Політика конфіденційності Kiwi.com

Ми, компанія Kiwi.com, дуже серйозно ставимося до питання вашої конфіденційності. Зараз у роботі з нашими клієнтами з ЄС ми дотримуємося положень Загального регламенту № 2016/679 про захист даних, також відомого як GDPR, яким встановлюється найвищий у світі стандарт захисту конфіденційності та даних. Ми докладатимемо максимум зусиль, щоб забезпечувати нашим клієнтам із решти регіонів світу аналогічний рівень захисту даних, що ґрунтується на принципах безпеки (конфіденційності та цілісності), прозорості, мінімізації даних, цільового обмеження, точності й обмеження зберігання. Однак ми не завжди можемо гарантувати всім нашим клієнтам, які перебувають за межами ЄС, такий же режим щодо їхніх прав як суб'єктів даних. Якщо, наприклад, нам надійшло занадто багато запитів від наших клієнтів з ЄС, стосовно яких ми повинні повною мірою виконувати зобов'язання, можливо, нам доведеться відхилити деякі запити з Третіх країн.

У цій Політиці конфіденційності пояснюється, які ваші дані ми збираємо, чому ми це робимо, як ми їх використовуємо та кому можемо передавати. Крім того, тут вказано, якими правами ви володієте як суб'єкт даних і як можете їх реалізовувати.

Ця Політика конфіденційності застосовується до будь-якого опрацювання даних, яке ми здійснюємо у зв'язку з вашим користуванням нашими послугами як через наш веб-сайт kiwi.com, так і за допомогою нашого додатка Kiwi.com, який зараз доступний у Play Store та App Store.

Хто ми, і як ви можете зв'язатися з нами?

Ми як Контролер даних є компанією Kiwi.com s.r.o. з ідентифікаційним номером 29352886, офіс якої зареєстровано за адресою: Palachovo náměstí 797/4, Starý Lískovec, поштовий індекс 625 00, Brno (Брно) та яку внесено в Торговий реєстр, що ведеться крайовим судом м. Брно, номер запису: C 74565, ідентифікаційний податковий номер: CZ29352886.

Щодо питань захисту конфіденційності та даних ви завжди можете звертатися до нас за допомогою цієї форми: kiwi.com/privacy/questions. Для здійснення своїх прав відповідно до GDPR ви можете скористатися цією формою: kiwi.com/privacy/rights.

Деякі терміни, які ми використовуємо в цій Політиці конфіденційності

Персональні дані: будь-яка інформація, що стосується фізичної особи, яку ідентифіковано чи можна ідентифікувати прямо або опосередковано. Це означає, що, якщо в нас є засоби для ідентифікації вас або навіть пристрою, який ви використовуєте, будь-яка інформація, яку ми можемо пов'язати з вами, буде вважатися Персональними даними.

Контролер даних: той, хто визначає цілі й засоби опрацювання Персональних даних. Наприклад, ми є Контролером даних, коли опрацьовуємо ваші Персональні дані для цілей, визначених у цій Політиці конфіденційності. Якщо ви вирішите забронювати квиток за допомогою нашого веб-сайту або додатка, ми надішлемо ваші Персональні дані іншому Контролеру даних (авіаперевізнику або постачальнику інших послуг), який також буде використовувати ваші Персональні дані для власних цілей. У кожного Контролера даних (який підпадає під дію GDPR або подібного правового режиму) повинна бути Політика конфіденційності на зразок цієї, в якій можна дізнатися, як опрацьовуються Персональні дані. Нижче наведено повний перелік Контролерів даних, яким ми можемо передавати дані.

Оператор даних: третя сторона, яка лише допомагає досягнути цілей, визначених Контролером даних. Наприклад, ми як Контролер даних користуємося багатьма послугами третіх сторін, яким передаємо виконання деякої частини нашої роботи, якою ми не займаємося самі з різних причин, зокрема з огляду на ефективність витрат. Оператору даних дозволяється лише опрацьовувати ваші Персональні дані відповідно до наших задокументованих вказівок, і GDPR зобов'язує нас встановлювати чітко визначені та належним чином оформлені договірні відносини, в яких забезпечується справді достатній захист вашої конфіденційності.

Треті країни: країни, в яких положення GDPR не застосовуються. Зараз під Третіми країнами ми маємо на увазі всі країни поза межами Європейського Союзу.

Які Персональні дані ми збираємо?

Якою б не була ціль, для якої нам потрібні ваші Персональні дані, ми опрацьовуємо лише дані, що необхідні нам для її досягнення. Залежно від конкретної цілі ми можемо опрацьовувати:

Вашу ідентифікаційну інформацію

Здебільшого ваше ім'я, прізвище, громадянство, IP-адресу, номер ідентифікаційної картки й іншу ідентифікаційну інформацію, яку ви можете нам надати. Для наших потреб ми також призначатимемо вам деякі унікальні ідентифікатори, як-от номер бронювання, або унікальні промокоди в певних випадках.

