Політика конфіденційності Kiwi.com

Ми, компанія Kiwi.com, дуже серйозно ставимося до питання вашої конфіденційності. Зараз ми дотримуємося положень Загального регламенту № 2016/679 про захист даних, також відомого як GDPR, яким установлюється найвищий у світі стандарт захисту конфіденційності та даних. У цій Політиці конфіденційності пояснюється, які ваші дані ми збираємо, чому ми це робимо, як ми їх використовуємо та кому можемо передавати. Тут також вказано, якими правами ви володієте як суб'єкт даних і як можете їх реалізовувати.

Ця Політика конфіденційності застосовується до будь-якого опрацювання даних, яке ми здійснюємо у зв'язку з користуванням нашими послугами як через наш вебсайт kiwi.com («Вебсайт»), так і за допомогою наших мобільних додатків для iOS та Android («Додаток»).

Хто ми?

Ми як Контролер даних є компанією Kiwi.com s.r.o. з ідентифікаційним номером 29352886, офіс якої зареєстровано за адресою: Lazaretní 925/9, Zábrdovice, поштовий індекс 615 00, Brno (Брно) та яку внесено в Торговий реєстр, що ведеться крайовим судом м. Брно, номер запису: C 74565, ідентифікаційний податковий номер: CZ29352886.

Деякі терміни, які ми використовуємо в цій Політиці конфіденційності

Персональні дані: будь-яка інформація, що стосується фізичної особи, яку ідентифіковано чи можна ідентифікувати прямо або опосередковано. Це означає, що, якщо в нас є засоби для ідентифікації вас або навіть пристрою, який ви використовуєте, будь-яка інформація, яку ми можемо пов'язати з вами, буде вважатися Персональними даними.

Контролер даних: той, хто визначає цілі й засоби опрацювання Персональних даних. Наприклад, ми є Контролером даних, коли опрацьовуємо ваші Персональні дані для цілей, вказаних у цій Політиці конфіденційності. Якщо ви вирішите забронювати квиток за допомогою нашого Вебсайту або Додатка, ми надішлемо ваші Персональні дані іншому Контролеру даних (перевізнику або постачальнику інших послуг), який також буде використовувати ваші Персональні дані для власних цілей. У кожного Контролера даних повинна бути Політика конфіденційності на зразок цієї, в якій можна дізнатися, як опрацьовуються Персональні дані. Нижче наведено приклади Контролерів даних, яким ми можемо передавати дані.

Оператор даних: третя сторона, яка лише допомагає досягнути цілей, визначених Контролером даних. Наприклад, ми як Контролер даних користуємося багатьма послугами третіх сторін, яким передаємо виконання деякої частини нашої роботи, якою ми не займаємося самі з різних причин, зокрема з огляду на ефективність витрат. Оператору даних дозволяється опрацьовувати ваші Персональні дані лише відповідно до наших задокументованих вказівок.

Треті країни: країни, в яких положення GDPR не застосовуються. Зараз під Третіми країнами ми маємо на увазі всі країни поза межами Європейської економічної зони.

Які Персональні дані ми збираємо?

Ми збираємо ваші Персональні дані безпосередньо від вас, зокрема коли ви надаєте нам свої Персональні дані або ми самі збираємо їх, коли ви користуєтеся нашими послугами чи зв'язуєтеся з нами. Залежно від цілі опрацювання ми можемо опрацьовувати такі категорії Персональних даних:

КАТЕГОРІЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ ОПИС
Ідентифікаційна інформація Інформація, яка використовується для ідентифікації вас як фізичної особи, зокрема ваше ім'я, прізвище, стать, громадянство, адреса для оформлення інвойсів і дата народження, а також створений нами штучний онлайн-ідентифікатор, як-от ID Kiwi.com.
Контактна інформація Інформація, яка використовується для зв'язку з вами, зокрема ваша адреса електронної пошти й номер телефону.
Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами Ваша поведінка на нашому Вебсайті й у нашому Додатку, тобто що ви переглядали, як довго перебували на ресурсі, що натискали тощо. Ми також відстежуємо, що ви робите з електронними листами й повідомленнями, які ми надсилаємо вам, зокрема чи відкриваєте електронний лист і чи переходите за будь-якими посиланнями, що містяться в ньому.
Метадані пристроїв і мережі Інформація про пристрій, який ви використовували для доступу до нашого Вебсайту, чи пристрій, на якому встановлено наш Додаток, метадані щодо вашого мережевого підключення, а також похідна від цих даних інформація. До такої інформації належать, наприклад, дані про вашу операційну систему, веббраузер, роздільну здатність екрана, IP-адресу тощо.
Інформація щодо Облікового запису Налаштування та інші дані, які ви генеруєте під час користування Обліковим записом Kiwi.com, зокрема цінові оповіщення, історія пошуку, конкретні налаштування, зображення профілю, дані, які ви використовуєте для входу в Обліковий запис Kiwi.com, як-от адреса електронної пошти й пароль (ми ніколи не зберігаємо паролі в незашифрованому вигляді), вибрані бажані варіанти й інші дані, збережені в Обліковому записі Kiwi.com.
Інформація про ваше(-і) замовлення Детальні дані про ваше замовлення, тобто все, що ви вибираєте у формі замовлення і пізніше змінюєте чи купуєте додатково до початкового замовлення. Якщо ви замовите послугу спеціального супроводу або надішлете запит на скасування через медичні показання, ми опрацюємо ваші дані щодо стану здоров'я відповідно до потреб надання таких послуг.
Інформація про документ для подорожі Номер і дата закінчення строку дії ідентифікаційної картки або паспорта (залежно від того, дані якого документа ви нам надаєте).
Інформація щодо оплати Інформація, яку ви надаєте нам із метою здійснення платежу. Зазвичай це дані платіжної картки. Ми ніколи не зберігаємо дані платіжної картки в незашифрованому вигляді.
Документи, які потрібно надсилати в разі надання послуги через посередника Документи, які ми отримуємо від постачальника послуги, яку пропонуємо вам як посередник, зокрема посадкові талони або електронні квитки.
Інформація про ваші запити й ваше спілкування з нами Уся текстова й голосова комунікація між вами й Kiwi.com у зв'язку з вашими запитами (наприклад, зверненнями до служби підтримки клієнтів), метадані й сповіщення від наших систем і співробітників.
Ваші налаштування Деякі здійснені вами налаштування Вебсайту або Додатка, як-от вибір мови, валюти, місця призначення й інших опцій, або налаштування файлів cookie.

Для яких цілей ми використовуємо ваші Персональні дані?

