Kiwi.com Gizlilik Politikası

Kiwi.com olarak gizliliğinize çok önem veririz. Şu anda AB'deki müşterilerimiz için, dünyadaki en yüksek gizlilik ve veri koruma standardını içeren ve aynı zamandaGDPR olarak da bilinen 2016/679 Yönetmelik Numaralı, Genel Veri Koruma Yönetmeliğine uygun hareket etmekteyiz. Dünyanın geri kalanındaki müşterilerimiz için, güvenlik (gizlilik ve bütünlük), şeffaflık, veri minimalizasyonu, amaçla sınırlılık, uygunluk ve depolama sınırlaması ilkeleri çerçevesinde, aynı veri koruma seviyesini korumak için elimizden gelenin en iyisini yaparız. Öte yandan AB dışındaki tüm müşterilerimize veri hakları konusunda her zaman aynı işlem yaklaşımını garanti edemiyoruz. Örneğin, AB müşterilerinin kesinlikle karşılamak zorunda olduğumuz taleplerinden dolayı iş yoğunluğu seviyemiz çok yüksek olduğunda, Üçüncü Ülkelerden gelen bazı talepleri reddetmek zorunda kalabiliriz.

Bu Gizlilik Politikasında sizden hangi verileri topladığımızı, bu verileri niye topladığımızı, nasıl kullandığımızı ve kimlerle paylaşabileceğimizi açıklayacağız. Ayrıca veri sahibi olarak sizin haklarınızı ve bunları nasıl kullanabileceğinizi de anlatacağız.

Bu Gizlilik Politikası hemkiwi.com web sitemiz hem de şu anda Play Store ve App Store üzerinden erişilebilen Kiwi.com uygulamamız üzerinden hizmetlerimizi kullandığınızda tarafımızca yapılan her tür veri işlemi için geçerlidir.

Biz kimiz ve bizimle nasıl iletişime geçebilirsiniz?

Veri Kontrolörü olarak biz şu şirketiz: Kiwi.com s.r.o., Kimlik No. 29352886, şirket ofis merkezimiz: Lazaretní 925/9, Zábrdovice, Posta Kodu 615 00 Brno adresinde yer almakta olup, şirketimiz Brno Bölge Mahkemesi tarafından yönetilen Şirketler Siciline dosya no. C 74565, Vergi No CZ29352886 ile kayıtlıdır.

Gizlilik ve veri korumayla ilgili her tür konuda, bu form üzerinden bizimle her zaman iletişim kurabilirsiniz: kiwi.com/privacy/questions. GDPR kapsamındaki haklarınız için, bu formu kullanabilirsiniz: kiwi.com/privacy/rights.

Bu Gizlilik Politikasında kullandığımız terimlerden bazıları

Kişisel Veriler: Doğrudan veya dolaylı tanımlı veya tanımlanabilir gerçek kişilerle ilgili her tür bilgi. Bunun anlamı, sizi veya kullandığınız cihazı tanımlayacak yollara sahipsek, sizinle bağlantılandırabileceğimiz her tür bilgi Kişisel Veri olarak değerlendirilir.

Veri Kontrolörü: Kişisel Veri işleme amaç ve yollarını belirleyen taraftır. Örneğin, Kişisel Verilerinizi bu Gizlilik Politikasında belirtilen amaçlarla işlediğimizde, biz Veri Kontrolörü oluruz. Web sitemiz veya uygulamamız üzerinden bir bilet rezervasyonu yapmayı tercih ettiğinizde, Kişisel Verilerinizi başka bir Veri Kontrolörüne, hava yolları taşıyıcısına veya diğer hizmetlerin tedarikçisine göndeririz ve ilgili taraf Kişisel Verilerinizi kendi amaçları doğrultusunda kullanır. Her Veri Kontrolörü (bunlar için GDPR veya benzer bir yasal düzenleme geçerlidir) aynı bunun gibi Kişisel Verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenebileceğiniz bir Gizlilik Politikasına sahip olmalıdır. Aşağıda, veri paylaşabileceğimiz Veri Kontrolörlerinin tam listesini bulabilirsiniz.

Veri İşleyici: Sadece Veri Kontrolörü tarafından belirlenen amaçların yerine getirilmesine yardımcı olan bir üçüncü taraftır. Örneğin, Veri Kontrolörü olarak, maliyet verimliliği gibi çeşitli nedenlerle gerçekleştirmediğimiz bir kısım faaliyetlerimiz için birçok üçüncü taraftan dış kaynak hizmeti alıyoruz. Bir Veri İşleyicisi, Kişisel Verilerinizi sadece belgeli talimatlara göre işleme iznine sahiptir ve GDPR bize, gizliliğinizin gerçek anlamda korunmasını sağlayan sıkı ve resmi bir sözleşme ilişkisi yapma zorunluluğu getirir.

Üçüncü Ülkeler: GDPR rejiminin geçerli olmadığı ülkeler. Şu anda, Üçüncü Ülkeler ile, Avrupa Birliği dışında kalan tüm ülkeleri kastediyoruz.

Hangi Kişisel Verileri toplarız?

Kişisel Verilerinize ihtiyaç duyduğumuz tüm amaçlar için, yalnızca işlenmesi zorunlu verileri işleriz. Amaca bağlı olarak aşağıdakileri işleme alabiliriz:

Kimlik bilgileriniz

Temel olarak adınız, soyadınız, uyruğunuz, IP adresiniz, kimlik numaranız ve bize verebileceğiniz diğer kimlik bilgileriniz. Ek olarak, rezervasyon numarası veya bazı durumlarda özel promosyon kodları gibi kendi kullanımımıza dönük bazı özel tanımlayıcıları size atayabiliriz.

İletişim bilgileriniz

Standart olmayan durumlarda bize verebileceğiniz e-posta adresiniz, telefon numaranız ve diğer iletişim bilgileriniz.

Ayarlarınız

Hangi tercihleri yaptığınızı hatırlarız, böylece bize geri döndüğünüzde aynı ayarları tekrar uygulayabiliriz. Örneğin, herhangi bir nedenle çerezleri kullanmamayı tercih ederseniz, bunu hatırlamaya ve web sitemize bir sonraki ziyaretinizde bu çerezleri depolamadığımızdan emin olmaya çalışırız.

Siparişleriniz

Siparişin kendisi ve ödeme hakkında bilgi toplar ve hizmetlerimizin sağlanması ve sınırlı olmak kaydıyla Pazarlama amaçları için (ödemeniz hakkındaki verileri asla Pazarlama amaçları için kullanmayız) geçmiş siparişlerinizi saklarız.