Вашу контактну інформацію

Вашу адресу електронної пошти, номер телефону й інші контактні дані, які ви можете надати нам у нестандартних ситуаціях.

Ваші налаштування

Ми запам'ятовуватимемо вибрані вами варіанти, щоб застосовувати ті самі налаштування, коли ви повертатиметесь до нас. Якщо, наприклад, з якоїсь причини ви відмовитеся від використання файлів cookie, ми спробуємо запам'ятати цю інформацію, щоб не зберігати їх під час вашого наступного візиту на наш веб-сайт.

Те, що ви замовляєте

Ми збиратимемо дані про саме замовлення та його оплату й зберігатимемо інформацію про ваші минулі замовлення для цілей, описаних у розділі «Надання наших послуг», а також в обмеженій мірі — для цілей розділу «Маркетингові цілі» (ми ніколи не використовуватимемо жодні дані про вашу оплату для цілей розділу «Маркетингові цілі»).

Ваші дії на нашому веб-сайті

Коли ви користуєтеся нашим веб-сайтом, ми відслідковуємо, що ви робите на ньому, і використовуємо цю інформацію для цілей, вказаних у розділі «Покращення наших послуг». Наприклад, ми відстежуємо, які сторінки ви відвідуєте, на що натискаєте або де розміщений ваш курсор, і на основі цих даних аналізуємо, чи потребують вдосконалення якісь функції на нашому веб-сайті. Крім того, ми зберігаємо деяку інформацію, яку ви вводите в наші форми для бронювання, щоб нагадати вам, що оформлення замовлення фактично не завершено, у рамках реалізації цілі «Надсилання індивідуальних пропозицій».

Інформацію, яка потрібна нам для забезпечення відповідності наших пропозицій вашим запитам

Якщо ви забронюєте квитки на рейс або замовите іншу послугу, ми зберемо деякі дані про вас, щоб підготувати вам пропозиції, які б задовольнили вас і ваші потреби. Ці дані включатимуть інформацію про ваш пристрій (програмне й апаратне забезпечення), вашу IP-адресу, загальну інформацію про ваше місцезнаходження (як-от часовий пояс або регіон), ідентифікаційну та контактну інформацію.

Інформацію, яку ми збираємо під час ваших звернень до нас (якщо ви колись звернетесь до нас)

Якщо ви надішлете нам електронний лист, зв'яжетеся з нами через чат або зателефонуєте нам, ми збережемо ваші контактні дані, номер бронювання й усю інформацію, яку ви надасте нам під час звернення, у тому числі повідомлення чи саму телефонну розмову. Надалі ми можемо використати збережену інформацію для:

  1. Вирішення вашої проблеми нашою службою підтримки клієнтів
  2. Підготовки персоналу нашої служби підтримки клієнтів
  3. Формування, здійснення або захисту можливої правової претензії

Для яких цілей ми використовуємо ваші Персональні дані?

Надання наших послуг

Пошук і бронювання квитків на рейси та пов'язані послуги

Укладення договору з вами й подальше надання вам послуг, які ви замовили, є основними причинами, чому ми збираємо та використовуємо ваші Персональні дані. Залежно від обсягу використання вами наших послуг ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані в такий спосіб, який необхідний для укладення та виконання нашого Договору про надання послуг, як це передбачено статтею 2 наших Умов. Наші послуги здебільшого полягають у посередництві в укладенні договору повітряного перевезення та наданні пов'язаних послуг між вами й вибраним перевізником.

Для досягнення цієї цілі нам потрібно передавати ваші Персональні дані авіаперевізникам, з якими ви укладете договір повітряного перевезення, і в деяких випадках — постачальникам Глобальної дистриб'юторської системи.

Якщо ви замовите додаткову послугу «Спеціальний супровід» або попросите нас повернути кошти через стан здоров'я, ми опрацюємо ваші Персональні дані щодо здоров'я й у разі замовлення послуги «Спеціальний супровід» передамо їх вибраному вами авіаперевізнику. Під час здійснення замовлення вам потрібно буде висловити чітку згоду на опрацювання цих Персональних даних. Ви в будь-який час можете відкликати свою згоду, скориставшись цією формою: kiwi.com/privacy/rights. Проте зауважте, що в разі відкликання згоди на опрацювання ваших Персональних даних, що здійснюється з метою надання додаткової послуги «Спеціальний супровід», ми жодним чином не зможемо допомогти вам щодо цієї послуги.

