Top 10 cele mai ieftine locuri de vizitat cu plecarea din România

Idei de călătorie

și

și |

Chiar dacă toamna se apropie, nu înseamnă că nu putem vizita orașe noi. Am făcut o listă cu cele mai ieftine zboruri către orașe europene, cu plecarea din România. Kiwi.com te ajută să economisești bani în city-breaks ieftine, către destinații musai de văzut. Iată cele mai bune și ieftine 10 locuri pe care să le vizitezi acum

Kiwi.com are întotdeauna pregătite oferte de final de sezon către unele dintre cele mai faine orașe din Europa. Unele dintre ele te costă mai puțin decât o masă și o bere în aeroport. Citește ce-am ales, apoi ia-ți biletul! Locurile la prețuri mici se dau foarte repede. 

Bari, Italia

Sunny secluded back street in Bari — ShutterstockBari Vecchia este inima centrului istoric — Shutterstock

Capitala Pugliei, Bari, se numără printre cele mai aglomerate porturi de pasageri din Europa, având conexiuni către diferite colțuri ale Mediteranei. Probabil pe lista ta de lucruri de văzut în Bari se află – pe bună dreptate – Bari Vecchia, inima centrului istoric; alei înguste pe care să te pierzi în timp ce explorezi decorațiunile impresionante pentru care zona este faimoasă.

 Odată ieșit din labirint, trebuie să mergi pe faleza orașului; până la urmă, Bari este un oraș de coastă. De-a lungul portului o să fii uimit de bărci tradiționale de pescuit albastre, dar și de repere istorice importante, Teatrul Margherita sau  structura de apărare Sant’Antonio Fortino care datează din secolul al XI-lea.

Düsseldorf, Germania

Düsseldorf has a fierce regional rivalry with Cologne in almost every aspect of life — ShutterstockDüsseldorf renunță încet, încet la trecutul industrial și devine un centru chic — Shutterstock

Da, știm, Düsseldorf nu este primul loc la care te-ai gândi atunci când plănuiești să vizitezi Germania. Însă, ascultă-ne puțin, doar puțin. Acest oraș calm, parte a regiunii de nord-vest cunoscută sub numele de „das Kohlenpott”, trece acum printr-o renaștere. Düsseldorf este un fel de mecca a muzicii electronice, fiind locul de naștere al Kraftwerk și D.A.F., precum și a trupei punk Die Toten Hosen și a legendelor krautrock-ului, NEU!

 Düsseldorf renunță încet, încet la trecutul industrial și devine un centru chic, ba chiar și o atracție pentru bucătăria sa – de la simplul, dar bun de încercat Halve Hahn, până la Grünkohlessen, un dish consumat în special în timpul sărbătorilor de iarnă, cu cârnați, cartofi dulci și muștar. După atâta cultură underground, pune pe listă și atracțiile turistice clasice de acolo. Plimbă-te pe aleile de Altstadt (orașul vechi), lasă-te surprins de arhitectura de clasă mondială a MedienHafe sau vizitează Schloss Benrath (Palatul Benrath).

Sofia, Bulgaria

The Largo in Sofia — ShutterstockLargo, din centrul orașului este una dintre cele mai bune exemple de arhitectură socialistă din Sud-Estul Europei  — Shutterstock

Sofia poate nu este primul oraș pe care îl ai pe listă când vine vorba de city break-uri. Ciudat și minunat, urban și rural, vechi și nou: poți călători kilometri, chiar și secole în Sofia, fără să părăsești, de fapt, orașul. Cu un buget mic. Sofia este regina city break-urilor low-cost.

Fațadele multicolore dar decolorate ale Sofiei, dezvăluie trecerea timpului – două milenii și jumătate. Cucerit de romani, apoi de bizantini, urmați de otomani, apoi eliberați de Rusia în 1878, există amintiri ale acestor invadatori și eliberatori din trecut în tot orașul. Se vede și vechiul Imperiu Bulgar, dar și urma lui Stalin după cel de-al Doilea Război Mondial. Este un amestec arhitectural seducător, tipic Europei de Est. Mai mult, mâncarea bulgărească este o încântare. Există o atâtea feluri principale gustoase, că n-am știi de unde să alegem. Totuși, Sofia este recunoscută pentru salatele ei splendide de vară și supele hrănitoare din timpul sezonului rece.