Web sitemizde yaptıklarınız

Web sitemizi kullandığınızda, burada ne yaptığınızı takip eder ve bu bilgileri Hizmetlerimizi iyileştirmek için kullanırız. Örneğin, hangi sayfaları ziyaret ettiğinizi, buralarda nereye tıkladığınızı veya fare okunun nerede olduğunu takip eder ve buna bağlı olarak, web sitemizin bazı özelliklerinin iyileştirilmesinin gerekip gerekmediğini belirleriz. Aynı zamanda Kişisel teklifler gönderme amacımızın bir parçası olarak, siparişin henüz tamamlanmadığını size hatırlatmak amacıyla, rezervasyon formlarımıza girdiğiniz bazı bilgileri de hatırlarız.

Tekliflerimizi size uygun hale getirmek için ihtiyaç duyduğumuz bilgiler

Bir uçuş rezerve eder veya başka bir hizmet siparişinde bulunursanız, sizin hakkınızdaki bazı verileri bir araya getiririz, böylece tekliflerimizi size ve ihtiyaçlarınıza göre düzenleriz. Bu cihazınız (yazılım ve donanım), IP adresiniz, konumunuz hakkındaki genel bilgiler (zaman bölgesi veya genel bölge) ve kimlik ve iletişim bilgilerini içerir.

Bizimle iletişim kurduğunuzda topladığımız bilgiler (bizimle iletişim kurduysanız)

Bize e-postanızı gönderdiğinizde, sohbet üzerinden bizimle iletişim kurduğunuzda ya da bizi aradığınızda, iletişim bilgilerinizi, rezervasyon numarasını ve mesajlar ve aramanın kendisi de dahil olmak üzere iletişim sırasında bize verdiğiniz tüm bilgileri saklarız. Ardından bu bilgileri şu amaçlarla kullanırız:

  1. Müşteri destek hizmetimizin bir parçası olarak sorununuzu çözmek
  2. Müşteri destek personelimize eğitim vermek
  3. Potansiyel bir yasal talebi oluşturmak, uygulamak veya savunmak

Kişisel Verilerinizi hangi amaçlarla kullanırız?

Hizmetlerimizin sağlanması

Uçuş ve ilgili hizmetlerin aranması ve rezerve edilmesi

Kişisel Verilerinizi toplamamızın ve kullanmamızın temel nedeni, sizinle bir anlaşma yapmak ve ardından siparişini verdiğiniz hizmetleri size sunmaktır. Hizmetlerimizi hangi ölçüde kullandığınıza bağlı olarak, Koşul ve Şartlar Madde 2'de tanımlandığı üzere, Hizmet Anlaşmamızın gereklilikleri uyarınca ve bu anlaşmayı yerine getirmek amacıyla Kişisel Verilerinizi işleriz. Sunduğumuz hizmetler, öncelikli olarak bir hava taşımacılığı sözleşmesi aracılık hizmeti ve siz ve seçilen taşıyıcı arasındaki bağlantılı hizmetlerdir.

Bu amaç doğrultusunda, Kişisel Verilerinizi hava taşımacılığı sözleşmesi yaptığınız hava taşıyıcılarıyla ve bazı durumlarda Global Dağıtım Sistemi tedarikçileriyle de paylaşmamız gerekir.

Ek bir hizmet veya Özel yardım istediğinizde veya sağlık sorunlarından ötürü bizden geri ödeme talep ettiğinizde, sağlıkla ilgili Kişisel Verilerinizi işleme alır ve Özel yardım hizmeti verilmesi durumunda bu verileri sizin seçtiğiniz bir hava taşıyıcısıyla paylaşırız. Sipariş işlemi sırasında, sizden bu Kişisel Verilerin işlenmesi hakkında açık onay vermeniz istenir. Bu form üzerinden her zaman onayınızı geri çekebilirsiniz: kiwi.com/privacy/rights. Öte yandan, kişisel verilerinizin işlenmesine dönük onayınızı Özel Yardım ve ek hizmetler için geri çekmeniz halinde, bu hizmetle ilgili onayınız geri çekildikten sonra size herhangi bir destek sunamayacağımızı lütfen göz önünde bulundurun.

Diğer hizmetlerin sipariş edilmesi

Aynı zamanda sigorta veya konaklama gibi web sitemiz veya uygulamamızda biz veya ortaklarımız tarafından sunulan diğer hizmetleri de tercih edebilirsiniz. Sizinle sözleşme yapmak, size sipariş edilen hizmeti sunmak ve (hizmet ortağımız tarafından sunuluyorsa) siz ve üçüncü taraf hizmet tedarikçisi arasındaki sözleşme ilişkisinde üstümüze düşen yükümlülüğü yerine getirmek için gerekli olan Kişisel Verilerinizi işleme alırız. Bu, verilerinizin üçüncü taraf hizmet tedarikçisine aktarımını da içerir. Verilerinizi paylaşabileceğimiz üçüncü taraf Veri Kontrolörlerinin eksiksiz listesini burada bulabilirsiniz.

Önceki örnekte olduğu gibi, bir sözleşmenin akdi veya uygulanması için, bu amaçla yasalara uygun olarak Kişisel Verilerinizi işleme alma hakkına sahibiz.

Müşteri desteği

Müşteri desteği hizmetlerimizin çok büyük bir kısmını oluşturur. E-postalar, sohbet ve telefon görüşmeleri gibi her tür kanaldan yaptığımız iletişimleri, size ihtiyaç duyduğunuz hizmeti sunmak amacıyla kaydederiz. Müşteri desteğimizin bir parçası da aynı zamanda müşterilerimize hava taşıyıcılarıyla olası yasal sorunlarda yardımcı olmaktır (uçuş kaçırma veya benzer durumlarda). Bu amaçla, bir üçüncü taraf hizmet tedarikçisiyle ortaklık kurduk. Bir yasal sorununuz olduğunda, bu tedarikçiye e-posta adresinizi yollarız ve talebinizle ilgili yapılacak işlem için sizinle iletişim kurularak size bir teklifte bulunulur. Buradan kişisel verilerinizin üçüncü taraf veri kontrolörleriyle paylaşımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yine, bir sözleşmenin akdi veya uygulanması için, bu amaçla yasalara uygun olarak Kişisel Verilerinizi işleme alma hakkına sahibiz.

Kullanıcı hesabı

Bir Kiwi.com hesabına kaydolmak istediğinizde, e-posta adresiniz, şifreniz ve bu hizmeti size sunmak için gerekli diğer bilgiler gibi Kişisel Verilerinizi işleme almamız gerekir. Bir sözleşmenin akdi veya uygulanması zorunluluğundan dolayı, bunu yapmaya yasal olarak iznimiz vardır.

