Kiwi.comin tietosuojakäytäntö

Kiwi.com suhtautuu yksityisyyteesi erittäin vakavasti. Tällä hetkellä noudatamme EU-asetusta 2016/679, eli yleistä tietosuoja-asetusta, joka tunnetaan myös nimellä GDPR. Tämä asetus määrittää maailman korkeimman tietosuojastandardin. Tässä tietosuojakäytännössä kerromme, mitä tietoja me keräämme sinulta, miksi me keräämme niitä, miten käytämme niitä ja kenelle saatamme luovuttaa niitä. Siinä selitetään myös rekisteröidyn oikeutesi ja miten voit käyttää niitä.

Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan kaikkeen tekemäämme tietojen käsittelyyn liittyen palveluidemme käyttöön niin kiwi.com-verkkosivustollamme (”verkkosivusto”) kuin iOS- ja Android-mobiilisovelluksissamme (”sovellus”).

Kuka olemme?

Me olemme rekisterinpitäjänä Kiwi.com s.r.o. -yhtiö, jonka yritystunnus on 29352886 ja jonka rekisteröidyn toimipaikan sijainti on Lazaretní 925/9, Zábrdovice, 615 00 Brno, ja joka on rekisteröity Brnon alueellisen tuomioistuimen ylläpitämään yritysrekisteriin, asiakirja nro C 74565, ALV-tunnus: CZ29352886.

Joitakin tässä tietosuojakäytännössä käyttämiämme termejä

Henkilötiedot: tiedot, jotka liittyvät suoraan tai epäsuorasti tunnistettuun tai tunnistettavaan luonnolliseen henkilöön. Tämä tarkoittaa, että jos meillä on mahdollisuus tunnistaa sinut tai käyttämäsi laite, sinuun yhdistettävissä olevia tietoja käsitellään henkilötietoina.

Rekisterinpitäjä: henkilötietojen käsittelytarkoitukset ja -tavat määrittävä taho. Esimerkki: me toimimme rekisterinpitäjänä, kun käsittelemme henkilötietojasi tässä tietosuojakäytännössä esitettyihin tarkoituksiin. Jos päätät varata lipun verkkosivustomme tai sovelluksemme kautta, lähetämme henkilötietojasi toiselle rekisterinpitäjälle – matkantarjoajalle tai muiden palveluiden tarjoajalle – joka puolestaan käyttää henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa. Kullakin rekisterinpitäjällä tulisi olla tämän kaltainen tietosuojakäytäntö, josta löydät tietoja siitä, miten henkilötietojasi käsitellään. Alla on yleiskatsaus rekisterinpitäjistä, joille saatamme luovuttaa tietoja.

Tietojenkäsittelijä: kolmas osapuoli, joka auttaa saavuttamaan rekisterinpitäjän määrittämät tarkoitukset. Esimerkki: rekisterinpitäjänä käytämme useita kolmannen osapuolen palveluita, joille ulkoistamme joitakin osia toiminnastamme, joita emme tee itse erilaisista syistä, kuten kustannustehokkuuden takia. Tietojenkäsittelijä saa käsitellä henkilötietojasi ainoastaan kirjallisten ohjeidemme mukaisesti.

Kolmannet maat: maat, joissa GDPR-asetusta ei sovelleta. Tällä hetkellä kolmansilla mailla tarkoitetaan kaikkia Euroopan talousalueen ulkopuolisia maita.

Mitä henkilötietoja keräämme?

Keräämme henkilötietojasi suoraan sinulta, kun annat meille henkilötietojasi tai kun keräämme niitä itse käyttäessäsi palveluitamme tai kun otat meihin yhteyttä. Käsittelytarkoituksen mukaan saatamme käsitellä seuraavia henkilötietojen luokkia:

HENKILÖTIETOJEN LUOKKA KUVAUS
Tunnistetiedot Tiedot, joita käytetään tunnistamiseesi luonnollisena henkilönä, kuten nimesi, sukunimesi, sukupuolesi, kansallisuutesi, laskutusosoitteesi ja syntymäaikasi sekä luomamme keinotekoinen verkkotunniste, kuten Kiwi.com-tunnus.
Yhteystiedot Tiedot, joiden avulla sinuun voidaan ottaa yhteyttä, kuten sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.
Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä Toimintasi verkkosivustollamme ja sovelluksessamme, ts. millä sivuilla kävit, miten kauan aikaa vietit niillä, mitä napsautit jne. Seuraamme myös, mitä teet lähettämillämme sähköposteilla ja ilmoituksilla, kuten avaatko sähköpostit tai napsautatko niiden sisältämiä linkkejä.
Laitteen ja verkon metatiedot Tietoja laitteesta, jota käytit verkkosivustollamme vierailuun, tai laitteesta, jolle sovelluksemme on asennettu, verkkoyhteytesi metatiedot sekä näistä tiedoista johdettuja tietoja. Näitä tietoja ovat esimerkiksi käyttöjärjestelmäsi, verkkoselain, näytön tarkkuus, IP-osoite jne.
Tilin tiedot Asetukset ja muut tiedot, jotka luot käyttäessäsi Kiwi.com-tiliä, kuten hintahälytykset, hakuhistoria, erityiset asetukset, profiilikuva, Kiwi.com-tilille kirjautumiseen käyttämäsi kirjautumistiedot, ts. sähköpostiosoite ja salasana (emme koskaan tallenna salasanoja salaamattomassa muodossa), tekemäsi valinnat ja muut Kiwi.com-tilille tallennetut tiedot.
Tiedot tilauksistasi Tiedot tilauksistasi, ts. kaikki tilauslomakkeella tekemäsi valinnat ja myöhemmin tekemäsi muutokset tai alkuperäisen tilauksen lisäksi tekemäsi ostokset. Jos tilaat avustajapalveluita tai jos lähetät peruutuspyynnön lääketieteellisten syiden perusteella, käsittelemme terveystietojasi tarpeen mukaan kyseisten palveluiden toimittamista varten.
Matka-asiakirjojen tiedot Henkilökortin tai passin numero ja viimeinen voimassaolopäivä (sen mukaan, kumman tiedot annat meille).
Maksutiedot Tiedot, jotka annat meille maksun suorittamista varten. Tavallisesti tämä tarkoittaa maksukortin tietoja. Emme koskaan tallenna maksukortin tietoja salaamattomassa muodossa.
Asiakirjat, jotka on annettava välitetyn palvelun mukana Asiakirjat, jotka saamme sinulle välittämämme palvelun tarjoajalta, kuten tarkastuskortit tai e-liput.
Tiedot pyynnöistäsi ja kommunikoinnistasi kanssamme Kaikki sinun ja Kiwi.comin välillä kirjallisessa tai puhutussa muodossa käydyt keskustelut pyyntöihisi liittyen (esim. asiakastukipyynnöt), metatiedot sekä järjestelmiemme luomat ja edustajiemme kirjoittamat muistiinpanot.
Asetuksesi Jotkin verkkosivustossa tai sovelluksessa tekemäsi asetukset (kuten kieli), valitsemasi mieltymykset (kuten valuutta, kohde ja muut valinnat) tai evästeasetukset.

Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi?

Käyttäjät

Aina kun käytät verkkosivustoamme tai sovellustamme, käsittelemme henkilötietojasi alla määritettyihin tarkoituksiin:

NIMI KUVAUS HENKILÖTIETOJEN LUOKAT OIKEUDELLINEN PERUSTE
Verkkosivuston ja sovelluksen toimintojen tarjoaminen Käsittelemme henkilötietojasi siten, että voimme toimittaa käyttöösi verkkosivuston ja sovelluksen toimintoja. Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä
Laitteen ja verkon metatiedot
Asetuksesi
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (tuoteominaisuuksien toimittaminen).
Tuotekehitys, palvelun parantaminen ja liiketoiminnan kehittäminen Pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotteitamme ja palveluitamme. Jotta pystymme tähän, tarvitsemme tarkkaa tietoa kanssakäymisestäsi kanssamme. Tämän vuoksi keräämme tietoja laitteestasi ja verkkotunnisteistasi sekä toiminnastasi verkkosivustollamme ja sovelluksessamme. Analysoimme kaikkia näitä tietoja ja käytämme niitä luomaan tai muuttamaan ominaisuuksiamme ja prosessejamme. Käytämme tietoja myös liiketoimintamme kasvattamiseen. Aina, kun olemme tekemässä liiketoiminnallisia päätöksiä, tukeudumme tietoihin, joita saamme tärkeimmältä tekijältämme – asiakkailtamme. Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä
Laitteen ja verkon metatiedot
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (tuotteen, palvelun ja liiketoiminnan kehittäminen).
Kiwi.com-tili Jos luot Kiwi.com-tilin, käsittelemme henkilötietojasi tarpeen mukaan toimittaaksemme sinulle käyttöehtojemme mukaisesti kaikki tilin ominaisuudet. Käsiteltävien henkilötietojen laajuus muuttuu sen mukaan, mitä tietoja päätät tallentaa. Jos kirjaudut Kiwi.com-tilille kolmannen osapuolen tilien kautta, tilien tarjoajille ilmoitetaan tästä, ja saamme henkilötietojasi heiltä. Yhteystiedot
Tilin tiedot
Tunnistetiedot
Maksutiedot
Kohta 6.1(b) – välttämättömyys sopimuksen solmimista ja täytäntöönpanemista varten (käyttöehdot).
Suoramarkkinointi Jotta voimme antaa sinulle parhaita tarjouksia ja maksimoida markkinointimme tehokkuuden, käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin (sähköpostitarjoukset ja niihin liittyvät käsittelytoimet). Teemme näin, jos tilaat tarjouksemme (suostumuksellasi) tai jos olet käyttänyt palveluitamme etkä ole kieltäytynyt tarjouksistamme (pyytänyt olla saamatta niitä). Yhteystietojesi lisäksi säilytämme tietoja, kuten maksutapahtuma- ja matkustushistoriasi sekä matkustusmieltymyksesi, ja muita tietoja kanssakäymisestäsi kanssamme, jotta voimme toteuttaa asiakassegmentointia ja yksilöidä tällaisia tarjouksia. Voimme esimerkiksi räätälöidä erikoistarjouksen vain sinulle edellisten tilaustesi perusteella.
Kun annat tietojasi varausprosessin aikana tai tilatessasi muuta palvelua, voimme lisäksi lähettää sinulle sähköpostiviestin muistuttaaksemme sinua keskeneräisistä tilauksista. Säilytämme tällä tavoin kerätyt henkilötietosi vain 30 päivän ajan.
Emme koskaan luovuta yhteystietojasi muille rekisterinpitäjille tietämättäsi, ja lähetämme sinulle vain pääasialliseen liiketoimintaamme liittyviä tarjouksia.
Sen lisäksi, että lähetämme sinulle suoraan viestejä varmistaaksemme, ettet jää paitsi tarjouksistamme, lähetämme verkkosivustoa ja sovellusta koskevia push-ilmoituksia (suostumuksellasi).
Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä
Tilin tiedot
Laitteen ja verkon metatiedot
Tunnistetiedot (jos kirjoitettu kenttiin)
Yhteystiedot (jos kirjoitettu kenttiin)
Asetuksesi
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (suoramarkkinointi).
Kohta 6.1(a) – suostumus.
Voit milloin tahansa peruuttaa viestien tilauksen (käyttää oikeuttasi vastustaa suoramarkkinointia tai peruuttaa suostumuksesi) ja tarkistaa viestien tilauksen tilan linkeistä, jotka ovat jokaisessa sinulle sähköpostitse lähettämässämme uutiskirjeessä.
Verkkomainonta Jotta voimme toimittaa sinulle parhaat tarjoukset ja maksimoida markkinointimme tehokkuuden, näytämme myös Kiwi.comissa ja kolmannen osapuolen verkkosivustoissa mainoksia, jotka on räätälöity sinulle henkilötietojesi perusteella. Tämän vuoksi saatat nähdä muualla internetissä mainoksia, joissa tarjotaan kuljetusvarauksia Kiwi.comin kautta. Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä
Tilin tiedot
Laitteen ja verkon metatiedot
Asetuksesi
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (suoramarkkinointi).
Markkinointianalytiikka Parantaaksemme markkinointikampanjoitamme yleisesti teemme analyysejä nähdäksemme, mitkä kampanjat toimivat ja miten ne vaikuttavat meidän konversioasteisiimme. Lisäksi analysoimme kanssakäymistäsi Kiwi.comin kanssa, jotta voimme lähettää sinulle tarjouksia, joilla on sinulle merkitystä. Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä
Laitteen ja verkon metatiedot
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (suoramarkkinointi).
Oikeudellisten vaateiden laatiminen, esittäminen tai puolustaminen Jotta voimme esittää oikeudellisia vaateita, jotka aiheutuvat käyttöehtojamme loukkaavasta verkkosivustomme/sovelluksemme käytöstä tai lakisääteistä velvollisuutta loukkaavasta käytöstä, ja jotta voimme puolustautua sinun nostamiltasi oikeudellisilta kanteilta, säilytämme henkilötietojasi vähintään neljän vuoden ajan siitä, kun viimeksi käytit verkkosivustoamme/sovellustamme. Tunnistetiedot
Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä
Laitteen ja verkon metatiedot
Tilin tiedot
Yhteystiedot (jos kirjoitettu kenttiin)
Asetuksesi
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (lakisääteisten oikeuksiemme suojeleminen).
Tietoturva Meidän on suojauduttava erilaisilta turvallisuusuhkilta, joiden avulla yritetään hyödyntää turvallisuutemme heikkouksia ja vahingoittaa liiketoimintaamme. Jotta voimme tehdä niin, meidän on joskus käsiteltävä käyttäjiemme henkilötietoja. Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä
Laitteen ja verkon metatiedot
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (tietoturva).

