Retningslinjer for personvern – Kiwi.com

Hos Kiwi.com tar vi personvernet ditt på alvor. For kundene våre i EU, overholder vi kravene i forordning 2016/679, Personvernforordningen (også kjent som GDPR, General Data Protection Regulation), som har verdens strengeste krav til personvern og databeskyttelse. For kundene våre i resten av verden, gjør vi vårt beste for å opprettholde det samme nivået på databeskyttelse, basert på prinsippene sikkerhet (konfidensialitet og integritet), transparens, dataminimering, formålsminimering, nøyaktighet og lagringsbegrensning. Når det gjelder rettighetene som datasubjekter, kan vi likevel ikke alltid garantere samme behandling til alle kunder utenfor EU. Hvis vi for eksempel får for mange forespørsler fra EU-kunder (som vi er pålagt å oppfylle), kan det hende at vi blir nødt til å avvise enkelte forespørsler fra kunder i andre land.

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvilke data vi innhenter fra deg, hvorfor vi innhenter dem, hvordan vi bruker dem og hvem vi eventuelt kan dele dem med. De forklarer også hvilke rettigheter du har som datasubjekt og hvordan du kan utøve dem.

Disse retningslinjene for personvern gjelder for alle data vi behandler i forbindelse med din bruk av tjenestene våre, både via nettsidene våre på kiwi.com og via appen Kiwi.com, som er tilgjengelig i Google Play og App Store.

Hvem er vi, og hvordan kan du kontakte oss?

Vi, som er behandlingsansvarlige, er selskapet Kiwi.com s.r.o., ID-nr. 29352886. Vi har registrert kontoradresse Palachovo náměstí 797/4, Starý Lískovec, Post Code 625 00 Brno og er registrert i foretaksregisteret til Regional Court of Brno, filnr. C 74565, mva.nr. CZ29352886.

Du kan alltid bruke dette skjemaet for å kontakte oss i forbindelse med personvern og databeskyttelse: kiwi.com/privacy/questions. Hvis du vil utøve rettighetene du har i henhold til GDPR, kan du bruke dette skjemaet: kiwi.com/privacy/rights.

Noen av begrepene vi bruker i disse retningslinjene for personvern

Personopplysninger: all informasjon som er knyttet til en direkte eller indirekte identifisert eller identifiserbar fysisk person. Dette innebærer at hvis vi har muligheten til å identifisere deg eller enheten du bruker, blir all informasjon som kan knyttes til deg, behandlet som personopplysninger.

Behandlingsansvarlig: den som bestemmer formålet og metodene for behandling av personopplysninger. For eksempel er det vi som er behandlingsansvarlige når vi behandler personopplysningene dine til de formål som beskrives i disse retningslinjene for personvern. Hvis du velger å bestille en billett via nettstedet vårt eller appen vår, sender vi personopplysningene dine til en annen behandlingsansvarlig – flyselskapet eller leverandøren av andre tjenester – som igjen bruker personopplysningene dine til sine egne formål. Hver behandlingsansvarlig (som alle er underlagt reglene i GDPR eller lignende regelverk) skal ha egne retningslinjer for personvern tilsvarende disse, der du kan lese hvordan personopplysningene dine blir behandlet. Du finner den komplette listen over behandlingsansvarlige som vi kan dele data med, nedenfor.

Databehandler: en tredjepart som kun bidrar til å oppnå formålene som fastsettes av den behandlingsansvarlige. For eksempel kan vi, som behandlingsansvarlige, utkontraktere deler av tjenestene våre til diverse tredjeparts tjenesteleverandører, for eksempel grunnet kostnadseffektivitet. En databehandler har kun lov til å behandle personopplysningene dine i henhold til våre dokumenterte instruksjoner, og GDPR pålegger oss å ha et strengt, formelt, kontraktsmessig forhold med databehandlere for å sikre personvernet ditt.

Tredjeland: land der GDPR ikke gjelder. For øyeblikket betyr tredjeland alle land utenfor EU.

Hvilke personopplysninger innhenter vi?

For alle de formål vi trenger å behandle personopplysninger til, behandler vi kun de data som det er nødvendig å behandle. Avhengig av formålet, kan vi behandle følgende:

Identitetsinformasjon

I hovedsak er dette fornavn, etternavn, nasjonalitet, IP-adresse, ID-nummer og annen identitetsinformasjon som du formidler til oss. I tillegg tilordner vi deg visse unike identifikatorer til vårt eget bruk, som f.eks. bestillings-ID, og i visse tilfeller også unike kampanjekoder.

Kontaktinformasjon

E-postadresse, telefonnummer og annen kontaktinformasjon som du gir oss i forskjellige situasjoner.