Veneția, Italia

Veneția. E nevoie să continuăm rubrica despre Veneția? Știm că deja știi de ce orașul trebuie vizitat. Rețeaua sa de canale șerpuiește prin șase districte, cunoscute local sub numele de sestieri. Majoritatea turiștilor tind să rămână doar în două, San Marco și San Polo. Bineînțeles, vizitează-le și tu pe cele două, dar departe de mulțime și în momentul potrivit al zilei, dincolo de centrul prea bine cunoscut, s-ar putea să găsești bucata de Veneția care să fie doar a ta. 

Veneția îi răsplătește pe cei care se trezesc devreme sau cei care stau până târziu. Dimineața devreme, în afară de zgomotul creat de vântul care mișcă copertinele magazinelor sau dincolo de sunetul creat de aripile porumbeilor, te vei bucura de o liniște deplină. Seara, după ce majoritatea turiștilor s-au culcat sau s-au întors în siguranță pe vasele de croazieră, este momentul în care ies localnicii. Explorează de dimineață, mergi spre insulele sau sestieri mai puțin vizitate în timpul zilei, iar spre seară caută un bistro stradal. Așa te vei bucura de experiența venețiană supremă.

Pentru mai multe informații și idei, avem un ghid extins despre Veneția chiar aici.

Viena, Austria

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiwi.com (@kiwicom247)

Viena poate părea, pe alocuri, o destinație rigidă. Se află la jumătatea distanței dintre energia molipsitoare a Budapestei și frumusețea unică a Pragăi. Pare orașul potrivit pentru o cafea, o discuție la o halbă de bere și, poate, o petrecere. Cu toate acestea, dacă răzuiești puțin stereotipurile, o să vezi că este un oraș care are multe de oferit.

Odată ce parcurgi centrul pietonal, aproximativ circular, și ai văzut toate atracțiile principale (Rathaus, Hofburg, opera), abia după aceea poți începe să cunoști Viena. Ia la pas piețele de vechituri unde vei găsi orice: de la haine, la ornamente, la vederi, instrumente muzicale și cărți. Mergi spre Prater, un spațiu verde uriaș care găzduiește un parc de distracții și care, da, datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Când se lasă noaptea, caută barurile de pe acoperișuri sau experimentează unul dintre cluburile din Volksgarten. O să vezi cât de mult o să te surprindă Viena.

Bruxelles, Belgia

Brussels features many historical sites and green places to hang out, even though it’s also the capital of the European Union and headquarters to a number of governmental and international institutions — Shutterstock 6 easily walkable cities around the worldSituat în inima Belgiei, Bruxelles-ul este un amestec fermecător de vechi și nou — Shutterstock

Situat în inima Belgiei, Bruxelles-ul este un amestec fermecător de vechi și nou – un oraș plin cu atracții istorice, dar și capitala Uniunii Europene și sediul unui număr considerabil de instituții guvernamentale, non-guvernamentale și internaționale, cum ar fi NATO. Să știi că ești în orașul în care se iau atâtea decizii importante este cu siguranță un sentiment interesant și unic.

Începe-ți plimbarea în piața centrală din Bruxelles – Grand Place, nu doar Patrimoniu UNESCO, dar și una dintre cele mai frumoase piețe din Europa. Aici o să găsești Primăria din Bruxelles, o capodoperă a arhitecturii gotice brabantine din secolul al XV-lea. Și nu uita, când rătăcești prin centrul orașului, caută și vafele tipic belgiene sau, mai pe seară, gustă berile lor artizanale.

Manchester, Marea Britanie

Manchester este un oraș cunoscut în întreaga lume ca locul de naștere al revoluției industriale. Istoria lui în atâtea domenii, de la știință, la muzică, arte, sport, se vede și astăzi. Ce este special, însă, este că Manchester știe să pună în evidență această moștenire, mixând-o cu o viziune proaspătă, lucru ce se simte imediat cum ajungi acolo.  

