Політика конфіденційності Kiwi.com

Ми, компанія Kiwi.com, дуже серйозно ставимося до питання вашої конфіденційності. Зараз у роботі з нашими клієнтами з ЄС ми дотримуємося положень Загального регламенту № 2016/679 про захист даних, також відомого як GDPR, яким встановлюється найвищий у світі стандарт захисту конфіденційності та даних. Ми докладатимемо максимум зусиль, щоб забезпечувати нашим клієнтам із решти регіонів світу аналогічний рівень захисту даних, що ґрунтується на принципах безпеки (конфіденційності та цілісності), прозорості, мінімізації даних, цільового обмеження, точності й обмеження зберігання. Однак ми не завжди можемо гарантувати всім нашим клієнтам, які перебувають за межами ЄС, такий же режим щодо їхніх прав як суб'єктів даних. Якщо, наприклад, нам надійшло занадто багато запитів від наших клієнтів з ЄС, стосовно яких ми повинні повною мірою виконувати зобов'язання, можливо, нам доведеться відхилити деякі запити з Третіх країн.

У цій Політиці конфіденційності пояснюється, які ваші дані ми збираємо, чому ми це робимо, як ми їх використовуємо та кому можемо передавати. Крім того, тут вказано, якими правами ви володієте як суб'єкт даних і як можете їх реалізовувати.

Ця Політика конфіденційності застосовується до будь-якого опрацювання даних, яке ми здійснюємо у зв'язку з вашим користуванням нашими послугами як через наш веб-сайт kiwi.com, так і за допомогою нашого додатка Kiwi.com, який зараз доступний у Play Store та App Store.

Хто ми, і як ви можете зв'язатися з нами?

Ми як Контролер даних є компанією Kiwi.com s.r.o. з ідентифікаційним номером 29352886, офіс якої зареєстровано за адресою: Palachovo náměstí 797/4, Starý Lískovec, поштовий індекс 625 00, Brno (Брно) та яку внесено в Торговий реєстр, що ведеться крайовим судом м. Брно, номер запису: C 74565, ідентифікаційний податковий номер: CZ29352886.

Щодо питань захисту конфіденційності та даних ви завжди можете звертатися до нас за допомогою цієї форми: kiwi.com/privacy/questions. Для здійснення своїх прав відповідно до GDPR ви можете скористатися цією формою: kiwi.com/privacy/rights.

Деякі терміни, які ми використовуємо в цій Політиці конфіденційності

Персональні дані: будь-яка інформація, що стосується фізичної особи, яку ідентифіковано чи можна ідентифікувати прямо або опосередковано. Це означає, що, якщо в нас є засоби для ідентифікації вас або навіть пристрою, який ви використовуєте, будь-яка інформація, яку ми можемо пов'язати з вами, буде вважатися Персональними даними.

Контролер даних: той, хто визначає цілі й засоби опрацювання Персональних даних. Наприклад, ми є Контролером даних, коли опрацьовуємо ваші Персональні дані для цілей, визначених у цій Політиці конфіденційності. Якщо ви вирішите забронювати квиток за допомогою нашого веб-сайту або додатка, ми надішлемо ваші Персональні дані іншому Контролеру даних (авіаперевізнику або постачальнику інших послуг), який також буде використовувати ваші Персональні дані для власних цілей. У кожного Контролера даних (який підпадає під дію GDPR або подібного правового режиму) повинна бути Політика конфіденційності на зразок цієї, в якій можна дізнатися, як опрацьовуються Персональні дані. Нижче наведено повний перелік Контролерів даних, яким ми можемо передавати дані.

Оператор даних: третя сторона, яка лише допомагає досягнути цілей, визначених Контролером даних. Наприклад, ми як Контролер даних користуємося багатьма послугами третіх сторін, яким передаємо виконання деякої частини нашої роботи, якою ми не займаємося самі з різних причин, зокрема з огляду на ефективність витрат. Оператору даних дозволяється лише опрацьовувати ваші Персональні дані відповідно до наших задокументованих вказівок, і GDPR зобов'язує нас встановлювати чітко визначені та належним чином оформлені договірні відносини, в яких забезпечується справді достатній захист вашої конфіденційності.

Треті країни: країни, в яких положення GDPR не застосовуються. Зараз під Третіми країнами ми маємо на увазі всі країни поза межами Європейського Союзу.

Які Персональні дані ми збираємо?

Якою б не була ціль, для якої нам потрібні ваші Персональні дані, ми опрацьовуємо лише дані, що необхідні нам для її досягнення. Залежно від конкретної цілі ми можемо опрацьовувати:

Вашу ідентифікаційну інформацію

Здебільшого ваше ім'я, прізвище, громадянство, IP-адресу, номер ідентифікаційної картки й іншу ідентифікаційну інформацію, яку ви можете нам надати. Для наших потреб ми також призначатимемо вам деякі унікальні ідентифікатори, як-от номер бронювання, або унікальні промокоди в певних випадках.

Вашу контактну інформацію

Вашу адресу електронної пошти, номер телефону й інші контактні дані, які ви можете надати нам у нестандартних ситуаціях.

Ваші налаштування

Ми запам'ятовуватимемо вибрані вами варіанти, щоб застосовувати ті самі налаштування, коли ви повертатиметесь до нас. Якщо, наприклад, з якоїсь причини ви відмовитеся від використання файлів cookie, ми спробуємо запам'ятати цю інформацію, щоб не зберігати їх під час вашого наступного візиту на наш веб-сайт.

Те, що ви замовляєте

Ми збиратимемо дані про саме замовлення та його оплату й зберігатимемо інформацію про ваші минулі замовлення для цілей, описаних у розділі «Надання наших послуг», а також в обмеженій мірі — для цілей розділу «Маркетингові цілі» (ми ніколи не використовуватимемо жодні дані про вашу оплату для цілей розділу «Маркетингові цілі»).