Dolandırıcılığın önlenmesi

Web sitemiz veya uygulamamız üzerinden bir uçuş veya başka bir hizmeti rezerve ettiğinizde, ödeme işlemi sırasında, dolandırıcılıkları önlememize yardımcı olacak bir üçüncü taraf hizmeti kullanırız. Bu, online olarak bir sipariş verdiğinizde neredeyse her zaman gerçekleşen çok yaygın bir işlemdir. Bunun mümkün olabilmesi için, Kişisel Verilerinizi anlık olarak bir üçüncü taraf Veri İşleyicisine aktarırız. Öte yandan, bu endişelenecek bir durum olmayıp, işlem tamamen güvenlidir ve en iyi ve en yaygın dolandırıcılık önleme araçlarından birini kullanırız. Buradan kullandığımız Veri İşleyiciler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ek olarak, dolandırılıcılık amaçlı denemeleri önlemek amacıyla, bankanız üzerinden dolandırıcılık amaçlı bir satın alma işlemi bildirirseniz, bunun bilet için ödenen parayı geri almayı hedefleyen bir dolandırıcılık eylemi olmadığından emin olmak amacıyla bileti sipariş eden kişiyle herhangi bir bağlantınız olup olmadığını görmek için sosyal medyanızı kontrol edebiliriz. Bileti sipariş eden kişiyle bağlantınız ve uçuşla ilgili herhangi bir bilgi (ör. havaalanında uçağa binerken çekilmiş fotoğraflar gibi) yayınlayıp yayınlamadığınız hakkında yalnızca sınırlı ölçüde bilgiyi işleme alırız.

İşletme ve mülkiyetimizi korumak için dolandırıcılık içerikli davranışları önlememiz gerekir. Dolandırıcılığa karşı olan bu koruma, AB tarafından kabul edilen en güçlü meşru çıkarlardan biridir. Dolayısıyla, verilerinizi yasal meşru çıkar yaklaşımı çerçevesinde işleme alırız.

Pazarlama amaçları

Kişisel teklifler gönderme

Size en iyi teklifleri sunmak ve pazarlama verimliliğimizi maksimuma çıkarmak amacıyla, Kişisel Verilerinizi doğrudan pazarlama amaçları doğrultusunda işleme alırız (e-posta teklifleri ve ilgili işlem faaliyetleri). İletişim bilgilerinize ek olarak, aynı zamanda işlem geçmişiniz, uçuş tercihleriniz ve bize müşteri segmentasyonu ve bu tekliflerin kişiselleştirilmesi konusunda yardımcı olacak bizimle diğer etkileşimleriniz hakkındaki verileri de saklarız. Örneğin, önceki siparişlerinizi esas alarak sadece size özel bir teklif oluşturabiliriz.

Ek olarak rezervasyon sırasında veya başka bir hizmet sipariş ederken kişisel bilgilerinizi verdiğinizde, hala tamamlanmamış olan bir bitmemiş siparişi hatırlatmak için size bir e-posta gönderebiliriz. Bu şekilde toplanan Kişisel Verilerinizi yalnızca 30 gün süreyle saklarız.

Doğrudan pazarlama faaliyetlerimizde size meşru çıkara dayalı teklifler veya diğer ticari içerikleri gönderebiliriz. Buna istediğiniz anda itiraz edebilirsiniz ve bu durumda Kişisel Verilerinizi bu amaçla işleme almayı hemen durdururuz. Öte yandan, bu artık size herhangi bir teklif gönderemeyeceğimiz anlamına gelir.

Bilginiz dışında asla diğer Veri Kontrolörleriyle iletişim bilgilerinizi paylaşmayız ve sizinle yalnızca ana işimizle bağlantılı teklifler için iletişim kurarız. Bizden aldığınız her bültenin altındaki bağlantıları kullanarak istediğinizde aboneliğinizi iptal edebilir ve abonelik durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

Pazarlama Analizleri

Genel olarak pazarlama kampanyalarımızı iyileştirmek için, hangi kampanyaların etkili olduğunu ve bu kampanyaların geri dönüş oranlarına ne ölçüde katkı sunduğunu görmek için aynı zamanda analizler de yaparız. Bu analizlerde maksimum etkinlik sağlamak ve bunlardan en iyi sonuçları elde etmek için üçüncü taraf Veri İşleyiciler kullanırız. Kullandığımız ve dolayısıyla Kişisel Verilerinizi paylaştığımız üçüncü tarafların tam listesini buradan görebilirsiniz. Her durumda, biz Kişisel Verilerinizin Veri Kontrolörleri olmaya devam ederiz ve bu üçüncü taraflar bu verileri sadece bizim amaçlarımız için kullanabilir.

Bu amaçla Kişisel Verilerinizi aynı zamanda meşru pazar araştırması çıkarlarımız doğrultusunda da işleriz. İstediğinizde bu işlemlere itiraz edebilirsiniz. Bu durumda meşru temele dayalı bu işlemlerimizin bireysel çıkarlarınızı, haklarınızı ve özgürlüklerinizi engelleyip engellemediğini değerlendiririz. Engellemesi durumunda, Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmayı sonlandırırız.

Kiwi.com ve üçüncü taraf web sitelerindeki reklam, bildirim ve görsel duyurular

Sunduğumuz hiçbir özel teklifi kaçırmadığınızdan emin olmak isteriz. Bu nedenle, web sitesi ve uygulamaya (sizin onayınızla) anlık bildirimler göndeririz ve aynı zamanda Kiwi.com ve üçüncü taraf web sitelerinde geçmiş siparişlerinize göre size özel oluşturulmuş reklamlar görüntüleriz. Dolayısıyla, İnternet'te başka içeriklerde Kiwi.com adresinden uçuş rezervasyonları sunan reklamlar görebilirsiniz.

Doğrudan pazarlama faaliyetlerimizde size meşru çıkara dayalı bildirimler gönderebilir veya reklamlar gösterebiliriz. Buna istediğiniz anda itiraz edebilirsiniz ve bu durumda Kişisel Verilerinizi bu amaçla işleme almayı hemen durdururuz.

Arkadaş yönlendirme

Kiwi.com hesabı bulunan bir arkadaşınız varsa, web sitemizi daha önce hiç ziyaret etmemiş ve Kiwi.com adresini duymamış olsanız bile, sizi bize yönlendirebilir ve e-posta adresinizi verebilir. Bu durumda bir bağlantı içeren bir bilgi e-postası alırsınız. Bu e-postayı web sitemizde rezervasyon yapmak için kullanırsanız, hem siz hem de arkadaşınız, uçuş biletlerini ve hizmetleri öderken indirim olarak kullanılabilecek kredi şeklinde bir mali ödül alırsınız.