Asiakkaat

Kun tilaat minkä tahansa palvelumme, jatkamme henkilötietojesi käsittelyä yllä selvennettyjä tarkoituksia varten. Käsiteltävien henkilötietojen laajuus näitä tarkoituksia varten käsittää nyt myös tiedot tilauksistasi sekä tiedot pyynnöistäsi ja kommunikoinnistasi kanssamme. Tämän lisäksi käsittelemme henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten:

NIMI KUVAUS HENKILÖTIETOJEN LUOKAT OIKEUDELLINEN PERUSTE
Palveluiden tilaaminen ja tarjoaminen Pääasiallinen syy henkilötietojesi keräämiseen ja käyttämiseen on tehdä sopimus kanssasi ja tarjota sinulle tilaamasi palvelut. Riippuen laajuudesta, jossa käytät palveluitamme, käsittelemme henkilötietojasi tavalla, joka on välttämätöntä käyttöehdoissamme kuvatun palvelusopimuksemme solmimiseksi ja toimeenpanemiseksi. Tarjoamiimme palveluihin sisältyy pääasiallisesti sinun ja valitun matkantarjoajan välisen kuljetussopimuksen ja siihen liittyvien palveluiden välittäminen. Voimme myös käsitellä henkilötietojasi tähän tarkoitukseen, kun toimitamme sinulle toimeenpanopalvelun matkantarjoajia koskevissa korvausvaatimuksissa.
Tätä tarkoitusta varten meidän on luovutettava henkilötietojasi matkantarjoajille, joiden kanssa teet kuljetussopimuksen, ja joissakin tapauksissa myös lipunmyyntipalveluiden, kuten globaalin jakelujärjestelmän, tarjoajille. Jotta voimme maksaa liput, käytämme lisäksi nimeäsi ja sukunimeäsi luodaksemme kertakäyttöisen virtuaalisen maksukortin, jota käytämme maksun suorittamiseen kuljetuksen tarjoajalle.
Jos tilaat avustajapalveluita lisäpalveluna tai kun pyydät hyvitystä terveysongelmien vuoksi, käsittelemme terveyttäsi koskevia henkilötietoja. Avustajapalveluiden tapauksessa luovutamme henkilötietosi valitsemallesi matkantarjoajalle. Tilausprosessin aikana sinua pyydetään antamaan nimenomainen suostumuksesi näiden henkilötietojen käsittelyyn. Voit milloin tahansa perua suostumuksesi tällä lomakkeella: kiwi.com/privacy/rights. Huomaa kuitenkin, että jos peruutat henkilötietojen käsittelyä koskevan suostumuksesi lisäpalveluna tilattujen avustajapalveluiden tapauksessa, emme pysty tarjoamaan sinulle kyseistä palvelua koskevaa tukea.
On myös mahdollista, että tilaat jonkin muun palvelun, jonka me tai kumppanimme tarjoaa verkkosivustollamme tai sovelluksessa, kuten vakuutuksen tai majoituksen. Käsittelemme henkilötietojasi tarpeen mukaan voidaksemme solmia sopimuksen kanssasi ja toimittaaksemme sinulle tilatun palvelun tai (jos palvelu on kumppanimme tarjoama) voidaksemme tehdä sopimuksen solmimisen mahdolliseksi sinun ja palveluntarjoajan välillä sekä tehdäksemme osuutemme sinun ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajan välisessä sopimussuhteessa. Täydellinen luettelo kolmannen osapuolen rekisterinpitäjistä, joille saatamme luovuttaa tietojasi, löytyy alta.
Tunnistetiedot
Yhteystiedot
Tiedot tilauksistasi
Matka-asiakirjojen tiedot
Maksutiedot
Asiakirjat, jotka on annettava välitetyn palvelun mukana
Kohta 6.1(b) – välttämättömyys sopimuksen solmimista ja täytäntöönpanemista varten (käyttöehdot).
Petosten estäminen Kun varaat lipun tai tilaat minkä tahansa muun palvelun verkkosivustomme tai sovelluksemme kautta, käytämme maksutapahtuman aikana kolmannen osapuolen palvelua, joka auttaa meitä estämään petoksia. Tämä on erittäin yleinen prosessi, joka tapahtuu lähes joka kerta tilatessasi jotain verkossa. Jotta tämä olisi mahdollista, siirrämme henkilötietojasi hetkellisesti kolmannen osapuolen petostorjuntapalveluun. Tästä ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä tapahtuma on täysin turvallinen, ja käytämme yhtä parhaista ja yleisimmistä petostenestotyökaluista. Nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat (tällä hetkellä käytämme Forter, Inc:n ja Riskified Ltd:n tuotteita) käyttävät henkilötietoja, joita ne keräävät verkkopetoksiin liittyvään tietokantaan. Tämän jälkeen ne vertaavat tietokannassa olevia tietoja asiakkaidensa loppukäyttäjien tekemiin toimintoihin ja kun ne havaitsevat vastaavanlaisen toiminnan merkkejä, ne ilmoittavat asiakkaille, että huijareiden suorittamat maksut tulee hylätä.