Замовлення інших послуг

Ви також можете замовити іншу послугу, як-от страхування або житло, яку пропонуємо ми або наші партнери на нашому веб-сайті або в нашому додатку. Ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані, які потрібні для укладення договору з вами, щоб надати вам замовлену послугу та (якщо послуга надається нашим партнером) виконати нашу частину роботи в договірних відносинах між вами й стороннім постачальником послуги. Для цього потрібно передати ваші дані цьому сторонньому постачальнику послуги. Із повним переліком сторонніх Контролерів даних, яким ми можемо передавати ваші дані, ознайомтеся тут.

Як і в попередньому випадку, нам дозволяється опрацьовувати ваші Персональні дані для реалізації цієї цілі, оскільки існує юридично обґрунтована потреба в укладенні й виконанні договору.

Служба підтримки клієнтів

Значна частина наших послуг здійснюється службою підтримки клієнтів. Щоб належним чином вас обслуговувати, ми записуватимемо все наше спілкування через всі канали зв'язку, як-от електронну пошту, чат і телефон. Частина співробітників нашої служби підтримки також допомагає нашим клієнтам з юридичними питаннями, які можуть виникнути щодо авіаперевізників (у разі пропущених рейсів і в подібних ситуаціях). Тому ми почали співпрацювати зі стороннім постачальником послуг. Якщо у вас виникне проблема юридичного характеру, ми надішлемо вашу адресу електронної пошти цьому постачальнику, і вам запропонують допомогу в пред'явленні своїх претензій. Дізнатися більше про передавання ваших Персональних даних стороннім Контролерам даних можна тут.

Для реалізації цієї цілі ми також маємо юридичне право опрацьовувати ваші Персональні дані, зважаючи на необхідність укладення чи виконання договору.

Обліковий запис користувача

Якщо ви хочете зареєструвати обліковий запис Kiwi.com, нам потрібно опрацювати ваші Персональні дані, як-от вашу адресу електронної пошти, пароль та іншу інформацію, яка потрібна для надання вам цієї послуги. Ми маємо юридичне право на такі дії, зважаючи на необхідність укладення чи виконання договору.

Запобігання шахрайству

Якщо ви бронюєте квитки на рейс або замовляєте будь-яку іншу послугу за допомогою нашого веб-сайту або додатка, під час оплати ми користуємося послугами третьої сторони, що допомагає нам запобігти шахрайським діям. Це дуже поширена процедура, яка застосовується майже щоразу, коли ви замовляєте щось через Інтернет. Для того, щоб її здійснити, ми негайно передамо ваші Персональні дані сторонньому Оператору даних. Однак не варто ні про що хвилюватися, адже вся операція цілком безпечна та ми використовуємо один із найкращих і найрозповсюдженіших інструментів для запобігання шахрайству. Докладніше про Операторів даних, послугами яких ми користуємося, можна дізнатися тут. Ба більше, якщо ви повідомите своєму банку, що оплату здійснено внаслідок шахрайства, для запобігання махінаціям із поверненням платежів (chargeback) ми можемо перевірити ваші сторінки в соціальних мережах, щоб з'ясувати, чи не перебуваєте ви в яких-небудь стосунках з особою, яка замовила квиток, щоб переконатися, що ви не намагаєтеся повернути гроші за квиток обманним шляхом. Ми опрацьовуємо лише інформацію про ваш зв'язок з особою, яка замовила квиток, і про те, чи ви випадково не розмістили яку-небудь інформацію щодо рейсу (наприклад, фотографії з аеропорту перед вильотом).

Ми запобігаємо шахрайським діям, щоб захистити свій бізнес і власність. Захист від шахрайства визнано в ЄС одним із найважливіших законних інтересів. Тому з цією метою ми опрацьовуємо ваші Персональні дані на юридичній підставі, зумовленій наявністю законного інтересу.

Маркетингові цілі

Надсилання індивідуальних пропозицій

Із метою надання вам найкращих пропозицій і забезпечення оптимальної ефективності нашої маркетингової діяльності ми опрацьовуємо ваші Персональні дані для цілей прямого маркетингу (пропозиції електронною поштою й пов'язане опрацювання даних). Окрім вашої контактної інформації, ми також зберігаємо такі дані, як історію ваших операцій, рейси, яким ви віддаєте перевагу, та інші відомості про вашу взаємодію з нами, які допомагають нам здійснювати сегментацію клієнтів і персоналізацію цих пропозицій. Наприклад, ми можемо спеціально для вас підготувати пропозицію, беручи до уваги ваші попередні замовлення.

До того ж, якщо під час бронювання квитків або замовлення іншої послуги ви надаєте свою інформацію, ми можемо надіслати вам електронний лист, щоб нагадати про незавершені замовлення, які досі не здійснені. Ми зберігатимемо ваші Персональні дані, зібрані в такий спосіб, лише протягом 30 днів.

Ми можемо надсилати вам пропозиції й інші матеріали рекламного характеру, керуючись законним інтересом у прямому маркетингу. Ви можете в будь-який час заперечити проти таких дій, і ми негайно припинимо опрацювання ваших Персональних даних для цієї цілі. Однак у такому разі ми більше не зможемо надсилати вам жодні пропозиції.