Bu amaçla, Kişisel Verilerinizi meşru doğrudan pazarlama çıkarlarımız doğrultusunda işleriz. Buna istediğiniz anda itiraz edebilirsiniz ve bu durumda Kişisel Verilerinizi bu amaçla işleme almayı hemen durdururuz.

Hizmetlerimizin iyileştirilmesi

Web sitemizin ve hizmetlerimizin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi

Diğer işletmelerde olduğu gibi, iş yapma şeklimizi iyileştirmek için, siz müşterilerimiz hakkında bazı verilere ihtiyaç duyarız. Bu amaçla bize sizin davranışlarınızı kaydetme ve analiz etme imkanı sunan üçüncü taraf hizmetlerini kullanırız. Bu sayede, işletme faaliyetlerimizin birçok alanını iyileştirmemize yardımcı olan trend ve şablonları görebiliriz.

Kullandığımız ve dolayısıyla Kişisel Verilerinizi paylaştığımız üçüncü tarafların tam listesini buradan görebilirsiniz. Bu amaç doğrultusunda her durumda, biz Kişisel Verilerinizin kontrolörleri olmaya devam ederiz ve bu üçüncü taraflar bu verileri sadece bizim amaçlarımız için kullanabilir.

Bu amaçla, Kişisel Verilerinizi meşru hizmetlerimizi iyileştirme çıkarlarımız doğrultusunda işleriz. İstediğinizde bu işlemlere itiraz edebilirsiniz. Bu durumda meşru temele dayalı bu işlemlerimizin bireysel çıkarlarınızı, haklarınızı ve özgürlüklerinizi engelleyip engellemediğini değerlendiririz. Engellemesi durumunda, Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmayı sonlandırırız.

Müşteri destek personelimizin eğitimi ve değerlendirilmesi

Bizi müşteri destek hattımızdan arar veya bizimle e-posta veya sohbet üzerinden iletişim kurarsanız, ilgili telefon konuşması veya mesajları hizmetlerimizi iyileştirmek amacıyla kaydederiz. Ardından bu kayıtlar sıralanır ve sadece personelimizin taleplerinizle ilgilenirken herhangi bir hata yaptığı kayıtları saklarız. Bu kayıtlar daha sonra eğitimlerde kullanılır, böylece bu hataların tekrarlamayacağından emin oluruz.

Bu amaçla, Kişisel Verilerinizi aynı zamanda meşru hizmetlerimizi iyileştirme çıkarlarımız doğrultusunda da işleriz. İstediğinizde bu işlemlere itiraz edebilirsiniz. Bu durumda meşru temele dayalı bu işlemlerimizin bireysel çıkarlarınızı, haklarınızı ve özgürlüklerinizi engelleyip engellemediğini değerlendiririz. Engellemesi durumunda, Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmayı sonlandırırız.

Diğer amaçlar

Yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunulması

Kişisel Verilerinizi aynı zamanda yasal talepler oluşturmak, uygulamak ve savunmak için saklar ve işleriz. İster bir bilet rezerve edin veya ister başka bir hizmet sipariş edin, sizin veya bizim gelecekte karşılaşabileceğimiz olası yasal talepler için ilgili tüm verileri saklarız. Benzer şekilde, bize bir veri koruma talebi gönderirseniz, aynı zamanda bize verdiğiniz tüm verileri ve talebin bu amaçla işleme alınmasına dönük verileri saklarız.

Genel olarak, Medeni Kanun No. 89/2012 kapsamında maksimum zaman aşımı süresi (bize karşı dava açabileceğiniz maksimum zaman aşımı süresi) olan 4 yıl süreyle verilerinizi saklarız. Kişisel Verileriniz sadece bu amaçla saklanıyorsa, başka bir amaçla asla kullanmayız.

Bu amaçla, Kişisel Verilerinizi meşru yasal haklarımızı koruma çıkarlarımız doğrultusunda işleriz. İstediğinizde bu işlemlere itiraz edebilirsiniz. Bu durumda meşru temele dayalı bu işlemlerimizin bireysel çıkarlarınızı, haklarınızı ve özgürlüklerinizi engelleyip engellemediğini değerlendiririz. Engellemesi durumunda, Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmayı sonlandırırız.

Yasal yükümlülüklere uygunluk

Bizim için geçerli bazı yasal yükümlülükleri yerine getirmek üzere Kişisel Verilerinizin bir kısmını işleme almamız gerekir. Bu yasal bir zorunluluk olduğundan, bunun için onayınızı almamız gerekmez. Bu amaçla, kimlik ve iletişim bilgilerinizi ve rezervasyonlarınız hakkındaki bilgileri işleme alırız. Bu işlem için ihtiyaç duyduğumuz temel yasal yükümlülükler şu yasa maddelerinden kaynaklanır: Medeni Kanun Yasa No. 89/2012, tüketicilerin korunması hakkındaki 634/1992 Numaralı Yasa, Katma Değer Vergisi hakkındaki 235/2004 Numaralı Yasa ve Muhasebe hakkındaki 563/1991 Numaralı Yasa. GDPR kapsamındaki haklarınızdan birinin yerine getirilmesi için bize bir veri koruma talebi göndermeniz halinde, sizden bazı kişisel veriler talep ederiz ve bunları GDPR ile uyum sağlamak amacıyla işleme alırız.

Kişisel Verilerinizi kiminle ve neden paylaşırız?

Diğer Veri Kontrolörleriyle veri paylaşımı

Kişisel Verilerinizi üçüncü taraflarla kendi amaçları için paylaşırız. Verilerinizi aracılık hizmetlerimiz üzerinden taşıma sözleşmesi yapmış olduğunuz ve bizimle veya diğer hizmet tedarikçileriyle aynı şartlar altında anlaşma yapmadan önce kimliği size bildirilecek olan hava taşıyıcılarına göndeririz. Bazı durumlarda Kişisel Verilerinizi Global Dağıtım Sistemi operatörleriyle de paylaşırız.

Bunun anlamı Kişisel Verilerinizin seçili taşıyıcılara veya Üçüncü Ülkelerdeki diğer hizmet tedarikçilerine ifşa edileceğidir. Buradan verilerinizin Üçüncü Ülkelere aktarımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Seçilen her taşıyıcı Kişisel Verilerinizi kendi Gizlilik Politikalarına (bu politika her bir taşıyıcının kendi web sitesinde yayınlanır) göre işler. Kişisel Verilerin diğer hizmet tedarikçilerine ifşası, yürürlükteki Kişisel Veri yasaları ve yönetmeliklerine uygun olarak gerçekleştirilir.