Jos ilmoitat petollisen ostoksen pankkisi kautta, saatamme lisäksi tarkastaa sosiaalisen median tileiltäsi petollisten takaisinveloitusyritysten estämiseksi, onko sinulla jonkinlainen yhteys lipun tilanneeseen henkilöön varmistaaksemme, ettei kyseessä ole yritys saada lippurahoja takaisin petollisesti. Käsittelemme vain rajoitetun määrän tietoa liittyen yhteyteesi lipun tilanneeseen henkilöön, ja oletko mahdollisesti julkaissut matkaan liittyviä tietoja (kuten valokuvia lentoasemalta ennen koneeseen nousua).
Tunnistetiedot
Yhteystiedot
Tiedot tilauksistasi
Matka-asiakirjojen tiedot
Maksutiedot
Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä
Laitteen ja verkon tiedot
Tilaukseesi liittyvät julkisesti saatavilla olevat tiedot
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten ja yleisesti verkkokauppa-alan tarkoituksia varten (petosten estäminen).
Asiakastuki Asiakastuki on merkittävä osa palveluitamme. Tallennamme kaiken viestintämme kaikkien kanavien, kuten sähköpostin, chatin ja puhelinkeskusteluiden kautta tarjotaksemme sinulle tarvitsemasi palvelun. Osa asiakastukeamme on myös auttaa asiakkaitamme mahdollisissa oikeudellisissa ongelmissa matkantarjoajien kanssa (lennolta myöhästyttäessä tai muissa vastaavissa tilanteissa). Tätä varten teemme yhteistyötä kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kanssa. Kun sinulla on oikeudellinen ongelma, lähetämme tälle palveluntarjoajalle sähköpostiosoitteesi, minkä jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja sinulle tarjotaan apua vaateiden esittämiseen. Lisätietoa henkilötietojesi luovuttamisesta kolmannen osapuolen rekisterinpitäjille löytyy täältä. Tunnistetiedot
Yhteystiedot
Tiedot tilauksistasi
Matka-asiakirjojen tiedot
Tiedot pyynnöistäsi ja kommunikoinnistasi kanssamme
Kohta 6.1(b) – välttämättömyys sopimuksen solmimista ja täytäntöönpanemista varten (käyttöehdot).
Tietojen luovuttaminen metahakukoneille Jos saavut varaussivullemme kolmannen osapuolen hakukoneen kautta (niin sanottu metahaku), ilmoitamme kyseisen metahaun omistajalle, että onnistuit tekemään varauksen, jonka tiedot löysit heidän sivustoltaan. Yhteystiedot
Tiedot tilauksistasi
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys metahaun oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (liiketoiminta).
Oikeudellisten vaateiden laatiminen, esittäminen tai puolustaminen Säilytämme ja käsittelemme henkilötietojasi oikeudellisten vaateiden laatimista tai esittämistä tai niitä vastaan puolustautumista varten. Aina, kun varaat lipun tai tilaat jonkin muun palvelun, säilytämme kaikki asianmukaiset tiedot vähintään neljän vuoden ajan vastaavan tilauksen tekohetkestä mahdollisia tulevia oikeudellisia vaateita varten, joita sinulla tai meillä voi olla erityisesti oikeus- ja muissa menettelyissä, sekä meille osoittamiesi korvaushakemusten käsittelyä tai myymistä varten. Vastaavasti, jos lähetät meille tietosuojapyynnön, säilytämme myös kaikki meille antamasi tiedot sekä tiedot koskien pyynnön käsittelyä tätä tarkoitusta varten. Tunnistetiedot
Yhteystiedot
Tiedot tilauksistasi
Matka-asiakirjojen tiedot
Maksutiedot
Toimintasi verkossa, kun olet meihin yhteydessä
Laitteen ja verkon tiedot
Tilaukseesi liittyvät julkisesti saatavilla olevat tiedot
Tiedot pyynnöistäsi ja kommunikoinnistasi kanssamme
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (lakisääteisten oikeuksiemme suojeleminen).
Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen Meidän on käsiteltävä joitakin henkilötietojasi täyttääksemme tiettyjä meitä koskevia lakisääteisiä velvoitteita. Koska tämä on lain mukaan välttämätöntä, emme tarvitse suostumustasi tähän. Tätä tarkoitusta varten käsittelemme tunniste- ja yhteystietojasi sekä varauksiasi koskevia tietoja. Tätä edellyttävät pääasialliset lakisääteiset velvoitteet liittyvät siviilioikeuslain asetukseen nro 89/2012, kuluttajansuojaa koskevaan asetukseen nro 634/1992, arvonlisäveroa koskevaan asetukseen nro 235/2004 ja kirjanpitoa koskevaan asetukseen nro 563/1991. Jos lähetät meille tietosuojapyynnön jonkin oikeutesi toteuttamiseksi, pyydämme sinulta joitakin henkilötietoja, jotka käsittelemme sovellettavan lain noudattamista varten. Tiedot tilauksistasi
Tiedot pyynnöistäsi ja kommunikoinnistasi kanssamme
Kohta 6.1(c) – välttämättömyys Kiwi.comia koskevien lakisääteisten velvoitteiden noudattamista varten.