Користувачі

Щоразу, коли ви здійснюєте доступ до нашого Вебсайту або Додатка, ми опрацьовуємо ваші Персональні дані для визначених нижче цілей:

НАЗВА ОПИС КАТЕГОРІЇ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ ЮРИДИЧНА ПІДСТАВА
Забезпечення функціонування Вебсайту й Додатка Ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані, щоб мати змогу забезпечити для вас роботу функцій нашого Вебсайту й Додатка. Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами
Метадані пристроїв і мережі
Ваші налаштування
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Забезпечення функціональних можливостей продукту).
Розвиток продукту, покращення обслуговування та розвиток бізнесу Ми намагаємося постійно вдосконалювати наш продукт і послуги. Для цього нам потрібні точні дані про вашу взаємодію з нами. Тому ми збираємо дані про ваш пристрій і ваші мережеві ідентифікатори, а також про вашу поведінку на нашому Вебсайті й у Додатку. Ми аналізуємо всі ці дані й використовуємо їх, щоб створювати або змінювати наші функції та процеси. Ми використовуємо дані також для розвитку нашого бізнесу. Завжди, коли нам потрібно прийняти бізнес-рішення, ми вивчаємо дані, що генеруються нашою найважливішою змінною — нашими клієнтами. Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами
Метадані пристроїв і мережі
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Розвиток продукту, послуг і бізнесу).
Обліковий запис Kiwi.com Якщо ви створите Обліковий запис Kiwi.com, ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані тією мірою, наскільки це потрібно для того, щоб ви могли користуватися всіма передбаченими в ньому функціями, відповідно до Умов використання. Обсяг Персональних даних, що опрацьовуватимуться, змінюватиметься залежно від того, яку інформацію ви вирішите зберегти. Якщо ви використовуєте облікові записи третіх сторін для входу в Обліковий запис Kiwi.com, постачальники таких облікових записів повідомляються про це й ми отримуємо ваші Персональні дані від них. Контактна інформація
Інформація щодо Облікового запису
Ідентифікаційна інформація
Інформація щодо оплати
Ст. 6.1(b) — потрібно для укладення і виконання договору (Умов використання).
Прямий маркетинг З метою надання вам найкращих пропозицій і максимального підвищення ефективності нашої маркетингової діяльності ми опрацьовуємо ваші Персональні дані для цілей прямого маркетингу (надсилання пропозицій електронною поштою і пов'язане опрацювання даних). Ми робимо це, якщо ви підписалися на наші пропозиції (на підставі вашої згоди) або якщо ви користувалися нашими послугами й не відхилили (не відмовилися від) отримання наших пропозицій. Окрім вашої контактної інформації, ми також зберігаємо такі дані, як історію ваших транзакцій і подорожей, уподобання щодо мандрівок, й інші відомості про вашу взаємодію з нами, які допомагають нам здійснювати сегментацію клієнтів і персоналізацію цих пропозицій. Наприклад, ми можемо спеціально для вас підготувати пропозицію, беручи до уваги ваші попередні замовлення.
До того ж, якщо під час бронювання квитків або замовлення іншої послуги ви надаєте свою інформацію, ми можемо надіслати вам електронний лист, щоб нагадати про незавершені замовлення, які досі не здійснені. Ми зберігатимемо ваші Персональні дані, зібрані в такий спосіб, лише протягом 30 днів.
Ми ніколи не передаватимемо вашу контактну інформацію іншим Контролерам даних без вашого відома й звертатимемося до вас лише з пропозиціями, що стосуються нашої основної діяльності.
Щоб ви точно не пропустили наших пропозицій, окрім прямих повідомлень, ми також надсилаємо через Вебсайт і Додаток push-повідомлення (за вашою згодою).
Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами
Інформація щодо Облікового запису
Метадані пристроїв і мережі
Ідентифікаційна інформація (якщо введена в поля)
Контактна інформація (якщо введена в поля)
Ваші налаштування
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Прямий маркетинг).
Ст. 6.1(a) — згода.
Ви можете в будь-який момент скасувати підписку (скористатися своїм правом заперечити проти прямого маркетингу чи відкликати свою згоду) або перевірити її статус, перейшовши за посиланнями, які містяться внизу кожного електронного листа, отриманого від нас під час інформаційної розсилки.
Онлайн-реклама З метою надання вам найкращих пропозицій і максимального підвищення ефективності нашої маркетингової діяльності ми також розміщуємо на Kiwi.com і вебсайтах третіх сторін рекламні оголошення, які готуються саме для вас на основі ваших Персональних даних. Тому ви можете побачити рекламні оголошення з пропозицією забронювати квитки на транспорт за допомогою Kiwi.com і на інших інтернет-ресурсах. Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами
Інформація щодо Облікового запису
Метадані пристроїв і мережі
Ваші налаштування
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Прямий маркетинг).
Маркетингова аналітика Для загального покращення наших маркетингових кампаній ми аналізуємо, які з них є дієвими й наскільки позитивно вони впливають на наш рівень конверсії. Крім того, ми проводимо аналіз вашої взаємодії з Kiwi.com, щоб надсилати вам пропозиції, які відповідатимуть вашим потребам. Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами
Метадані пристроїв і мережі
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Прямий маркетинг).
Формування і здійснення правових претензій, а також захист від них Для здійснення правових претензій, які можуть у нас виникнути внаслідок вашого використання нашого Вебсайту / Додатка з порушенням наших Умов використання або встановлених законодавством зобов'язань, і з метою нашого захисту від можливого пред'явлення вами правових претензій ми зберігатимемо ваші Персональні дані принаймні протягом 4 років із моменту вашого користування Вебсайтом / Додатком. Ідентифікаційна інформація
Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами
Метадані пристроїв і мережі
Інформація щодо Облікового запису
Контактна інформація (якщо введена в поля)
Ваші налаштування
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Захист наших юридичних прав).
Інформаційна безпека Нам потрібно захищати себе від різних загроз, які намагаються скористатися вразливими місцями нашої системи безпеки й завдати шкоди нашому бізнесу. Для цього нам іноді треба опрацьовувати Персональні дані наших користувачів. Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами
Метадані пристроїв і мережі
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Безпека).