Daha Fazla Bilgi Edin

AMAÇ AÇIKLAMA ORTAKLAR
Hizmetlerin sağlanması Bilet rezervasyonu
Seçtiğiniz biletlerin rezervasyonunu yapabilmemiz için Kişisel Verilerinizi seçili taşıyıcılara göndermemiz gerekir.
Biletini almaya karar verdiğiniz taşıyıcı. Bilet rezervasyonu yaparken hangi taşıyıcıyla seyahat edeceğiniz daima görülebilir olacaktır.
Global Dağıtım Sistemleri
Bazen uçuş araması yaparken Global Dağıtım Sistemi (GDS) kullanırız. GDS sağlayıcıları daima Veri Kontrolörleridir. GDS sağlayıcılarının veri koruma görevleri 80/2009 numaralı AB Mevzuatı Bilgisayarlı Rezervasyon Sistemleri Tüzüğünde özellikle belirtilmiştir.
Amadeus
Galileo (işleticisi Travelport)
Diğer hizmetler
Başka bir hizmet siparişi verdiğinizde Kişisel Verilerinizi siparişini verdiğiniz hizmeti sağlayan üçüncü tarafa göndereceğiz.
Sipariş ettiğiniz hizmetin sağlayıcısı. Hizmet siparişi verirken sağlayıcısının kim olduğu daima açıkça görülebilir olacaktır.
Pazarlama Üçüncü taraf pazarlama çerezleri
Bu ortaklar, size ilgili üçüncü taraf reklamlarını göstermek için onlarla paylaştığımız verileri, tercihlerinizi içeren bir profil oluşturmak için kullanır. Doğrudan kimlik bilgilerinizin edinilmesine olanak tanıyacak hiçbir veriyi kesinlikle paylaşmayız.
travel audience GmbH
Sojern, Inc.
Yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunulması Yasal talepler
Yasal haklarımızı ve taleplerimizi korurken başka şahısların hizmetlerini kullanabiliriz.
Hukuk büroları, tahsilat acenteleri.

Veri İşleyicilerle Veri Paylaşımı

Yapılması gereken, ancak hepsini kendi başımıza yapamayacağımız çok sayıda faaliyet vardır. Bu yüzden, bize yardımcı olması için üçüncü taraf ortaklarını kullanırız. Bu gibi birçok durumda, ortaklar Kişisel Verileriniz olmaksızın süreci yönetemez. Bu yüzden, bu verileri onlarla paylaşırız. Öte yandan, bu gibi durumların tümünde, biz Kişisel Verilerinizin kontrolünü elimizde bulundurmaya devam ederiz ve bu taraflar sadece işleyici görevini üstlenir.

Bunun anlamı, bu taraflar verilerinize sahip olsa da, bu verileri sadece bizim amaçlarımızla işleme alabilir ve kontrol her zaman bizde kalır. Bu taraflar hiçbir durumda bu verileri kendi amaçları doğrultusunda veya anlaşmamıza aykırı şekilde kullanamaz.

Ek olarak, sadece GDPR gereksinimlerine uygun hareket edeceğine ve verilerinizin her zaman güvende tutulacağına dönük bize yeterli garantileri veren ortaklarla çalışırız.

Daha Fazla Bilgi Edin

AMAÇ AÇIKLAMA ORTAKLAR
Hizmetlerin sağlanması Temel altyapı
Neredeyse diğer tüm internet şirketleri gibi işletmemizi en iyi şekilde çalıştırmanın yolu temel altyapı hizmetini (sunucular) dünyanın en büyük, en iyi ve en güvenli tedarikçilerinden tedarik etmektir.
Amazon Web Services Inc.
OVH
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Rezervasyon yönetimi ve müşteri desteği
Rezervasyonunuz ve müşteri desteği ile ilgili tüm verileri tek bir yerde tutmamız gerekir. Bu yüzden müşteri deneyiminizi en üst seviyeye çıkarmak amacıyla verilerinize hızlıca erişmemizi sağlayan üçüncü taraf tedarikçi (tedarikçiler) platformu (platformları)/yazılımı kullanırız.
Citrix Systems, Inc.
Kortechs d.o.o
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Ödeme alma ve işlemler
Hizmetlerimize karşılık olarak sizden para almak amacıyla kart ödemesiyle ilgili Kişisel Verilerinizi "ödeme alıcılarına" (İnternet bankaları ve ödeme hizmeti tedarikçilerine) vermemiz gerekir. Ödeme bilgilerinizi işleme almak için sektördeki en yüksek güvenlik standardını sunan üçüncü taraf ödeme geçidini kullanırız (PCI DSS).
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
E-posta ve SMS iletişimi
Hizmetlerimizi sağlamak için müşterilerimize e-posta ve SMS mesajları göndermemiz gerekir. Bunu otomatik ve sorunsuz olarak yapabilmek için dış teknoloji tedarikçilerinin hizmetlerini kullanmamız gerekir.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Customer and Message Systems, Inc. (Sparkpost)
The Rocket Science Group LLC (Mandrill)
Mailgun Technologies, Inc.
SendGrid, Inc.
Dolandırıcılığın önlenmesi
Dolandırıcılık içeren işlemleri önlemek için tüm ödemeleri dolandırıcılık içeren ödeme denemelerini tespit eden "dolandırıcılık önleyici" ile yani üçüncü taraf bir teknoloji tedarikçisi ile kontrol ederiz.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Rezervasyon ve biletlendirme ortakları
Bazen biletlerin satın alınması konusunda yardıma ihtiyacımız olur. Çoğu durumda çeşitli üçüncü taraf dağıtım ağlarının hizmetlerini kullanırız. Bazen aynı zamanda bu dağıtım ağlarından dolaylı olarak bilet satın almamıza yardımcı olan üçüncü taraf aracıların hizmetlerinden de faydalanırız. Tüm bunlar mümkün olan en iyi fiyatı belirlemek için yapılır.
Rezervasyon ve/veya biletlendirme hizmetlerinin sağlanması için sözleşme yaptığımız çeşitli çevrimiçi seyahat acentelerini kullanırız.
Uygulama hizmetlerinin sağlanması
Hak ve taleplerinizin korunması için taşıyıcılara karşı sizi temsil ederken üçüncü taraflara ait hizmetleri kullanabiliriz.
Hukuk büroları, tahsilat acenteleri.
Pazarlama Amaçları Kişiselleştirilmiş tekliflerin gönderilmesi ve Pazarlama analizleri
Bazen size pazarlama materyalleri göndermek isteriz veya müşterilerimizin ortak özelliklerini esas alarak hangi pazarlama stratejisini kullanacağımızı belirlemek üzere Kişisel Verilerinizi pazar segmentasyonu için kullanırız. Bunu otomatik hale getirmek amacıyla bu hizmetleri üçüncü taraflardan tedarik ederiz.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Jaco Analytics Ltd.
ADARA, Inc.
CityAds Media, LLC.
Hizmetlerimizin iyileştirilmesi Veri Analizleri
Bize müşteri veri tabanımız hakkında daha fazla bilgi sağlayan ve hizmetlerimizi müşterilerimiz için mümkün olduğunca uygun hale getiren üçüncü taraf tedarikçilere ait analiz ve oturum açma yazılım araçlarını kullanırız.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc.
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
Yazılım mühendisliği
Bazen Kişisel Verileri bize teknolojimiz konusunda yardımcı olan harici yazılım mühendisleri ile paylaşabiliriz.
Şu anda birçok yazılım mühendisi ile işbirliği yapıyoruz. Onların gizlilik haklarına saygı göstermek amacıyla Kişisel Verilerini paylaşmıyoruz.
Diğer amaçlar Muhasebe
Çek yasalarının gerektirdiği şekilde uygun faturalar düzenlemek ve muhasebe belgeleri (örn. faturalar) tutmak zorunda olduğumuzdan dolayı üçüncü bir tarafın sunduğu muhasebe sistemlerini kullanıyoruz.
Fakturoid s. r. o.