Kanssamatkustajat

Jos joku tilaa palvelun Kiwi.comista puolestasi (esimerkiksi varaa lentolipun nimelläsi), me käsittelemme henkilötietojasi, vaikka et olisi suora asiakas. Henkilötietojasi käsitellään seuraavia tarkoituksia varten:

NIMI KUVAUS HENKILÖTIETOJEN LUOKAT OIKEUDELLINEN PERUSTE
Palveluiden tilaaminen ja tarjoaminen Jos joku tilaa palveluitamme puolestasi, käsittelemme henkilötietojasi tarpeen mukaan kyseisen palvelun tarjoamista varten. Tunnistetiedot
Yhteystiedot
Tiedot tilauksistasi
Matka-asiakirjojen tiedot
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (palveluiden tarjoaminen).
Käyttäjätili – tallennettu matkustaja Kun joku tilaa palvelun puolestasi ja hänellä on Kiwi.com-tili, tarjoamme hänelle mahdollisuuden tallentaa henkilökohtaiset tietosi, jotta muiden palveluiden tilaaminen puolestasi olisi helpompaa tulevaisuudessa. Jos meille annetaan sähköpostiosoitteesi, me lähetämme sinulle tietoa tästä, ja mikäli et hyväksy asiaa, voit päättää poistaa tietosi. Tunnistetiedot
Yhteystiedot
Matka-asiakirjojen tiedot
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys sinun oikeutettuja etujasi koskevia tarkoituksia varten (tulevien varausten tekeminen yksinkertaiseksi).
Oikeudellisten vaateiden laatiminen, esittäminen tai puolustaminen Jotta voimme puolustautua nostamiltasi oikeudellisilta vaateilta, jotka liittyvät tarjoamiimme palveluihin, säilytämme henkilötietojasi vähintään neljän vuoden ajan vastaavan tilauksen tekohetkestä. Tunnistetiedot
Yhteystiedot
Tiedot tilauksistasi
Matka-asiakirjojen tiedot
Kohta 6.1(f) – välttämättömyys Kiwi.comin oikeutettuja etuja koskevia tarkoituksia varten (lakisääteisten oikeuksiemme suojeleminen).

Kenelle luovutamme henkilötietojasi ja miksi?

Tietojen luovuttaminen muille rekisterinpitäjille

Joissakin tapauksissa luovutamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille heidän tarkoituksiaan varten. Lähetämme tietosi esimerkiksi matkantarjoajille, joiden kanssa teet kuljetussopimuksen välityspalvelumme kautta ja jotka ilmoitetaan sinulle ennen kuin teet sopimuksen kanssamme tai muiden palveluiden tarjoajien kanssa samoilla ehdoilla. Joissakin tapauksissa luovutamme henkilötietojasi myös lipunmyyntipalveluiden tarjoajille, kuten maailmanlaajuisille jakelupalveluille.

Tämä tarkoittaa, että henkilötietojasi voidaan luovuttaa valituille matkantarjoajille tai muille palveluntarjoajille, jotka sijaitsevat kolmansissa maissa. Lisätietoja tietojesi siirtämisestä kolmansiin maihin löydät täältä.