Клієнти

Коли ви замовите будь-яку нашу послугу, ми продовжимо опрацьовувати ваші Персональні дані для описаних вище цілей. Однак тепер Персональні дані, які опрацьовуватимуться для цих цілей, також включатимуть інформацію про ваше(-і) замовлення та інформацію про ваші запити й спілкування з нами. Крім того, ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані для таких цілей:

НАЗВА ОПИС КАТЕГОРІЇ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ ЮРИДИЧНА ПІДСТАВА
Замовлення і надання послуг Укладення договору з вами й надання вам послуг, які ви замовили, є основними причинами, чому ми збираємо та використовуємо ваші Персональні дані. Залежно від обсягу використання вами наших послуг ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані в такий спосіб, який потрібен для укладення та виконання нашого Договору про надання послуг, як це передбачено нашими Умовами. Наші послуги здебільшого полягають у посередництві в укладенні договору перевезення та наданні пов'язаних послуг між вами й вибраним перевізником. Ми також можемо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї мети, коли надаємо вам послуги із забезпечення виконання ваших претензій перевізниками.
Для досягнення цієї цілі нам потрібно передавати ваші Персональні дані перевізникам, з якими ви укладете договір перевезення, і в деяких випадках — також операторам ринків квитків, як-от глобальних дистриб'юторських систем. Крім того, для оплати квитків ми скористаємося вашим ім'ям і прізвищем, щоб створити одноразову віртуальну платіжну карту, яка нам потрібна для фінансових розрахунків із постачальником транспортних послуг.
Якщо ви замовите додаткову послугу «Спеціальний супровід» або попросите нас повернути кошти через стан здоров'я, ми опрацюємо ваші Персональні дані щодо здоров'я. У разі замовлення послуги «Спеціальний супровід» ми передамо їх вибраному вами перевізнику. Під час здійснення замовлення вам потрібно буде висловити чітку згоду на опрацювання цих Персональних даних. Ви будь-коли можете відкликати свою згоду, скориставшись цією формою: kiwi.com/privacy/rights. Проте зауважте, що в разі відкликання згоди на опрацювання ваших Персональних даних, що здійснюється з метою надання додаткової послуги «Спеціальний супровід», ми ніяк не зможемо допомогти вам щодо цієї послуги.
Ви також можете замовити іншу послугу, як-от страхування або помешкання, яку пропонуємо ми або наші партнери на нашому Вебсайті або в нашому Додатку. Ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані відповідно до потреб укладення договору з вами й надання вам замовленої послуги або (якщо послуга надається нашим партнером) для укладення вами договору з постачальником послуги та виконання нашої частини роботи в договірних відносинах між вами й стороннім постачальником послуги. З повним переліком сторонніх Контролерів даних, яким ми можемо передавати ваші дані, ознайомтеся нижче.
Ідентифікаційна інформація
Контактна інформація
Інформація про ваше(-і) замовлення
Інформація про документ для подорожі
Інформація щодо оплати
Документи, які потрібно надсилати в разі надання послуги через посередника
Ст. 6.1(b) — потрібно для укладення і виконання договору (Умов).
Запобігання шахрайству Якщо ви бронюєте квиток або замовляєте будь-яку іншу послугу за допомогою нашого Вебсайту або Додатка, під час оплати ми користуємося послугами третьої сторони, що допомагає нам запобігти шахрайським діям. Це дуже поширена процедура, яка застосовується майже щоразу, коли ви замовляєте щось через інтернет. Для того, щоб її здійснити, ми ненадовго передамо ваші Персональні дані сторонньому постачальнику послуги з перевірки на предмет шахрайства. Однак не варто ні про що хвилюватися, адже вся операція цілком безпечна, оскільки ми використовуємо один із найкращих і найрозповсюдженіших інструментів для запобігання шахрайству. Ці сторонні постачальники послуги (зараз ми користуємося продуктами компаній Forter, Inc. і Riskified Ltd.) використовують Персональні дані, які вони збирають для створення бази даних про шахрайські дії в інтернеті. Потім вони порівнюють інформацію із цієї бази даних із діями кінцевих користувачів своїх клієнтів і, коли вони виявляють схожу модель поведінки, то повідомляють своїх клієнтів про необхідність відхилення платежів, здійснених шахраями.
Ба більше, якщо ви повідомите своєму банку, що оплату здійснено внаслідок шахрайства, для запобігання махінаціям із поверненням платежів (chargeback) ми можемо перевірити ваші сторінки в соціальних мережах, щоб з'ясувати, чи не перебуваєте ви в яких-небудь стосунках з особою, яка замовила квиток, щоб переконатися, що ви не намагаєтеся повернути гроші за квиток обманним шляхом. Ми опрацюємо лише інформацію про ваш зв'язок з особою, яка замовила квиток, і про те, чи ви, бува, не розмістили яку-небудь інформацію щодо подорожі (наприклад, фотографії з аеропорту перед вильотом).
Ідентифікаційна інформація
Контактна інформація
Інформація про ваше(-і) замовлення
Інформація про документ для подорожі
Інформація щодо оплати
Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами
Інформація про пристрій і мережу
Загальнодоступна інформація щодо вашого замовлення
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com і сфери електронної комерції загалом (Запобігання шахрайству).
Служба підтримки клієнтів Значна частина наших послуг здійснюється службою підтримки клієнтів. Щоб обслуговувати вас як слід, ми записуватимемо все наше спілкування через усі канали зв'язку, як-от електронну пошту, чат і телефон. Частина співробітників нашої служби підтримки також допомагає нашим клієнтам з юридичними питаннями, які можуть виникнути щодо перевізників (у разі пропущених рейсів і в подібних ситуаціях). Тому ми почали співпрацювати зі стороннім постачальником послуг. Якщо у вас виникне проблема юридичного характеру, ми надішлемо вашу адресу електронної пошти цьому постачальнику й вам запропонують допомогу в пред'явленні своїх претензій. Дізнатися більше про передавання ваших Персональних даних стороннім Контролерам даних можна тут. Ідентифікаційна інформація
Контактна інформація
Інформація про ваше(-і) замовлення
Інформація про документ для подорожі
Інформація про ваші запити й ваше спілкування з нами
Ст. 6.1(b) — потрібно для укладення і виконання договору (Умов).
Передавання інформації метапошуковим системам Якщо ви потрапите на нашу сторінку бронювання через пошукову систему третьої сторони (так званий «метапошук»), ми повідомимо оператору цього метапошуку, що ви успішно завершили бронювання, яке знайшли на його сайті. Контактна інформація
Інформація про ваше(-і) замовлення
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу щодо метапошуку (Комерційна діяльність).
Формування і здійснення правових претензій, а також захист від них Ми зберігаємо й опрацьовуємо ваші Персональні дані з метою формування, здійснення або захисту правових претензій. Щоразу, коли ви бронюватимете квиток або замовлятимете будь-яку іншу послугу, ми зберігатимемо принаймні протягом 4 років із моменту створення відповідного замовлення всі дані, які можуть знадобитися в разі пред'явлення вами або нами правових претензій у майбутньому, особливо у разі судового або іншого провадження та врегулювання або продажу претензій, які ви передали нам. Якщо ви надішлете нам запит щодо захисту даних, ми так само для цієї цілі збережемо всі надані вами дані й дані про опрацювання цього запиту. Ідентифікаційна інформація
Контактна інформація
Інформація про ваше(-і) замовлення
Інформація про документ для подорожі
Інформація щодо оплати
Ваша онлайн-поведінка під час взаємодії з нами
Інформація про пристрій і мережу
Загальнодоступна інформація щодо вашого замовлення
Інформація про ваші запити й спілкування з нами
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Захист наших юридичних прав).
Дотримання юридичних зобов'язань Для того, щоб виконувати певні покладені на нас законодавством зобов'язання, нам потрібно опрацьовувати деякі ваші Персональні дані. З огляду на те, що ця необхідність є юридично обґрунтованою, нам не потрібна ваша згода на таке опрацювання. Для цієї цілі ми опрацьовуватимемо вашу ідентифікаційну й контактну інформацію, а також інформацію про ваші бронювання. Основні положення, відповідно до яких ми зобов'язані це здійснювати, містяться в Законі № 89/2012 Зб. «Цивільний кодекс», Законі № 634/1992 Зб. «Про захист споживачів», Законі № 235/2004 Зб. «Про податок на додану вартість» і в Законі № 563/1991 Зб. «Про бухгалтерський облік». Якщо ви надішлете нам запит щодо захисту даних, щоб скористатися одним із своїх прав, ми попросимо у вас деякі Персональні дані, які потім опрацюємо з метою дотримання застосовних правових норм. Інформація про ваше(-і) замовлення
Інформація про ваші запити й спілкування з нами
Ст. 6.1(c) — потрібно для дотримання юридичних зобов'язань, дія яких поширюється на Kiwi.com.