Innstillingene dine

Vi lagrer informasjon om valgene du gjør, slik at vi kan bruke de samme opplysningene neste gang du samhandler med oss. Hvis du for eksempel velger å ikke godta informasjonskapsler, prøver vi å huske dette, slik at vi kan forsikre oss om at vi ikke lagrer disse informasjonskapslene neste gang du besøker nettstedet vårt.

Det du bestiller

Vi innhenter data om selve bestillingen og betalingen for denne, og vi lagrer informasjon om tidligere bestillinger for å kunne levere tjenestene våre til deg. I tillegg bruker vi dem også i begrenset omfang til markedsføringsformål (vi bruker aldri betalingsrelatert informasjon til markedsføring).

Det du gjør på nettstedet vårt

Når du bruker nettstedet vårt, registrerer vi hva du gjør og bruker denne informasjonen til å forbedre tjenestene våre. For eksempel registrerer vi hvilke sider du besøker, hva du klikker på og hvor musepekeren din befinner seg, og basert på dette analyserer vi hvorvidt enkelte deler av nettstedet vårt trenger forbedringer. Vi registrerer også en del informasjon som du oppgir i bestillingsskjemaene våre for å minne deg på at bestillinger ikke blir fullført, som et ledd i å sende deg personlige tilbud.

Informasjon vi trenger for å gi deg relevante tilbud

Hvis du bestiller en flyreise eller andre tjenester, innhenter vi data om dette, slik at vi kan tilpasse tilbudene våre spesielt til deg. Dette omfatter opplysninger om enheten din (maskinvare og programvare), IP-adressen din, generell informasjon om plasseringen din (f.eks. tidssone og generelt område) og identitets- og kontaktinformasjon.

Informasjon som vi innhenter når (hvis) du kontakter oss

Når du sender oss en e-post, kontakter oss via chat eller ringer oss, lagrer vi kontaktinformasjon, bestillings-ID og all annen informasjon du oppgir i løpet av kontakten, inkludert meldingene eller selve samtalen. Vi bruker dette til følgende:

  1. Løse problemene dine i forbindelse med kundestøtte
  2. Opplæring av kundestøttemedarbeidere
  3. Opprette, behandle og forsvare oss mot juridiske krav

Hvilke formål bruker vi personopplysninger til?

Levere tjenestene våre

Søke etter og bestille flyreiser og relaterte tjenester

De viktigste grunnene til at vi innhenter og behandler personopplysninger er for å inngå en avtale med deg og for å levere tjenestene du bestiller. Avhengig av i hvilken grad du bruker tjenestene våre, behandler vi personopplysningene dine slik det er nødvendig for å kunne inngå og overholde tjenesteavtalen vår, slik det beskrives i paragraf 2 av vilkårene våre. Blant tjenestene vi leverer, er den viktigste å forhandle frem en kontrakt om flyreiser og tilhørende tjenester mellom deg og det valgte transportselskapet.

I denne sammenheng må vi dele personopplysningene dine med flyselskapene du skal inngå en kontrakt med. I visse tilfeller må vi også dele dem med leverandørene av Global Distribution System, det globale datanettverket for reisebestillinger.

Hvis du bestiller tilleggstjenesten Spesielle behov eller ber oss om en refundering av helsemessige årsaker, behandler vi helserelaterte personopplysninger. Hvis det dreier seg om bestilling av tjenesten Spesielle behov, deler vi opplysningene med flyselskapet det gjelder. I løpet av bestillingsprosessen blir du spesifikt bedt om å samtykke i at vi kan behandle denne typen personopplysninger. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt ved hjelp av dette skjemaet: kiwi.com/privacy/rights. Vær oppmerksom på at hvis du trekker tilbake ditt samtykke til at vi kan behandle personopplysningene dine i forbindelse med tjenesten Spesielle behov, kan vi ikke gi deg videre støtte i forbindelse med denne tjenesten i fremtiden.

Bestille andre tjenester

Du kan også velge å bestille andre tjenester som vi eller partnerne våre tilbyr via nettstedet vårt eller appen vår, som f.eks. forsikring eller overnatting. Vi behandler de personopplysningene som kreves for å inngå en kontrakt med deg, for å levere tjenestene du bestiller, og (hvis tjenesten leveres av en partner) for å gjøre vår plikt i forbindelse med kontraktsforholdet mellom deg og den tredjeparts tjenesteleverandøren. Dette omfatter å overføre dataene dine til den relevante tredjeparts tjenesteleverandøren. Du finner den komplette listen over tredjeparts behandlingsansvarlige som vi kan dele data med, her.