Ваші дії на нашому веб-сайті

Коли ви користуєтеся нашим веб-сайтом, ми відслідковуємо, що ви робите на ньому, і використовуємо цю інформацію для цілей, вказаних у розділі «Покращення наших послуг». Наприклад, ми відстежуємо, які сторінки ви відвідуєте, на що натискаєте або де розміщений ваш курсор, і на основі цих даних аналізуємо, чи потребують вдосконалення якісь функції на нашому веб-сайті. Крім того, ми зберігаємо деяку інформацію, яку ви вводите в наші форми для бронювання, щоб нагадати вам, що оформлення замовлення фактично не завершено, у рамках реалізації цілі «Надсилання індивідуальних пропозицій».

Інформацію, яка потрібна нам для забезпечення відповідності наших пропозицій вашим запитам

Якщо ви забронюєте квитки на рейс або замовите іншу послугу, ми зберемо деякі дані про вас, щоб підготувати вам пропозиції, які б задовольнили вас і ваші потреби. Ці дані включатимуть інформацію про ваш пристрій (програмне й апаратне забезпечення), вашу IP-адресу, загальну інформацію про ваше місцезнаходження (як-от часовий пояс або регіон), ідентифікаційну та контактну інформацію.

Інформацію, яку ми збираємо під час ваших звернень до нас (якщо ви колись звернетесь до нас)

Якщо ви надішлете нам електронний лист, зв'яжетеся з нами через чат або зателефонуєте нам, ми збережемо ваші контактні дані, номер бронювання й усю інформацію, яку ви надасте нам під час звернення, у тому числі повідомлення чи саму телефонну розмову. Надалі ми можемо використати збережену інформацію для:

  1. Вирішення вашої проблеми нашою службою підтримки клієнтів
  2. Підготовки персоналу нашої служби підтримки клієнтів
  3. Формування, здійснення або захисту можливої правової претензії

Для яких цілей ми використовуємо ваші Персональні дані?

Надання наших послуг

Пошук і бронювання квитків на рейси та пов'язані послуги

Укладення договору з вами й подальше надання вам послуг, які ви замовили, є основними причинами, чому ми збираємо та використовуємо ваші Персональні дані. Залежно від обсягу використання вами наших послуг ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані в такий спосіб, який необхідний для укладення та виконання нашого Договору про надання послуг, як це передбачено статтею 2 наших Умов. Наші послуги здебільшого полягають у посередництві в укладенні договору повітряного перевезення та наданні пов'язаних послуг між вами й вибраним перевізником.

Для досягнення цієї цілі нам потрібно передавати ваші Персональні дані авіаперевізникам, з якими ви укладете договір повітряного перевезення, і в деяких випадках — постачальникам Глобальної дистриб'юторської системи.

Якщо ви замовите додаткову послугу «Спеціальний супровід» або попросите нас повернути кошти через стан здоров'я, ми опрацюємо ваші Персональні дані щодо здоров'я й у разі замовлення послуги «Спеціальний супровід» передамо їх вибраному вами авіаперевізнику. Під час здійснення замовлення вам потрібно буде висловити чітку згоду на опрацювання цих Персональних даних. Ви в будь-який час можете відкликати свою згоду, скориставшись цією формою: kiwi.com/privacy/rights. Проте зауважте, що в разі відкликання згоди на опрацювання ваших Персональних даних, що здійснюється з метою надання додаткової послуги «Спеціальний супровід», ми жодним чином не зможемо допомогти вам щодо цієї послуги.

Замовлення інших послуг

Ви також можете замовити іншу послугу, як-от страхування або житло, яку пропонуємо ми або наші партнери на нашому веб-сайті або в нашому додатку. Ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані, які потрібні для укладення договору з вами, щоб надати вам замовлену послугу та (якщо послуга надається нашим партнером) виконати нашу частину роботи в договірних відносинах між вами й стороннім постачальником послуги. Для цього потрібно передати ваші дані цьому сторонньому постачальнику послуги. Із повним переліком сторонніх Контролерів даних, яким ми можемо передавати ваші дані, ознайомтеся тут.

Як і в попередньому випадку, нам дозволяється опрацьовувати ваші Персональні дані для реалізації цієї цілі, оскільки існує юридично обґрунтована потреба в укладенні й виконанні договору.

Служба підтримки клієнтів

Значна частина наших послуг здійснюється службою підтримки клієнтів. Щоб належним чином вас обслуговувати, ми записуватимемо все наше спілкування через всі канали зв'язку, як-от електронну пошту, чат і телефон. Частина співробітників нашої служби підтримки також допомагає нашим клієнтам з юридичними питаннями, які можуть виникнути щодо авіаперевізників (у разі пропущених рейсів і в подібних ситуаціях). Тому ми почали співпрацювати зі стороннім постачальником послуг. Якщо у вас виникне проблема юридичного характеру, ми надішлемо вашу адресу електронної пошти цьому постачальнику, і вам запропонують допомогу в пред'явленні своїх претензій. Дізнатися більше про передавання ваших Персональних даних стороннім Контролерам даних можна тут.

Для реалізації цієї цілі ми також маємо юридичне право опрацьовувати ваші Персональні дані, зважаючи на необхідність укладення чи виконання договору.

Обліковий запис користувача

Якщо ви хочете зареєструвати обліковий запис Kiwi.com, нам потрібно опрацювати ваші Персональні дані, як-от вашу адресу електронної пошти, пароль та іншу інформацію, яка потрібна для надання вам цієї послуги. Ми маємо юридичне право на такі дії, зважаючи на необхідність укладення чи виконання договору.