Попутники

Якщо хтось замовить послугу компанії Kiwi.com для вас (наприклад, забронює авіаквиток на ваше ім'я), ми опрацюємо ваші Персональні дані попри те, що ви не є прямим клієнтом. Ваші Персональні дані будуть опрацьовані для таких цілей:

НАЗВА ОПИС КАТЕГОРІЇ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ ЮРИДИЧНА ПІДСТАВА
Замовлення і надання послуг Якщо хтось замовить наші послуги для вас, ми опрацюємо ваші Персональні дані відповідно до потреб надання таких послуг. Ідентифікаційна інформація
Контактна інформація
Інформація про ваше(-і) замовлення
Інформація про документ для подорожі
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Надання послуг).
Обліковий запис користувача — збережений пасажир Коли інша особа, яка має обліковий запис Kiwi.com, замовить послугу для вас, ми запропонуємо їй зберегти ваші Персональні дані, щоб спростити процес замовлення інших послуг для вас у майбутньому. Ми повідомимо вас про це, якщо нам буде надано вашу адресу електронної пошти, і в разі вашої незгоди ви зможете попросити видалити ваші дані. Ідентифікаційна інформація
Контактна інформація
Інформація про документ для подорожі
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Спрощення майбутніх бронювань).
Формування і здійснення правових претензій, а також захист від них Щоб захистити себе від правових претензій, які ви можете пред'явити щодо надання нами послуг, ми зберігатимемо ваші Персональні дані принаймні протягом 4 років із моменту створення відповідного замовлення. Ідентифікаційна інформація
Контактна інформація
Інформація про ваше(-і) замовлення
Інформація про документ для подорожі
Ст. 6.1(f) — потрібно для цілей законного інтересу Kiwi.com (Захист наших юридичних прав).

Кому й чому ми передаємо ваші Персональні дані?

Передавання даних іншим Контролерам даних

У деяких випадках ми передаватимемо ваші Персональні дані третім сторонам для їхніх цілей. Наприклад, ми надсилаємо ваші дані перевізникам, з якими завдяки нашим посередницьким послугам ви укладаєте договір перевезення та чия особа вам стає відомою ще до того, як ви укладаєте договір із нами або з постачальником інших послуг на тих самих умовах. У деяких випадках ми також передаємо ваші Персональні дані операторам ринків квитків, як-от глобальних дистриб'юторських систем.

Це означає, що ваші Персональні дані можуть бути розкриті вибраним перевізникам або іншим постачальникам послуг із Третіх країн. Докладніше про передавання ваших даних до Третіх країн можна дізнатися тут.

Кожен вибраний перевізник поводитиметься з вашими Персональними даними відповідно до своєї політики конфіденційності (текст якої розміщено на вебсайті кожного перевізника). Розкриття Персональних даних іншим постачальникам послуг здійснюватиметься відповідно до застосовних нормативно-правових актів щодо Персональних даних.

Якщо ви надасте нам свою згоду через налаштування наших файлів cookie, ми передамо деякі ваші дані нашим партнерам для маркетингових цілей.

Дізнатися більше

КАТЕГОРІЯ ОДЕРЖУВАЧІВ ПРИКЛАДИ
Перевізники
Щоб мати змогу забронювати квитки, які ви виберете, нам потрібно надіслати ваші Персональні дані вибраним перевізникам.
Перевізник, у якого ви хочете придбати квиток. Під час бронювання квитка ви завжди бачитимете, з яким перевізником подорожуватимете.
Глобальні дистриб'юторські системи
Інколи, шукаючи рейси, ми використовуємо глобальну дистриб'юторську систему (GDS). Постачальники GDS завжди є Контролерами даних. Зобов'язання щодо захисту даних постачальників GDS визначені в Регламенті ЄС №80/2009 «Про кодекс поведінки для комп'ютеризованих систем бронювання».
Amadeus
Galileo (що реалізується компанією Travelport)
Sabre
Постачальники інших послуг
Коли ви замовите іншу послугу, ми надішлемо ваші Персональні дані третій стороні, яка надає замовлену вами послугу.
Постачальник замовленої вами послуги. Під час замовлення послуги ви завжди бачитимете, хто є її постачальником.
Інструменти запобігання шахрайству
Ці сторонні постачальники послуг використовують Персональні дані, які вони збирають для створення бази даних про шахрайські дії в інтернеті. Потім вони порівнюють інформацію із цієї бази даних із діями кінцевих користувачів своїх клієнтів. Щоразу, коли вони виявляють схожу модель поведінки, то повідомляють своїх клієнтів про необхідність відхилення платежів, здійснених шахраями.
Riskified Ltd.
Еквайри й обробники платежів
Виконання платіжного доручення на вебсайті торговця — це лише перший крок у довгому ланцюжку технічних операцій, які потрібно здійснити, перш ніж платіж надійде на ваш (банківський) рахунок і буде підтверджений торговцю. Інформація проходить через різних обробників платежів і банки-еквайри. Усі ці суб'єкти діють як Контролери даних, адже вони мають повний контроль над даними.
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
Braintree (PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.)
Комунікаційні й соціальні платформи
Для відправлення вам повідомлень щодо наших послуг або вашого входу в Обліковий запис Kiwi.com через платформу третьої сторони нам потрібно надсилати ваші Персональні дані постачальнику вибраної вами платформи.
Facebook Ireland Ltd.
Google Ireland Limited
Постачальники юридичних послуг
Ми можемо використовувати послуги інших суб'єктів, захищаючи свої законні права та претензії.
Юридичні фірми, колекторські агенції.