Kişisel Verilerinizi ne kadar süreyle saklarız?

Genel olarak Kişisel Verilerinizi bu amaçlardan hiçbiri için ihtiyaç duymayacağımız ana kadar işlemeye devam ederiz. Maksimum veri saklama süresi genellikle 4 yıl olup, bu süre Çek Cumhuriyeti'ndeki genel zaman aşımı süresidir (yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunulması için yasal süre).

Bunun istisnası, kişiselleştirilmiş teklifler Göndermektir. Bu amaçla, bizden düzenli olarak e-posta teklifleri alırsınız ve her e-postada abonelik iptali için net ve kolay bir yol olur, dolayısıyla bu tip işlemlere itiraz edebilirsiniz. Dolayısıyla, aboneliğinizi iptal edene kadar Kişisel Verilerinizi bu amaçla saklamaya ve kullanmaya devam ederiz.

Kişisel Verilerinize nasıl erişir ve kontrol edersiniz?

Kişisel Verilerinizin kontrolünün her zaman sizde olmasını isteriz. Bu amaçla, bunlarla ilgili izin vermek için bazı haklarınız olur. Bazı koşullar altında, şunları yapabilirsiniz:

  1. kullandığımız veya işlediğimiz tüm verilerinize erişim sağlamak ve hatta bunların tümünün kopyasını almak,
  2. bizden verilerinizi silmemizi istemek,
  3. hatalar olduğunu düşünüyorsanız, işlediğimiz verileri düzeltmek,
  4. veri işlemeyi kısıtlamak,
  5. veri işlemeye itiraz etmek,
  6. Kişisel Verilerinizi yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir formatta almak veya bu verileri farklı bir tedarikçiye aktarmak.

Bu form üzerinden bize e-posta yoluyla talep göndererek haklarınızı kullanabilirsiniz: kiwi.com/privacy/rights.

Lütfen, Kişisel Verilerinizin güvenliğini sağlamak amacıyla, yalnızca bir hizmetin rezervasyonu veya siparişi için kullanılan e-posta adresinden gönderilen talepleri değerlendireceğimizi göz önünde bulundurun. Rezervasyon işlemini bir başkası gerçekleştirdiyse, ilgili Kişisel Verilerin gerçekten sahibi olduğunuzdan emin olmak için sizden ek bilgiler (Rezervasyon Numarası vb.) talep ederiz.

Daha Fazla Bilgi Edin

Kişisel Verilerinize erişim

Dilediğiniz zaman bize Kişisel Verilerinizi işleyip işlemediğimizi sorma ve şu bilgileri alma hakkına sahipsiniz:

  1. Kişisel Verilerinizi işleme amaçlarımız
  2. İşlediğimiz Kişisel Verilerinizin kategorileri
  3. Kişisel Verilerinizi paylaştığımız üçüncü tarafların listesi, özellikle de bu üçüncü taraflar Üçüncü Ülkelerde yer aldığında
  4. Kişisel Verilerinizi işlemeyi planladığımız süre veya en azından saklama dönemini nasıl belirlediğimiz
  5. GDPR'ye göre veri sahibi olarak haklarınız
  6. Denetleyici bir kuruma şikayette bulunma hakkınız
  7. Veriyi doğrudan sizden almadığımız durumlarda verinizi nereden aldığımız
  8. Geçerli ise, tabi olabileceğiniz otomatik karar verme hakkında tüm bilgiler
  9. Verilerin ne zaman Üçüncü Ülkeye transfer edildiği ve GDPR'ye göre hangi ihtiyatların uygulandığı

Ayrıca, talebiniz üzerine, işlediğimiz sizin hakkınızdaki tüm Kişisel Verilerin tam kopyasını sağlayacağız. İlk kopya ücretsizdir. Ancak, daha fazla kopya istediğinizde idari masraflarımızı karşılamak için sizden bir ücret alabiliriz.

Verilerinizi, veri taşınabilirliği adına sık kullanılan formatta da talep edebilirsiniz.

Kişisel verilerinizin silinmesi

Aşağıdaki durumlardan biri sizin için geçerliyse ayrıca verilerinizi tamamen sildirme (veya daha kesin olmak gerekirse, geri alınamaz biçimde anonimleştirme) hakkına da sahipsiniz:

  1. Bu Gizlilik Politikasında belirtilen amaçların hiçbiri için Kişisel Verilerinize ihtiyacımız artık kalmadığında
  2. GDPR'nin 21. Maddesi gereğince veri işlemeye başarıyla itiraz ettiyseniz ve Kişisel Verilerinize ihtiyacımız olması için başka hiçbir amacımız yoksa
  3. Kişisel Verilerinizi kanunsuz biçimde işlediysek veya
  4. Bizi Kişisel Verilerinizi silmeye zorunlu kılan yasal bir zorunluluk varsa.

Ancak, veri işleme aşağıdaki nedenlerle gerekliyse Kişisel Verilerinizin silinmesini talep etme hakkına sahip değilsiniz:

  1. İfade ve bilgi özgürlüğü hakkının kullanılması,
  2. Bizi Kişisel Verileri saklamaya zorunlu kılan bir yasal zorunluluğa uygunluk veya
  3. Yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunulması için Kişisel Verilere ihtiyacımız olması

Kişisel Verilerinizin Düzeltilmesi

Hakkınızda işlediğimiz Kişisel Verilerin doğru olmadığını düşünüyorsanız bizi bilgilendirebilirsiniz ve bunu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız.