Запобігання шахрайству

Якщо ви бронюєте квитки на рейс або замовляєте будь-яку іншу послугу за допомогою нашого веб-сайту або додатка, під час оплати ми користуємося послугами третьої сторони, що допомагає нам запобігти шахрайським діям. Це дуже поширена процедура, яка застосовується майже щоразу, коли ви замовляєте щось через Інтернет. Для того, щоб її здійснити, ми негайно передамо ваші Персональні дані сторонньому Оператору даних. Однак не варто ні про що хвилюватися, адже вся операція цілком безпечна та ми використовуємо один із найкращих і найрозповсюдженіших інструментів для запобігання шахрайству. Докладніше про Операторів даних, послугами яких ми користуємося, можна дізнатися тут. Ба більше, якщо ви повідомите своєму банку, що оплату здійснено внаслідок шахрайства, для запобігання махінаціям із поверненням платежів (chargeback) ми можемо перевірити ваші сторінки в соціальних мережах, щоб з'ясувати, чи не перебуваєте ви в яких-небудь стосунках з особою, яка замовила квиток, щоб переконатися, що ви не намагаєтеся повернути гроші за квиток обманним шляхом. Ми опрацьовуємо лише інформацію про ваш зв'язок з особою, яка замовила квиток, і про те, чи ви випадково не розмістили яку-небудь інформацію щодо рейсу (наприклад, фотографії з аеропорту перед вильотом).

Ми запобігаємо шахрайським діям, щоб захистити свій бізнес і власність. Захист від шахрайства визнано в ЄС одним із найважливіших законних інтересів. Тому з цією метою ми опрацьовуємо ваші Персональні дані на юридичній підставі, зумовленій наявністю законного інтересу.

Маркетингові цілі

Надсилання індивідуальних пропозицій

Із метою надання вам найкращих пропозицій і забезпечення оптимальної ефективності нашої маркетингової діяльності ми опрацьовуємо ваші Персональні дані для цілей прямого маркетингу (пропозиції електронною поштою й пов'язане опрацювання даних). Окрім вашої контактної інформації, ми також зберігаємо такі дані, як історію ваших операцій, рейси, яким ви віддаєте перевагу, та інші відомості про вашу взаємодію з нами, які допомагають нам здійснювати сегментацію клієнтів і персоналізацію цих пропозицій. Наприклад, ми можемо спеціально для вас підготувати пропозицію, беручи до уваги ваші попередні замовлення.

До того ж, якщо під час бронювання квитків або замовлення іншої послуги ви надаєте свою інформацію, ми можемо надіслати вам електронний лист, щоб нагадати про незавершені замовлення, які досі не здійснені. Ми зберігатимемо ваші Персональні дані, зібрані в такий спосіб, лише протягом 30 днів.

Ми можемо надсилати вам пропозиції й інші матеріали рекламного характеру, керуючись законним інтересом у прямому маркетингу. Ви можете в будь-який час заперечити проти таких дій, і ми негайно припинимо опрацювання ваших Персональних даних для цієї цілі. Однак у такому разі ми більше не зможемо надсилати вам жодні пропозиції.

Ми ніколи не передаватимемо вашу контактну інформацію іншим Контролерам даних без вашого відома й звертатимемося до вас лише з пропозиціями, що стосуються нашої основної діяльності. Ви можете в будь-який момент скасувати підписку або перевірити її статус, скориставшись посиланнями, які містяться внизу кожного листа, отриманого від нас під час інформаційної розсилки.

Маркетингова аналітика

Для загального покращення наших маркетингових кампаній ми також аналізуємо, які з них є дієвими й наскільки позитивно вони впливають на наш рівень конверсії. Із метою забезпечення максимальної ефективності та найкращих результатів такого аналізу ми користуємося послугами сторонніх Операторів даних. Із повним переліком третіх сторін, послугами яких ми користуємося та яким відповідно передаємо ваші Персональні дані, можна ознайомитися тут. У будь-якому разі ми залишаємося Контролером даних ваших Персональних даних, і вказані треті сторони можуть використовувати їх лише з метою реалізації наших цілей.

Для цієї цілі ми також опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у дослідженні ринку. Ви можете в будь-який час заперечити проти такого опрацювання. Після цього ми визначимо, чи ми зможемо довести, що наші законні підстави для опрацювання переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами. Якщо ні, то ми припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Рекламні оголошення, повідомлення та банери на веб-сайті Kiwi.com і веб-сайтах третіх сторін

Ми хочемо бути впевненими, що ви не пропускаєте жодної нашої спеціальної пропозиції. З огляду на це ми надсилаємо через веб-сайт і додаток push-повідомлення (за вашою згодою), а також розміщуємо рекламні оголошення на веб-сайті Kiwi.com і веб-сайтах третіх сторін, які підготовлені саме для вас, зважаючи на ваші попередні замовлення. Тому ви можете побачити рекламні оголошення з пропозицією забронювати квитки на рейси за допомогою Kiwi.com і на інших Інтернет-ресурсах.

Ми можемо надсилати вам повідомлення та розміщувати рекламні оголошення, керуючись нашим законним інтересом у прямому маркетингу. Ви можете в будь-який час висловити заперечення, і ми негайно припинимо опрацювання ваших Персональних даних для цієї цілі.

Залучення друзями

Якщо у когось із ваших друзів є обліковий запис Kiwi.com, він/вона може залучити вас до користування нашими послугами та надати нам вашу адресу електронної пошти, навіть якщо ви ніколи не відвідували наш веб-сайт і досі не чули про Kiwi.com. Після цього вам надійде електронний лист із роз’ясненням і посиланням. Якщо ви перейдете за ним, щоб здійснити бронювання на нашому веб-сайті, ви та ваш друг отримаєте винагороду у вигляді коштів на рахунку, які ви зможете використати для знижки під час оплати послуг чи квитків на рейси.

