Kiwi.comin tietosuojakäytäntö

Kiwi.com suhtautuu yksityisyyteesi erittäin vakavasti. Tällä hetkellä noudatamme EU:n alueella olevien asiakkaiden osalta asetusta 2016/679, eli yleistä tietosuoja-asetusta, joka tunnetaan myös nimellä GDPR. Tämä asetus määrittää maailman korkeimman tietosuojastandardin. Muualla maailmassa olevien asiakkaidemme osalta teemme parhaamme säilyttääksemme saman tietosuojan tason perustuen suojauksen (luottamuksellisuuden ja loukkaamattomuuden), avoimuuden, tietojen minimoinnin, tarkoituksen rajoittamisen, täsmällisyyden ja tallennuksen rajoittamisen periaatteisiin. Emme voi kuitenkaan aina taata samaa käsittelyä kaikille EU:n ulkopuolella oleville asiakkaille rekisteröidyn oikeuksien osalta. Jos esimerkiksi olemme saaneet suuren määrän ehdottomasti noudatettavia pyyntöjä EU:n alueen asiakkailta, saatamme joutua hylkäämään joitakin kolmansista maista tulleita pyyntöjä.

Tässä tietosuojakäytännössä kerromme, mitä tietoja me keräämme sinulta, miksi me keräämme niitä, miten käytämme niitä ja kenelle saatamme luovuttaa niitä. Siinä selitetään myös rekisteröidyn oikeutesi ja miten voit käyttää niitä.

Tämä tietosuojakäytäntö koskee toimestamme tapahtuvaa tietojen käsittelyä liittyen palveluidemme käyttöösi niin verkkosivustollamme kiwi.com kuin Kiwi.com -sovelluksessamme, joka on tällä hetkellä saatavana Play Storessa ja App Storessa.

Keitä olemme ja miten voit ottaa meihin yhteyttä?

Me olemme rekisterinpitäjänä Kiwi.com s.r.o. -yritys, jonka yritystunnus on 29352886, ja jonka rekisteröidyn toimipaikan sijainti on Palachovo náměstí 797/4, Starý Lískovec, Post Code 625 00 Brno, ja joka on rekisteröity Brnon alueellisen tuomioistuimen ylläpitämään yritysrekisteriin, asiakirja nro. C 74565, ALV-tunnus: CZ29352886.

Kaikissa yksityisyyttä ja tietosuojaa koskevissa asioissa voit ottaa meihin yhteyttä tämän lomakkeen kautta: kiwi.com/privacy/questions. Voit käyttää GDPR:n mukaisia oikeuksiasi tämän lomakkeen avulla: kiwi.com/privacy/rights.

Joitakin tässä tietosuojakäytännössä käyttämiämme termejä

Henkilötiedot: tiedot, jotka liittyvät suoraan tai epäsuorasti tunnistettuun tai tunnistettavaan luonnolliseen henkilöön. Tämä tarkoittaa, että jos meillä on mahdollisuus tunnistaa sinut tai käyttämäsi laite, sinuun yhdistettävissä olevia tietoja käsitellään henkilötietoina.

Rekisterinpitäjä: henkilötietojen käsittelytarkoitukset ja -tavat määrittävä taho. Esimerkiksi me olemme rekisterinpitäjä, kun käsittelemme henkilötietojasi tässä tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Jos päätät varata lipun verkkosivustomme tai sovelluksemme kautta, lähetämme henkilötietojasi toiselle rekisterinpitäjälle – lentoyhtiölle tai muiden palveluiden tarjoajalle – joka käyttää puolestaan henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa. Kullakin rekisterinpitäjällä (jota GDPR tai vastaava oikeudellinen järjestelmä koskee) tulisi olla tämän kaltainen tietosuojakäytäntö, josta löydät tietoja siitä, miten henkilötietojasi käsitellään. Jäljempänä on täydellinen luettelo rekisterinpitäjistä, joille saatamme luovuttaa tietoja.

Henkilötietojen käsittelijä: kolmas osapuoli, joka auttaa saavuttamaan rekisterinpitäjän määrittämät tarkoitukset. Esimerkki: käytämme rekisterinpitäjänä useita kolmannen osapuolen palveluita, joille ulkoistamme joitakin osia toiminnastamme, joita emme tee itse erilaisista syistä, kuten kustannustehokkuuden takia. Henkilötietojen käsittelijä saa käsitellä henkilötietojasi vain dokumentoitujen ohjeidemme mukaisesti, ja GDPR velvoittaa, että meillä on tarkoin määritelty ja muodollinen sopimussuhde, joka varmistaa yksityisyytesi riittävän suojauksen.

Kolmannet maat: maat, joissa GDPR-asetusta ei sovelleta. Tällä hetkellä kolmansilla mailla tarkoitetaan kaikkia Euroopan unionin ulkopuolisia maita.

Mitä henkilötietoja keräämme?

Kaikkiin tarkoituksiin, joita varten me tarvitsemme henkilötietojasi, käsittelemme vain tietoja, jotka ovat välttämättömiä tätä tarkoitusta varten. Tarkoituksesta riippuen voimme käsitellä:

Tunnistetietojasi

Pääasiallisesti nimesi, sukunimesi, kansallisuutesi, IP-osoitteesi, henkilötunnuksesi ja muut tunnistetiedot, jotka saatat antaa meille. Lisäksi määritämme sinulle joitakin yksilöllisiä tunnisteita käyttöämme varten, kuten varaustunnuksen tai joissakin tapauksissa yksilöllisiä tarjouskoodeja.