Lasă-te absorbit de arhitectura gotică a Bibliotecii John Rylands și a Catedralei din Manchester, admiră cu răbdare arta de la Manchester Art Gallery și călătorește în timp la Manchester Museum și Imperial War Museum North. Desigur, să nu uităm, Manchester este sinonim cu fotbalul. Dacă tot ești acolo, poți face un tur al stadioanelor Manchester United și Manchester City, iar dacă ești pasionat de fotbal sau, mai degrabă, de istoria lui, fă o vizită Muzeului Național de Fotbal.

Copenhaga, Danemarca

Colorful building facades with boats and yachts in the Old Town of Copenhagen, Denmark — ShutterstockDanemarca are reputația uneia dintre cele mai sigure, prietenoase și fericite țări din lume — Shutterstock

Interesul turistic pentru Copenhaga a crescut odată cu conceptul de hygge, adică odată cu creșterea interesului pentru confort, căldură, conversații bune și alte lucruri pe care conceptul le îmbrățișează. Hygge e încă în vogă în țara natală, desigur. Nu degeaba Danemarca are reputația uneia dintre cele mai sigure, prietenoase și fericite țări din lume.

Închiriază o bicicletă și mergi cu ea în centrul orașului, apoi mergi prin pădurile din jur (este remarcabil cât de repede vei ajunge la ele). Stai lângă apă, la umbra unor case înalte și frumoase, musai cu o cafea bună și o prăjitură lângă. Descoperă palatele regale, comorile vikinge, arta modernă, hainele de designeri locali și magazinele de discuri. În cele din urmă, dacă ai chef și nu e prea frig, fă o baie în port. Orașul este incredibil de mândru de angajamentul său față de sustenabilitate – pe bună dreptate – dovadă în apa sa uimitor de curată.

Dublin, Irlanda

Neon window sign that reads 'Live Irish Music' — ShutterstockDublin e faimos pentru atmosfera prietenoasă, localnicii relaxați și cultura muzicală — Shutterstock

Dublin e faimos pentru atmosfera prietenoasă, localnicii relaxați, cultura muzicală și, desigur, Guinness. Cu o scenă a muzicii live minunată (tradițională și modernă) și o populație uriașă de studenți, Dublin reușește să fie cosmopolit și extrem de irlandez, în același timp.

 Mai mult, dacă faci excese cu o seară înainte, Dublin îți pune pe tavă o grămadă de moduri de a te revigora. Plimbă-te de-a lungul malurilor râului Liffey, mergi în Phoenix Park sau pur și simplu ia orașul la pas. Fiecare zonă este numită după acel ceva ce a și consacrat-o, de exemplu: Cartierul Medieval, Cartierul Georgian, Cartierul Docklands, Cartierul Cultural și Cartierul Creativ. Te-ai prins, nu? Așa că, dacă ești în căutarea castelelor, bulevardelor elegante, ape care străbat orașul, pub-uri și baruri, boutique-uri, Dublin e pentru tine.

Napoli, Italia

Monika and Filip were planning to go on their belated honeymoon to Naples Napoli este orașul în care s-a născut Pizza Napoletana — Shutterstock

Puține orașe din Italia au fost la fel de pline de turbulențe așa cum a fost Napoli. Dacă ai citit romanul Prietenul genial al Elenei Ferrante, vei ști că istoria orașului este cel puțin complicată. Însă, în ciuda istoricului său, Napoli s-a regenerat.

 Astăzi turiști din întreaga lume vin în oraș pentru a vedea atracțiile sale unice în toată lumea: Golful Napoli, Muntele Vezuviu care se vede în zare, ruinele antice ale Pompeii. Mai mult, bucătăria din Napoli (locul de naștere al pizza Napoletana), este ceva de nedescris. Ai ce să faci în Napoli, promitem că n-o să te plictisești.

@kiwi.com Toxic trait: Book every cheap flight I find 💁🏼‍♀️ #cheapflights #freetravel #budgettravel #cheaptravel #wehacktravel #travelhacks #wehackthesystem #kiwicomtravel @Sabina | travel + food ♬ I Wanna Go Home – Fat Cat

Vrei mai multă inspirație pentru călători? Mergi pe Kiwi.com.