Для цієї цілі ми опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у прямому маркетингу. Ви можете в будь-який час заперечити проти опрацювання, і ми негайно припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Покращення наших послуг

Удосконалення й розвиток нашого веб-сайту та послуг

Як і в будь-якому іншому бізнесі, для покращення нашої роботи нам потрібна деяка інформація про вас як наших клієнтів. Тому ми користуємося послугами третіх сторін, щоб мати змогу фіксувати й аналізувати ваші дії. Завдяки цьому ми можемо відслідковувати тенденції та моделі, що дозволяє нам покращувати нашу бізнес-діяльність за багатьма аспектами.

Із повним переліком третіх сторін, послугами яких ми користуємося та яким відповідно передаємо ваші Персональні дані, можна ознайомитися тут. У будь-якому разі під час реалізації цієї цілі ми залишаємося Контролером ваших Персональних даних, а вказані треті сторони можуть використовувати їх лише для досягнення наших цілей.

Для цієї цілі ми опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у покращенні наших послуг. Ви можете в будь-який час заперечити проти такого опрацювання. Після цього ми визначимо, чи ми зможемо довести, що наші законні підстави для такого опрацювання переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами. Якщо ні, то ми припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Підготовка й оцінка роботи персоналу нашої служби підтримки клієнтів

Якщо ви зателефонуєте до нашої служби підтримки клієнтів чи зв'яжетеся з нами за допомогою електронної пошти або чату, ми запишемо телефонну розмову або збережемо повідомлення для цілей покращення наших послуг. Потім ми проаналізуємо ваші звернення та залишимо лише ті, під час розгляду яких наш персонал припустився помилок. Збережені розмови й повідомлення надалі використовуються нами на підготовчих заняттях, щоб запобігти повторенню таких помилок у майбутньому.

Для цієї цілі ми також опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у покращенні наших послуг. Ви можете в будь-який час заперечити проти такого опрацювання. Після цього ми визначимо, чи ми зможемо довести, що наші законні підстави для такого опрацювання переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами. Якщо ні, то ми припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Інші цілі

Формування, здійснення або захист правових претензій

Ми також зберігаємо й опрацьовуємо ваші Персональні дані з метою формування або здійснення правових претензій чи захисту від них. Щоразу, коли ви бронюватимете квиток або замовлятимете будь-яку іншу послугу, ми фіксуватимемо всі необхідні дані на випадок ваших або наших правових претензій у майбутньому. Якщо ви надішлете нам запит щодо захисту даних, ми так само для цієї цілі збережемо всі надані вами нам дані та дані про опрацювання цього запиту.

Для цієї цілі ми зберігатимемо ваші дані зазвичай протягом 4 років, які відповідно до Закону № 89/2012 Зб. «Цивільний кодекс» є максимальним строком позовної давності (максимальний час, протягом якого ви можете пред'явити нам позов). Ми ніколи не використовуватимемо ваші Персональні дані з іншою метою, якщо вони зберігалися виключно для цієї цілі.

Для цієї цілі ми опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у захисті наших юридичних прав. Ви можете в будь-який час заперечити проти такого опрацювання. Після цього ми визначимо, чи ми зможемо довести, що наші законні підстави для опрацювання переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами. Якщо ні, то ми припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Виконання юридичних зобов'язань

Для того, щоб виконувати певні покладені на нас законодавством зобов'язання, нам потрібно опрацьовувати деякі ваші Персональні дані. З огляду на те, що ця необхідність є юридично обґрунтованою, нам не потрібна ваша згода на таке опрацювання. Для цієї цілі ми опрацьовуватимемо вашу ідентифікаційну й контактну інформацію, а також інформацію про ваші бронювання. Основні положення, відповідно до яких ми зобов'язані це здійснювати, містяться в Законі № 89/2012 Зб. «Цивільний кодекс», Законі № 634/1992 Зб. «Про захист споживачів», Законі № 235/2004 Зб. «Про податок на додану вартість» і в Законі № 563/1991 Зб. «Про бухгалтерський облік». Якщо ви надішлете нам запит щодо захисту даних, щоб здійснити одне зі своїх прав відповідно до GDPR, ми попросимо у вас деякі Персональні дані, які потім опрацюємо з метою виконання положень GDPR.

Кому й чому ми передаємо ваші Персональні дані?

Передавання даних іншим Контролерам даних

Ми передаватимемо ваші Персональні дані третім сторонам для їхніх цілей. Ми надсилаємо ваші дані авіаперевізникам, з якими завдяки нашим посередницьким послугам ви укладаєте договір перевезення та чия особа вам стає відомою ще до того, як ви укладаєте договір із нами або з постачальником інших послуг на тих самих умовах. У деяких випадках ми також передаємо ваші Персональні дані операторам Глобальної дистриб'юторської системи.

Це означає, що ваші Персональні дані можуть бути розкриті вибраним перевізникам або іншим постачальникам послуг із Третіх країн. Докладніше про передавання ваших даних до Третіх країн можна дізнатися тут.

Кожен вибраний перевізник поводитиметься з вашими Персональними даними відповідно до своєї політики конфіденційності (текст якої розміщено на веб-сайті кожного перевізника). Розкриття Персональних даних іншим постачальникам послуг здійснюватиметься відповідно до застосовних нормативно-правових актів щодо Персональних даних.