Yhteystietosi

Sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja muut yhteystiedot, joita saatat antaa meille ei-tavanmukaisissa tilanteissa.

Asetuksesi

Muistamme tekemäsi valinnat, jotta voimme käyttää samoja asetuksia palatessasi. Jos esimerkiksi päätät jostain syystä kieltäytyä evästeiden käytöstä, yritämme muistaa tämän ja varmistaa, ettemme tallenna näitä evästeitä, kun vierailet verkkosivustollamme seuraavan kerran.

Mitä olet tilannut

Keräämme tietoja tilauksesta ja sen maksusta, ja säilytämme aikaisemmat tilauksesi palveluidemme tarjoamista varten sekä rajoitetusti myös markkinointitarkoituksiin (emme koskaan käytä maksuusi liittyviä tietoja markkinointitarkoituksiin).

Mitä teit verkkosivustollamme

Kun käytät verkkosivustoamme, seuraamme toimintojasi ja käytämme näitä tietoja palveluidemme parantamiseen. Tarkkailemme esimerkiksi millä sivuilla vierailet, mitä napsautat tai missä osoittimesi on, ja tämän perusteella analysoimme tarvitsevatko jotkin verkkosivustomme ominaisuudet parantamista. Muistamme myös joitakin varauslomakkeisiimme täyttämiäsi tietoja, minkä tarkoituksena on muistuttaa sinua siitä, ettei tilausta suoritettu loppuun osana yksilöllisten tarjousten lähettämisen tarkoitusta.

Tiedot, joita tarvitsemme tehdäksemme tarjouksistamme sinulle soveltuvia

Jos varaat lennon tai tilaat jonkin muun palvelun, keräämme joitakin sinua koskevia tietoja, jotta voimme räätälöidä tarjouksia sinun ja tarpeidesi mukaan. Tämä sisältää tietoja laitteestasi (ohjelmisto ja laitteisto), IP-osoitteesi, yleistä tietoa sijainnistasi (kuten aikavyöhyke tai yleinen alue), tunniste- ja yhteystietoja.

Tiedot, jotka keräämme, kun otat meihin yhteyttä (jos otat meihin yhteyttä)

Kun lähetät meille sähköpostiviestin, otat meihin yhteyttä chatin kautta tai soitat meille, tallennamme yhteystietosi, varaustunnuksesi ja kaikki tiedot, jotka annat meille yhteydenoton aikana, mukaan lukien itse viestit tai puhelu. Tämän jälkeen käytämme niitä:

  1. Ongelmasi ratkaisuun osana asiakastukeamme
  2. Asiakastukihenkilöstömme kouluttamiseen
  3. Mahdollisen oikeudellisen vaateen laatimiseen, esittämiseen tai puolustamiseen

Mihin tarkoituksiin me käytämme henkilötietojasi?

Palveluidemme tarjoaminen

Lentojen ja niihin liittyvien palveluiden hakeminen ja varaaminen

Pääasiallinen syy henkilötietojesi keräämiseen ja käyttämiseen on tehdä sopimus kanssasi ja tarjota sinulle tilaamasi palvelut. Riippuen laajuudesta, jossa käytät palveluitamme, käsittelemme henkilötietojasi tavalla, joka on välttämätöntä käyttöehtojemme kohdassa 2 kuvatun palvelusopimuksemme tekemiseksi ja täyttämiseksi. Tarjoamiimme palveluihin sisältyy pääasiallisesti sinun ja valitun lentoyhtiön välisen lentokuljetussopimuksen ja siihen liittyvien palveluiden välittäminen.

Tätä tarkoitusta varten meidän on luovutettava henkilötietojasi lentoyhtiöille, joiden kanssa teet lentokuljetussopimuksen, ja joissakin tapauksissa myös globaalin jakelujärjestelmän (GDS) tarjoajille.

Jos tilaat erityislisäpalveluita tai pyydät meiltä hyvitystä terveysongelmien takia, käsittelemme terveyteen liittyviä henkilötietoja ja erityispalveluiden tapauksessa luovutamme ne valitsemallesi lentoyhtiölle. Tilausprosessin aikana sinua pyydetään antamaan nimenomainen suostumuksesi näiden henkilötietojen käsittelyyn. Voit milloin tahansa perua suostumuksesi tällä lomakkeella: kiwi.com/privacy/rights. Huomioi kuitenkin, että jos perut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn erityislisäpalveluita varten, emme voi enää tarjota sinulle tukea tähän palveluun liittyen.

Muiden palveluiden tilaaminen

On myös mahdollista, että tilaat jonkin muun palvelun, jonka me tai kumppanimme tarjoaa verkkosivustollamme tai sovelluksessa, kuten vakuutuksen tai majoituksen. Käsittelemme henkilötietojasi, joita tarvitaan sopimuksen tekemiseen kanssasi, tarjotaksemme sinulle tilatun palvelun ja (jos palvelu on kumppanimme tarjoama) teemme osuutemme sinun ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajan välisessä sopimussuhteessa. Tähän sisältyy tietojesi siirtäminen tälle kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle. Täydellinen luettelo kolmannen osapuolen rekisterinpitäjistä, joille saatamme luovuttaa tietojasi, löytyy täältä.