Ми ніколи не передаватимемо вашу контактну інформацію іншим Контролерам даних без вашого відома й звертатимемося до вас лише з пропозиціями, що стосуються нашої основної діяльності. Ви можете в будь-який момент скасувати підписку або перевірити її статус, скориставшись посиланнями, які містяться внизу кожного листа, отриманого від нас під час інформаційної розсилки.

Маркетингова аналітика

Для загального покращення наших маркетингових кампаній ми також аналізуємо, які з них є дієвими й наскільки позитивно вони впливають на наш рівень конверсії. Із метою забезпечення максимальної ефективності та найкращих результатів такого аналізу ми користуємося послугами сторонніх Операторів даних. Із повним переліком третіх сторін, послугами яких ми користуємося та яким відповідно передаємо ваші Персональні дані, можна ознайомитися тут. У будь-якому разі ми залишаємося Контролером даних ваших Персональних даних, і вказані треті сторони можуть використовувати їх лише з метою реалізації наших цілей.

Для цієї цілі ми також опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у дослідженні ринку. Ви можете в будь-який час заперечити проти такого опрацювання. Після цього ми визначимо, чи ми зможемо довести, що наші законні підстави для опрацювання переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами. Якщо ні, то ми припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Рекламні оголошення, повідомлення та банери на веб-сайті Kiwi.com і веб-сайтах третіх сторін

Ми хочемо бути впевненими, що ви не пропускаєте жодної нашої спеціальної пропозиції. З огляду на це ми надсилаємо через веб-сайт і додаток push-повідомлення (за вашою згодою), а також розміщуємо рекламні оголошення на веб-сайті Kiwi.com і веб-сайтах третіх сторін, які підготовлені саме для вас, зважаючи на ваші попередні замовлення. Тому ви можете побачити рекламні оголошення з пропозицією забронювати квитки на рейси за допомогою Kiwi.com і на інших Інтернет-ресурсах.

Ми можемо надсилати вам повідомлення та розміщувати рекламні оголошення, керуючись нашим законним інтересом у прямому маркетингу. Ви можете в будь-який час висловити заперечення, і ми негайно припинимо опрацювання ваших Персональних даних для цієї цілі.

Залучення друзями

Якщо у когось із ваших друзів є обліковий запис Kiwi.com, він/вона може залучити вас до користування нашими послугами та надати нам вашу адресу електронної пошти, навіть якщо ви ніколи не відвідували наш веб-сайт і досі не чули про Kiwi.com. Після цього вам надійде електронний лист із роз’ясненням і посиланням. Якщо ви перейдете за ним, щоб здійснити бронювання на нашому веб-сайті, ви та ваш друг отримаєте винагороду у вигляді коштів на рахунку, які ви зможете використати для знижки під час оплати послуг чи квитків на рейси.

Для цієї цілі ми опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у прямому маркетингу. Ви можете в будь-який час заперечити проти опрацювання, і ми негайно припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Покращення наших послуг

Удосконалення й розвиток нашого веб-сайту та послуг

Як і в будь-якому іншому бізнесі, для покращення нашої роботи нам потрібна деяка інформація про вас як наших клієнтів. Тому ми користуємося послугами третіх сторін, щоб мати змогу фіксувати й аналізувати ваші дії. Завдяки цьому ми можемо відслідковувати тенденції та моделі, що дозволяє нам покращувати нашу бізнес-діяльність за багатьма аспектами.

Із повним переліком третіх сторін, послугами яких ми користуємося та яким відповідно передаємо ваші Персональні дані, можна ознайомитися тут. У будь-якому разі під час реалізації цієї цілі ми залишаємося Контролером ваших Персональних даних, а вказані треті сторони можуть використовувати їх лише для досягнення наших цілей.

Для цієї цілі ми опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у покращенні наших послуг. Ви можете в будь-який час заперечити проти такого опрацювання. Після цього ми визначимо, чи ми зможемо довести, що наші законні підстави для такого опрацювання переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами. Якщо ні, то ми припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Підготовка й оцінка роботи персоналу нашої служби підтримки клієнтів

Якщо ви зателефонуєте до нашої служби підтримки клієнтів чи зв'яжетеся з нами за допомогою електронної пошти або чату, ми запишемо телефонну розмову або збережемо повідомлення для цілей покращення наших послуг. Потім ми проаналізуємо ваші звернення та залишимо лише ті, під час розгляду яких наш персонал припустився помилок. Збережені розмови й повідомлення надалі використовуються нами на підготовчих заняттях, щоб запобігти повторенню таких помилок у майбутньому.