Передавання даних Операторам даних

Існує чимало роботи, яку нам потрібно виконувати, але якою ми не можемо займатися самі. Тому ми звертаємося до сторонніх партнерів по допомогу. Логічно, що в багатьох таких ситуаціях партнери не можуть обійтися без ваших Персональних даних. З огляду на це ми передаємо їм потрібні дані. Однак у всіх подібних випадках ми залишаємося Контролерами ваших Персональних даних, а вони діють як Оператори.

Це означає, що, навіть якщо ці партнери володіють вашими даними, вони можуть опрацьовувати їх лише для наших цілей, і ми завжди несемо відповідальність за них. Вони за жодних обставин не можуть використовувати дані для власних цілей або в такий спосіб, що суперечить нашому договору.

Крім того, ми співпрацюємо лише з тими партнерами, які надали нам достатні гарантії, що вони дотримуються вимог законодавства й ваші дані будуть завжди надійно захищені.

Дізнатися більше

КАТЕГОРІЯ ОДЕРЖУВАЧІВ ПРИКЛАДИ
Постачальники базової інфраструктури
Як і у випадку з будь-якою іншою інтернет-компанією, найкращий спосіб ведення нашого бізнесу — це використання базової інфраструктури (серверів) найбільших, найкращих і найбезпечніших постачальників у світі.
Amazon Web Services Inc.
OVH.CZ s.r.o.
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Google Ireland Limited (GCP)
Інструменти для служби підтримки клієнтів
Щоб спілкуватися з нашими клієнтами щодо їхніх запитів до служби підтримки, ми використовуємо інструмент Purecloud, завдяки якому можемо здійснювати комунікацію електронною поштою, а також голосову й текстову комунікацію з одного місця.
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc. (Purecloud)
Підрядники для служби підтримки клієнтів
Ми передаємо виконання деяких завдань нашої служби підтримки клієнтів стороннім агентствам, які мають сайти для підтримки клієнтів, на яких їхні співробітники працюють як оператори нашої служби підтримки.
Convergys International Europe B.V.
WNS Global Services UK Limited
Teleperformance Limited
KCU LLC (Teleperformance Ukraine)
IGT Technologies Inc.
Технологія для платежів
Для прийняття, шифрування і безпечного опрацювання вашої платіжної інформації ми використовуємо сторонній платіжний шлюз, який забезпечує найвищий рівень безпеки в галузі (PCI DSS).
ZOOZ Ltd.
Інструменти для комунікації
Для надання послуг нам потрібно надсилати нашим клієнтам повідомлення. Щоб зробити цей процес автоматичним і бездоганним, нам потрібно використовувати послуги зовнішніх постачальників технологій.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Customer and Message Systems, Inc.(Sparkpost)
The Rocket Science Group LLC (Mandrill, MailChimp)
Mailgun Technologies, Inc.
SendGrid, Inc.
Інструменти запобігання шахрайству
Для уникнення шахрайських транзакцій ми перевіряємо всі платежі за допомогою «запобіжника шахрайству», тобто стороннього постачальника технології, що виявляє шахрайські спроби оплати.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Партнери з бронювання та оформлення квитків
Інколи нам потрібна допомога з придбанням квитків. Здебільшого ми користуємося послугами різних сторонніх мереж розповсюдження. Інколи ми також використовуємо послуги сторонніх посередників, які допомагають нам опосередковано купувати квитки в цих мереж розповсюдження. Усе це робиться для того, щоб знайти найкращі доступні ціни.
Різні онлайн-турагенції, з якими ми уклали договір про надання послуг із бронювання та/або оформлення квитків.
Постачальники послуг із забезпечення виконання
Представляючи вас у питаннях захисту ваших прав і претензій перед перевізниками, ми можемо скористатися послугами третіх сторін.
Юридичні фірми, колекторські агенції.
Служби для управління відносинами з клієнтами (CRM) і маркетингової аналітики
Ми використовуємо сторонні програмні рішення для управління базою даних наших користувачів і клієнтів, для маркетингових цілей і маркетингового аналізу. Завдяки цим рішенням ми також можемо присвоювати вам певні атрибути з огляду на ваші минулі замовлення та онлайн-поведінку, які ми потім використовуємо для надсилання вам адресної реклами в інтернеті.
Exponea s.r.o.
Facebook Ireland Ltd.
Marin Software Ltd.
Сервіси для онлайн-реклами
Завдяки цим сервісам ми можемо розміщувати для вас персоналізовані рекламні оголошення в інтернеті.
Facebook Ireland Ltd. (Facebook for Business)
Google Ads
Criteo SA
CityAds Media, LLc.
Інструменти для аналізу
Ми використовуємо програмні засоби для аналітики й реєстрації даних від сторонніх постачальників, що дає нам змогу отримати детальнішу інформацію про нашу клієнтську базу й зробити наші послуги максимально зручними для наших клієнтів.
Exponea s.r.o.
Facebook Ireland Ltd.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc. (SolarWinds Worldwide, LLC)
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
FullStory, Inc.
Розробники програмного забезпечення
Інколи ми можемо передавати Персональні дані нашим зовнішнім розробникам програмного забезпечення, які допомагають нам із нашими технологіями.
Наразі ми співпрацюємо з багатьма розробниками програмного забезпечення. З поваги до їхнього права на конфіденційність ми не надаємо їхні Персональні дані.
Інструмент для бухгалтерського обліку
Ми зобов’язані видавати належні інвойси та зберігати бухгалтерські документи (наприклад, інвойси) у формі, яка вимагається чеським законодавством, тому ми використовуємо системи бухгалтерського обліку, що надаються третьою стороною.
Fakturoid s. r. o.

Як довго ми зберігаємо ваші Персональні дані?

Зазвичай ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані доти, поки вони нам будуть потрібні для будь-якої цілі, визначеної в цій Політиці конфіденційності. Здебільшого ми опрацьовуємо ваші Персональні дані протягом передбаченого законодавством строку позовної давності, який зазвичай становить 3 роки, та ще додатково впродовж 1 року, який потрібен на випадок надходження повідомлень із затримкою і наших додаткових дій.

Для цілей виконання юридичних зобов'язань ми опрацьовуємо ваші Персональні дані протягом строку, що вимагається застосовними правовими нормами, наприклад, 10 років для зберігання інвойсів.

Для цілей, пов'язаних із вашим обліковим записом користувача Kiwi.com, ми зберігатимемо ваші Персональні дані протягом 5 років із моменту вашої останнього активності в ньому.

У рамках реалізації цілі щодо надсилання персоналізованих пропозицій ви періодично отримуватимете від нас пропозиції електронною поштою. У кожному листі можна буде легко скасувати підписку й відповідно заперечити проти такого типу опрацювання. Для цієї цілі ми зберігатимемо й використовуватимемо ваші Персональні дані доти, поки ви не скасуєте підписку.

Як отримати доступ до своїх Персональних даних і здійснювати контроль над ними?