Kuten edellisessä esimerkissä, meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen sillä laillisella perusteella, että se on välttämätöntä sopimuksen toteuttamiseksi.

Asiakastuki

Asiakastuki on merkittävä osa palveluitamme. Tallennamme kaiken viestintämme kaikkien kanavien, kuten sähköpostin, chatin ja puhelinkeskusteluiden kautta tarjotaksemme sinulle tarvitsemasi palvelun. Osa asiakastukeamme on myös auttaa asiakkaitamme mahdollisissa laillisissa ongelmissa lentoyhtiöiden kanssa (lennolta myöhästyttäessä tai muussa vastaavassa tilanteessa). Tätä varten teemme yhteistyötä kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kanssa. Kun sinulla on oikeudellinen ongelma, lähetämme tälle palveluntarjoajalle sähköpostiosoitteesi, minkä jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja sinulle tarjotaan apua vaateiden esittämiseen. Lisätietoa henkilötietojesi luovuttamisesta kolmannen osapuolen rekisterinpitäjille löytyy täältä.

Toistamme vielä, että meillä on lain mukainen oikeus käsitellä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen sillä perusteella, että se on välttämätöntä sopimuksen toteuttamiseksi.

Käyttäjätili

Jos haluat rekisteröidä Kiwi.com-tilin, meidän täytyy käsitellä henkilötietojasi, kuten sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja muut tämän palvelun tarjoamiseen tarvittavat tiedot. Meillä on lain mukainen oikeus tähän sillä perusteella, että se on välttämätöntä sopimuksen toteuttamiseksi.

Petosten estäminen

Kun varaat lennon tai tilaat jonkin muun palvelun verkkosivustomme tai sovelluksemme kautta, käytämme maksutapahtuman aikana kolmannen osapuolen palvelua, joka auttaa meitä estämään petoksia. Tämä on erittäin yleinen prosessi, joka tapahtuu lähes joka kerta tilatessasi jotain verkossa. Jotta tämä olisi mahdollista, siirrämme henkilötietojasi hetkellisesti kolmannen osapuolen henkilötietojen käsittelijälle. Tästä ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä tapahtuma on täysin turvallinen, ja käytämme yhtä parhaista ja yleisimmistä petostenestotyökaluista. Lisätietoa käyttämistämme henkilötietojen käsittelijöistä löydät täältä. Jos ilmoitat petollisen ostoksen pankkisi kautta, saatamme lisäksi tarkastaa sosiaalisen median tileiltäsi petollisten takaisinveloitusyritysten estämiseksi, onko sinulla jonkinlainen yhteys lipun tilanneeseen henkilöön varmistaaksemme, ettei kyseessä ole yritys saada lippurahoja takaisin petollisesti. Käsittelemme vain rajoitetun määrän tietoa liittyen yhteyteesi lipun tilanneeseen henkilöön, ja oletko mahdollisesti julkaissut lentoon liittyviä tietoja (kuten valokuvia lentoasemalta ennen koneeseen nousua).

Meidän täytyy estää petollinen toiminta liiketoimintamme ja omaisuutemme suojaamiseksi. Tämä suojaus petoksia vastaan on yksi merkittävimmistä oikeutetuista eduista EU:n alueella. Näin ollen käsittelemme henkilötietojasi tätä prosessia varten oikeutetun edun laillisella perusteella.

Markkinointitarkoitukset

Yksilöllisten tarjousten lähettäminen

Tarjotaksemme sinulle parhaita tarjouksia ja maksimoidaksemme markkinointimme tehokkuuden käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksia varten (sähköpostitarjoukset ja niihin liittyvä käsittelytoiminta). Yhteystietojesi lisäksi säilytämme tietoja, kuten ostotapahtumahistoriasi, lentomieltymyksesi sekä muita tietoja liittyen vuorovaikutukseesi kanssamme, mikä auttaa meitä asiakassegmentoinnissa ja näiden tarjousten personoinnissa. Voimme esimerkiksi räätälöidä erikoistarjouksen vain sinulle edellisten tilaustesi perusteella.

Kun annat tietojasi varausprosessin aikana tai tilatessasi muuta palvelua, voimme lisäksi lähettää sinulle sähköpostiviestin muistuttaaksemme sinua keskeneräisistä tilauksista. Säilytämme tällä tavoin kerätyt henkilötietosi vain 30 päivän ajan.

Voimme lähettää sinulle tarjouksia ja muuta kaupallista viestintää suoramarkkinoinnin oikeutetun edun perusteella. Voit vastustaa tätä milloin tahansa, jolloin lopetamme välittömästi henkilötietojesi käsittelyn tätä tarkoitusta varten. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, ettemme voi enää lähettää sinulle tarjouksia.