Для цієї цілі ми також опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у покращенні наших послуг. Ви можете в будь-який час заперечити проти такого опрацювання. Після цього ми визначимо, чи ми зможемо довести, що наші законні підстави для такого опрацювання переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами. Якщо ні, то ми припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Інші цілі

Формування, здійснення або захист правових претензій

Ми також зберігаємо й опрацьовуємо ваші Персональні дані з метою формування або здійснення правових претензій чи захисту від них. Щоразу, коли ви бронюватимете квиток або замовлятимете будь-яку іншу послугу, ми фіксуватимемо всі необхідні дані на випадок ваших або наших правових претензій у майбутньому. Якщо ви надішлете нам запит щодо захисту даних, ми так само для цієї цілі збережемо всі надані вами нам дані та дані про опрацювання цього запиту.

Для цієї цілі ми зберігатимемо ваші дані зазвичай протягом 4 років, які відповідно до Закону № 89/2012 Зб. «Цивільний кодекс» є максимальним строком позовної давності (максимальний час, протягом якого ви можете пред'явити нам позов). Ми ніколи не використовуватимемо ваші Персональні дані з іншою метою, якщо вони зберігалися виключно для цієї цілі.

Для цієї цілі ми опрацьовуємо ваші Персональні дані, керуючись нашим законним інтересом у захисті наших юридичних прав. Ви можете в будь-який час заперечити проти такого опрацювання. Після цього ми визначимо, чи ми зможемо довести, що наші законні підстави для опрацювання переважають над вашими особистими інтересами, правами й свободами. Якщо ні, то ми припинимо опрацьовувати ваші Персональні дані для цієї цілі.

Виконання юридичних зобов'язань

Для того, щоб виконувати певні покладені на нас законодавством зобов'язання, нам потрібно опрацьовувати деякі ваші Персональні дані. З огляду на те, що ця необхідність є юридично обґрунтованою, нам не потрібна ваша згода на таке опрацювання. Для цієї цілі ми опрацьовуватимемо вашу ідентифікаційну й контактну інформацію, а також інформацію про ваші бронювання. Основні положення, відповідно до яких ми зобов'язані це здійснювати, містяться в Законі № 89/2012 Зб. «Цивільний кодекс», Законі № 634/1992 Зб. «Про захист споживачів», Законі № 235/2004 Зб. «Про податок на додану вартість» і в Законі № 563/1991 Зб. «Про бухгалтерський облік». Якщо ви надішлете нам запит щодо захисту даних, щоб здійснити одне зі своїх прав відповідно до GDPR, ми попросимо у вас деякі Персональні дані, які потім опрацюємо з метою виконання положень GDPR.

Кому й чому ми передаємо ваші Персональні дані?

Передавання даних іншим Контролерам даних

Ми передаватимемо ваші Персональні дані третім сторонам для їхніх цілей. Ми надсилаємо ваші дані авіаперевізникам, з якими завдяки нашим посередницьким послугам ви укладаєте договір перевезення та чия особа вам стає відомою ще до того, як ви укладаєте договір із нами або з постачальником інших послуг на тих самих умовах. У деяких випадках ми також передаємо ваші Персональні дані операторам Глобальної дистриб'юторської системи.

Це означає, що ваші Персональні дані можуть бути розкриті вибраним перевізникам або іншим постачальникам послуг із Третіх країн. Докладніше про передавання ваших даних до Третіх країн можна дізнатися тут.

Кожен вибраний перевізник поводитиметься з вашими Персональними даними відповідно до своєї політики конфіденційності (текст якої розміщено на веб-сайті кожного перевізника). Розкриття Персональних даних іншим постачальникам послуг здійснюватиметься відповідно до застосовних нормативно-правових актів щодо Персональних даних.

Дізнатися більше

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Flight Bookings
To be able to book flights that you choose, we need to send your Personal Data to the air carriers.
The air carrier, whose flight ticket you choose to buy. When booking a flight, it will be always visible, who is the air carrier that you will fly with.
Global Distribution System
Sometimes, when we search for the flights, we use the Global Distribution System (GDS). GDS providers are always Data Controllers. The data protection duties by GDS providers are specifically addressed in the EU Regulation No. 80/2009 on Code of Conduct for computerised reservation systems.
Amadeus
Galileo (operated by Travelport)
Other services
When you order another service, we will send your Personal Data to the third party that provides the service that you've ordered.
The provider of service that you order. When ordering the service, it will be always clearly visible, who is its provider.

Передавання Даних Операторам даних

Існує чимало роботи, яку нам потрібно виконувати, але якою ми не можемо займатися самі. Тому ми звертаємося до сторонніх партнерів по допомогу. Логічно, що в багатьох таких ситуаціях партнери не можуть обійтися без ваших Персональних даних. З огляду на це ми передаємо їм потрібні дані. Однак у всіх подібних випадках ми залишаємося Контролерами ваших Персональних даних, а вони діють як Оператори.