Дізнатися більше

ЦІЛЬ ПОЯСНЕННЯ ПАРТНЕРИ
Надання послуг Бронювання квитків
Щоб мати змогу забронювати квитки, які ви виберете, нам потрібно надіслати ваші персональні дані вибраним перевізникам.
Перевізник, у якого ви хочете придбати квиток. Під час бронювання квитка ви завжди бачитимете, з яким перевізником подорожуватимете.
Глобальні дистриб'юторські системи
Інколи, шукаючи рейси, ми використовуємо Глобальну дистриб'юторську систему. Постачальники Глобальних дистриб'юторських систем завжди є контролерами даних. Зобов'язання щодо захисту даних постачальників Глобальних дистриб'юторських систем визначені в Регламенті ЄС №80/2009 «Про кодекс поведінки для комп'ютеризованих систем бронювання».
Amadeus
Galileo (що реалізується компанією Travelport)
Інші послуги
Коли ви замовите іншу послугу, ми надішлемо ваші персональні дані третій особі, яка надає замовлену вами послугу.
Постачальник замовленої вами послуги. Під час замовлення послуги ви завжди бачитимете, хто є її постачальником.
Маркетинг Маркетинг третіх осіб
Ці партнери використовують надані нами дані, щоб створити профіль, який міститиме ваші уподобання, для демонстрації вам відповідних рекламних оголошень третіх осіб. Ми ніколи не розголошуємо дані, які дають змогу безпосередньо ідентифікувати вас.
travel audience GmbH
Sojern, Inc.
Формування, здійснення або захист правових претензій Правові претензії
Ми можемо використовувати послуги інших осіб, захищаючи свої законні права та претензії.
Адвокати, колекторські агенції.

Передавання Даних Операторам даних

Існує чимало роботи, яку нам потрібно виконувати, але якою ми не можемо займатися самі. Тому ми звертаємося до сторонніх партнерів по допомогу. Логічно, що в багатьох таких ситуаціях партнери не можуть обійтися без ваших Персональних даних. З огляду на це ми передаємо їм потрібні дані. Однак у всіх подібних випадках ми залишаємося Контролерами ваших Персональних даних, а вони діють як Оператори.

Це означає, що, навіть якщо ці партнери володіють вашими даними, вони можуть опрацьовувати їх лише для наших цілей, і ми завжди несемо відповідальність за них. Вони за жодних обставин не можуть використовувати дані для власних цілей або в такий спосіб, що суперечить нашому договору.

Крім того, ми співпрацюємо лише з тими партнерами, які надали нам достатні гарантії, що вони виконують вимоги GDPR і ваші дані будуть завжди надійно захищені.

Дізнатися більше

ЦІЛЬ ПОЯСНЕННЯ ПАРТНЕРИ
Надання послуг Базова інфраструктура
Як і у випадку з будь-якою іншою інтернет-компанією, найкращий спосіб управління нашим бізнесом – це передача базової інфраструктури (серверів) найбільшим, найкращим та найбезпечнішим провайдерам у світі.
Amazon Web Services Inc.
OVH
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Управління бронюванням і підтримка клієнтів
Нам потрібно зберігати всі дані щодо вашого бронювання та підтримки клієнтів в одному місці. Тому ми використовуємо платформу(-и) / програмне забезпечення від сторонніх постачальників, які дають нам змогу швидко отримувати доступ до ваших даних, щоб оптимізувати ваш клієнтський досвід.
Citrix Systems, Inc.
Kortechs d.o.o
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Отримання та опрацювання платежів
Щоб отримати від вас гроші в обмін на наші послуги, нам потрібно передати ваші Персональні дані, пов’язані з оплатою карткою, «платіжним системам» (інтернет-банкам та постачальникам платіжних послуг). Для опрацювання вашої платіжної інформації ми використовуємо сторонній платіжний шлюз, який забезпечує найвищий рівень безпеки в галузі (PCI DSS).
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
Комунікація через електронну пошту та SMS-повідомлення
Для надання послуг нам потрібно надсилати нашим клієнтам електронні листи та SMS-повідомлення. Щоб зробити цей процес автоматичним і бездоганним, нам потрібно використовувати послуги зовнішніх постачальників технологій.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Customer and Message Systems, Inc. (Sparkpost)
The Rocket Science Group LLC (Mandrill)
Mailgun Technologies, Inc.
SendGrid, Inc.
Запобігання шахрайству
Для уникнення шахрайських транзакцій ми перевіряємо всі платежі за допомогою «запобіжника шахрайству», тобто стороннього постачальника технологій, який виявляє шахрайські спроби оплати.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Партнери з бронювання та оформлення квитків
Інколи нам потрібна допомога з придбанням квитків. Здебільшого ми користуємося послугами різних сторонніх мереж розповсюдження. Інколи ми також використовуємо послуги сторонніх посередників, які допомагають нам опосередковано купувати квитки в цих мереж розповсюдження. Усе це робиться для того, щоб знайти найкращі доступні ціни.
Різні онлайн-туристичні агенції, з якими ми уклали угоду про надання послуг із бронювання та/або оформлення квитків.
Надання послуг із правозастосування
Представляючи вас у питаннях захисту ваших прав і претензій, ми можемо скористатися послугами третіх сторін.
Адвокатів, колекторських агенцій.
Маркетингові цілі Надсилання персоналізованих пропозицій і маркетингова аналітика
Іноді ми хочемо надіслати вам маркетингові матеріали або використати ваші Персональні дані для сегментації ринку, щоб з’ясувати, яку маркетингову стратегію використовувати на основі спільних характеристик із нашими клієнтами. Щоб автоматизувати цей процес, ми передаємо такі послуги третім сторонам.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Jaco Analytics Ltd.
ADARA, Inc.
CityAds Media, LLC.
Покращення наших послуг Аналітика даних
Ми використовуємо програмні засоби для аналітики та реєстрації даних від сторонніх постачальників, що дає нам змогу отримати детальнішу інформацію про нашу клієнтську базу та зробити наші послуги максимально зручними для наших клієнтів.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc.
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
Розробка програмного забезпечення
Інколи ми можемо передати Персональні дані нашим зовнішнім розробникам програмного забезпечення, які допомагають нам із технологіями.
Наразі ми співпрацюємо з багатьма розробниками програмного забезпечення. З поваги до їхнього права на конфіденційність ми не надаємо їхні Персональні дані.
Інші цілі Бухгалтерський облік
Ми зобов’язані видавати належні інвойси та зберігати бухгалтерські документи (наприклад, інвойси) у державі, як вимагається чеським законодавством, тому ми використовуємо системи бухгалтерського обліку, які надаються третьою стороною.
Fakturoid s. r. o.