Kukin valittu matkantarjoaja käsittelee henkilötietojasi oman tietosuojakäytäntönsä (joka on julkaistu kunkin matkantarjoajan verkkosivustolla) mukaisesti. Henkilötietojen paljastaminen muille palveluntarjoajille tapahtuu sovellettavien henkilötietoja koskevien lakien ja säännösten mukaan.

Jos annat meille suostumuksesi evästeasetuksiemme kautta, luovutamme joitakin tietojasi kumppaneillemme markkinointitarkoituksia varten.

Lue lisää

VASTAANOTTAJIEN LUOKAT ESIMERKKEJÄ
Matkantarjoajat
Valitsemiesi lippujen varaamiseksi meidän on lähetettävä henkilötietojasi valituille matkantarjoajille.
Matkantarjoaja, jonka lipun haluat ostaa. Matkasi matkantarjoajan nimi näkyy aina, kun varaat lippua.
Maailmanlaajuiset jakelujärjestelmät (Global Distribution Systems)
Joskus lentoja etsiessämme käytämme maailmanlaajuista jakelujärjestelmää (Global Distribution System, GDS). GDS-palveluntarjoajat ovat aina rekisterinpitäjiä. GDS-palveluntarjoajien tietosuojavelvoitteita käsitellään erityisesti tietokoneistettujen varausjärjestelmien käytännesääntöjä koskevassa EU-asetuksessa nro 80/2009.
Amadeus
Galileo (palvelun tarjoaa Travelport)
Sabre
Muut palveluntarjoajat
Kun tilaat toisen palvelun, lähetämme henkilötietosi kolmannelle osapuolelle, joka tarjoaa tilaamasi palvelun.
Tilaamasi palvelun tarjoaja. Kun tilaat palvelua, sen tarjoaja näytetään aina selkeästi.
Petostenestotyökalut
Nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat käyttävät henkilötietoja, joita ne keräävät verkkopetoksiin liittyvään tietokantaan. Tämän jälkeen ne vertaavat tietokannassa olevia tietoja asiakkaidensa loppukäyttäjien tekemiin toimintoihin. Aina, kun ne havaitsevat vastaavanlaisen toiminnan merkkejä, ne ilmoittavat asiakkaille, että huijareiden suorittamat maksut tulee hylätä.
Riskified Ltd.
Maksujen vastaanottajat ja käsittelijät
Maksutilauksen toteuttaminen kauppiaan verkkosivustolla on vasta ensimmäinen vaihe pitkässä teknisten toimintojen ketjussa, jonka on tapahduttava ennen kuin maksun tiedot saapuvat tilillesi (pankissa) ja vahvistetaan kauppiaalle. Tietojen on kuljettava eri maksunkäsittelijöiden ja vastaanottavien pankkien läpi. Kaikki nämä tahot toimivat rekisterinpitäjinä, koska tiedot ovat täysin niiden hallussa.
Pay USA
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
Braintree (PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.)
Viestintä ja sosiaaliset alustat
Jotta voimme lähettää sinulle viestejä koskien palveluitamme tai kirjata sinut sisään Kiwi.com-tilille kolmannen osapuolen alustan kautta, meidän on lähetettävä henkilötietojasi valitsemasi alustan tarjoajalle.
Facebook Ireland Ltd.
Google Ireland Limited
Oikeudellisen tuen tarjoajat
Voimme käyttää muiden tahojen palveluita suojellaksemme lakisääteisiä oikeuksiamme ja vaateitamme.
Asianajajat, perintätoimistot.

Tietojen luovuttaminen tietojenkäsittelijöille

On monia toimintoja, jotka täytyy tehdä, mutta joita emme voi tehdä itse. Tästä syystä käytämme apunamme kolmannen osapuolen kumppaneita. Monessa tällaisessa tilanteessa kumppanit eivät loogisesti pystyisi suoriutumaan tehtävästään ilman henkilötietojasi. Tämän takia luovutamme tietojasi heille. Kaikissa näissä tapauksissa me olemme kuitenkin edelleen henkilötietojesi rekisterinpitäjä, ja kumppanimme toimivat käsittelijöinä.

Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka tietosi ovat heidän hallussaan, he voivat käsitellä niitä vain meidän tarkoituksiamme varten, ja me vastaamme niistä aina. He eivät voi missään tapauksessa käyttää tietoja omiin tarkoituksiinsa tai käyttää tietoja sopimuksemme vastaisella tavalla.

Lisäksi käytämme ainoastaan kumppaneita, jotka ovat antaneet meille riittävät vakuutukset siitä, että he noudattavat lakisääteisiä vaatimuksia ja pitävät tietosi aina turvassa.

