Kiwi.com Gizlilik Politikası

Kiwi.com olarak gizliliğinize çok önem veririz. Şu anda AB'deki müşterilerimiz için, dünyadaki en yüksek gizlilik ve veri koruma standardını içeren ve aynı zamandaGDPR olarak da bilinen 2016/679 Yönetmelik Numaralı, Genel Veri Koruma Yönetmeliğine uygun hareket etmekteyiz. Dünyanın geri kalanındaki müşterilerimiz için, güvenlik (gizlilik ve bütünlük), şeffaflık, veri minimalizasyonu, amaçla sınırlılık, uygunluk ve depolama sınırlaması ilkeleri çerçevesinde, aynı veri koruma seviyesini korumak için elimizden gelenin en iyisini yaparız. Öte yandan AB dışındaki tüm müşterilerimize veri hakları konusunda her zaman aynı işlem yaklaşımını garanti edemiyoruz. Örneğin, AB müşterilerinin kesinlikle karşılamak zorunda olduğumuz taleplerinden dolayı iş yoğunluğu seviyemiz çok yüksek olduğunda, Üçüncü Ülkelerden gelen bazı talepleri reddetmek zorunda kalabiliriz.

Bu Gizlilik Politikasında sizden hangi verileri topladığımızı, bu verileri niye topladığımızı, nasıl kullandığımızı ve kimlerle paylaşabileceğimizi açıklayacağız. Ayrıca veri sahibi olarak sizin haklarınızı ve bunları nasıl kullanabileceğinizi de anlatacağız.

Bu Gizlilik Politikası hemkiwi.com web sitemiz hem de şu anda Play Store ve App Store üzerinden erişilebilen Kiwi.com uygulamamız üzerinden hizmetlerimizi kullandığınızda tarafımızca yapılan her tür veri işlemi için geçerlidir.

Biz kimiz ve bizimle nasıl iletişime geçebilirsiniz?

Veri Kontrolörü olarak biz şu şirketiz: Kiwi.com s.r.o., Kimlik No. 29352886, şirket ofis merkezimiz: Palachovo náměstí 797/4, Starý Lískovec, Posta Kodu 625 00 Brno adresinde yer almakta olup, şirketimiz Brno Bölge Mahkemesi tarafından yönetilen Şirketler Siciline dosya no. C 74565, Vergi No CZ29352886 ile kayıtlıdır.

Gizlilik ve veri korumayla ilgili her tür konuda, bu form üzerinden bizimle her zaman iletişim kurabilirsiniz: kiwi.com/privacy/questions. GDPR kapsamındaki haklarınız için, bu formu kullanabilirsiniz: kiwi.com/privacy/rights.

Bu Gizlilik Politikasında kullandığımız terimlerden bazıları

Kişisel Veriler: Doğrudan veya dolaylı tanımlı veya tanımlanabilir gerçek kişilerle ilgili her tür bilgi. Bunun anlamı, sizi veya kullandığınız cihazı tanımlayacak yollara sahipsek, sizinle bağlantılandırabileceğimiz her tür bilgi Kişisel Veri olarak değerlendirilir.

Veri Kontrolörü: Kişisel Veri işleme amaç ve yollarını belirleyen taraftır. Örneğin, Kişisel Verilerinizi bu Gizlilik Politikasında belirtilen amaçlarla işlediğimizde, biz Veri Kontrolörü oluruz. Web sitemiz veya uygulamamız üzerinden bir bilet rezervasyonu yapmayı tercih ettiğinizde, Kişisel Verilerinizi başka bir Veri Kontrolörüne, hava yolları taşıyıcısına veya diğer hizmetlerin tedarikçisine göndeririz ve ilgili taraf Kişisel Verilerinizi kendi amaçları doğrultusunda kullanır. Her Veri Kontrolörü (bunlar için GDPR veya benzer bir yasal düzenleme geçerlidir) aynı bunun gibi Kişisel Verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenebileceğiniz bir Gizlilik Politikasına sahip olmalıdır. Aşağıda, veri paylaşabileceğimiz Veri Kontrolörlerinin tam listesini bulabilirsiniz.

Veri İşleyici: Sadece Veri Kontrolörü tarafından belirlenen amaçların yerine getirilmesine yardımcı olan bir üçüncü taraftır. Örneğin, Veri Kontrolörü olarak, maliyet verimliliği gibi çeşitli nedenlerle gerçekleştirmediğimiz bir kısım faaliyetlerimiz için birçok üçüncü taraftan dış kaynak hizmeti alıyoruz. Bir Veri İşleyicisi, Kişisel Verilerinizi sadece belgeli talimatlara göre işleme iznine sahiptir ve GDPR bize, gizliliğinizin gerçek anlamda korunmasını sağlayan sıkı ve resmi bir sözleşme ilişkisi yapma zorunluluğu getirir.

Üçüncü Ülkeler: GDPR rejiminin geçerli olmadığı ülkeler. Şu anda, Üçüncü Ülkeler ile, Avrupa Birliği dışında kalan tüm ülkeleri kastediyoruz.

Hangi Kişisel Verileri toplarız?

Kişisel Verilerinize ihtiyaç duyduğumuz tüm amaçlar için, yalnızca işlenmesi zorunlu verileri işleriz. Amaca bağlı olarak aşağıdakileri işleme alabiliriz:

Kimlik bilgileriniz

Temel olarak adınız, soyadınız, uyruğunuz, IP adresiniz, kimlik numaranız ve bize verebileceğiniz diğer kimlik bilgileriniz. Ek olarak, rezervasyon numarası veya bazı durumlarda özel promosyon kodları gibi kendi kullanımımıza dönük bazı özel tanımlayıcıları size atayabiliriz.