Emme koskaan luovuta yhteystietojasi muille rekisterinpitäjille tietämättäsi, ja otamme sinuun yhteyttä koskien vain pääasialliseen liiketoimintaamme liittyviä tarjouksia. Voit milloin tahansa peruuttaa tilauksen ja tarkistaa tilauksen tilan linkkien kautta, jotka ovat jokaisessa sinulle lähettämässämme sähköpostiviestissä.

Markkinoinnin analytiikka

Parantaaksemme markkinointikampanjoitamme yleisesti teemme myös analyysejä nähdäksemme, mitkä kampanjat toimivat ja miten ne vaikuttavat meidän konversioasteisiimme. Tällaisen analysoinnin maksimaalisen tehokkuuden ja parhaiden lopputulosten varmistamiseksi käytämme kolmannen osapuolen henkilötietojen käsittelijöitä. Täydellinen luettelo käyttämistämme kolmansista osapuolista, joille luovutamme henkilötietojasi, löytyy täältä. Kaikissa tapauksissa me olemme edelleen henkilötietojesi rekisterinpitäjä, ja nämä kolmannet osapuolet voivat käyttää niitä vain meidän tarkoituksiemme toteuttamiseen.

Tätä tarkoitusta varten käsittelemme henkilötietojasi myös markkinatutkimuksen oikeutetun edun perusteella. Voit milloin tahansa vastustaa tällaista käsittelyä. Arvioimme tämän jälkeen voimmeko todistaa, että käsittelyn oikeutetut perusteemme ovat etusijalla yksilöllisiin etuihisi, oikeuksiisi ja vapauksiisi nähden. Jos näin ei ole, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tätä tarkoitusta varten.

Mainokset, ilmoitukset ja mainospalkit Kiwi.comissa ja kolmansien osapuolten verkkosivustoilla

Haluamme varmistaa, että erikoistarjouksemme eivät jää sinulta huomaamatta. Tämän takia lähetämme verkkosivustolla ja sovelluksessa push-ilmoituksia (suostumuksellasi) ja näytämme myös Kiwi.comissa ja kolmansien osapuolten verkkosivustoilla mainoksia, jotka on räätälöity sinulle aikaisempien tilauksiesi perusteella. Näin ollen on mahdollista, että näet muualla internetissä mainoksia, jotka tarjoavat lentojen varaamista Kiwi.comissa.

Voimme lähettää sinulle ilmoituksia ja näyttää mainoksia suoramarkkinoinnin oikeutetun edun perusteella. Voit vastustaa tätä milloin tahansa, ja lopetamme välittömästi henkilötietojesi käsittelyn tätä tarkoitusta varten.

Suosittelu ystäville

Jos sinulla on ystävä, jolla on Kiwi.com-tili, on mahdollista, että hän suosittelee Kiwi.comia sinulle ja antaa meille sähköpostiosoitteesi, vaikka et olisikaan koskaan vieraillut verkkosivustollamme tai edes kuullut Kiwi.comista. Saat tällöin tietoa sisältävän sähköpostiviestin, jossa on linkki. Jos teet sen kautta varauksen verkkosivustollamme, sekä sinä että ystäväsi saatte rahallisen palkinnon saldon muodossa, jota voi käyttää alennuksena maksettaessa lentolippuja tai palveluita.

Tätä tarkoitusta varten käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinoinnin oikeutetun edun perusteella. Voit vastustaa käsittelyä milloin tahansa, ja lopetamme välittömästi henkilötietojesi käsittelyn tätä tarkoitusta varten.

Palveluidemme parantaminen

Verkkosivustomme ja palveluidemme parantaminen ja kehittäminen

Kaikkien muiden yritysten tavoin tarvitsemme tietoa asiakkaistamme, mukaan lukien sinusta, jotta voimme parantaa toimintatapojamme. Käytämme tähän tarkoitukseen kolmansien osapuolten palveluita, joiden avulla voimme tallentaa ja analysoida käyttäytymistäsi. Tämän ansiosta voimme nähdä trendejä ja malleja, jotka auttavat meitä parantamaan monia liiketoimintamme osa-alueita.

Täydellinen luettelo käyttämistämme kolmansista osapuolista, joille luovutamme henkilötietojasi, löytyy täältä. Kaikissa tähän tarkoitukseen sisältyvissä tapauksissa me olemme edelleen henkilötietojesi rekisterinpitäjä, ja nämä kolmannet osapuolet voivat käyttää niitä vain meidän tarkoituksiemme toteuttamiseen.

Tätä tarkoitusta varten käsittelemme henkilötietojasi palveluidemme parantamisen oikeutetun edun perusteella. Voit milloin tahansa vastustaa tällaista käsittelyä. Arvioimme tämän jälkeen voimmeko todistaa, että tällaisen käsittelyn oikeutetut perusteemme ovat etusijalla yksilöllisiin etuihisi, oikeuksiisi ja vapauksiisi nähden. Jos näin ei ole, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tätä tarkoitusta varten.

Asiakastukihenkilöstömme kouluttaminen ja arviointi

Jos soitat asiakastukinumeroomme tai otat meihin yhteyttä sähköpostin tai chatin kautta, tallennamme puhelun tai viestit palveluidemme parantamista varten. Tämän jälkeen nämä tallenteet lajitellaan, ja säilytämme vain ne, joissa henkilöstömme teki jonkin virheen käsitellessään pyyntöjäsi. Näitä tallenteita käsitellään myöhemmin koulutuksien aikana, jotta voimme varmistaa, etteivät nämä virheet toistu.