Som i det foregående eksempelet har vi lov til å behandle personopplysningene dine til dette formålet, basert på et juridisk gyldig behov for å inngå en kontrakt eller overholde kontraktsforpliktelser.

Kundestøtte

Kundestøtte er en meget viktig del av tjenestene våre. Vi registrerer all kommunikasjon i alle kanaler, som e-post, chat og telefonsamtaler, for å kunne gi deg de tjenestene du trenger. En del av kundestøtten vår innebærer å hjelpe kunder med potensielle juridiske problemer med transportselskapene (for eksempler ved tapte flyvninger og lignende). I denne forbindelse har vi inngått partnerskap med en tredjeparts tjenesteleverandør. Hvis du har juridiske problemer, formidler vi e-postadressen din til denne tjenesteleverandøren, som tar kontakt for å tilby deg hjelp med kravene dine. Du kan lese mer om hvordan vi deler personopplysninger med tredjeparts behandlingsansvarlige her.

Vi har også her lov til å behandle personopplysningene dine til dette formålet, basert på et juridisk gyldig behov for å inngå en kontrakt eller overholde kontraktsforpliktelser.

Brukerkonto

Hvis du vil registrere en konto hos Kiwi.com, må vi behandle personopplysninger, blant annet e-postadresse, passord og annen informasjon, for å tilby deg denne tjenesten. Dette er basert på et gyldig juridisk behov for å inngå en kontrakt eller overholde kontraktsforpliktelser.

Forhindre svindel

Når du bestiller en flyreise eller andre tjenester via nettstedet vårt eller appen vår, bruker vi en tredjeparts tjenesteleverandør, som hjelper oss med å forhindre svindel i betalingsprosessen. Dette er en vanlig prosess som skjer nesten hver gang du betaler for noe på nettet. For å muliggjøre dette, må vi overføre personopplysningene dine til en tredjepart et lite øyeblikk. Dette er ikke noe å bekymre seg over. Hele transaksjonen er fullstendig sikker, og vi bruker et av de beste og mest anerkjente verktøyene for forhindring av svindel. Du kan lese mer om databehandlerne vi bruker, her. For å forhindre forsøk på urettmessig refundering av penger: Hvis du rapporterer en svindeltransaksjon til banken din, kan det hende vi gjør undersøkelser i sosiale medier for å se om du har en forbindelse med personen som bestilte billetten, for å forsikre oss om at det ikke er et forsøk på å få pengene tilbake ved svindel. Vi behandler kun begrenset informasjon om din forbindelse med personen som bestilte billetten og om du har publisert informasjon tilknyttet flyreisen (f.eks. bilder fra flyplassen i forbindelse med flyvningen).

Vi har et behov for å forebygge svindel og beskytte forretningsdriften og eiendelene våre. Denne beskyttelsen mot svindel er anerkjent som en av de sterkeste, legitime interessene i EU. Derfor kan vi behandle personopplysninger i forbindelse med denne prosessen, basert på et juridisk gyldig behov for å beskytte våre legitime interesser.

Markedsføring

Sende personlige tilbud

For å tilby deg de beste tilbudene og optimalisere markedsføringen vår, behandler vi personopplysningene dine i forbindelse med direkte markedsføring (e-posttilbud og relaterte behandlingsaktiviteter). I tillegg til kontaktinformasjonen din, behandler vi også data som transaksjonshistorikk, reisepreferanser og andre data om din samhandling med oss, slik at vi kan drive kundesegmentering og personlig tilpassing av disse tilbudene. For eksempel kan vi tilpasse et spesialtilbud til deg basert på bestillingshistorikken din.

Når du oppgir informasjon i løpet av reisebestillingsprosessen eller mens du bestiller en annen tjeneste, kan vi også sende deg en e-post for å minne deg på eventuelle bestillinger som ikke blir fullført. Personopplysninger vi innhenter på denne måten, blir kun lagret i 30 dager.

Vi kan sende deg tilbud og annen kommersiell kommunikasjon basert på en legitim interesse i direkte markedsføring. Du kan når som helst motsette deg dette. Gjør du det, avslutter vi øyeblikkelig behandlingen av personopplysninger til dette formålet. Dette innebærer i så fall at vi ikke lenger kan sende deg tilbud.

Vi deler aldri kontaktinformasjonen din med andre behandlingsansvarlige uten å informere deg om dette, og vi kontakter deg kun med tilbud i forbindelse med primærfunksjonen vår. Du kan alltid melde deg ut og kontrollere abonnementsstatusen din via lenkene nederst i alle nyhetsbrevene vi sender deg.