İletişim bilgileriniz

Standart olmayan durumlarda bize verebileceğiniz e-posta adresiniz, telefon numaranız ve diğer iletişim bilgileriniz.

Ayarlarınız

Hangi tercihleri yaptığınızı hatırlarız, böylece bize geri döndüğünüzde aynı ayarları tekrar uygulayabiliriz. Örneğin, herhangi bir nedenle çerezleri kullanmamayı tercih ederseniz, bunu hatırlamaya ve web sitemize bir sonraki ziyaretinizde bu çerezleri depolamadığımızdan emin olmaya çalışırız.

Siparişleriniz

Siparişin kendisi ve ödeme hakkında bilgi toplar ve hizmetlerimizin sağlanması ve sınırlı olmak kaydıyla Pazarlama amaçları için (ödemeniz hakkındaki verileri asla Pazarlama amaçları için kullanmayız) geçmiş siparişlerinizi saklarız.

Web sitemizde yaptıklarınız

Web sitemizi kullandığınızda, burada ne yaptığınızı takip eder ve bu bilgileri Hizmetlerimizi iyileştirmek için kullanırız. Örneğin, hangi sayfaları ziyaret ettiğinizi, buralarda nereye tıkladığınızı veya fare okunun nerede olduğunu takip eder ve buna bağlı olarak, web sitemizin bazı özelliklerinin iyileştirilmesinin gerekip gerekmediğini belirleriz. Aynı zamanda Kişisel teklifler gönderme amacımızın bir parçası olarak, siparişin henüz tamamlanmadığını size hatırlatmak amacıyla, rezervasyon formlarımıza girdiğiniz bazı bilgileri de hatırlarız.

Tekliflerimizi size uygun hale getirmek için ihtiyaç duyduğumuz bilgiler

Bir uçuş rezerve eder veya başka bir hizmet siparişinde bulunursanız, sizin hakkınızdaki bazı verileri bir araya getiririz, böylece tekliflerimizi size ve ihtiyaçlarınıza göre düzenleriz. Bu cihazınız (yazılım ve donanım), IP adresiniz, konumunuz hakkındaki genel bilgiler (zaman bölgesi veya genel bölge) ve kimlik ve iletişim bilgilerini içerir.

Bizimle iletişim kurduğunuzda topladığımız bilgiler (bizimle iletişim kurduysanız)

Bize e-postanızı gönderdiğinizde, sohbet üzerinden bizimle iletişim kurduğunuzda ya da bizi aradığınızda, iletişim bilgilerinizi, rezervasyon numarasını ve mesajlar ve aramanın kendisi de dahil olmak üzere iletişim sırasında bize verdiğiniz tüm bilgileri saklarız. Ardından bu bilgileri şu amaçlarla kullanırız:

  1. Müşteri destek hizmetimizin bir parçası olarak sorununuzu çözmek
  2. Müşteri destek personelimize eğitim vermek
  3. Potansiyel bir yasal talebi oluşturmak, uygulamak veya savunmak

Kişisel Verilerinizi hangi amaçlarla kullanırız?

Hizmetlerimizin sağlanması

Uçuş ve ilgili hizmetlerin aranması ve rezerve edilmesi

Kişisel Verilerinizi toplamamızın ve kullanmamızın temel nedeni, sizinle bir anlaşma yapmak ve ardından siparişini verdiğiniz hizmetleri size sunmaktır. Hizmetlerimizi hangi ölçüde kullandığınıza bağlı olarak, Koşul ve Şartlar Madde 2'de tanımlandığı üzere, Hizmet Anlaşmamızın gereklilikleri uyarınca ve bu anlaşmayı yerine getirmek amacıyla Kişisel Verilerinizi işleriz. Sunduğumuz hizmetler, öncelikli olarak bir hava taşımacılığı sözleşmesi aracılık hizmeti ve siz ve seçilen taşıyıcı arasındaki bağlantılı hizmetlerdir.

Bu amaç doğrultusunda, Kişisel Verilerinizi hava taşımacılığı sözleşmesi yaptığınız hava taşıyıcılarıyla ve bazı durumlarda Global Dağıtım Sistemi tedarikçileriyle de paylaşmamız gerekir.

Ek bir hizmet veya Özel yardım istediğinizde veya sağlık sorunlarından ötürü bizden geri ödeme talep ettiğinizde, sağlıkla ilgili Kişisel Verilerinizi işleme alır ve Özel yardım hizmeti verilmesi durumunda bu verileri sizin seçtiğiniz bir hava taşıyıcısıyla paylaşırız. Sipariş işlemi sırasında, sizden bu Kişisel Verilerin işlenmesi hakkında açık onay vermeniz istenir. Bu form üzerinden her zaman onayınızı geri çekebilirsiniz: kiwi.com/privacy/rights. Öte yandan, kişisel verilerinizin işlenmesine dönük onayınızı Özel Yardım ve ek hizmetler için geri çekmeniz halinde, bu hizmetle ilgili onayınız geri çekildikten sonra size herhangi bir destek sunamayacağımızı lütfen göz önünde bulundurun.