Ми хочемо, щоб ви завжди могли здійснювати контроль над своїми Персональними даними. Тому у вас є певні права для реалізації такої можливості. За певних умов ви можете:

  1. отримати доступ до всіх ваших даних, які ми використовуємо або опрацьовуємо, і навіть одержати їх копію;
  2. попросити нас видалити ваші дані;
  3. виправити дані, які ми опрацьовуємо, якщо, на вашу думку, вони містять помилки;
  4. обмежити опрацювання даних;
  5. заперечити проти опрацювання;
  6. отримати ваші Персональні дані в широко вживаному форматі, що легко зчитується машиною, або передати ці дані іншому постачальнику.

Ви можете реалізувати свої права, надіславши нам електронного листа із запитом через цю форму: kiwi.com/privacy/rights.

Зауважте, що з метою гарантування безпеки ваших Персональних даних ми виконуватимемо лише запити, надіслані з адреси електронної пошти, яка використовувалася під час бронювання або замовлення послуги. Якщо хтось інший здійснив бронювання для вас, ми попросимо вас надати нам додаткову інформацію (номер бронювання тощо), щоб переконатися, що ви насправді є власником Персональних даних, щодо яких звертаєтесь.

Дізнатися більше

Доступ до своїх Персональних даних

Ви можете будь-коли поцікавитися, чи ми опрацьовуємо ваші Персональні дані, й отримати таку інформацію:

  1. Мета опрацювання ваших Персональних даних,
  2. Категорії ваших Персональних даних, які ми опрацьовуємо,
  3. Перелік третіх осіб, яким ми передаємо ваші Персональні дані, зокрема, якщо ці сторонні особи знаходяться в Третіх країнах.
  4. Планована тривалість опрацювання ваших Персональних даних, або хоча б спосіб визначення максимального періоду, протягом якого зберігатимуться дані.
  5. Ваші права як суб'єкта даних відповідно до GDPR
  6. Ваше право подати скаргу до наглядового органу
  7. Де ми отримали ваші дані, якщо ми отримали їх не безпосередньо від вас,
  8. Будь-яку інформацію про автоматизоване прийняття рішень, що можуть стосуватися вас (якщо застосовується)
  9. Коли дані були передані третій країні, та які гарантії застосовуються відповідно до GDPR

Також у відповідь на ваш запит ми надамо вам повну копію всіх ваших Персональних даних, які ми опрацьовуємо. Перша копія надається безплатно. Проте за будь-які наступні копії ми можемо стягнути плату, щоб компенсувати наші адміністративні видатки.

Ви також можете звернутися із запитом щодо отримання ваших даних у загальноприйнятому форматі з метою забезпечення мобільності даних.

Видалення своїх Персональних даних

У вас також є право на видалення всіх своїх даних (або, точніше, на анонімізацію без можливості відновлення), якщо до вас застосовується одна з таких ситуацій:

  1. нам більше не потрібні ваші Персональні дані для жодної із цілей, визначених у цій Політиці конфіденційності,
  2. ви успішно заперечили проти опрацювання відповідно до статті 21 GDPR, і нам більше не знадобляться ваші Персональні дані для будь-яких інших цілей,
  3. ми опрацювали ваші Персональні дані незаконно, або
  4. існує юридичне зобов'язання, згідно з яким ми повинні видалити ваші Персональні дані.

Проте ви не маєте права просити видалити свої Персональні дані, якщо їх опрацювання потрібне для:

  1. реалізації права на свободу висловлення думки та інформацію,
  2. виконання юридичного зобов'язання, що вимагає від нас зберігати Персональні дані, або
  3. нам потрібні Персональні дані для формування і здійснення правових претензій, а також захисту від них

Виправлення своїх Персональних даних

Якщо, на вашу думку, будь-які ваші Персональні дані, які ми опрацьовуємо, є неточними, ви можете повідомити нам, і ми докладемо всіх зусиль, щоб виправити їх.

Зауважте, що ми не можемо виправити дані в наших базах даних, які пов'язані з вашим квитком. Якщо ми зробимо це, зміни не будуть внесені з боку перевізників та постачальників інших послуг, і ми не зможемо узгодити їх. Якщо ви хочете змінити інформацію у вашому квитку, це завжди можна зробити в розділі «Управління бронюванням» на вебсайті Kiwi.com.

Обмеження опрацювання своїх Персональних даних

За певних умов ми обмежимо опрацювання ваших Персональних даних. Це означає, що ми подбаємо, щоб вони не опрацьовувалися для будь-яких інших цілей, окрім архівування або перенесення до безпечного архіву. Ви можете попросити про це обмеження, якщо:

  1. ви сумніваєтеся в точності своїх Персональних даних (ми продовжимо опрацювання, щойно це питання буде вирішено),
  2. ми опрацювали ваші Персональні дані незаконно, але замість видалення ви попросили лише про обмеження,
  3. єдина мета, що залишилась для опрацювання ваших Персональних даних, полягає у формуванні та здійсненні правових претензій, а також захисті від них, або
  4. ви відмовилися від опрацювання даних відповідно до параграфа 1 статті 21 GDPR, і ми оцінюємо, чи ваш запит обґрунтований

Заперечення проти опрацювання своїх Персональних даних

Ви можете заперечити проти будь-якої із цілей, задля яких ми опрацьовуємо ваші Персональні дані на юридичній підставі, зумовленій наявністю законного інтересу. Якщо ви заперечите проти опрацювання для будь-яких маркетингових цілей, ми відразу припинимо використовувати ваші Персональні дані з цією метою.

Якщо ви виступите проти будь-якої іншої цілі, що реалізується на основі законного інтересу, ми припинимо опрацювання ваших Персональних даних для цієї цілі, якщо не зможемо довести, що наші законні підстави для опрацювання цих даних переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами.

Право на мобільність своїх Персональних даних

До того ж ви маєте право отримати свої Персональні дані, опрацьованими (на підставі згоди або необхідності укладення або виконання договору) у загальноприйнятому форматі, що легко зчитується машиною, і маєте право передати ці дані іншому вибраному вами контролеру.

Файли cookie й подібна технологія

Файли cookie — це невеликі текстові файли, що розміщуються на вашому пристрої та за допомогою яких ми можемо збирати певну інформацію про вас для різних цілей, як-от забезпечення роботи функцій Вебсайту й Додатка, розвиток продукту, покращення обслуговування і розвиток бізнесу, Обліковий запис Kiwi.com, онлайн-реклама, маркетингова аналітика, інформаційна безпека, запобігання шахрайству й передавання інформації метапошуковим системам.

На нашому Вебсайті переважно використовуються три типи файлів cookie:

  1. Файли cookie, які потрібні суто для роботи нашого Вебсайту й надання наших послуг (їх не можна вимикати);
  2. Так звані «експлуатаційні файли cookie», тобто файли cookie, які ми використовуємо для статистики, щоб покращувати наші послуги;
  3. Файли cookie, які потрібні нам для маркетингових цілей.