Markedsanalyse

For å forbedre markedsføringskampanjene våre generelt, utfører vi også analyser for å se hvilke kampanjer som fungerer og hvordan de påvirker konversjonsratene våre. Vi bruker tredjeparts databehandlere for å optimalisere effektiviteten og resultatene av slike analyser. Du finner en komplett liste over tredjeparter som vi bruker, og dermed deler personopplysningene dine med, her. I disse tilfellene beholder vi alltid rollen som behandlingsansvarlig for personopplysningene dine, og disse tredjepartene kan kun bruke opplysningene til å utføre oppgavene våre.

I denne forbindelse behandler vi også personopplysningene dine basert på våre legitime behov for markedsundersøkelser. Du kan når som helst motsette deg denne behandlingen. Hvis du gjør det, evaluerer vi hvorvidt våre legitime behov for databehandlingen er overordnet dine individuelle interesser, dine rettigheter og din frihet. Hvis vi fastslår at dine behov og rettigheter er overordnede, avslutter vi behandlingen av personopplysninger til dette formålet.

Reklamer, varsler og bannere på nettstedet til Kiwi.com og tredjeparts nettsteder

Vi vil forsikre oss om at du ikke går glipp av spesialtilbudene våre. I denne forbindelse sender vi ut nettsidevarsler og push-varsler (med ditt samtykke), og vi viser også reklame som er spesialtilpasset deg og basert på bestillingshistorikken din, på Kiwi.com og tredjeparts nettsteder. Derfor kan det hende at du blir vist reklame for reiser med Kiwi.com, andre steder på nettet.

Vi kan sende deg varsler og vise reklame basert på en legitim interesse i direkte markedsføring. Du kan når som helst motsette deg dette. Gjør du det, avslutter vi øyeblikkelig behandlingen av personopplysninger til dette formålet.

Anbefalinger fra venner

Hvis du har en venn som har en konto hos Kiwi.com, kan det hende at han/hun gir oss e-postadressen din for å anbefale tjenestene våre til deg, selv om du aldri har besøkt nettstedet vårt eller engang hørt om Kiwi.com. I så fall mottar du en informasjons-e-post med en kobling. Hvis du bruker den til å gjennomføre en bestilling på nettstedet vårt, mottar både du og vennen din en økonomisk belønning i form av kreditt som kan brukes til delbetaling av flyreiser og tjenester.

I denne forbindelse behandler vi også personopplysningene dine basert på våre legitime behov for direkte markedsføring. Du kan når som helst motsette deg denne behandlingen. Gjør du det, avslutter vi øyeblikkelig behandlingen av personopplysninger til dette formålet.

Forbedring av tjenestene våre

Forbedre og utvikle nettstedet vårt og tjenestene våre

Som alle andre bedrifter trenger vi data om deg, kunden vår, for å forbedre tjenestene våre. I denne forbindelse bruker vi tredjeparts tjenester som lar oss registrere og analysere adferden din. Dette lar oss identifisere trender og mønstre som hjelper oss med å forbedre mange områder av forretningsdriften vår.

Du finner en komplett liste over tredjeparter som vi bruker, og dermed deler personopplysningene dine med, her. I disse tilfellene beholder vi alltid rollen som behandlingsansvarlig for personopplysningene dine, og disse tredjepartene kan kun bruke opplysningene til å utføre oppgavene våre.

I denne forbindelse behandler vi også personopplysningene dine basert på våre legitime behov for å forbedre tjenestene våre. Du kan når som helst motsette deg denne behandlingen. Hvis du gjør det, evaluerer vi hvorvidt våre legitime behov for databehandlingen er overordnet dine individuelle interesser, dine rettigheter og din frihet. Hvis vi fastslår at dine behov og rettigheter er overordnede, avslutter vi behandlingen av personopplysninger til dette formålet.

Opplæring og evaluering av kundestøttemedarbeidere

Hvis du ringer kundestøtten vår eller kontakter oss via e-post eller chat, tar vi opp telefonsamtalen eller lagrer de tekstbaserte meldingene for å bruke dem til å forbedre tjenestene våre. Opptakene blir sortert, og vi beholder kun de opptakene og meldingene der våre ansatte gjorde feil mens de behandlet forespørslene dine. Disse opptakene og meldingene brukes i opplæringsøyemed, for å unngå at denne typen feil gjentar seg.

I denne forbindelse behandler vi også personopplysningene dine basert på våre legitime behov for å forbedre tjenestene våre. Du kan når som helst motsette deg denne behandlingen. Hvis du gjør det, evaluerer vi hvorvidt våre legitime behov for databehandlingen er overordnet dine individuelle interesser, dine rettigheter og din frihet. Hvis vi fastslår at dine behov og rettigheter er overordnede, avslutter vi behandlingen av personopplysninger til dette formålet.