Diğer hizmetlerin sipariş edilmesi

Aynı zamanda sigorta veya konaklama gibi web sitemiz veya uygulamamızda biz veya ortaklarımız tarafından sunulan diğer hizmetleri de tercih edebilirsiniz. Sizinle sözleşme yapmak, size sipariş edilen hizmeti sunmak ve (hizmet ortağımız tarafından sunuluyorsa) siz ve üçüncü taraf hizmet tedarikçisi arasındaki sözleşme ilişkisinde üstümüze düşen yükümlülüğü yerine getirmek için gerekli olan Kişisel Verilerinizi işleme alırız. Bu, verilerinizin üçüncü taraf hizmet tedarikçisine aktarımını da içerir. Verilerinizi paylaşabileceğimiz üçüncü taraf Veri Kontrolörlerinin eksiksiz listesini burada bulabilirsiniz.

Önceki örnekte olduğu gibi, bir sözleşmenin akdi veya uygulanması için, bu amaçla yasalara uygun olarak Kişisel Verilerinizi işleme alma hakkına sahibiz.

Müşteri desteği

Müşteri desteği hizmetlerimizin çok büyük bir kısmını oluşturur. E-postalar, sohbet ve telefon görüşmeleri gibi her tür kanaldan yaptığımız iletişimleri, size ihtiyaç duyduğunuz hizmeti sunmak amacıyla kaydederiz. Müşteri desteğimizin bir parçası da aynı zamanda müşterilerimize hava taşıyıcılarıyla olası yasal sorunlarda yardımcı olmaktır (uçuş kaçırma veya benzer durumlarda). Bu amaçla, bir üçüncü taraf hizmet tedarikçisiyle ortaklık kurduk. Bir yasal sorununuz olduğunda, bu tedarikçiye e-posta adresinizi yollarız ve talebinizle ilgili yapılacak işlem için sizinle iletişim kurularak size bir teklifte bulunulur. Buradan kişisel verilerinizin üçüncü taraf veri kontrolörleriyle paylaşımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yine, bir sözleşmenin akdi veya uygulanması için, bu amaçla yasalara uygun olarak Kişisel Verilerinizi işleme alma hakkına sahibiz.

Kullanıcı hesabı

Bir Kiwi.com hesabına kaydolmak istediğinizde, e-posta adresiniz, şifreniz ve bu hizmeti size sunmak için gerekli diğer bilgiler gibi Kişisel Verilerinizi işleme almamız gerekir. Bir sözleşmenin akdi veya uygulanması zorunluluğundan dolayı, bunu yapmaya yasal olarak iznimiz vardır.

Dolandırıcılığın önlenmesi

Web sitemiz veya uygulamamız üzerinden bir uçuş veya başka bir hizmeti rezerve ettiğinizde, ödeme işlemi sırasında, dolandırıcılıkları önlememize yardımcı olacak bir üçüncü taraf hizmeti kullanırız. Bu, online olarak bir sipariş verdiğinizde neredeyse her zaman gerçekleşen çok yaygın bir işlemdir. Bunun mümkün olabilmesi için, Kişisel Verilerinizi anlık olarak bir üçüncü taraf Veri İşleyicisine aktarırız. Öte yandan, bu endişelenecek bir durum olmayıp, işlem tamamen güvenlidir ve en iyi ve en yaygın dolandırıcılık önleme araçlarından birini kullanırız. Buradan kullandığımız Veri İşleyiciler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ek olarak, dolandırılıcılık amaçlı denemeleri önlemek amacıyla, bankanız üzerinden dolandırıcılık amaçlı bir satın alma işlemi bildirirseniz, bunun bilet için ödenen parayı geri almayı hedefleyen bir dolandırıcılık eylemi olmadığından emin olmak amacıyla bileti sipariş eden kişiyle herhangi bir bağlantınız olup olmadığını görmek için sosyal medyanızı kontrol edebiliriz. Bileti sipariş eden kişiyle bağlantınız ve uçuşla ilgili herhangi bir bilgi (ör. havaalanında uçağa binerken çekilmiş fotoğraflar gibi) yayınlayıp yayınlamadığınız hakkında yalnızca sınırlı ölçüde bilgiyi işleme alırız.

İşletme ve mülkiyetimizi korumak için dolandırıcılık içerikli davranışları önlememiz gerekir. Dolandırıcılığa karşı olan bu koruma, AB tarafından kabul edilen en güçlü meşru çıkarlardan biridir. Dolayısıyla, verilerinizi yasal meşru çıkar yaklaşımı çerçevesinde işleme alırız.

Pazarlama amaçları

Kişisel teklifler gönderme

Size en iyi teklifleri sunmak ve pazarlama verimliliğimizi maksimuma çıkarmak amacıyla, Kişisel Verilerinizi doğrudan pazarlama amaçları doğrultusunda işleme alırız (e-posta teklifleri ve ilgili işlem faaliyetleri). İletişim bilgilerinize ek olarak, aynı zamanda işlem geçmişiniz, uçuş tercihleriniz ve bize müşteri segmentasyonu ve bu tekliflerin kişiselleştirilmesi konusunda yardımcı olacak bizimle diğer etkileşimleriniz hakkındaki verileri de saklarız. Örneğin, önceki siparişlerinizi esas alarak sadece size özel bir teklif oluşturabiliriz.