Це означає, що, навіть якщо ці партнери володіють вашими даними, вони можуть опрацьовувати їх лише для наших цілей, і ми завжди несемо відповідальність за них. Вони за жодних обставин не можуть використовувати дані для власних цілей або в такий спосіб, що суперечить нашому договору.

Крім того, ми співпрацюємо лише з тими партнерами, які надали нам достатні гарантії, що вони виконують вимоги GDPR і ваші дані будуть завжди надійно захищені.

Дізнатися більше

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Basic infrastructure
As for nearly any other internet company, the best way to operate our business is to outsource the basic infrastructure (servers) to the biggest, best and most secure providers in the world.
Amazon Web Services Inc.
OVH
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Booking management and customer support
We need to keep all the data related to your booking and customer support in one place. Therefore, we use platform(s)/software from third-party provider(s) that allow us to quickly access your data in order to maximize your customer experience.
Citrix Systems, Inc.
Kortechs d.o.o
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Payment acquiring and processing
To receive money from you in exchange for our services, we need to pass your Personal Data related to the card payment to "payment acquirers" (internet banks and payment service providers). To process your payment information, we use third-party payment gate which offer the highest standard of security in the industry (PCI DSS).
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
SMS communication
Sometimes, we need to send SMSs to our customers. To do this automatically and smoothly, we need to use the services of external technology providers.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Fraud prevention
To avoid fraudulent transactions, we check all payments with a "fraud preventor" i.e. third-party technology provider, which detects fraudulent payment attempts.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Ticketing partners
Sometimes, we need help with the purchase of the flight tickets, mainly in cases where the purchase has to be made via the Global Distribution System and mainly because it is the only way to get the best price for our customers. In these cases, we need to share your Personal Data with our "ticketing partners" who are able to help us with the purchase directly from the airline via the Global Distribution System.
«AVIA CENTER» Ltd.
STUDENT AGENCY, k.s.
FLY UNITED s.r.o.
Multipass UA
RHT US
AERTiCKET DE
Dnata AE
Tripsta GR
F-ness JP
Transviet VN
Consolid MX
Consolidador PT
SkyBird US
Consolid AR
Marketing Purposes Sending personalized offers and Marketing analytic
Sometimes, we want to send you marketing materials or use your Personal Data for market segmentation to find out which marketing strategy to use based on shared characteristics with our customers. To automate this, we outsource these services from third parties.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Jaco Analytics Ltd.
ADARA, Inc.
CityAds Media, LLC.
Improvement of our services Data Analytics
We use analytic and logging software tools from third-party providers which allow us to have bigger insights about our customer base and make our services as convenient to our customers as possible.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc.
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
Software engineering
Sometimes, we may share Personal Data with our external software engineers who help us with our technology.
Currently, we cooperate with many individual software engineers. To respect their right to privacy, we will provide you with the specific list relevant in your individual case on your demand.
Other purposes Accounting
We are obligated to issue proper invoices and keep accounting documents (e.g. invoices) in the state which is required by Czech law, therefore, we are using accounting systems which are provided by a third party.
Fakturoid s. r. o.

Як довго ми зберігаємо ваші Персональні дані?

Зазвичай ми опрацьовуватимемо ваші Персональні дані доти, поки вони нам будуть потрібні для якоїсь із цих цілей. Максимальний період, протягом якого зберігатимуться дані, здебільшого становить 4 роки, які відповідно до законодавства Чеської Республіки є загальним строком позовної давності (встановлений для формування, здійснення або захисту правових претензій).

Винятком є опрацювання даних із метою надсилання індивідуальних пропозицій. У рамках реалізації цієї цілі ви періодично отримуватимете від нас пропозиції електронною поштою. У кожному листі можна буде легко скасувати підписку та відповідно заперечити проти такого типу опрацювання. Тому для цієї цілі ми зберігатимемо й використовуватимемо ваші Персональні дані доти, поки ви не скасуєте підписку.

Як отримати доступ до своїх Персональних даних і здійснювати контроль над ними?

Ми хочемо, щоб ви завжди могли здійснювати контроль над своїми Персональними даними. Тому у вас є певні права для реалізації такої можливості. За певних умов ви можете:

  1. отримати доступ до всіх ваших даних, які ми використовуємо або опрацьовуємо, і навіть одержати їх копію;
  2. попросити нас видалити ваші дані;
  3. виправити дані, які ми опрацьовуємо, якщо, на вашу думку, вони містять помилки;
  4. обмежити опрацювання даних;
  5. заперечити проти опрацювання;
  6. отримати ваші Персональні дані в широко вживаному форматі, що легко зчитується машиною, або передати ці дані іншому постачальнику.

Ви можете реалізувати свої права, надіславши нам електронного листа із запитом через цю форму: kiwi.com/privacy/rights.