Як довго ми зберігаємо ваші Персональні дані?

Зазвичай ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані доти, поки вони нам будуть потрібні для якоїсь із цих цілей. Максимальний період, протягом якого зберігатимуться дані, здебільшого становить 4 роки, які відповідно до законодавства Чеської Республіки є загальним строком позовної давності (встановлений для формування, здійснення або захисту правових претензій).

Винятком є опрацювання даних із метою надсилання індивідуальних пропозицій. У рамках реалізації цієї цілі ви періодично отримуватимете від нас пропозиції електронною поштою. У кожному листі можна буде легко скасувати підписку та відповідно заперечити проти такого типу опрацювання. Тому для цієї цілі ми зберігатимемо й використовуватимемо ваші Персональні дані доти, поки ви не скасуєте підписку.

Як отримати доступ до своїх Персональних даних і здійснювати контроль над ними?

Ми хочемо, щоб ви завжди могли здійснювати контроль над своїми Персональними даними. Тому у вас є певні права для реалізації такої можливості. За певних умов ви можете:

  1. отримати доступ до всіх ваших даних, які ми використовуємо або опрацьовуємо, і навіть одержати їх копію;
  2. попросити нас видалити ваші дані;
  3. виправити дані, які ми опрацьовуємо, якщо, на вашу думку, вони містять помилки;
  4. обмежити опрацювання даних;
  5. заперечити проти опрацювання;
  6. отримати ваші Персональні дані в широко вживаному форматі, що легко зчитується машиною, або передати ці дані іншому постачальнику.

Ви можете реалізувати свої права, надіславши нам електронного листа із запитом через цю форму: kiwi.com/privacy/rights.

Зауважте, що з метою гарантування безпеки ваших Персональних даних ми виконуватимемо лише запити, надіслані з адреси електронної пошти, яка використовувалася під час бронювання або замовлення послуги. Якщо хтось інший здійснив бронювання для вас, ми попросимо вас надати нам додаткову інформацію (номер бронювання тощо), щоб переконатися, що ви насправді є власником Персональних даних, щодо яких звертаєтесь.

Дізнатися більше

Отримайте доступ до своїх персональних даних

Будь-коли ви можете поцікавитися, чи ми опрацьовуємо ваші персональні дані, та отримати таку інформацію:

  1. Мета опрацювання ваших персональних даних,
  2. Категорії ваших персональних даних, які ми опрацьовуємо,
  3. Перелік третіх осіб, яким ми передаємо ваші персональні дані, зокрема, якщо ці сторонні особи знаходяться в третіх країнах.
  4. Планована тривалість опрацювання ваших персональних даних, або хоча б спосіб визначення максимального періоду, протягом якого зберігатимуться дані.
  5. Ваші права як суб'єкта даних відповідно до GDPR
  6. Ваше право подати скаргу до наглядового органу
  7. Де ми отримали ваші дані, якщо ми отримали їх не безпосередньо від вас,
  8. Будь-яку інформацію про автоматизоване прийняття рішень, що можуть стосуватися вас (якщо застосовується)
  9. Коли дані були передані третій країні, та які гарантії застосовуються відповідно до GDPR

Також у відповідь на ваш запит ми надамо вам повну копію всіх ваших персональних даних, які ми опрацьовуємо. Перша копія надається безплатно. Проте за будь-які наступні копії ми можемо стягнути плату, щоб компенсувати наші адміністративні видатки.

Ви також можете надати запит щодо отримання ваших даних у загальноприйнятому форматі з метою забезпечення мобільності даних.

Видаляйте свої персональні дані

У вас також є право на видалення всіх ваших даних (або, точніше, на анонімізацію без можливості відновлення), якщо до вас застосовується одна з таких ситуацій:

  1. нам більше не потрібні ваші персональні дані для будь-яких цілей, визначених у цій Політиці конфіденційності
  2. ви успішно відмовилися від опрацювання відповідно до статті 21 GDPR, і нам більше не знадобляться ваші персональні дані,
  3. ми опрацювали ваші персональні дані незаконно або
  4. існує юридичне зобов'язання, згідно з яким ми повинні видалити ваші персональні дані.

Проте ви не маєте права просити видалити свої персональні дані, якщо їх опрацювання потрібне для:

  1. реалізації права на свободу висловлення думки та інформацію,
  2. виконання юридичного зобов'язання, що вимагає від нас зберігати персональні дані, або
  3. нам потрібні персональні дані для формування, здійснення або захисту правових претензій

Виправляйте свої персональні дані

Якщо, на вашу думку, будь-які ваші персональні дані, які ми опрацьовуємо, є неточними, ви можете повідомити нам, і ми докладемо всіх зусиль, щоб виправити їх.

Зауважте, що ми не можемо виправити дані в наших базах даних, які пов'язані з вашим квитком. Якщо ми зробимо це, зміни не будуть внесені зі сторони перевізників та постачальників інших послуг, і ми не зможемо узгодити їх. Якщо ви хочете змінити інформацію у вашому квитку, це завжди можна зробити в розділі «Управління бронюванням» на вебсайті Kiwi.com.