Ek olarak rezervasyon sırasında veya başka bir hizmet sipariş ederken kişisel bilgilerinizi verdiğinizde, hala tamamlanmamış olan bir bitmemiş siparişi hatırlatmak için size bir e-posta gönderebiliriz. Bu şekilde toplanan Kişisel Verilerinizi yalnızca 30 gün süreyle saklarız.

Doğrudan pazarlama faaliyetlerimizde size meşru çıkara dayalı teklifler veya diğer ticari içerikleri gönderebiliriz. Buna istediğiniz anda itiraz edebilirsiniz ve bu durumda Kişisel Verilerinizi bu amaçla işleme almayı hemen durdururuz. Öte yandan, bu artık size herhangi bir teklif gönderemeyeceğimiz anlamına gelir.

Bilginiz dışında asla diğer Veri Kontrolörleriyle iletişim bilgilerinizi paylaşmayız ve sizinle yalnızca ana işimizle bağlantılı teklifler için iletişim kurarız. Bizden aldığınız her bültenin altındaki bağlantıları kullanarak istediğinizde aboneliğinizi iptal edebilir ve abonelik durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

Pazarlama Analizleri

Genel olarak pazarlama kampanyalarımızı iyileştirmek için, hangi kampanyaların etkili olduğunu ve bu kampanyaların geri dönüş oranlarına ne ölçüde katkı sunduğunu görmek için aynı zamanda analizler de yaparız. Bu analizlerde maksimum etkinlik sağlamak ve bunlardan en iyi sonuçları elde etmek için üçüncü taraf Veri İşleyiciler kullanırız. Kullandığımız ve dolayısıyla Kişisel Verilerinizi paylaştığımız üçüncü tarafların tam listesini buradan görebilirsiniz. Her durumda, biz Kişisel Verilerinizin Veri Kontrolörleri olmaya devam ederiz ve bu üçüncü taraflar bu verileri sadece bizim amaçlarımız için kullanabilir.

Bu amaçla Kişisel Verilerinizi aynı zamanda meşru pazar araştırması çıkarlarımız doğrultusunda da işleriz. İstediğinizde bu işlemlere itiraz edebilirsiniz. Bu durumda meşru temele dayalı bu işlemlerimizin bireysel çıkarlarınızı, haklarınızı ve özgürlüklerinizi engelleyip engellemediğini değerlendiririz. Engellemesi durumunda, Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmayı sonlandırırız.

Kiwi.com ve üçüncü taraf web sitelerindeki reklam, bildirim ve görsel duyurular

Sunduğumuz hiçbir özel teklifi kaçırmadığınızdan emin olmak isteriz. Bu nedenle, web sitesi ve uygulamaya (sizin onayınızla) anlık bildirimler göndeririz ve aynı zamanda Kiwi.com ve üçüncü taraf web sitelerinde geçmiş siparişlerinize göre size özel oluşturulmuş reklamlar görüntüleriz. Dolayısıyla, İnternet'te başka içeriklerde Kiwi.com adresinden uçuş rezervasyonları sunan reklamlar görebilirsiniz.

Doğrudan pazarlama faaliyetlerimizde size meşru çıkara dayalı bildirimler gönderebilir veya reklamlar gösterebiliriz. Buna istediğiniz anda itiraz edebilirsiniz ve bu durumda Kişisel Verilerinizi bu amaçla işleme almayı hemen durdururuz.

Arkadaş yönlendirme

Kiwi.com hesabı bulunan bir arkadaşınız varsa, web sitemizi daha önce hiç ziyaret etmemiş ve Kiwi.com adresini duymamış olsanız bile, sizi bize yönlendirebilir ve e-posta adresinizi verebilir. Bu durumda bir bağlantı içeren bir bilgi e-postası alırsınız. Bu e-postayı web sitemizde rezervasyon yapmak için kullanırsanız, hem siz hem de arkadaşınız, uçuş biletlerini ve hizmetleri öderken indirim olarak kullanılabilecek kredi şeklinde bir mali ödül alırsınız.

Bu amaçla, Kişisel Verilerinizi meşru doğrudan pazarlama çıkarlarımız doğrultusunda işleriz. Buna istediğiniz anda itiraz edebilirsiniz ve bu durumda Kişisel Verilerinizi bu amaçla işleme almayı hemen durdururuz.

Hizmetlerimizin iyileştirilmesi

Web sitemizin ve hizmetlerimizin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi

Diğer işletmelerde olduğu gibi, iş yapma şeklimizi iyileştirmek için, siz müşterilerimiz hakkında bazı verilere ihtiyaç duyarız. Bu amaçla bize sizin davranışlarınızı kaydetme ve analiz etme imkanı sunan üçüncü taraf hizmetlerini kullanırız. Bu sayede, işletme faaliyetlerimizin birçok alanını iyileştirmemize yardımcı olan trend ve şablonları görebiliriz.

Kullandığımız ve dolayısıyla Kişisel Verilerinizi paylaştığımız üçüncü tarafların tam listesini buradan görebilirsiniz. Bu amaç doğrultusunda her durumda, biz Kişisel Verilerinizin kontrolörleri olmaya devam ederiz ve bu üçüncü taraflar bu verileri sadece bizim amaçlarımız için kullanabilir.

Bu amaçla, Kişisel Verilerinizi meşru hizmetlerimizi iyileştirme çıkarlarımız doğrultusunda işleriz. İstediğinizde bu işlemlere itiraz edebilirsiniz. Bu durumda meşru temele dayalı bu işlemlerimizin bireysel çıkarlarınızı, haklarınızı ve özgürlüklerinizi engelleyip engellemediğini değerlendiririz. Engellemesi durumunda, Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmayı sonlandırırız.