Зауважте, що з метою гарантування безпеки ваших Персональних даних ми виконуватимемо лише запити, надіслані з адреси електронної пошти, яка використовувалася під час бронювання або замовлення послуги. Якщо хтось інший здійснив бронювання для вас, ми попросимо вас надати нам додаткову інформацію (номер бронювання тощо), щоб переконатися, що ви насправді є власником Персональних даних, щодо яких звертаєтесь.

Дізнатися більше

Access your Personal Data

At any time, you have the right to ask us whether we process your Personal Data and to get the following information:

  1. Purposes for which we process your Personal Data,
  2. Categories of your Personal Data we're processing,
  3. List of third-parties with whom we share your Personal Data, in particular when these third-parties are based in Third Countries
  4. Duration that we plan to process your Personal Data, or at least how we determine the retention period
  5. Your rights as a data subject according to the GDPR
  6. Your right to lodge a complaint with a supervisory authority
  7. Where we received your data in cases where we didn't get the data straight from you,
  8. If applicable, any information about automated decision making that you may be subject to
  9. When the data was transferred to a Third Country and what safeguards apply according to the GDPR

Also, on your request, we will provide you with a full copy of all the Personal Data about you that we're processing. The first copy is for free. However, for any further copies we may charge you a fee to cover our administrative costs.

You can also request your data in a commonly used format for the sake of data portability.

Delete your Personal data

You have also the right to have your data completely deleted (or more precisely, irreversibly anonymised) if one of the following situations applies to you:

  1. we no longer need your Personal Data for any of the purposes defined in this Privacy Policy
  2. you've successfully objected to the processing according to the Art. 21 of the GDPR and we have no other purpose for which we need your Personal Data,
  3. we've processed your Personal Data unlawfully, or
  4. there is a legal obligation that obliges us to delete your Personal Data.

However, you don't have the right to request the deletion of your Personal data, if the processing is necessary for:

  1. exercising the right of freedom of expression and information,
  2. compliance with a legal obligation that obliges us to keep the Personal Data, or
  3. we need the Personal Data for the establishment, exercise or defence of legal claims

Correct your Personal Data

If you feel that any Personal Data that we're processing about you is not accurate, you can let us know and we will do our best to correct it.

Please note, that we cannot correct the data in our databases that are connected to your flight ticket. If we would do that, it wouldn't change it on the part of the air carriers or providers of other services and we couldn't pair it together. If you want to change it, you can always do it in the Manage My Booking section on kiwi.com.

Restrict processing of your Personal Data

Under certain conditions, we will restrict the processing of your Personal Data. This means that we will make sure that they are not being processed for any other purpose than to archive it or to move it to a secure archive. You have the right to request this restriction if:

  1. you challenged the accuracy of your Personal Data (we will continue processing it once this is resolved),
  2. we've processed your Personal Data unlawfully but instead of deletion, you only request restriction,
  3. the only remaining purpose for processing your Personal Data is the establishment, exercise or defence of legal claims, or
  4. you've objected to data processing according to the Art. 21 Para 1 of the GDPR and we're assessing whether your request is justified

Object to processing of your Personal Data

You can object against any purpose for which we're processing your Personal Data based on the legal ground of legitimate interest. When you object against processing for any Marketing purposes, we will stop using your Personal Data for this purpose immediately.

If you protest against any other purpose based on a legitimate interest, we will stop processing your Personal Data for this purpose, unless we can prove that our legitimate grounds for processing it override your individual interests, rights and freedoms.

Get your Personal Data portable

Lastly, you have the right to obtain your Personal Data processed for the purposes of Provision of our services (or any other purposes where we process your Personal Data based on either consent or necessity for a conclusion or performance of a contract) in a commonly used and machine-readable format and have the right to transmit that data to another controller of your choice.

Файли cookie й подібна технологія

Файли cookie — це невеликі текстові файли, що розміщуються на вашому пристрої та за допомогою яких ми можемо збирати певну інформацію про вас для різних цілей, як-от здійснення багатьох базових функцій нашого веб-сайту, збереження ваших налаштувань і вибраних варіантів на нашому веб-сайті, управління вашим обліковим записом, запобігання шахрайству, покращення пошуку й навігації на нашому веб-сайті, маркетингові цілі або аналіз вашого користування нашим веб-сайтом із метою поліпшення нашого веб-сайту й обслуговування.

На нашому веб-сайті переважно використовуються три типи файлів cookie:

  1. Файли cookie, які потрібні суто для роботи нашого веб-сайту й надання послуг (їх не можна вимикати);
  2. Так звані «експлуатаційні файли cookie», тобто файли cookie, які ми використовуємо для статистики, щоб покращувати наші послуги; й
  3. Файли cookie, які потрібні нам для маркетингових цілей.

Ви можете вимкнути файли cookie, які використовуються для статистики й маркетингових цілей, здійснивши налаштування своїх файлів cookie тут.