Tätä tarkoitusta varten käsittelemme henkilötietojasi myös palveluidemme parantamisen oikeutetun edun perusteella. Voit milloin tahansa vastustaa tällaista käsittelyä. Arvioimme tämän jälkeen voimmeko todistaa, että tällaisen käsittelyn oikeutetut perusteemme ovat etusijalla yksilöllisiin etuihisi, oikeuksiisi ja vapauksiisi nähden. Jos näin ei ole, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tätä tarkoitusta varten.

Muut tarkoitukset

Oikeudellisten vaateiden laatiminen, esittäminen tai puolustaminen

Säilytämme ja käsittelemme henkilötietojasi myös oikeudellisten vaateiden laatimista tai esittämistä tai niitä vastaan puolustautumista varten. Kun varaat lipun tai tilaat jonkin muun palvelun, säilytämme kaikki asiaankuuluvat tiedot mahdollisia tulevia oikeudellisia vaateita varten, joissa sinä tai me voimme olla osallisena. Vastaavasti, jos lähetät meille tietosuojapyynnön, säilytämme myös kaikki meille antamasi tiedot ja tiedot koskien pyynnön käsittelyä tätä tarkoitusta varten.

Säilytämme yleensä tietosi tätä tarkoitusta varten neljän (4) vuoden ajan, joka on siviilioikeuslain asetuksessa nro 89/2012 määrätty vanhenemisajan enimmäispituus (enimmäisaika, jonka aikana voit nostaa oikeudellisen kanteen meitä vastaan). Emme koskaan käytä henkilötietojasi muihin tarkoituksiin, kun niitä säilytetään yksinomaisesti tätä tarkoitusta varten.

Tätä tarkoitusta varten käsittelemme henkilötietojasi laillisten oikeuksiemme suojaamisen oikeutetun edun perusteella. Voit milloin tahansa vastustaa tällaista käsittelyä. Arvioimme tämän jälkeen voimmeko todistaa, että käsittelyn oikeutetut perusteemme ovat etusijalla yksilöllisiin etuihisi, oikeuksiisi ja vapauksiisi nähden. Jos näin ei ole, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tätä tarkoitusta varten.

Laillisten velvollisuuksien noudattaminen

Meidän on käsiteltävä joitakin henkilötietojasi täyttääksemme tiettyjä meitä koskevia laillisia velvollisuuksia. Koska tämä on lain mukaan välttämätöntä, emme tarvitse suostumustasi tähän. Tätä tarkoitusta varten käsittelemme tunniste- ja yhteystietojasi sekä varauksiasi koskevia tietoja. Tätä edellyttävät pääasialliset lailliset velvollisuudet liittyvät siviilioikeuslain asetukseen nro 89/2012, kuluttajansuojaa koskevaan asetukseen nro 634/1992, arvonlisäveroa koskevaan asetukseen nro 235/2004 ja kirjanpitoa koskevaan asetukseen nro 563/1991. Jos lähetät meille tietosuojapyynnön jonkin GDPR:n mukaisen oikeutesi toteuttamiseksi, pyydämme sinulta joitakin henkilötietoja, jotka käsittelemme GDPR:n noudattamista varten.

Kenelle luovutamme henkilötietojasi ja miksi?

Tietojen luovuttaminen muille rekisterinpitäjille

Luovutamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille heidän tarkoituksiaan varten. Lähetämme tietosi lentoyhtiölle, jonka kanssa sinä teet kuljetussopimuksen välityspalvelumme kautta, ja joka ilmoitetaan sinulle ennen kuin teet sopimuksen kanssamme tai muiden palveluiden tarjoajan kanssa samoilla ehdoilla. Joissakin tapauksissa luovutamme henkilötietojasi myös globaalin jakelujärjestelmän ylläpitäjille.

Tämä tarkoittaa sitä, että henkilötietojasi voidaan paljastaa tietyille kolmansissa maissa toimiville matkantarjoajille tai muille palveluntarjoajille. Lisätietoja tietojesi siirtämisestä kolmansiin maihin löydät täältä.

Kukin valittu matkantarjoaja käsittelee henkilötietojasi oman tietosuojakäytäntönsä (joka on julkaistu kunkin matkantarjoajan verkkosivustolla) mukaisesti. Henkilötietojen paljastaminen muille palveluntarjoajille tapahtuu sovellettavien henkilötietoja koskevien lakien ja säännösten mukaan.

Lue lisää

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Flight Bookings
To be able to book flights that you choose, we need to send your Personal Data to the air carriers.
The air carrier, whose flight ticket you choose to buy. When booking a flight, it will be always visible, who is the air carrier that you will fly with.
Global Distribution System
Sometimes, when we search for the flights, we use the Global Distribution System (GDS). GDS providers are always Data Controllers. The data protection duties by GDS providers are specifically addressed in the EU Regulation No. 80/2009 on Code of Conduct for computerised reservation systems.
Amadeus
Galileo (operated by Travelport)
Other services
When you order another service, we will send your Personal Data to the third party that provides the service that you've ordered.
The provider of service that you order. When ordering the service, it will be always clearly visible, who is its provider.