Andre formål

Opprette, behandle og forsvare oss mot juridiske krav

Vi lagrer og behandler også personopplysninger for å kunne opprette, behandle og forsvare oss mot juridiske krav. Når du bestiller en billett eller andre tjenester, lagrer vi alle relevante data til bruk ved eventuelle fremtidige juridiske krav fra oss eller deg. Hvis du sender oss en forespørsel om databeskyttelse, lagrer vi også alle dataene du formidler til oss og alle data knyttet til vår behandling av en slik forespørsel, til samme, ovennevnte formål.

Generelt sett oppbevarer vi data til dette formål i fire år, som er maksimal tillatt lengde basert på foreldelsesfristen (den endelige tidsfristen for at du kan opprette et juridisk krav mot oss) som bestemmes av rettsakt nr. 89/2012 Coll i den tsjekkiske privatretten. Når vi lagrer personopplysningene dine til dette formålet, bruker vi dem aldri til andre formål.

I denne forbindelse behandler vi også personopplysningene dine basert på våre legitime behov for å beskytte våre juridiske interesser. Du kan når som helst motsette deg denne behandlingen. Hvis du gjør det, evaluerer vi hvorvidt våre legitime behov for databehandlingen er overordnet dine individuelle interesser, dine rettigheter og din frihet. Hvis vi fastslår at dine behov og rettigheter er overordnede, avslutter vi behandlingen av personopplysninger til dette formålet.

Overholdelse av lovpålagte forpliktelser

Vi må behandle personopplysningene dine for å overholde visse lovpålagte forpliktelser som gjelder for oss. Siden dette er et lovpålagt krav, trenger vi ikke å innhente ditt samtykke i slike tilfeller. I denne forbindelse behandler vi din identitets- og kontaktinformasjon, samt informasjon om bestillingene dine. De viktigste lovpålagte forpliktelsene vi har i forbindelse med dette, baseres på rettsakt 89/2012 Coll (privatretten), rettsakt 634/1992 Coll (forbrukerloven), rettsakt 235/2004 Coll (merverdiavgift) og rettsakt 563/1991 Coll (regnskap). Hvis du sender oss en databeskyttelsesforespørsel for å utøve en av rettighetene du har i henhold til GDPR, ber vi deg om visse personopplysninger som vi deretter behandler for å kunne overholde kravene i GDPR.

Hvem deler vi personopplysningene dine med, og hvorfor?

Dele data med andre behandlingsansvarlige

Vi deler personopplysningene dine med tredjeparter til deres formål. Vi sender dataene dine til flyselskapene som du, via våre meglertjenester, inngår kontrakter med. Du blir opplyst om identiteten til de relevante selskapene før du inngår en avtale med oss eller med en leverandør av andre tjenester under samme betingelser. I visse tilfeller deler vi også personopplysningene dine med de som driver Global Distribution System, det globale datanettverket for reisebestillinger.

Dette innebærer at personopplysningene dine kan bli formidlet til utvalgte transportselskaper eller andre tjenesteleverandører i tredjeland. Du kan lese mer om dataoverføring til tredjeland her.

Hvert utvalgte transportselskap behandler personopplysningene dine i samsvar med sine egne retningslinjer for personvern (som publiseres på nettsidene til det enkelte transportselskapet). Personopplysninger formidles til tredjeparter i henhold til de gjeldende lovene og reglene for databeskyttelse.

Finn ut mer

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Flight Bookings
To be able to book flights that you choose, we need to send your Personal Data to the air carriers.
The air carrier, whose flight ticket you choose to buy. When booking a flight, it will be always visible, who is the air carrier that you will fly with.
Global Distribution System
Sometimes, when we search for the flights, we use the Global Distribution System (GDS). GDS providers are always Data Controllers. The data protection duties by GDS providers are specifically addressed in the EU Regulation No. 80/2009 on Code of Conduct for computerised reservation systems.
Amadeus
Galileo (operated by Travelport)
Other services
When you order another service, we will send your Personal Data to the third party that provides the service that you've ordered.
The provider of service that you order. When ordering the service, it will be always clearly visible, who is its provider.

Dele data med databehandlere

Det er mange aktiviteter som vi har behov for å utføre, men ikke kan utføre selv. Derfor bruker vi tredjeparts partnere til å hjelpe oss. I mange slike situasjoner er det logisk sett umulig for disse partnerne å utføre oppgavene sine uten å ha tilgang til personopplysningene dine. Derfor deler vi data med dem. I alle slike tilfeller beholder vi ansvaret som behandlingsansvarlige, mens de fungerer som databehandlere.

