru. Așa că dacă ai avut vreodată curiozitatea de a lucra la o fermă, de a construi o comunitate ecologică, de a preda limba engleză într-un sat de munte sau de a organiza evenimente într-un hostel, acum e momentul. O să te țină ocupat și o să ai și șansa de a găsi companie.

Click aici dacă vrei să știi mai multe despre aventuri în America de Sud, chiar de la cineva care a fost acolo.

Scoția, Marea Britanie

Probabil o să vizitezi Edinburgh și Glasgow, aceste două orașe frumoase cu personalități foarte diferite. Edinburgh reprezintă măreție, străzi frumoase și dealuri, în timp ce Glasgow este plin de acel ceva, captivant și artistic.

Pentru ceva diferit, mergi pe coasta de vest, spre insule. Poți să iei feribotul din Oban spre insulele Mull și Islay sau, chiar mai departe, către Hebride. Dacă ești și un fan al whisky-ului, există, bineînțeles, tururi ale distileriilor. Mai poți să  mergi pur și simplu prin întinderile ciudate, aproape fără copaci, ale insulelor. Te simți și mai curajos? Din nord, poți lua o barcă către Orkney sau chiar spre Insulele Shetland, o colecție de roci bătută de vânt din Marea Nordului.

Nord-vestul Pacificului, SUA

Sign reading 'Keep Portland Weird!' — ShutterstockPortland este capitală hipsterească din Nord-Vestul SUA — Shutterstock

Trei orașe relativ aproape unul de celălalt – dar vorbim de distanțe din SUA, să fim înțeleși. Primul este Portland, Oregon, un oraș care reușește să fie atât de cool, încât a dat naștere unui spectacol de schițe ușor suprarealist – Portlandia – care a ajutat reputația hipsterească a orașului. Este un oraș cu adevărat drăguț, cu o mulțime de afaceri locale, berării, cafenele, magazine cu haine second hand. Mai mult, este și aproape de coastă la vest și de Pădurea Națională Mount Hood, la est.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Seattle (@seattlewashington)

Urcă pe de-a lungul coastei trei ore (există trenuri și autobuze low-cost care te duc) și ajungi în Seattle – casa tehnologiei, cafelei, a Space Needle, a Pike’s Place Market (locația primului Starbucks), și a atmosferei de oraș mult mai accentuată decât în Portland. Vizitează orașul pe apă cu feribotul, află despre cultura primelor popoare din regiune sau mergi într-un parc, într-un magazin de discuri sau într-o librărie. Adaptează-ți locurile de pe listă în funcție de vremea foarte schimbătoare, desigur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiwi.com (@kiwicom247)

După ce te asiguri că ai toate documentele necesare, treci granița și mergi în Vancouver, Canada. O să dai de un oraș plin de parcuri și păduri, cu o puternică identitate multiculturală care se manifestă în orice, de la artă până la scena puternică de mâncare stradală a orașului. Este un loc plin de viață, cu o istorie ce dovedește cât de primitori au fost cu oameni din toate colțurile lumii. În cazul în care călătorești singur, este orașul perfect în care să te regăsești – în ce moduri vrei tu.

Islanda

Northern lights in Iceland — ShutterstockSe apropie cel mai bun moment al anului pentru a vedea aurora boreală din Islanda— Shutterstock

O destinație de top pentru mulți, Islanda este populară printre cei care călătoresc singuri datorită faptului că este o destinație sigură. Creșterea turismului a dus la crearea de companii și formarea de ghizi turistici care sunt specializați în aducerea călătorilor singuri împreună pentru diferite excursii pe rutele bine cunoscute, cum ar fi Golden Circle sau Ring Road.

Islanda este și o țară mică, cea mai mare parte a populației trăind în capitală, Reykjavík. Nu vei duce niciodată lipsă de cineva cu care să poți discuta într-unul dintre numeroasele baruri sau cafenele din oraș. Iar, pentru că este o țară scumpă, poate cineva îți va cumpăra o bere – nu se știe niciodată!