Обмежуйте опрацювання ваших персональних даних

За певних умов ми обмежимо опрацювання ваших персональних даних. Це означає, що ми подбаємо, щоб вони не опрацьовувалися для будь-яких інших цілей, окрім архівування або перенесення до безпечного архіву. Ви можете попросити про це обмеження, якщо:

  1. ви сумніваєтеся в точності своїх персональних даних (ми продовжимо опрацювання, щойно це питання буде вирішено),
  2. ми опрацювали ваші персональні дані незаконно, але замість видалення ви попросили лише про обмеження,
  3. єдина мета, що залишилась, для опрацювання ваших персональних даних полягає у формуванні, здійсненні чи захисті правових претензій або
  4. ви відмовилися від опрацювання даних відповідно до параграфа 1 статті 21 GDPR, і ми оцінюємо, чи ваш запит обґрунтований

Відмовляйтеся від опрацювання ваших персональних даних

Ви можете відмовитися від будь-якої з цілей, задля яких ми опрацьовуємо ваші персональні дані, на юридичній підставі, зумовленій наявністю законного інтересу. Якщо ви відмовляєтеся від опрацювання для будь-яких маркетингових цілей, ми відразу припинимо опрацьовувати ваші персональні дані з цією метою.

Якщо ви виступаєте проти будь-яких інших цілей на підставі законного інтересу, ми припинимо опрацювання ваших персональних даних із цією ціллю, якщо не зможемо довести, що наші законні підстави для опрацювання цих даних переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами.

Право на мобільність персональних даних

До того ж ви маєте право отримати свої персональні дані, опрацьовані з метою надання наших послуг (або з будь-якою іншою метою, якщо ми опрацьовуємо ваші персональні дані на підставі згоди або необхідності для укладання або виконання контракту), у загальноприйнятому форматі, що легко зчитується машиною, і маєте право передати ці дані іншому вибраному вами контролеру.

Файли cookie й подібна технологія

Файли cookie — це невеликі текстові файли, що розміщуються на вашому пристрої та за допомогою яких ми можемо збирати певну інформацію про вас для різних цілей, як-от здійснення багатьох базових функцій нашого веб-сайту, збереження ваших налаштувань і вибраних варіантів на нашому веб-сайті, управління вашим обліковим записом, запобігання шахрайству, покращення пошуку й навігації на нашому веб-сайті, маркетингові цілі або аналіз вашого користування нашим веб-сайтом із метою поліпшення нашого веб-сайту й обслуговування.

На нашому веб-сайті переважно використовуються три типи файлів cookie:

  1. Файли cookie, які потрібні суто для роботи нашого веб-сайту й надання послуг (їх не можна вимикати);
  2. Так звані «експлуатаційні файли cookie», тобто файли cookie, які ми використовуємо для статистики, щоб покращувати наші послуги; й
  3. Файли cookie, які потрібні нам для маркетингових цілей.

Ви можете вимкнути файли cookie, які використовуються для статистики й маркетингових цілей, здійснивши налаштування своїх файлів cookie тут.

Дізнатися більше

I. ПОТРІБНІ ФАЙЛИ COOKIE

ФАЙЛИ COOKIE ЦІЛЬ
__cfduid
__cfruid
Засоби захисту CloudFlare
Файли cookie, що потрібні для технічної безпеки ключових функцій нашого вебсайту.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
Інструмент для запобігання шахрайству, який використовується для всіх платежів на нашому вебсайті. Цей файл cookie потрібен для завершення транзакції.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
Ми використовуємо ці файли cookie, щоб відстежити, з якого партнерського вебсайту (за наявності) ви прийшли, та отримати іншу інформацію, потрібну для забезпечення тристоронніх відносин із партнерським вебсайтом, як-от: критерії успішного бронювання. Цей файл cookie є абсолютно необхідним для функціонування цієї моделі роботи.
cookie_consent Цей файл cookie дає нам змогу запам'ятати ваші налаштування файлів cookie.
preferred_currency Цей файл cookie дає нам змогу запам'ятати вибрану вами валюту.
preferred_language Цей файл cookie дає нам змогу запам'ятати вибрану вами мову.
raf_creditBalance Якщо ви залучаєте друга зі свого облікового запису, нам потрібно використати цей файл cookie, щоб відстежувати ваш баланс рахунку.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID Цей файл cookie потрібен нам, щоб відстежувати користувачів, які не увійшли в систему. Без нього не буде працювати багато базових функцій цього вебсайту.
ua_session_token Без цього файлу cookie неможливо ввійти в обліковий запис Kiwi.com.
track_* Цей файл cookie потрібен для того, щоб дізнатися, чи користувач завершив процес замовлення.
ignore_mobile_ad Цей файл cookie використовується, щоб відстежити, чи користувач уже закрив рекламу нашого мобільного додатка під час відвідування нашого вебсайту. Без цього файлу cookie ми не пам'ятатимемо, що рекламу було закрито, і вона з'являтиметься на кожній сторінці.

II. ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ФАЙЛИ COOKIE

ФАЙЛИ COOKIE ЦІЛЬ
_ga
_gat_UA-29345084-1
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
Ми використовуємо інструменти Google Analytics, щоб оцінити трафік на нашому вебсайті, побачити, як відвідувачі взаємодіють із нашим вебсайтом, та отримати іншу корисну інформацію, яку генерують відвідувачі, переглядаючи вебсайт.
__inf_* Exponea Infinario
Цей файл cookie допомагає нам оцінювати трафік на нашому вебсайті так само, як і Google Analytics. Ми використовуємо цей інструмент, щоб відстежити, скільки користувачів бронюють квитки або інші послуги. Ми також збираємо дані для тестування нових функцій на нашому вебсайті.
jaco_uid Jaco Analytics
Цей файл cookie дає нам змогу використовувати записувальне програмне забезпечення Jaco, яке здійснює моніторинг взаємодії користувачів на нашому вебсайті. Ми використовуємо його, щоб покращити частини нашого вебсайту, наприклад, оскільки можемо побачити, чи користувачі розуміють певні функції і використовують їх належним чином.
splitster_* Ми використовуємо цей файл cookie для А/В-тестування під час застосування нової функції або внесення будь-яких змін на нашому вебсайті, коли хочемо перевірити реакцію наших користувачів на них. За допомогою цього файлу cookie ми можемо розділити наших користувачів на дві групи й показувати їм дві різні версії нашого вебсайту.
logglytrackingsession Loggly
Ми використовуємо цей файл cookie для збору інформації про загальну функціональність нашого вебсайту та всю активність на сторінці, щоб наші розробники могли усувати проблеми на вебсайті. Без цього ми не матимемо змоги вирішити певні виробничі проблеми.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
Цей файл cookie дає нам змогу побачити точний маршрут наших користувачів під час перегляду нашого вебсайту.

III. МАРКЕТИНГОВІ ФАЙЛИ COOKIE

ФАЙЛИ COOKIE ЦІЛЬ
cto_lwid Criteo
Criteo — це рекламна мережа, яка допомагає нам показувати рекламу на вебсайтах третіх осіб, які ви відвідуєте.
__inf_* Exponea Infinario
Цей файл cookie потрібен для маркетингової аналітики та автоматизації маркетингу. Він дає змогу сегментувати наших клієнтів і надалі надсилати їм індивідуальні електронні листи, поп-ап та push-повідомлення, а також показувати рекламу на вебсайті Kiwi.com і вебсайтах третіх осіб.

IV. ФАЙЛИ COOKIE ДЛЯ МАРКЕТИНГОВИХ ЦІЛЕЙ ТРЕТІХ ОСІБ

ФАЙЛИ COOKIE ЦІЛЬ
Travel Audience Travel Audience
Збір даних про інтент запиту, популярні маршрути й дати з метою надання відповідних пропозицій. Ці пропозиції орієнтовані на цільову аудиторію, динамічні, масштабовані та демонструються користувачам мережі публікаторів Travel Audience.
Sojern Sojern
Збір даних про інтент запиту, популярні маршрути й дати з метою надання відповідних пропозицій. Ці пропозиції орієнтовані на цільову аудиторію, динамічні, масштабовані та демонструються користувачам мережі публікаторів Sojern.

Передавання ваших даних за межі Європейського Союзу

У разі потреби ми можемо передати ваші Персональні дані за межі Європейського Союзу. Так може статися, коли ви хочете забронювати квиток на рейс в авіаперевізника з Третьої країни або коли ви замовляєте послугу в постачальника, який знаходиться в Третій країні. Зрозуміло, що нам доводиться передавати ваші дані цим третім сторонам, адже в іншому разі надання замовлених послуг буде неможливим.

Якщо одержувач знаходиться в країні, яку не визнано такою, що забезпечує потрібний рівень захисту, згідно зі статтею 45 GDPR, або не надає належні гарантії відповідно до статті 46 GDPR, ми передамо йому ваші Персональні дані, застосовуючи виняток, передбачений пунктом b) параграфа 1 статті 49 GDPR. Кожен вибраний перевізник або постачальник послуг поводитиметься з вашими Персональними даними відповідно до своєї політики конфіденційності (текст якої розміщено на веб-сайті кожного перевізника). Розкриття Персональних даних іншим постачальникам послуг здійснюватиметься відповідно до застосовних нормативно-правових актів щодо Персональних даних.

Скарга до наглядового органу

Захист даних — це серйозна справа, а точно виконувати правила досить складно. Ніхто не ідеальний, і ми також можемо припуститися помилки. Якщо ви вважаєте, що ми неправильно повелися з вашими Персональними даними, будь ласка, спершу зверніться до нас, і ми обіцяємо докласти всіх зусиль, щоб владнати ситуацію. Ви завжди можете надіслати нам будь-яке запитання щодо захисту конфіденційності або даних, скориставшись цією формою: kiwi.com/privacy/questions.

Однак ви маєте право в будь-який час подати скаргу до наглядового органу. Якщо ви з ЄС, то ви можете поскаржитися до органу в державі-члені, де проживаєте, в державі-члені, де працюєте, або в державі-члені, де скоєно заявлене порушення.

Зазвичай скарги розглядатимуться Офісом із захисту персональних даних у Чехії. Докладніше про нього можна дізнатися, перейшовши за цим посиланням: http://www.uoou.cz.

Contacting us and exercising your rights

For all matters concerning privacy and data protection, you can always contact us through this form: kiwi.com/privacy/questions. To exercise your rights related to your Personal Data, you can use this form: kiwi.com/privacy/rights.

Головний фахівець із захисту даних

Стосовно всіх питань, пов’язаних з обробкою ваших персональних даних та з використанням ваших прав відповідно до GDPR, ви завжди можете звернутися до нашого головного фахівця із захисту даних.

Перегляньте контактну інформацію.

Олівер Шволік
Головний фахівець із захисту даних компанії Kiwi.com
[email protected]

Зміни до Політики конфіденційності

З розвитком нашого бізнесу може змінюватись наш спосіб обробки персональних даних. У разі таких змін ми також оновимо цю Політику конфіденційності, щоб відповідати принципам прозорості. Якщо майбутні зміни стосуватимуться вас, ми повідомимо вам про це електронною поштою.

Ця Політика конфіденційності діє з 01.07.2019.