Det innebærer at selv om de er i besittelse av dataene, kan de kun behandle dem til våre formål, og det er alltid vi som bestemmer over dataene. De kan under ingen omstendigheter bruke dataene til sine egne formål eller bruke dataene på måter som strider med avtalen vår.

Vi bruker kun partnere som gir oss tilstrekkelige garantier på at de overholder kravene i GDPR og at dataene dine alltid blir behandlet på en sikker måte.

Finn ut mer

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Basic infrastructure
As for nearly any other internet company, the best way to operate our business is to outsource the basic infrastructure (servers) to the biggest, best and most secure providers in the world.
Amazon Web Services Inc.
OVH
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Booking management and customer support
We need to keep all the data related to your booking and customer support in one place. Therefore, we use platform(s)/software from third-party provider(s) that allow us to quickly access your data in order to maximize your customer experience.
Citrix Systems, Inc.
Kortechs d.o.o
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Payment acquiring and processing
To receive money from you in exchange for our services, we need to pass your Personal Data related to the card payment to "payment acquirers" (internet banks and payment service providers). To process your payment information, we use third-party payment gate which offer the highest standard of security in the industry (PCI DSS).
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
SMS communication
Sometimes, we need to send SMSs to our customers. To do this automatically and smoothly, we need to use the services of external technology providers.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Fraud prevention
To avoid fraudulent transactions, we check all payments with a "fraud preventor" i.e. third-party technology provider, which detects fraudulent payment attempts.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Ticketing partners
Sometimes, we need help with the purchase of the flight tickets, mainly in cases where the purchase has to be made via the Global Distribution System and mainly because it is the only way to get the best price for our customers. In these cases, we need to share your Personal Data with our "ticketing partners" who are able to help us with the purchase directly from the airline via the Global Distribution System.
«AVIA CENTER» Ltd.
STUDENT AGENCY, k.s.
FLY UNITED s.r.o.
Multipass UA
RHT US
AERTiCKET DE
Dnata AE
Tripsta GR
F-ness JP
Transviet VN
Consolid MX
Consolidador PT
SkyBird US
Consolid AR
Marketing Purposes Sending personalized offers and Marketing analytic
Sometimes, we want to send you marketing materials or use your Personal Data for market segmentation to find out which marketing strategy to use based on shared characteristics with our customers. To automate this, we outsource these services from third parties.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Jaco Analytics Ltd.
ADARA, Inc.
CityAds Media, LLC.
Improvement of our services Data Analytics
We use analytic and logging software tools from third-party providers which allow us to have bigger insights about our customer base and make our services as convenient to our customers as possible.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc.
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
Software engineering
Sometimes, we may share Personal Data with our external software engineers who help us with our technology.
Currently, we cooperate with many individual software engineers. To respect their right to privacy, we will provide you with the specific list relevant in your individual case on your demand.
Other purposes Accounting
We are obligated to issue proper invoices and keep accounting documents (e.g. invoices) in the state which is required by Czech law, therefore, we are using accounting systems which are provided by a third party.
Fakturoid s. r. o.

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Generelt sett behandler vi personopplysningene dine til vi ikke lenger har behov for det i forbindelse med disse formålene. Maksimal tillatt lagringsperiode er vanligvis fire år, som dekker den generelle foreldelsesfristen i Tsjekkia (for å opprette, behandle og forsvare oss mot juridiske krav).

Unntaket fra dette er behandling for å sende ut personlige tilbud. I den forbindelse vil du fra tid til annen motta tilbud fra oss på e-post. Hver e-post inneholder en klar og tydelig metode for å avbryte abonnementet og dermed motsette deg denne typen behandling. Derfor beholder og bruker vi personopplysningene dine til dette formålet, helt til du avbryter abonnementet.

Hvordan kan du få tilgang til og kontrollere personopplysningene dine?

Vi ønsker at du alltid skal ha kontroll over personopplysningene dine. I den forbindelse har du visse rettigheter. I visse omstendigheter kan du

  1. få tilgang til alle dataene dine vi bruker eller behandler, og motta en kopi av disse
  2. be oss om å slette dataene dine
  3. korrigere dataene vi behandler, hvis du mener de inneholder feil
  4. begrense databehandlingen
  5. motsette deg databehandlingen
  6. motta personopplysningene dine i et vanlig brukt, maskinlesbart format eller overføre opplysningene til en annen leverandør

Du kan utøve rettighetene dine ved å sende en forespørsel på e-post via dette skjemaet: kiwi.com/privacy/rights.

Vær oppmerksom på at for å sikre personopplysningene dine kan vi kun behandle de forespørslene som sendes fra den samme e-postadressen som ble brukt under bestillingen av en tjeneste. Hvis noen andre utførte bestillingen på dine vegne, ber vi om at du oppgir mer informasjon (bestillings-ID, osv.) for å sikre at du virkelig er innehaveren av personopplysningene det gjelder.