Lütfen dikkat, veri tabanlarımızdaki biletinizle bağlantılı verileri düzeltemeyiz. Bunu yaparsak, taşıyıcılar veya diğer hizmet sağlayıcılar tarafında bu değişmeyecektir ve birlikte eşleştiremeyiz. Eğer biletinizdeki bilgileri değiştirmek isterseniz bunu daima Kiwi.com'daki Rezervasyonumu Yönet alanında yapabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizin işlenmesinin kısıtlanması

Belirli koşullar altında Kişisel Verilerinizin işlenmesini kısıtlayacağız. Bu, verilerinizin arşivlemek veya güvenli bir arşive taşımak dışında başka bir amaçla işlenmediklerinden emin olacağız demektir. Aşağıdaki durumlarda bu kısıtlamayı talep etme hakkına sahipsiniz:

  1. Kişisel verilerinizin doğruluğuna itiraz ettiyseniz (bu sonuçlandığında işlemeye devam edeceğiz)
  2. Kişisel Verilerinizi kanunsuz işlemişsek, ancak siz silinmesi yerine sadece kısıtlanmasını talep ettiyseniz
  3. Kişisel Verilerinizi işlemenin tek kalan amacı yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması ve savunulmasıysa veya
  4. GDPR'nin 21. Maddesinin 1 Paragrafı uyarınca veri işlemeye itiraz ettiyseniz ve talebinizin makul olup olmadığını değerlendiriyorsak

Kişisel Verilerinizin işlenmesine itiraz

Yasal meşru menfaat sebebiyle Kişisel Verilerinizi işleme amaçlarımızdan herhangi birine itiraz edebilirsiniz. Pazarlama amaçlı herhangi bir işlemeye itiraz ederseniz Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmaya derhal son vereceğiz.

Meşru menfaate dayalı başka herhangi bir amaca karşı çıkarsanız, bizim meşru dayanağımızın sizin bireysel ilgiler, haklar ve özgürlüklerinizi engellemediğini kanıtlayamadığımız sürece, Kişisel Verilerinizi bu amaçlı işlemeye son vereceğiz.

Kişisel Verilerinizi taşıtma

Son olarak, Hizmetlerimizin sağlanması amaçlı (veya Kişisel Verilerinizi bir sözleşmenin sonuçlandırılması veya uygulanması için onaya ya da gerekliliğe dayalı olarak işlediğimiz diğer amaçlı) işlenen Kişisel Verilerinizi sık kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir formatta edinme ve bu verilerin sizin seçtiğiniz başka bir veri kontrolörüne aktarılması hakkına sahipsiniz.

Çerezler ve Benzer teknolojiler

Çerezler, bize örneğin web sitemizdeki birden fazla temel işlevselliğin kullanımı, web sitemizle ilgili ayar ve tercihlerinizin saklanması, hesabınızın yönetilmesi, dolandırıcılığın önlenmesi, web sitesinde gezinirken performansın artırılması, pazarlama amaçları veya web sitemiz ve hizmetlerimizin iyileştirilmesi amacıyla web sitemizi kullanım şeklinizin analiz edilmesi gibi çeşitli amaçlarla sizin hakkınızdaki bazı bilgileri hatırlatmaya yarayan ve cihazınıza yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır.

Temel olarak, web sitemizde üç tip çerezle karşılaşırsınız:

  1. Web sitemizin işletilmesi ve hizmetlerimizin sunulması için kesinlikle gerekli olan çerezler (bunlar kapatılamaz),
  2. "Performans çerezleri" olarak adlandırılan, hizmetlerimizi iyileştirmek için istatistiksel amaçlı kullandığımız çerezler ve
  3. Pazarlama amaçları için kullandığımız çerezler.

Buradan çerez tercihlerinizi ayarlayarak istatistiksel ve pazarlama amaçlarıyla kullanılan çerezleri kapatabilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi Edin

I. GEREKLİ ÇEREZLER

ÇEREZLER AMAÇ
__cfduid
__cfruid
CloudFlare Güvenlik Özellikleri
Web sitemizin esas işlevlerinin teknik güvenliği nedeniyle gerekli çerezler.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
Web sitemizdeki tüm ödemeler için kullanılan bir dolandırıcılık önleme aracı. Ödeme işlemini tamamlamak için bu çerez gereklidir.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
Bu çerezleri hangi iştirak web sitesinden (varsa) geldiğinizi ve iştirak web sitesiyle üç noktalı ilişkiyi gerçekleştirmek için gerekli diğer bilgileri takip etmek için kullanırız, başarılı bir rezervasyonun göstergesi gibi. Bu çerez, bu işlem modelinin işlevselliği için kesinlikle gereklidir.
cookie_consent Bu çerez, çerez tercihlerinizi hatırlamamızı sağlar.
preferred_currency Bu çerez, para birimi tercihlerinizi hatırlamamızı sağlar.
preferred_language Bu çerez, dil tercihlerinizi hatırlamamızı sağlar.
raf_creditBalance Eğer hesabınızdan Bir Arkadaşını Yönlendir özelliğini kullanırsanız kredi bakiyenizi takip etmek için bu çerezi kullanmamız gerekir.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID Oturum açmayan kullanıcıları takip etmek için bu çereze ihtiyacımız var. Bu olmadan web sitesinin birçok temel işlevi çalışmayacaktır.
ua_session_token Bu çerez olmadan bir Kiwi.com hesabında oturum açmak mümkün olmayacaktır.
track_* Bir kullanıcının sipariş işlemini tamamlayıp tamamlamadığını bilmek için bu çereze ihtiyacımız vardır.
ignore_mobile_ad Bu çerez kullanıcının web sitemizi ziyareti sırasında mobil uygulama reklamını halihazırda kapatıp kapatmadığını takip etmek için kullanılır. Bu çerez olmadan reklamın halihazırda kapatılıp kapatılmadığını hatırlamayacağımızdan her sayfada bu reklam tekrar açılacaktır.