Ви можете вимкнути файли cookie, які використовуються для статистики й маркетингових цілей, здійснивши налаштування файлів cookie тут.

Ви можете будь-коли переглядати й змінювати свої налаштування щодо цифрової реклами на вебсторінках Альянсу цифрової реклами (DAA) (http://optout.aboutads.info/) або на вебсторінках Європейського альянсу інтерактивної цифрової реклами (EDAA) (http://www.youronlinechoices.com/).

DO-NOT-TRACK (НЕ ВІДСТЕЖУВАТИ): Наразі ми не реагуємо на налаштування DNT у вашому браузері.

Дізнатися більше

I. ПОТРІБНІ ФАЙЛИ COOKIE

ФАЙЛИ COOKIE ЦІЛЬ
__cfduid
__cfruid
Засоби захисту CloudFlare
Файли cookie, що потрібні для технічної безпеки ключових функцій нашого вебсайту.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
Інструмент для запобігання шахрайству, який використовується для всіх платежів на нашому Вебсайті. Цей файл cookie потрібен для завершення транзакції.
lastRskxRun
rskxRunCookie
Riskified
Ще один інструмент для запобігання шахрайству.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
Ми використовуємо ці файли cookie, щоб відстежити, з якого партнерського вебсайту (за наявності) ви прийшли, та отримати іншу інформацію, потрібну для забезпечення тристоронніх відносин із партнерським вебсайтом, як-от: критерії успішного бронювання. Цей файл cookie є абсолютно необхідним для функціонування цієї моделі роботи.
cookie_consent
cookie_settings
Цей файл cookie дає нам змогу запам'ятати ваші налаштування файлів cookie.
preferred_currency Цей файл cookie дає нам змогу запам'ятати вибрану вами валюту.
preferred_language Цей файл cookie дає нам змогу запам'ятати вибрану вами мову.
raf_creditBalance Якщо ви залучаєте друга зі свого облікового запису, нам потрібно використати цей файл cookie, щоб відстежувати ваш баланс рахунку.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID Цей файл cookie потрібен нам, щоб відстежувати користувачів, які не ввійшли в систему. Без нього не буде працювати багато базових функцій цього Вебсайту.
ua_session_token Без цього файлу cookie неможливо ввійти в обліковий запис Kiwi.com.
track_* Цей файл cookie потрібен для того, щоб дізнатися, чи користувач завершив процес замовлення.
ignore_mobile_ad Цей файл cookie використовується, щоб відстежити, чи користувач уже закрив рекламу нашого мобільного Додатка під час відвідування нашого Вебсайту. Без цього файлу cookie ми не пам'ятатимемо, що рекламу було закрито, і вона з'являтиметься на кожній сторінці.
ui Ми використовуємо цей файл cookie, щоб відрізняти користувачів, які використовують стандартний браузер, від тих, які заходить на наш Вебсайт за допомогою браузера на мобільному пристрої.
recentSearch У цьому файлі cookie ми зберігаємо інформацію про ваші останні пошукові запити, щоб мати змогу показувати їх вам.
viewedOuibounceModal Бібліотека ouibance
Використовується бібліотекою ouibounce, щоб перевірити, чи вже відображалося спливаюче вікно щодо вашого наміру покинути сторінку.

II. ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ФАЙЛИ COOKIE

ФАЙЛИ COOKIE ЦІЛЬ
_parsely_visitor Цей файл cookie використовується, щоб визначати, чи відвідувач раніше вже був на Вебсайті чи є новим користувачем.
_ga
_gac_*
_gat_gtag_*
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
Ми використовуємо інструменти Google Analytics, щоб оцінити трафік на нашому Вебсайті, побачити, як відвідувачі взаємодіють із нашим Вебсайтом, та отримати іншу корисну інформацію, яку генерують відвідувачі, переглядаючи наш Вебсайт.
_gcl_au
_gcl_aw
Google AdSense
Завдяки цим файлам cookie ми можемо користуватися послугою відстеження конверсій від Google Ads. Google AdSense також використовує ці файли, щоб відстежувати ефективність реклами на вебсайтах, які користуються послугами цього сервісу.
__inf_* Exponea Infinario
Цей файл cookie допомагає нам оцінювати трафік на нашому вебсайті так само, як і Google Analytics. Ми використовуємо цей інструмент, щоб відстежити, скільки користувачів бронюють квитки або інші послуги. Ми також збираємо дані для тестування нових функцій на Вебсайті.
_fbc
_fbp
Facebook
Із цими файлами cookie ми можемо використовувати рекламні інструменти Facebook. Вони здебільшого допомагають нам відстежувати, хто з користувачів прийшов до нас завдяки розміщеній сервісом Facebook рекламі, та виокремлювати наших унікальних користувачів, які користуються послугами Facebook.
splitster_* Ми використовуємо цей файл cookie для А/В-тестування під час застосування нової функції або внесення будь-яких змін на нашому вебсайті, коли хочемо перевірити реакцію наших користувачів на них. За допомогою цього файлу cookie ми можемо розділити наших користувачів на дві групи й показувати їм дві різні версії нашого вебсайту.
logglytrackingsession Loggly
Ми використовуємо цей файл cookie для збору інформації про загальну функціональність нашого вебсайту та всю активність на сторінці, щоб наші розробники могли усувати проблеми на вебсайті. Без цього ми не матимемо змоги вирішити певні виробничі проблеми.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
Ці файли cookie дають нам змогу побачити точний маршрут наших користувачів під час перегляду нашого Вебсайту.
fs_uid Fullstory
Цей файл cookie потрібен для роботи додатка Fullstory, який виконує ту ж функцію, що й Smartlook, тобто відстежує, як наші користувачі здійснюють перегляд.
utag_main Tealium
Завдяки цьому файлу cookie ми можемо користуватись інструментом управління тегами від компанії Tealium, за допомогою якого ми маємо змогу відстежувати використання нашого Вебсайту й зробити нашу аналітику точнішою.

III. МАРКЕТИНГОВІ ФАЙЛИ COOKIE

ФАЙЛИ COOKIE ЦІЛЬ
cto_lwid
cto_sid
criteo_write_test
cto_idcpy
Criteo
Criteo — це рекламна мережа, яка допомагає нам показувати рекламу на вебсайтах третіх осіб, які ви відвідуєте.
__inf_* Exponea Infinario
Цей файл cookie потрібен для маркетингової аналітики та автоматизації маркетингу. Він дає змогу сегментувати наших клієнтів і надалі надсилати їм індивідуальні електронні листи, спливаючі сповіщення та push-повідомлення, а також показувати рекламу на Kiwi.com і вебсайтах третіх сторін.
Im_puid
Im_snid
intent_media_prefs
Intent Media
Intent Media — це рекламна мережа, яка допомагає нам показувати рекламу на вебсайтах третіх сторін, які ви відвідуєте.