Tietojen luovuttaminen henkilötietojen käsittelijöille

On monia toimintoja, jotka täytyy tehdä, mutta joita emme voi tehdä itse. Tästä syystä käytämme apunamme kolmannen osapuolen kumppaneita. Monessa tällaisessa tilanteessa kumppanit eivät loogisesti pystyisi suoriutumaan tehtävästään ilman henkilötietojasi. Tämän takia luovutamme tietojasi heille. Kaikissa näissä tapauksissa me olemme kuitenkin edelleen henkilötietojesi rekisterinpitäjä, ja kumppanimme toimivat käsittelijöinä.

Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka tietosi ovat heidän hallussaan, he voivat käsitellä niitä vain meidän tarkoituksiamme varten, ja me vastaamme niistä aina. He eivät voi missään tapauksessa käyttää tietoja omiin tarkoituksiinsa tai käyttää tietoja sopimuksen vastaisella tavalla.

Lisäksi käytämme ainoastaan kumppaneita, jotka ovat antaneet meille riittävät vakuutukset siitä, että he noudattavat GDPR:n vaatimuksia ja pitävät tietosi aina turvassa.

Lue lisää

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Basic infrastructure
As for nearly any other internet company, the best way to operate our business is to outsource the basic infrastructure (servers) to the biggest, best and most secure providers in the world.
Amazon Web Services Inc.
OVH
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Booking management and customer support
We need to keep all the data related to your booking and customer support in one place. Therefore, we use platform(s)/software from third-party provider(s) that allow us to quickly access your data in order to maximize your customer experience.
Citrix Systems, Inc.
Kortechs d.o.o
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Payment acquiring and processing
To receive money from you in exchange for our services, we need to pass your Personal Data related to the card payment to "payment acquirers" (internet banks and payment service providers). To process your payment information, we use third-party payment gate which offer the highest standard of security in the industry (PCI DSS).
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
SMS communication
Sometimes, we need to send SMSs to our customers. To do this automatically and smoothly, we need to use the services of external technology providers.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Fraud prevention
To avoid fraudulent transactions, we check all payments with a "fraud preventor" i.e. third-party technology provider, which detects fraudulent payment attempts.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Ticketing partners
Sometimes, we need help with the purchase of the flight tickets, mainly in cases where the purchase has to be made via the Global Distribution System and mainly because it is the only way to get the best price for our customers. In these cases, we need to share your Personal Data with our "ticketing partners" who are able to help us with the purchase directly from the airline via the Global Distribution System.
«AVIA CENTER» Ltd.
STUDENT AGENCY, k.s.
FLY UNITED s.r.o.
Multipass UA
RHT US
AERTiCKET DE
Dnata AE
Tripsta GR
F-ness JP
Transviet VN
Consolid MX
Consolidador PT
SkyBird US
Consolid AR
Marketing Purposes Sending personalized offers and Marketing analytic
Sometimes, we want to send you marketing materials or use your Personal Data for market segmentation to find out which marketing strategy to use based on shared characteristics with our customers. To automate this, we outsource these services from third parties.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Jaco Analytics Ltd.
ADARA, Inc.
CityAds Media, LLC.
Improvement of our services Data Analytics
We use analytic and logging software tools from third-party providers which allow us to have bigger insights about our customer base and make our services as convenient to our customers as possible.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc.
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
Software engineering
Sometimes, we may share Personal Data with our external software engineers who help us with our technology.
Currently, we cooperate with many individual software engineers. To respect their right to privacy, we will provide you with the specific list relevant in your individual case on your demand.
Other purposes Accounting
We are obligated to issue proper invoices and keep accounting documents (e.g. invoices) in the state which is required by Czech law, therefore, we are using accounting systems which are provided by a third party.
Fakturoid s. r. o.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Yleensä käsittelemme henkilötietojasi, kunnes emme enää tarvitse niitä näihin tarkoituksiin. Tietojen enimmäissäilytysaika on yleensä neljä (4) vuotta, joka kattaa Tšekin tasavallan vanhenemisajan (oikeudellisten vaateiden laatimista, esittämistä tai puolustamista varten).

Poikkeuksena tästä on käsittely yksilöllisten tarjousten lähettämistä varten. Tämän tarkoituksen mukaisesti saat meiltä ajoittain sähköpostitarjouksia. Jokaisessa sähköpostiviestissä on selkeä ja helppo tapa peruuttaa tilaus ja näin ollen vastustaa tällaista käsittelyä. Näin ollen säilytämme ja käytämme henkilötietojasi tätä tarkoitusta varten, kunnes peruutat tilauksen.

Miten voit saada pääsyn henkilötietoihisi ja hallita niitä?

Haluamme, että henkilötietosi ovat aina hallinnassasi. Tämän osalta sinulla on tiettyjä oikeuksia, jotka sallivat sen. Tietyissä olosuhteissa voit:

  1. saada pääsyn kaikkiin tietoihisi, joita käytämme tai käsittelemme, ja saada jäljennöksen niistä,
  2. pyytää meitä poistamaan tietosi,
  3. korjata käsittelemiämme tietoja, jos uskot niiden olevan virheellisiä,
  4. rajoittaa tietojen käsittelyä,
  5. vastustaa käsittelyä,
  6. saada henkilötietosi yleisesti käytetyssä koneellisesti luettavassa muodossa tai siirtää tiedot toiselle palveluntarjoajalle.