Müşteri destek personelimizin eğitimi ve değerlendirilmesi

Bizi müşteri destek hattımızdan arar veya bizimle e-posta veya sohbet üzerinden iletişim kurarsanız, ilgili telefon konuşması veya mesajları hizmetlerimizi iyileştirmek amacıyla kaydederiz. Ardından bu kayıtlar sıralanır ve sadece personelimizin taleplerinizle ilgilenirken herhangi bir hata yaptığı kayıtları saklarız. Bu kayıtlar daha sonra eğitimlerde kullanılır, böylece bu hataların tekrarlamayacağından emin oluruz.

Bu amaçla, Kişisel Verilerinizi aynı zamanda meşru hizmetlerimizi iyileştirme çıkarlarımız doğrultusunda da işleriz. İstediğinizde bu işlemlere itiraz edebilirsiniz. Bu durumda meşru temele dayalı bu işlemlerimizin bireysel çıkarlarınızı, haklarınızı ve özgürlüklerinizi engelleyip engellemediğini değerlendiririz. Engellemesi durumunda, Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmayı sonlandırırız.

Diğer amaçlar

Yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunulması

Kişisel Verilerinizi aynı zamanda yasal talepler oluşturmak, uygulamak ve savunmak için saklar ve işleriz. İster bir bilet rezerve edin veya ister başka bir hizmet sipariş edin, sizin veya bizim gelecekte karşılaşabileceğimiz olası yasal talepler için ilgili tüm verileri saklarız. Benzer şekilde, bize bir veri koruma talebi gönderirseniz, aynı zamanda bize verdiğiniz tüm verileri ve talebin bu amaçla işleme alınmasına dönük verileri saklarız.

Genel olarak, Medeni Kanun No. 89/2012 kapsamında maksimum zaman aşımı süresi (bize karşı dava açabileceğiniz maksimum zaman aşımı süresi) olan 4 yıl süreyle verilerinizi saklarız. Kişisel Verileriniz sadece bu amaçla saklanıyorsa, başka bir amaçla asla kullanmayız.

Bu amaçla, Kişisel Verilerinizi meşru yasal haklarımızı koruma çıkarlarımız doğrultusunda işleriz. İstediğinizde bu işlemlere itiraz edebilirsiniz. Bu durumda meşru temele dayalı bu işlemlerimizin bireysel çıkarlarınızı, haklarınızı ve özgürlüklerinizi engelleyip engellemediğini değerlendiririz. Engellemesi durumunda, Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmayı sonlandırırız.

Yasal yükümlülüklere uygunluk

Bizim için geçerli bazı yasal yükümlülükleri yerine getirmek üzere Kişisel Verilerinizin bir kısmını işleme almamız gerekir. Bu yasal bir zorunluluk olduğundan, bunun için onayınızı almamız gerekmez. Bu amaçla, kimlik ve iletişim bilgilerinizi ve rezervasyonlarınız hakkındaki bilgileri işleme alırız. Bu işlem için ihtiyaç duyduğumuz temel yasal yükümlülükler şu yasa maddelerinden kaynaklanır: Medeni Kanun Yasa No. 89/2012, tüketicilerin korunması hakkındaki 634/1992 Numaralı Yasa, Katma Değer Vergisi hakkındaki 235/2004 Numaralı Yasa ve Muhasebe hakkındaki 563/1991 Numaralı Yasa. GDPR kapsamındaki haklarınızdan birinin yerine getirilmesi için bize bir veri koruma talebi göndermeniz halinde, sizden bazı kişisel veriler talep ederiz ve bunları GDPR ile uyum sağlamak amacıyla işleme alırız.

Kişisel Verilerinizi kiminle ve neden paylaşırız?

Diğer Veri Kontrolörleriyle veri paylaşımı

Kişisel Verilerinizi üçüncü taraflarla kendi amaçları için paylaşırız. Verilerinizi aracılık hizmetlerimiz üzerinden taşıma sözleşmesi yapmış olduğunuz ve bizimle veya diğer hizmet tedarikçileriyle aynı şartlar altında anlaşma yapmadan önce kimliği size bildirilecek olan hava taşıyıcılarına göndeririz. Bazı durumlarda Kişisel Verilerinizi Global Dağıtım Sistemi operatörleriyle de paylaşırız.

Bunun anlamı Kişisel Verilerinizin seçili taşıyıcılara veya Üçüncü Ülkelerdeki diğer hizmet tedarikçilerine ifşa edileceğidir. Buradan verilerinizin Üçüncü Ülkelere aktarımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Seçilen her taşıyıcı Kişisel Verilerinizi kendi Gizlilik Politikalarına (bu politika her bir taşıyıcının kendi web sitesinde yayınlanır) göre işler. Kişisel Verilerin diğer hizmet tedarikçilerine ifşası, yürürlükteki Kişisel Veri yasaları ve yönetmeliklerine uygun olarak gerçekleştirilir.

Daha Fazla Bilgi Edin

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Flight Bookings
To be able to book flights that you choose, we need to send your Personal Data to the air carriers.
The air carrier, whose flight ticket you choose to buy. When booking a flight, it will be always visible, who is the air carrier that you will fly with.
Global Distribution System
Sometimes, when we search for the flights, we use the Global Distribution System (GDS). GDS providers are always Data Controllers. The data protection duties by GDS providers are specifically addressed in the EU Regulation No. 80/2009 on Code of Conduct for computerised reservation systems.
Amadeus
Galileo (operated by Travelport)
Other services
When you order another service, we will send your Personal Data to the third party that provides the service that you've ordered.
The provider of service that you order. When ordering the service, it will be always clearly visible, who is its provider.