Finn ut mer

Access your Personal Data

At any time, you have the right to ask us whether we process your Personal Data and to get the following information:

  1. Purposes for which we process your Personal Data,
  2. Categories of your Personal Data we're processing,
  3. List of third-parties with whom we share your Personal Data, in particular when these third-parties are based in Third Countries
  4. Duration that we plan to process your Personal Data, or at least how we determine the retention period
  5. Your rights as a data subject according to the GDPR
  6. Your right to lodge a complaint with a supervisory authority
  7. Where we received your data in cases where we didn't get the data straight from you,
  8. If applicable, any information about automated decision making that you may be subject to
  9. When the data was transferred to a Third Country and what safeguards apply according to the GDPR

Also, on your request, we will provide you with a full copy of all the Personal Data about you that we're processing. The first copy is for free. However, for any further copies we may charge you a fee to cover our administrative costs.

You can also request your data in a commonly used format for the sake of data portability.

Delete your Personal data

You have also the right to have your data completely deleted (or more precisely, irreversibly anonymised) if one of the following situations applies to you:

  1. we no longer need your Personal Data for any of the purposes defined in this Privacy Policy
  2. you've successfully objected to the processing according to the Art. 21 of the GDPR and we have no other purpose for which we need your Personal Data,
  3. we've processed your Personal Data unlawfully, or
  4. there is a legal obligation that obliges us to delete your Personal Data.

However, you don't have the right to request the deletion of your Personal data, if the processing is necessary for:

  1. exercising the right of freedom of expression and information,
  2. compliance with a legal obligation that obliges us to keep the Personal Data, or
  3. we need the Personal Data for the establishment, exercise or defence of legal claims

Correct your Personal Data

If you feel that any Personal Data that we're processing about you is not accurate, you can let us know and we will do our best to correct it.

Please note, that we cannot correct the data in our databases that are connected to your flight ticket. If we would do that, it wouldn't change it on the part of the air carriers or providers of other services and we couldn't pair it together. If you want to change it, you can always do it in the Manage My Booking section on kiwi.com.

Restrict processing of your Personal Data

Under certain conditions, we will restrict the processing of your Personal Data. This means that we will make sure that they are not being processed for any other purpose than to archive it or to move it to a secure archive. You have the right to request this restriction if:

  1. you challenged the accuracy of your Personal Data (we will continue processing it once this is resolved),
  2. we've processed your Personal Data unlawfully but instead of deletion, you only request restriction,
  3. the only remaining purpose for processing your Personal Data is the establishment, exercise or defence of legal claims, or
  4. you've objected to data processing according to the Art. 21 Para 1 of the GDPR and we're assessing whether your request is justified

Object to processing of your Personal Data

You can object against any purpose for which we're processing your Personal Data based on the legal ground of legitimate interest. When you object against processing for any Marketing purposes, we will stop using your Personal Data for this purpose immediately.

If you protest against any other purpose based on a legitimate interest, we will stop processing your Personal Data for this purpose, unless we can prove that our legitimate grounds for processing it override your individual interests, rights and freedoms.

Get your Personal Data portable

Lastly, you have the right to obtain your Personal Data processed for the purposes of Provision of our services (or any other purposes where we process your Personal Data based on either consent or necessity for a conclusion or performance of a contract) in a commonly used and machine-readable format and have the right to transmit that data to another controller of your choice.

Informasjonskapsler og lignende teknologi

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på enheten din. De lar oss huske visse typer informasjon om deg til forskjellige formål, blant annet å drive forskjellige funksjoner på nettstedet vårt, lagre innstillingene og preferansene dine på nettstedet, administrere kontoen din, forhindre svindel, forbedre ytelsen ved bruk av nettstedet vårt, markedsføring og analyser av hvordan du bruker nettstedet vårt for å forbedre nettstedet vårt og tjenestene våre.

I hovedsak finner du tre typer informasjonskapsler på nettstedet vårt:

  1. Informasjonskapsler som er obligatoriske for driften av nettstedet og levering av tjenestene (disse kan ikke slås av)
  2. Såkalte «ytelseskapsler», informasjonskapsler vi bruker for å forbedre tjenestene våre
  3. Informasjonskapsler vi bruker til markedsføring

Du kan slå av informasjonskapslene vi bruker til statistikk og markedsføring ved å endre innstillingene for informasjonskapsler, her.