Voit käyttää oikeuksiasi lähettämälle pyyntösi meille sähköpostitse tämän lomakkeen kautta: kiwi.com/privacy/rights.

Huomioithan, että varmistaaksemme henkilötietojesi turvallisuuden toteutamme vain pyyntöjä, jotka on lähetetty varauksessa tai palvelun tilauksessa käytetystä sähköpostiosoitteesta. Jos joku muu teki varauksen puolestasi, pyydämme sinua antamaan meille lisätietoja (varaustunnus jne.), jotta voimme varmistaa, että olet todella kyseessä olevien henkilötietojen omistaja.

Lue lisää

Access your Personal Data

At any time, you have the right to ask us whether we process your Personal Data and to get the following information:

  1. Purposes for which we process your Personal Data,
  2. Categories of your Personal Data we're processing,
  3. List of third-parties with whom we share your Personal Data, in particular when these third-parties are based in Third Countries
  4. Duration that we plan to process your Personal Data, or at least how we determine the retention period
  5. Your rights as a data subject according to the GDPR
  6. Your right to lodge a complaint with a supervisory authority
  7. Where we received your data in cases where we didn't get the data straight from you,
  8. If applicable, any information about automated decision making that you may be subject to
  9. When the data was transferred to a Third Country and what safeguards apply according to the GDPR

Also, on your request, we will provide you with a full copy of all the Personal Data about you that we're processing. The first copy is for free. However, for any further copies we may charge you a fee to cover our administrative costs.

You can also request your data in a commonly used format for the sake of data portability.

Delete your Personal data

You have also the right to have your data completely deleted (or more precisely, irreversibly anonymised) if one of the following situations applies to you:

  1. we no longer need your Personal Data for any of the purposes defined in this Privacy Policy
  2. you've successfully objected to the processing according to the Art. 21 of the GDPR and we have no other purpose for which we need your Personal Data,
  3. we've processed your Personal Data unlawfully, or
  4. there is a legal obligation that obliges us to delete your Personal Data.

However, you don't have the right to request the deletion of your Personal data, if the processing is necessary for:

  1. exercising the right of freedom of expression and information,
  2. compliance with a legal obligation that obliges us to keep the Personal Data, or
  3. we need the Personal Data for the establishment, exercise or defence of legal claims

Correct your Personal Data

If you feel that any Personal Data that we're processing about you is not accurate, you can let us know and we will do our best to correct it.

Please note, that we cannot correct the data in our databases that are connected to your flight ticket. If we would do that, it wouldn't change it on the part of the air carriers or providers of other services and we couldn't pair it together. If you want to change it, you can always do it in the Manage My Booking section on kiwi.com.

Restrict processing of your Personal Data

Under certain conditions, we will restrict the processing of your Personal Data. This means that we will make sure that they are not being processed for any other purpose than to archive it or to move it to a secure archive. You have the right to request this restriction if:

  1. you challenged the accuracy of your Personal Data (we will continue processing it once this is resolved),
  2. we've processed your Personal Data unlawfully but instead of deletion, you only request restriction,
  3. the only remaining purpose for processing your Personal Data is the establishment, exercise or defence of legal claims, or
  4. you've objected to data processing according to the Art. 21 Para 1 of the GDPR and we're assessing whether your request is justified

Object to processing of your Personal Data

You can object against any purpose for which we're processing your Personal Data based on the legal ground of legitimate interest. When you object against processing for any Marketing purposes, we will stop using your Personal Data for this purpose immediately.

If you protest against any other purpose based on a legitimate interest, we will stop processing your Personal Data for this purpose, unless we can prove that our legitimate grounds for processing it override your individual interests, rights and freedoms.

Get your Personal Data portable

Lastly, you have the right to obtain your Personal Data processed for the purposes of Provision of our services (or any other purposes where we process your Personal Data based on either consent or necessity for a conclusion or performance of a contract) in a commonly used and machine-readable format and have the right to transmit that data to another controller of your choice.

Evästeet ja vastaavat teknologiat

Evästeet ovat pieniä laitteellesi tallennettavia tekstitiedostoja, joiden avulla voimme muistaa tiettyjä sinua koskevia tietoja erilaisia tarkoituksia varten, kuten useita verkkosivustomme perustoimintoja, asetustesi ja mieltymystesi tallentamista verkkosivustollamme, tilisi hallintaa, petosten estämistä, verkkosivustomme selaamisen suorituskyvyn parantamista, markkinointitarkoituksia tai verkkosivustomme käytön analysoimista verkkosivustomme ja palveluidemme parantamista varten.

Sivustollamme on käytössä kolmen tyyppisiä evästeitä:

  1. Evästeet, jotka ovat välttämättömiä verkkosivustomme toiminnan ja palveluidemme tarjoamisen kannalta (näitä ei voi poistaa käytöstä).
  2. nk. suorituskykyevästeet, joita käytetään tilastollisiin tarpeisiin palveluidemme parantamiseksi ja
  3. evästeet, joita käytämme markkinointitarkoituksiin.