Передавання ваших даних за межі Європейської економічної зони

У разі потреби ми можемо передати ваші Персональні дані за межі ЄЕЗ. Так може статися, коли ви хочете забронювати квиток у перевізника з Третьої країни або коли ви замовляєте послугу в постачальника, який розташований у Третій країні. Звісно, нам доводиться передавати ваші дані цим третім сторонам, адже в іншому разі надання замовлених послуг буде неможливим. Ми також можемо передавати ваші Персональні дані за межі ЄЕЗ Операторам даних, що розташовані в Третіх країнах.

Якщо одержувач розташований в країні, яку не визнано такою, що забезпечує потрібний рівень захисту, згідно зі статтею 45 GDPR, або не надає належні гарантії відповідно до статті 46 GDPR, ми передамо йому ваші Персональні дані, застосовуючи виняток, передбачений пунктом b) параграфа 1 статті 49 GDPR. Кожен вибраний перевізник або постачальник послуг поводитиметься з вашими Персональними даними відповідно до своєї політики конфіденційності (текст якої розміщено на веб-сайті кожного перевізника). Розкриття Персональних даних іншим постачальникам послуг здійснюватиметься відповідно до застосовних нормативно-правових актів щодо Персональних даних.

Скарга до наглядового органу

Захист даних — це серйозна справа, а точно виконувати правила досить складно. Ніхто не ідеальний, і ми також можемо припуститися помилки. Якщо ви вважаєте, що ми неправильно повелися з вашими Персональними даними, будь ласка, спершу зверніться до нас, і ми обіцяємо докласти всіх зусиль, щоб владнати ситуацію. Ви завжди можете надіслати нам будь-яке запитання щодо захисту конфіденційності або даних, скориставшись цією формою: kiwi.com/privacy/questions.

Однак ви маєте право в будь-який час подати скаргу до наглядового органу. Якщо ви з ЄС, то ви можете поскаржитися до органу в державі-члені, де проживаєте, в державі-члені, де працюєте, або в державі-члені, де скоєно заявлене порушення.

Зазвичай скарги розглядатимуться Офісом із захисту персональних даних у Чехії. Докладніше про нього можна дізнатися, перейшовши за цим посиланням: http://www.uoou.cz.

Зв'язок із нами й реалізація своїх прав

Щодо питань захисту конфіденційності й даних ви завжди можете звертатися до нас за допомогою цієї форми: kiwi.com/privacy/questions. Для здійснення своїх прав стосовно ваших Персональних даних ви можете скористатися цією формою: kiwi.com/privacy/rights.

Спеціальні положення для жителів окремих країн

Ми забезпечуємо захист вашої конфіденційності незалежно від місця вашого проживання. Для окремих країн і штатів ця Політика конфіденційності діє з деякими відмінностями й доповненнями, які можуть застосовуватися до вас відповідно до визначених тут умов.

Для клієнтів Kiwi.com, Inc.

Ці спеціальні положення застосовуються до вас, якщо ви є клієнтом Kiwi.com Inc. (тобто Споживачем із США відповідно до критеріїв, визначених у наших Умовах) і ми водночас опрацьовуємо ваші Персональні дані для цілей, що стосуються клієнтів і попутників (як викладено вище в цій Політиці конфіденційності), за винятком цілі «Обліковий запис користувача — збережений пасажир». У разі реалізації інших цілей ці спеціальні положення не застосовуються.

Ваші Персональні дані опрацьовуються компанією Kiwi.com, Inc., офіс якої зареєстровано за адресою 1221 Brickell Avenue, Suite 1115, Miami (Маямі), Florida (Флорида), 33131, United States (Сполучені Штати Америки), як Контролером даних. Компанія Kiwi.com s.r.o. є Оператором даних, а всі інші Оператори даних, визначені у цій Політиці конфіденційності, є Субоператорами даних.

Для жителів Каліфорнії

Ці спеціальні положення застосовуються до вас, якщо ви є жителем Каліфорнії.

Ми дотримуємося Закону штату Каліфорнія про конфіденційність споживачів (CCPA), яким установлюються найвищі стандарти захисту конфіденційності й даних у Сполучених Штатах Америки. Для отримання інформації про опрацювання нами ваших Персональних даних ви можете в будь-який час переглянути цю Політику конфіденційності.

Ви маєте право затребувати інформацію про те, як ми опрацьовуємо ваші Персональні дані, й отримати їх копію. Ми надамо вам перші дві копії протягом 12-місячного періоду безплатно. Ви також маєте право звертатися із запитом про видалення своїх Персональних даних. Докладнішу інформацію про свої права та їх реалізацію ви можете знайти в цій Політиці конфіденційності (розділи «Як отримати доступ до своїх Персональних даних і здійснювати контроль над ними?» і «Зв'язок із нами й реалізація своїх прав»).

Якщо ви вирішите скористатися будь-яким із своїх прав, ми попросимо вас підтвердити свою особу, наприклад, довівши, що ваша адреса електронної пошти належить вам. Якщо щодо ваших прав звернеться уповноважений представник, ми попросимо надати ваш письмовий дозвіл і підтвердження вашої та його особи. Ми за жодних обставин не будемо вас дискримінувати або створювати для вас несприятливі умови через те, що ви скористалися будь-яким своїм правом.

Ми можемо пропонувати вам фінансове заохочення у вигляді купона, переказу коштів на рахунок облікового запису або будь-якої іншої знижки в обмін на вашу підписку на рекламні повідомлення. Детальна інформація про кожне заохочення повідомлятиметься вам під час надходження пропозиції оформити підписку. На нашу думку, цінність вашої підписки відповідає величині заохочення, що вам надається, з огляду на наше припущення додаткових витрат. Якщо ви вирішите прийняти нашу пропозицію, ви зможете в будь-який час відмовитися від неї без жодних обмежень ваших прав. З детальнішою інформацією можна ознайомитися в цій Політиці конфіденційності (розділ «Для яких цілей ми використовуємо ваші Персональні дані?»).

Ми не продаємо вашу Персональну інформацію в розумінні CCPA.

Головний фахівець із захисту даних

Стосовно всіх питань, пов’язаних з опрацюванням ваших Персональних даних та з реалізацією ваших прав щодо ваших Персональних даних, ви також можете звертатися до нашого головного фахівця із захисту даних.

Переглянути контактні дані.

Олівер Шволік
Головний фахівець із захисту даних компанії Kiwi.com
[email protected]

Зміни до Політики конфіденційності

З розвитком нашого бізнесу може змінюватись наш спосіб опрацювання Персональних даних. У разі таких змін ми також оновимо цю Політику конфіденційності, щоб відповідати принципам прозорості. Якщо майбутні зміни стосуватимуться вас, ми повідомимо вас про це електронною поштою.

Ця Політика конфіденційності діє з 1 березня 2021 року.