Veri İşleyicilerle Veri Paylaşımı

Yapılması gereken, ancak hepsini kendi başımıza yapamayacağımız çok sayıda faaliyet vardır. Bu yüzden, bize yardımcı olması için üçüncü taraf ortaklarını kullanırız. Bu gibi birçok durumda, ortaklar Kişisel Verileriniz olmaksızın süreci yönetemez. Bu yüzden, bu verileri onlarla paylaşırız. Öte yandan, bu gibi durumların tümünde, biz Kişisel Verilerinizin kontrolünü elimizde bulundurmaya devam ederiz ve bu taraflar sadece işleyici görevini üstlenir.

Bunun anlamı, bu taraflar verilerinize sahip olsa da, bu verileri sadece bizim amaçlarımızla işleme alabilir ve kontrol her zaman bizde kalır. Bu taraflar hiçbir durumda bu verileri kendi amaçları doğrultusunda veya anlaşmamıza aykırı şekilde kullanamaz.

Ek olarak, sadece GDPR gereksinimlerine uygun hareket edeceğine ve verilerinizin her zaman güvende tutulacağına dönük bize yeterli garantileri veren ortaklarla çalışırız.

Daha Fazla Bilgi Edin

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Basic infrastructure
As for nearly any other internet company, the best way to operate our business is to outsource the basic infrastructure (servers) to the biggest, best and most secure providers in the world.
Amazon Web Services Inc.
OVH
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Booking management and customer support
We need to keep all the data related to your booking and customer support in one place. Therefore, we use platform(s)/software from third-party provider(s) that allow us to quickly access your data in order to maximize your customer experience.
Citrix Systems, Inc.
Kortechs d.o.o
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Payment acquiring and processing
To receive money from you in exchange for our services, we need to pass your Personal Data related to the card payment to "payment acquirers" (internet banks and payment service providers). To process your payment information, we use third-party payment gate which offer the highest standard of security in the industry (PCI DSS).
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
SMS communication
Sometimes, we need to send SMSs to our customers. To do this automatically and smoothly, we need to use the services of external technology providers.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Fraud prevention
To avoid fraudulent transactions, we check all payments with a "fraud preventor" i.e. third-party technology provider, which detects fraudulent payment attempts.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Ticketing partners
Sometimes, we need help with the purchase of the flight tickets, mainly in cases where the purchase has to be made via the Global Distribution System and mainly because it is the only way to get the best price for our customers. In these cases, we need to share your Personal Data with our "ticketing partners" who are able to help us with the purchase directly from the airline via the Global Distribution System.
«AVIA CENTER» Ltd.
STUDENT AGENCY, k.s.
FLY UNITED s.r.o.
Multipass UA
RHT US
AERTiCKET DE
Dnata AE
Tripsta GR
F-ness JP
Transviet VN
Consolid MX
Consolidador PT
SkyBird US
Consolid AR
Marketing Purposes Sending personalized offers and Marketing analytic
Sometimes, we want to send you marketing materials or use your Personal Data for market segmentation to find out which marketing strategy to use based on shared characteristics with our customers. To automate this, we outsource these services from third parties.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Jaco Analytics Ltd.
ADARA, Inc.
CityAds Media, LLC.
Improvement of our services Data Analytics
We use analytic and logging software tools from third-party providers which allow us to have bigger insights about our customer base and make our services as convenient to our customers as possible.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc.
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
Software engineering
Sometimes, we may share Personal Data with our external software engineers who help us with our technology.
Currently, we cooperate with many individual software engineers. To respect their right to privacy, we will provide you with the specific list relevant in your individual case on your demand.
Other purposes Accounting
We are obligated to issue proper invoices and keep accounting documents (e.g. invoices) in the state which is required by Czech law, therefore, we are using accounting systems which are provided by a third party.
Fakturoid s. r. o.

Kişisel Verilerinizi ne kadar süreyle saklarız?

Genel olarak Kişisel Verilerinizi bu amaçlardan hiçbiri için ihtiyaç duymayacağımız ana kadar işlemeye devam ederiz. Maksimum veri saklama süresi genellikle 4 yıl olup, bu süre Çek Cumhuriyeti'ndeki genel zaman aşımı süresidir (yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunulması için yasal süre).

Bunun istisnası, kişiselleştirilmiş teklifler Göndermektir. Bu amaçla, bizden düzenli olarak e-posta teklifleri alırsınız ve her e-postada abonelik iptali için net ve kolay bir yol olur, dolayısıyla bu tip işlemlere itiraz edebilirsiniz. Dolayısıyla, aboneliğinizi iptal edene kadar Kişisel Verilerinizi bu amaçla saklamaya ve kullanmaya devam ederiz.

Kişisel Verilerinize nasıl erişir ve kontrol edersiniz?