II. PERFORMANS ÇEREZLERİ

ÇEREZLER AMAÇ
_ga
_gat_UA-29345084-1
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
Ziyaretçilerimizin web sitemizle etkileşimini ve ziyaretçilerimizin web sitemizde gezinirken oluşturdukları diğer yararlı bilgileri gösteren Google Analytics araçlarını, web sitemizdeki trafiği ölçmek için kullanırız.
__inf_* Exponea Infinario
Bu çerez, Google Analytics ile olduğu gibi, web sitemizdeki trafiği ölçmemize yardımcı olur. Bu aracı özellikle kaç ziyaretçinin bilet veya diğer hizmet rezervasyonu yaptırdığını takip etmek için kullanırız. Ayrıca web sitesindeki yeni özellikleri test etmek için de veri toplarız.
jaco_uid Jaco Analytics
Bu çerez, kullanıcıların web sitemizdeki etkileşimlerini takip eden Jaco kaydetme yazılımını kullanmamızı sağlar. Bunu web sitemizin belirli kısımlarını geliştirmek için kullanırız, örn. kullanıcıların belirli özellikleri anlayıp anlamadığını ve bunları kullanmaları gerektiği gibi kullanıp kullanmadıklarını görebiliriz.
splitster_* Bu çerezi web sitemize yeni bir işlev eklediğimizde veya herhangi bir değişiklik yaptığımızda kullanıcıların buna nasıl tepki verdiğini test etmek istediğimizde A/B testi için kullanırız. Bu çerezle ziyaretçilerimizi ikiye ayırabilir ve onlara web sitesinin iki değişik versiyonunu gösterebiliriz.
logglytrackingsession Loggly
Bu çerezi web sitemizin genel işlevselliğinin yanı sıra sayfa üzerindeki tüm aktiviteler hakkında bilgi toplamak için kullanırız, böylelikle geliştiricilerimiz web sitemizdeki sorunları giderebilirler. Bu olmadan, belirli ürün sorunlarının üzerine eğilmekte kısıtlı kalırız.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
Bu çerez, kullanıcılarımızın web sitemizde gezinirken kullandıkları tam yolu görmemizi sağlar.

III. PAZARLAMA ÇEREZLERİ

ÇEREZLER AMAÇ
cto_lwid Criteo
Criteo, ziyaret ettiğiniz üçüncü parti web sitelerinde reklam göstermemize yardımcı olan bir reklam ağıdır.
__inf_* Exponea Infinario
Bu çerez pazarlama analizleri ve pazarlama otomasyonu için gereklidir. Bu, müşterilerimizi gruplara ayırmamız ve ardından onlara özel hazırlanmış e-posta, açılan pencereler ve anlık bildirimler göndermemiz ve Kiwi.com ile üçüncü parti web sitelerinde reklam göstermemizi sağlar.

IV. ÜÇÜNCÜ TARAF PAZARLAMA ÇEREZLERİ

ÇEREZLER AMAÇ
Travel Audience Travel Audience
İlgili teklifleri sunmak için arama niyeti, popüler rotalar ve tarihlere dair veri toplama. Hedef kitleye özel, dinamik ve yeniden şekillendirilebilen bu teklifler Travel Audience yayıncı ağı kullanıcılarına gösterilir.
Sojern Sojern
İlgili teklifleri sunmak için arama niyeti, popüler rotalar ve tarihlere dair veri toplama. Hedef kitleye özel, dinamik ve yeniden şekillendirilebilen bu teklifler Sojern yayıncı ağı kullanıcılarına gösterilir.

Verilerinizin Avrupa Birliği dışına aktarımı

İhtiyaç duyarsak, Kişisel Verilerinizi Avrupa Birliği dışına aktarabiliriz. Bu, Üçüncü Ülkedeki bir hava taşıyıcısından bir uçuş bileti rezervasyonu yapmak istediğinizde veya Üçüncü Ülkede yer alan bir tedarikçiden hizmet sipariş ettiğinizde gerçekleşir. Doğal olarak, bu üçüncü taraflara verilerinizi aktarmamız gerekir, çünkü aksi halde sipariş edilen hizmetlerin sunulması mümkün olamaz.

GDPR Mad. 45'e göre yeterli koruma seviyesine güvenemediğimiz veya GDPR madde 46'ya göre uygun koruma önlemlerini alamadığımız ülkelerdeki alıcılara aktarımlar için, Kişisel Verilerinizi GDPR Madde 49, Paragraf 1, Kısım b)'deki istisna kapsamında aktarırız. Seçilen her bir taşıyıcı veya hizmet tedarikçisi, Kişisel Verilerinizi kendi Gizlilik Politikasına (bu politika her bir taşıyıcının web sitesinde yayınlanır) uygun olarak işler. Kişisel Verilerin diğer hizmet tedarikçilerine ifşası, yürürlükteki Kişisel Veri yasaları ve yönetmeliklerine uygun olarak gerçekleştirilir.

Denetleyici kurumlara şikayet

Veri Koruma ciddi bir iştir ve kuralları doğru uygulamak oldukça zordur. Kimse mükemmel değildir, dolayısıyla biz de hata yapabiliriz. Kişisel Verilerinizi uygunsuz şekilde kullandığımızı düşünüyorsanız, lütfen öncelikle bize dönüş yapın, sorunu gidermek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Bu form üzerinden istediğiniz zaman bize gizlilik veya veri korumayla ilgili konularda başvurabilirsiniz: kiwi.com/privacy/questions.

Öte yandan, yine istediğiniz zaman denetleyici bir kuruma şikayette bulunabilirsiniz. AB sınırları içerisindeyseniz, ikamet ettiğiniz üye devletteki, çalıştığınız üye devletteki veya ihlal iddiasının ortaya çıktığı üye devletteki denetleyici kuruma şikayette bulunabilirsiniz.

Genel olarak, şikayetler Kişisel Veri Korumadan sorumlu Çek Ofisi tarafından işleme alınır. http://www.uoou.cz adresinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Contacting us and exercising your rights

For all matters concerning privacy and data protection, you can always contact us through this form: kiwi.com/privacy/questions. To exercise your rights related to your Personal Data, you can use this form: kiwi.com/privacy/rights.

Veri Koruma Direktörü

Kişisel Verilerinizin işlenmesi ve GDPR kapsamında haklarınızın kullanılması ile ilgili tüm sorunlarda Veri Koruma Direktörümüzle her zaman irtibata geçebilirsiniz.

İletişim bilgilerini görün.

Oliver Švolík
Kiwi.com Veri Koruma Direktörü
[email protected]

Bu Gizlilik Politikasındaki değişiklikler

İşletmemiz değişirken Kişisel Verileri işleme şeklimiz de değişiyor. Bu tür değişiklikler meydana gelmesi halinde, şeffaflık ilkelerine uygunluk sağlamak amacıyla bu Gizlilik Politikasını da güncelleyeceğiz. Gelecekteki değişikliklerden etkilenirseniz sizi e-posta ile bilgilendireceğiz.

Bu Gizlilik Politikası 01.07.2019 tarihinden itibaren geçerlidir.