Voit poistaa tilastollisiin ja markkinointitarkoituksiin käytetyt evästeet käytöstä määrittämällä evästeasetuksesi täällä.

Lue lisää

I. NECESSARY COOKIES

COOKIES PURPOSE
__cfduid
__cfruid
CloudFlare Security Features
Cookies necessary for the purpose of technical security of the core functions of our website.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
A fraud prevention tool used for all payments on our website. This cookie is necessary to complete the transaction.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
We use these cookies to track from which affiliate website you came (if any) and other information needed to realise the three-point relationship with the affiliate website, such as an indication of a successful booking. This cookie is an absolute necessity for the functionality of this operation model.
cookie_consent This cookie allows us to remember your cookie preferences.
preferred_currency This cookie allows us to remember your currency preference.
preferred_language This cookie allows us to remember your language preference.
raf_creditBalance If you Refer a Friend from your account, we need to use this cookie to track your credit balance.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID We need this cookie to track users who are not logged in. Without it, multiple basic functionalities of this website would not work.
ua_session_token Without this cookie, logging into a Kiwi.com account would not be possible.
track_* We need this cookie to know if a user completed the ordering process.
ignore_mobile_adThis cookie is used to track whether the user has already closed the advert for our mobile application during their visit to our website. Without this cookie, we wouldn’t remember if the advert was already closed and it would pop up on every page.

II. PERFORMANCE COOKIES

COOKIES PURPOSE
_ga
_gat_UA-29345084-1
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
We use Google Analytics tools to measure the traffic on our website to see our visitors' interactions with our website and other useful information that our visitors generate while browsing through our website.
__inf_* Exponea Infinario
As with the Google Analytics, this cookie helps us measure traffic on our website. We use this tool specifically to track how many visitors book a flight or order another service. We also collect data for testing new features on the website.
jaco_uid Jaco Analytics
This cookie allows us to use the Jaco recording software which monitors users' interactions on our website. We use this to improve parts of our website, e.g. because we can see, whether the users understand certain features and use them the way they should be used.
splitster_* We use this cookie for A/B testing when we implement a new functionality or do any sort of modification on our website that we want to test how the users react to it. With this cookie, we can split our visitors into halves and show them two different versions of the website.
logglytrackingsession Loggly
We use this cookie to collect information about the overall functionality of our website along with all the activity on the page, so that our developers are able to debug issues on our website. Without this, we are limited in addressing certain production issues.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
This cookie allows us to see the exact path that our users take while browsing through our website.

III. MARKETING COOKIES

COOKIES PURPOSE
cto_lwid Criteo
Criteo is an advertisement network that helps us display ads on third-party websites that you visit.
__inf_* Exponea Infinario
This cookie is necessary for marketing analytics and marketing automation. It allows us to segment our customers and to subsequently send them custom-made emails, pop-ups and push notifications and to display ads on Kiwi.com and third-party websites.

Tietojesi siirtäminen Euroopan unionin ulkopuolelle

Tarvittaessa voimme siirtää henkilötietojasi Euroopan unionin ulkopuolelle. Näin tapahtuu, jos haluat varata lentolipun kolmannen maan lentoyhtiöltä tai kun tilaat palvelun kolmannessa maassa toimivalta palveluntarjoajalta. Meidän täytyy luonnollisesti siirtää tietosi näille kolmansille osapuolille, koska ilman sitä tilattujen palveluiden toimittaminen ei olisi mahdollista.

Siirroissa vastaanottajille, jotka ovat sellaisissa maissa, joissa emme voi luottaa päätökseen riittävästä suojauksen tasosta GDPR:n artiklan 45 mukaisesti tai riittävistä suojakeinoista GDPR:n artiklan 46 mukaisesti, siirrämme henkilötietosi GDPR:n artiklan 49 luvun 1 kohdassa b) kuvatun poikkeuksen perusteella. Kukin valittu matkan- tai palveluntarjoaja käsittelee henkilötietojasi oman tietosuojakäytäntönsä (joka on julkaistu kunkin matkantarjoajan verkkosivustolla) mukaisesti. Henkilötietojen paljastaminen muille palveluntarjoajille tapahtuu sovellettavien henkilötietoja koskevien lakien ja säännösten mukaan.

Valitus valvontaviranomaiselle

Tietosuoja on vakava asia, ja sääntöjen toteuttaminen oikein on melko vaikeaa. Kukaan ei ole täydellinen, ja on mahdollista, että teemme virheen. Jos olemme mielestäsi käsitelleet henkilötietojasi väärin, ota ensin yhteyttä meihin, ja lupaamme yrittää ratkaista tilanteen parhaamme mukaan. Voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa mihin tahansa yksityisyyteen tai tietosuojaan liittyvässä asiassa tämän lomakkeen kautta: kiwi.com/privacy/questions.

Tästä huolimatta sinulla on aina oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Jos asut EU:n alueella, voit tehdä valituksen viranomaiselle asuinmaassasi, jäsenvaltiossa, jossa työskentelet, tai jäsenvaltiossa, jossa väitetty rikkomus on tapahtunut.

Valitukset käsittelee yleensä Tšekin tasavallan tietosuojavaltuutetun toimisto. Lisätietoja on osoitteessa http://www.uoou.cz.