În cele din urmă, există o mulțime de lucruri care sunt – dacă nu exclusiv, atunci cu siguranță puternic asociate cu – a fi în Islanda. Astfel, te poți scălda în izvoarele termale, poți face drumeții peste ghețari sau poți ieși la două dimineața pentru a vedea aurora boreală. Toate acestea sunt lucruri care devin experiențe foarte plăcute, indiferent dacă îți place să călătorești singur sau nu. 

Guatemala

Tikal Temple in Guatemala with tourist in the foreground — ShutterstockTemplul Tikal — Shutterstock

Guatemala este o destinație excelentă pentru a călători singur. Este, în general, una dintre cele mai populare țări din America Centrală, fiind ușor accesibilă și un loc cu comunități locale strânse și oameni prietenoși.

Este o țară săracă, dar localnicii sunt extraordinar de politicoși și de ajutor când întâlnesc turiști. Un pic de spaniolă de bază te va ajuta cu siguranță, dar chiar și fără aceasta, vei găsi oameni dispuși să-ți arate cum să te orientezi în jur sau să te îndrume spre autobuzul potrivit.

În plus, este țara cu una dintre cele mai bogate moșteniri culturale din regiune, fiind locul de naștere al Imperiului Maya. Poporul Maya continuă să trăiască în pădurile tropicale și în munți. Mai mult, în adâncurile junglei se află rămășițele orașelor antice, inclusiv magicul Tikal, o colecție de temple uriașe și mii de alte clădiri care acum s-au transformate în ruine. Țara este un amestec minunat de cultură antică și de o democrație tânără care își găsește încă drumul.

Slovenia

 

@kiwi.com Replying to @Georgia K Ready to travel to Slovenia in October? Follow @ad.molota ‘s tips #slovenia #sloveniatiktok #sloveniatravel #visitslovenia #exploreslovenia #feelslovenia #travelcheap #travelforfree #wehacktravel #wehackthesystem #kiwicomtravel ♬ Trap, hip hop, dark beat ♪(963369) – Ninja_Muzik_Tokyo

Dimensiunea, locația și frumusețea naturală a Sloveniei au făcut ca aceasta să devină un loc popular pentru călătorii care caută un loc prietenos și relativ ieftin. 

Peisajul este minunat, cu parcuri naționale prin care mișună râuri și munți stâncoși. Există lacuri în care poți înota, peșteri și castele de explorat. În plus, infrastructura de transport este grozavă, ceea ce înseamnă că poți să te urci într-un autobuz regional către oriunde și să ajungi acolo rapid și ieftin. 

Capitala, Ljubljana, nu este mare, dar este o reflecție a restului țării: mică, amabilă, accesibilă pe jos, relaxată. Localnicii, știind că slovena nu este vorbită la scară largă (și fiind mărginiți de două puteri lingvistice, Austria vorbitoare de germană la nord și Italia la vest) vorbesc în general o engleză bună. Dacă ideea ta de o vacanță reușită este să te plimbi, să faci fotografii, să rătăcești în locuri interesante și, poate, să te oprești pentru a bea un pahar sau pentru a citi o carte, Slovenia este locul potrivit. 

Singapore

Woman looking at Singaporean skyline at sunset — ShutterstockStatistic, Singapore este cea mai sigură țară din Asia, în special pentru femei — Shutterstock

Dacă ești în căutarea unui loc care să bifeze o mulțime de casete de pe lista lucrurilor de văzut într-o viață, Singapore este locul potrivit. Sigur, este un oraș-stat super-modern, construit pe comerț, deci poate nu este cel mai personal loc din lume, dar este curat, sigur, ușor să te deplasezi în el și mai variat decât ai crede.

Dacă îți plac cumpărăturile, există o mulțime de mall-uri și străzi comerciale cu nume mari de designeri, dar există și colțuri mici multiculturale, cum ar fi Little India și Chinatown (la urma urmei, este un oraș construit pe o moștenire bogată a diferitelor culturi). Pentru a te relaxa, o să dai de o grămadă de spații verzi – 47% din oraș este verdeață. În plus, există o rețea de trasee de mers pe jos și trasee pentru biciclete prin oraș, deci nu vei vedea mașini foarte des pe stradă. 

În afara orașului, poți face un traseu prin păduri dimineața devreme sau dacă vrei mai mult, poți găsi drumeții, fie de-o oră, fie de-o zi, prin rezervațiile naturale sau prin pădurea tropicală de prin jur. Drumețiile sunt bine marcate și foarte diverse.