Дізнатися більше

I. NECESSARY COOKIES

COOKIES PURPOSE
__cfduid
__cfruid
CloudFlare Security Features
Cookies necessary for the purpose of technical security of the core functions of our website.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
A fraud prevention tool used for all payments on our website. This cookie is necessary to complete the transaction.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
We use these cookies to track from which affiliate website you came (if any) and other information needed to realise the three-point relationship with the affiliate website, such as an indication of a successful booking. This cookie is an absolute necessity for the functionality of this operation model.
cookie_consent This cookie allows us to remember your cookie preferences.
preferred_currency This cookie allows us to remember your currency preference.
preferred_language This cookie allows us to remember your language preference.
raf_creditBalance If you Refer a Friend from your account, we need to use this cookie to track your credit balance.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID We need this cookie to track users who are not logged in. Without it, multiple basic functionalities of this website would not work.
ua_session_token Without this cookie, logging into a Kiwi.com account would not be possible.
track_* We need this cookie to know if a user completed the ordering process.
ignore_mobile_adThis cookie is used to track whether the user has already closed the advert for our mobile application during their visit to our website. Without this cookie, we wouldn’t remember if the advert was already closed and it would pop up on every page.

II. PERFORMANCE COOKIES

COOKIES PURPOSE
_ga
_gat_UA-29345084-1
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
We use Google Analytics tools to measure the traffic on our website to see our visitors' interactions with our website and other useful information that our visitors generate while browsing through our website.
__inf_* Exponea Infinario
As with the Google Analytics, this cookie helps us measure traffic on our website. We use this tool specifically to track how many visitors book a flight or order another service. We also collect data for testing new features on the website.
jaco_uid Jaco Analytics
This cookie allows us to use the Jaco recording software which monitors users' interactions on our website. We use this to improve parts of our website, e.g. because we can see, whether the users understand certain features and use them the way they should be used.
splitster_* We use this cookie for A/B testing when we implement a new functionality or do any sort of modification on our website that we want to test how the users react to it. With this cookie, we can split our visitors into halves and show them two different versions of the website.
logglytrackingsession Loggly
We use this cookie to collect information about the overall functionality of our website along with all the activity on the page, so that our developers are able to debug issues on our website. Without this, we are limited in addressing certain production issues.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
This cookie allows us to see the exact path that our users take while browsing through our website.

III. MARKETING COOKIES

COOKIES PURPOSE
cto_lwid Criteo
Criteo is an advertisement network that helps us display ads on third-party websites that you visit.
__inf_* Exponea Infinario
This cookie is necessary for marketing analytics and marketing automation. It allows us to segment our customers and to subsequently send them custom-made emails, pop-ups and push notifications and to display ads on Kiwi.com and third-party websites.

Передавання ваших даних за межі Європейського Союзу

У разі потреби ми можемо передати ваші Персональні дані за межі Європейського Союзу. Так може статися, коли ви хочете забронювати квиток на рейс в авіаперевізника з Третьої країни або коли ви замовляєте послугу в постачальника, який знаходиться в Третій країні. Зрозуміло, що нам доводиться передавати ваші дані цим третім сторонам, адже в іншому разі надання замовлених послуг буде неможливим.

Якщо одержувач знаходиться в країні, яку не визнано такою, що забезпечує потрібний рівень захисту, згідно зі статтею 45 GDPR, або не надає належні гарантії відповідно до статті 46 GDPR, ми передамо йому ваші Персональні дані, застосовуючи виняток, передбачений пунктом b) параграфа 1 статті 49 GDPR. Кожен вибраний перевізник або постачальник послуг поводитиметься з вашими Персональними даними відповідно до своєї політики конфіденційності (текст якої розміщено на веб-сайті кожного перевізника). Розкриття Персональних даних іншим постачальникам послуг здійснюватиметься відповідно до застосовних нормативно-правових актів щодо Персональних даних.

Скарга до наглядового органу

Захист даних — це серйозна справа, а точно виконувати правила досить складно. Ніхто не ідеальний, і ми також можемо припуститися помилки. Якщо ви вважаєте, що ми неправильно повелися з вашими Персональними даними, будь ласка, спершу зверніться до нас, і ми обіцяємо докласти всіх зусиль, щоб владнати ситуацію. Ви завжди можете надіслати нам будь-яке запитання щодо захисту конфіденційності або даних, скориставшись цією формою: kiwi.com/privacy/questions.

Однак ви маєте право в будь-який час подати скаргу до наглядового органу. Якщо ви з ЄС, то ви можете поскаржитися до органу в державі-члені, де проживаєте, в державі-члені, де працюєте, або в державі-члені, де скоєно заявлене порушення.

Зазвичай скарги розглядатимуться Офісом із захисту персональних даних у Чехії. Докладніше про нього можна дізнатися, перейшовши за цим посиланням: http://www.uoou.cz.