Kişisel Verilerinizin kontrolünün her zaman sizde olmasını isteriz. Bu amaçla, bunlarla ilgili izin vermek için bazı haklarınız olur. Bazı koşullar altında, şunları yapabilirsiniz:

  1. kullandığımız veya işlediğimiz tüm verilerinize erişim sağlamak ve hatta bunların tümünün kopyasını almak,
  2. bizden verilerinizi silmemizi istemek,
  3. hatalar olduğunu düşünüyorsanız, işlediğimiz verileri düzeltmek,
  4. veri işlemeyi kısıtlamak,
  5. veri işlemeye itiraz etmek,
  6. Kişisel Verilerinizi yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir formatta almak veya bu verileri farklı bir tedarikçiye aktarmak.

Bu form üzerinden bize e-posta yoluyla talep göndererek haklarınızı kullanabilirsiniz: kiwi.com/privacy/rights.

Lütfen, Kişisel Verilerinizin güvenliğini sağlamak amacıyla, yalnızca bir hizmetin rezervasyonu veya siparişi için kullanılan e-posta adresinden gönderilen talepleri değerlendireceğimizi göz önünde bulundurun. Rezervasyon işlemini bir başkası gerçekleştirdiyse, ilgili Kişisel Verilerin gerçekten sahibi olduğunuzdan emin olmak için sizden ek bilgiler (Rezervasyon Numarası vb.) talep ederiz.

Daha Fazla Bilgi Edin

Access your Personal Data

At any time, you have the right to ask us whether we process your Personal Data and to get the following information:

  1. Purposes for which we process your Personal Data,
  2. Categories of your Personal Data we're processing,
  3. List of third-parties with whom we share your Personal Data, in particular when these third-parties are based in Third Countries
  4. Duration that we plan to process your Personal Data, or at least how we determine the retention period
  5. Your rights as a data subject according to the GDPR
  6. Your right to lodge a complaint with a supervisory authority
  7. Where we received your data in cases where we didn't get the data straight from you,
  8. If applicable, any information about automated decision making that you may be subject to
  9. When the data was transferred to a Third Country and what safeguards apply according to the GDPR

Also, on your request, we will provide you with a full copy of all the Personal Data about you that we're processing. The first copy is for free. However, for any further copies we may charge you a fee to cover our administrative costs.

You can also request your data in a commonly used format for the sake of data portability.

Delete your Personal data

You have also the right to have your data completely deleted (or more precisely, irreversibly anonymised) if one of the following situations applies to you:

  1. we no longer need your Personal Data for any of the purposes defined in this Privacy Policy
  2. you've successfully objected to the processing according to the Art. 21 of the GDPR and we have no other purpose for which we need your Personal Data,
  3. we've processed your Personal Data unlawfully, or
  4. there is a legal obligation that obliges us to delete your Personal Data.

However, you don't have the right to request the deletion of your Personal data, if the processing is necessary for:

  1. exercising the right of freedom of expression and information,
  2. compliance with a legal obligation that obliges us to keep the Personal Data, or
  3. we need the Personal Data for the establishment, exercise or defence of legal claims

Correct your Personal Data

If you feel that any Personal Data that we're processing about you is not accurate, you can let us know and we will do our best to correct it.

Please note, that we cannot correct the data in our databases that are connected to your flight ticket. If we would do that, it wouldn't change it on the part of the air carriers or providers of other services and we couldn't pair it together. If you want to change it, you can always do it in the Manage My Booking section on kiwi.com.

Restrict processing of your Personal Data

Under certain conditions, we will restrict the processing of your Personal Data. This means that we will make sure that they are not being processed for any other purpose than to archive it or to move it to a secure archive. You have the right to request this restriction if:

  1. you challenged the accuracy of your Personal Data (we will continue processing it once this is resolved),
  2. we've processed your Personal Data unlawfully but instead of deletion, you only request restriction,
  3. the only remaining purpose for processing your Personal Data is the establishment, exercise or defence of legal claims, or
  4. you've objected to data processing according to the Art. 21 Para 1 of the GDPR and we're assessing whether your request is justified

Object to processing of your Personal Data

You can object against any purpose for which we're processing your Personal Data based on the legal ground of legitimate interest. When you object against processing for any Marketing purposes, we will stop using your Personal Data for this purpose immediately.

If you protest against any other purpose based on a legitimate interest, we will stop processing your Personal Data for this purpose, unless we can prove that our legitimate grounds for processing it override your individual interests, rights and freedoms.

Get your Personal Data portable

Lastly, you have the right to obtain your Personal Data processed for the purposes of Provision of our services (or any other purposes where we process your Personal Data based on either consent or necessity for a conclusion or performance of a contract) in a commonly used and machine-readable format and have the right to transmit that data to another controller of your choice.

Çerezler ve Benzer teknolojiler

Çerezler, bize örneğin web sitemizdeki birden fazla temel işlevselliğin kullanımı, web sitemizle ilgili ayar ve tercihlerinizin saklanması, hesabınızın yönetilmesi, dolandırıcılığın önlenmesi, web sitesinde gezinirken performansın artırılması, pazarlama amaçları veya web sitemiz ve hizmetlerimizin iyileştirilmesi amacıyla web sitemizi kullanım şeklinizin analiz edilmesi gibi çeşitli amaçlarla sizin hakkınızdaki bazı bilgileri hatırlatmaya yarayan ve cihazınıza yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır.

Temel olarak, web sitemizde üç tip çerezle karşılaşırsınız:

  1. Web sitemizin işletilmesi ve hizmetlerimizin sunulması için kesinlikle gerekli olan çerezler (bunlar kapatılamaz),
  2. "Performans çerezleri" olarak adlandırılan, hizmetlerimizi iyileştirmek için istatistiksel amaçlı kullandığımız çerezler ve
  3. Pazarlama amaçları için kullandığımız çerezler.