Africa de Est

Dacă ți-ai dorit întotdeauna să mergi într-un safari, dar ai fost îngrijorat de logistică – să găsești cazare, ghid, să treci granițele dintre țări precum Tanzania, Rwanda și Kenya, tot timpul întrebându-te dacă ai ratat ceva esențial legat de documente sau altceva – acum există companii specializate care ajută călătorii singuri să experimenteze minunile naturale ale Africii de Est.

Pe măsură ce infrastructura turistică se îmbunătățește, acum poți evita orice tarif (uneori aparent aleatoriu) pentru călătorii singuri, dacă soliciți să te alături unui alt grup. Frumusețea acestui lucru este că celelalte persoane care se înscriu, probabil, vor călători și ei singuri. 

Bineînțeles, nu este vorba doar despre observarea faunei sălbatice. Poți opta pentru drumeții în junglă, poți alege să urci pe Muntele Kilimanjaro sau să rămâi în grupuri de trei sau patru cu oamenii Maasai pentru a afla despre modul lor de viață. Pentru o experiență de călătorie cu adevărat uimitoare, poate că cel mai bine este să întâlnești alți călători care văd Africa singuri, care au același stil de viață ca tine și să dezbateți călătoria pe care niciunul dintre voi nu o va uita vreodată.

Thailanda 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiwi.com (@kiwicom247)

Destinația clasică pentru călătorii care aleg să vadă lumea singuri de mulți ani încoace, Thailanda a devenit locul în care oamenii merg atunci când doresc fie să se desprindă de orice grijă cotidiană, fie pur și simplu să petreacă. De fapt, la fel ca în aproape orice, răspunsul se află undeva între. 

Bangkok, orașul cunoscut pentru viața sa de noapte, găzduiește, de asemenea, și temple și mănăstiri, care oferă călătorilor solo o pauză pentru a reflecție. Este, de asemenea, un loc în care puteți încerca unele dintre cele mai bune mâncăruri din Asia de Sud-Est, cu faimoasele sale standuri de mâncare stradală care acoperă întregi bucăți de oraș, cu o combinație amețitoare de arome picante.

În afara orașelor, există mii de plaje de descoperit – atât de multe, de fapt, încât s-ar putea să găsești una doar pentru tine dacă ești suficient de departe, undeva în mediul rural. Să călătorești singur înseamnă, de asemenea, că poți închiria un scuter pentru a te deplasa. Dacă, vrei, totuși, companie, autobuzele de lungă distanță vor crea un context să faci cunoștință cu localnicii și să experimentezi viața thailandeză de zi cu zi.

Georgia

Tblisi Old Town — ShutterstockTbilisi, capitala Georgiei, este un loc chiar special — Shutterstock

Încă unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale călătoriilor, Georgia este o țară fascinantă. Dacă îți place viața de oraș, mâncarea grozavă și locurile cool, Georgia este pentru tine. Dacă îți plac peisajele spectaculoase și peisajele virgine, Georgia este tot pentru tine. Iar dacă îți plac ambele, ai ghicit, Georgia este pentru tine. 

Capitala, Tbilisi, are un centru vechi plin de magazine și cafenele interesante și un amestec arhitectural care reflectă istoria sa complicată (condusă de Persia și de Uniunea Sovietică). Bucătăria georgiană este absolut delicioasă, cu legume proaspete, sosuri picante, carne la grătar și mâncăruri consistente cu pâine și brânză în prim plan. Încearcă și un pahar sau două de vin local și conversația cu localnicii va curge de la sine.

Poți merge și în sălbăticie cu rucsacul în spate prin dealuri și munți. În general, sunt locuri destul de sigure, cu sate mici de munte colorate pe ici și colo, multe oferind locuri de cazare de bază. De asemenea, o să dai și de niște situri istorice minunate, cum ar fi mănăstirea Udabno din secolul al X-lea, tăiată în dealul stâncos cu secole în urmă. Pentru o experiență de călătorie solo la adevărata răscruce dintre Europa și Asia, Georgia este locul potrivit.

Ți-a plăcut acest articol? Citește mai multe pe Kiwi.com.