Finn ut mer

I. NECESSARY COOKIES

COOKIES PURPOSE
__cfduid
__cfruid
CloudFlare Security Features
Cookies necessary for the purpose of technical security of the core functions of our website.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
A fraud prevention tool used for all payments on our website. This cookie is necessary to complete the transaction.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
We use these cookies to track from which affiliate website you came (if any) and other information needed to realise the three-point relationship with the affiliate website, such as an indication of a successful booking. This cookie is an absolute necessity for the functionality of this operation model.
cookie_consent This cookie allows us to remember your cookie preferences.
preferred_currency This cookie allows us to remember your currency preference.
preferred_language This cookie allows us to remember your language preference.
raf_creditBalance If you Refer a Friend from your account, we need to use this cookie to track your credit balance.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID We need this cookie to track users who are not logged in. Without it, multiple basic functionalities of this website would not work.
ua_session_token Without this cookie, logging into a Kiwi.com account would not be possible.
track_* We need this cookie to know if a user completed the ordering process.
ignore_mobile_adThis cookie is used to track whether the user has already closed the advert for our mobile application during their visit to our website. Without this cookie, we wouldn’t remember if the advert was already closed and it would pop up on every page.

II. PERFORMANCE COOKIES

COOKIES PURPOSE
_ga
_gat_UA-29345084-1
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
We use Google Analytics tools to measure the traffic on our website to see our visitors' interactions with our website and other useful information that our visitors generate while browsing through our website.
__inf_* Exponea Infinario
As with the Google Analytics, this cookie helps us measure traffic on our website. We use this tool specifically to track how many visitors book a flight or order another service. We also collect data for testing new features on the website.
jaco_uid Jaco Analytics
This cookie allows us to use the Jaco recording software which monitors users' interactions on our website. We use this to improve parts of our website, e.g. because we can see, whether the users understand certain features and use them the way they should be used.
splitster_* We use this cookie for A/B testing when we implement a new functionality or do any sort of modification on our website that we want to test how the users react to it. With this cookie, we can split our visitors into halves and show them two different versions of the website.
logglytrackingsession Loggly
We use this cookie to collect information about the overall functionality of our website along with all the activity on the page, so that our developers are able to debug issues on our website. Without this, we are limited in addressing certain production issues.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
This cookie allows us to see the exact path that our users take while browsing through our website.

III. MARKETING COOKIES

COOKIES PURPOSE
cto_lwid Criteo
Criteo is an advertisement network that helps us display ads on third-party websites that you visit.
__inf_* Exponea Infinario
This cookie is necessary for marketing analytics and marketing automation. It allows us to segment our customers and to subsequently send them custom-made emails, pop-ups and push notifications and to display ads on Kiwi.com and third-party websites.

Overføring av data ut av EU

Hvis vi må, kan vi overføre personopplysningene dine ut av EU. Dette skjer når du ønsker å bestille en flybillett fra et transportselskap fra et tredjeland eller når du bestiller en tjeneste fra en leverandør som er basert i et tredjeland. Vi må nødvendigvis overføre dataene dine til disse tredjepartene, da dette er nødvendig for å levere de bestilte tjenestene.

For overføringer til mottakere i land der vi ikke kan stole på at databeskyttelsen overholder kravene i artikkel 45 av GDPR eller passende sikkerhetstiltak i samsvar med artikkel 46 i GDPR, sender vi personopplysningene basert på unntaket i artikkel 49, paragraf 1, avsnitt b) av GDPR. Hvert utvalgte transportselskap og hver tjenesteleverandør behandler personopplysningene dine i samsvar med sine egne retningslinjer for personvern (som publiseres på nettsidene til de respektive aktørene). Personopplysninger formidles til tredjeparter i henhold til de gjeldende lovene og reglene for databeskyttelse.

Overholde krav fra regulerende myndigheter

Databeskyttelse er et alvorlig anliggende, og det er svært vanskelig å følge reglene til punkt og prikke. Ingen er perfekte, og det kan skje at vi gjør en feil. Hvis du mener at vi har feilbehandlet personopplysningene dine, ber vi deg kontakte oss først, så lover vi at vi skal gjøre vårt beste for å rette opp i situasjonen. Hvis du har spørsmål eller bekymringer knyttet til personvern eller databeskyttelse, kan du alltid kontakte oss via dette skjemaet: kiwi.com/privacy/questions.

Du har likevel alltid rett til når som helst å registrere en klage hos en tilsynsmyndighet. Hvis du er fra EU, kan du klage til myndighetene i bostedslandet ditt, i medlemslandet der du arbeider eller i medlemslandet der den angivelige overtredelsen fant sted.

Generelt sett blir klagene behandlet av de tsjekkiske personvernmyndighetene. Du kan lese mer på http://www.uoou.cz.