Buradan çerez tercihlerinizi ayarlayarak istatistiksel ve pazarlama amaçlarıyla kullanılan çerezleri kapatabilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi Edin

I. NECESSARY COOKIES

COOKIES PURPOSE
__cfduid
__cfruid
CloudFlare Security Features
Cookies necessary for the purpose of technical security of the core functions of our website.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
A fraud prevention tool used for all payments on our website. This cookie is necessary to complete the transaction.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
We use these cookies to track from which affiliate website you came (if any) and other information needed to realise the three-point relationship with the affiliate website, such as an indication of a successful booking. This cookie is an absolute necessity for the functionality of this operation model.
cookie_consent This cookie allows us to remember your cookie preferences.
preferred_currency This cookie allows us to remember your currency preference.
preferred_language This cookie allows us to remember your language preference.
raf_creditBalance If you Refer a Friend from your account, we need to use this cookie to track your credit balance.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID We need this cookie to track users who are not logged in. Without it, multiple basic functionalities of this website would not work.
ua_session_token Without this cookie, logging into a Kiwi.com account would not be possible.
track_* We need this cookie to know if a user completed the ordering process.
ignore_mobile_adThis cookie is used to track whether the user has already closed the advert for our mobile application during their visit to our website. Without this cookie, we wouldn’t remember if the advert was already closed and it would pop up on every page.

II. PERFORMANCE COOKIES

COOKIES PURPOSE
_ga
_gat_UA-29345084-1
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
We use Google Analytics tools to measure the traffic on our website to see our visitors' interactions with our website and other useful information that our visitors generate while browsing through our website.
__inf_* Exponea Infinario
As with the Google Analytics, this cookie helps us measure traffic on our website. We use this tool specifically to track how many visitors book a flight or order another service. We also collect data for testing new features on the website.
jaco_uid Jaco Analytics
This cookie allows us to use the Jaco recording software which monitors users' interactions on our website. We use this to improve parts of our website, e.g. because we can see, whether the users understand certain features and use them the way they should be used.
splitster_* We use this cookie for A/B testing when we implement a new functionality or do any sort of modification on our website that we want to test how the users react to it. With this cookie, we can split our visitors into halves and show them two different versions of the website.
logglytrackingsession Loggly
We use this cookie to collect information about the overall functionality of our website along with all the activity on the page, so that our developers are able to debug issues on our website. Without this, we are limited in addressing certain production issues.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
This cookie allows us to see the exact path that our users take while browsing through our website.

III. MARKETING COOKIES

COOKIES PURPOSE
cto_lwid Criteo
Criteo is an advertisement network that helps us display ads on third-party websites that you visit.
__inf_* Exponea Infinario
This cookie is necessary for marketing analytics and marketing automation. It allows us to segment our customers and to subsequently send them custom-made emails, pop-ups and push notifications and to display ads on Kiwi.com and third-party websites.

Verilerinizin Avrupa Birliği dışına aktarımı

İhtiyaç duyarsak, Kişisel Verilerinizi Avrupa Birliği dışına aktarabiliriz. Bu, Üçüncü Ülkedeki bir hava taşıyıcısından bir uçuş bileti rezervasyonu yapmak istediğinizde veya Üçüncü Ülkede yer alan bir tedarikçiden hizmet sipariş ettiğinizde gerçekleşir. Doğal olarak, bu üçüncü taraflara verilerinizi aktarmamız gerekir, çünkü aksi halde sipariş edilen hizmetlerin sunulması mümkün olamaz.

GDPR Mad. 45'e göre yeterli koruma seviyesine güvenemediğimiz veya GDPR madde 46'ya göre uygun koruma önlemlerini alamadığımız ülkelerdeki alıcılara aktarımlar için, Kişisel Verilerinizi GDPR Madde 49, Paragraf 1, Kısım b)'deki istisna kapsamında aktarırız. Seçilen her bir taşıyıcı veya hizmet tedarikçisi, Kişisel Verilerinizi kendi Gizlilik Politikasına (bu politika her bir taşıyıcının web sitesinde yayınlanır) uygun olarak işler. Kişisel Verilerin diğer hizmet tedarikçilerine ifşası, yürürlükteki Kişisel Veri yasaları ve yönetmeliklerine uygun olarak gerçekleştirilir.

Denetleyici kurumlara şikayet

Veri Koruma ciddi bir iştir ve kuralları doğru uygulamak oldukça zordur. Kimse mükemmel değildir, dolayısıyla biz de hata yapabiliriz. Kişisel Verilerinizi uygunsuz şekilde kullandığımızı düşünüyorsanız, lütfen öncelikle bize dönüş yapın, sorunu gidermek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Bu form üzerinden istediğiniz zaman bize gizlilik veya veri korumayla ilgili konularda başvurabilirsiniz: kiwi.com/privacy/questions.

Öte yandan, yine istediğiniz zaman denetleyici bir kuruma şikayette bulunabilirsiniz. AB sınırları içerisindeyseniz, ikamet ettiğiniz üye devletteki, çalıştığınız üye devletteki veya ihlal iddiasının ortaya çıktığı üye devletteki denetleyici kuruma şikayette bulunabilirsiniz.

Genel olarak, şikayetler Kişisel Veri Korumadan sorumlu Çek Ofisi tarafından işleme alınır. http://www.uoou.cz adresinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.