Lue lisää

VASTAANOTTAJIEN LUOKAT ESIMERKKEJÄ
Perusinfrastruktuurin tarjoajat
Kuten lähes minkä tahansa muun internetissä toimivan yrityksen kohdalla, paras tapa harjoittaa liiketoimintaamme on ulkoistaa perusinfrastruktuuri (palvelimet) maailman suurimmille, parhaimmille ja turvallisimmille tarjoajille.
Amazon Web Services Inc.
OVH.CZ s.r.o.
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Google Ireland Limited (GCP)
Asiakastuen työkalut
Voidaksemme keskustella asiakkaidemme kanssa heidän asiakastukipyyntöihinsä liittyen käytämme työkalua nimeltä Purecloud, jonka avulla voimme keskittää puhelin-, tekstiviesti- ja sähköpostiviestinnän yhteen paikkaan.
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc. (Purecloud)
Asiakastuen toimittajat
Ulkoistamme joitakin asiakastuen tehtäviä kolmannen osapuolen toimijoille, joiden asiakastukisivustojen työntekijät toimivat asiakastuen edustajinamme.
Convergys International Europe B.V.
WNS Global Services UK Limited
Teleperformance Limited
KCU LLC (Teleperformance Ukraine)
IGT Technologies Inc.
Maksuratkaisu
Käytämme maksutietojesi hyväksymiseen, salaamiseen ja turvalliseen käsittelyyn kolmannen osapuolen maksuyhdyskäytävää, joka tarjoaa alan parhaan turvallisuusstandardin (PCI DSS).
ZOOZ Ltd.
Viestintätyökalut
Palveluidemme tarjoamista varten meidän on lähetettävä asiakkaillemme viestejä. Jotta tämä tapahtuisi automaattisesti ja sujuvasti, meidän on käytettävä ulkoisia teknologiapalveluiden tarjoajia.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Customer and Message Systems, Inc. (Sparkpost)
The Rocket Science Group LLC (Mandrill, MailChimp)
Mailgun Technologies, Inc.
SendGrid, Inc.
Petostenestotyökalut
Petollisten maksutapahtumien estämiseksi tarkistutamme kaikki maksut ”petosten estäjällä”, eli kolmannen osapuolen teknologiapalveluiden tarjoajalla, joka havaitsee petolliset maksuyritykset.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Varaus- ja lippukumppanit
Joskus tarvitsemme apua lippujen ostamisessa. Useimmissa tapauksissa käytämme erilaisten kolmannen osapuolen jakeluverkostojen palveluita. Joskus käytämme myös kolmannen osapuolen välittäjiä, jotka auttavat meitä ostamaan lippuja välillisesti tällaisilta jakeluverkostoilta. Kaiken tämän tarkoitus on löytää parhaat mahdolliset saatavilla olevat hinnat.
Erilaiset verkkomatkatoimistot, joiden kanssa olemme solmineet sopimuksen varauksiin ja/tai lippuihin liittyvien palveluiden tarjoamisesta.
Toimeenpanopalveluiden toimittaminen
Kun edustamme sinua matkantarjoajia vastaan suojataksemme oikeuksiasi ja vaateitasi, saatamme käyttää kolmansien osapuolten palveluita.
Asianajajat, perintätoimistot.
Asiakkuudenhallinnan ja markkinointianalytiikan palvelut
Käytämme kolmannen osapuolen ohjelmistoratkaisuja käyttäjä- ja asiakastietokantamme hallintaa sekä markkinointitarkoituksia ja -analytiikkaa varten. Näiden ratkaisujen ansiosta voimme myös osoittaa sinulle tiettyjä ominaisuuksia perustuen edellisiin tilauksiisi ja toimintaasi verkossa, jotta voimme käyttää niitä kohdistaessamme sinulle verkkomainoksia.
Exponea s.r.o.
Facebook Ireland Ltd.
Marin Software Ltd.
Verkkomainontapalvelut
Näiden palvelujen avulla voimme näyttää sinulle internetissä yksilöllisiä mainoksia.
Facebook Ireland Ltd. (Facebook for Business)
Google Ads
Criteo SA
CityAds Media, LLc.
Analytiikkatyökalut
Käytämme kolmansien osapuolten analyyttisia ja lokiinkirjausohjelmistojen työkaluja, joiden ansiosta ymmärrämme paremmin asiakaskantaamme ja teemme palveluistamme mahdollisimman helppokäyttöisiä asiakkaillemme.
Exponea s.r.o.
Facebook Ireland Ltd.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc. (SolarWinds Worldwide, LLC)
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
FullStory, Inc.
Ohjelmistosuunnittelijat
Saatamme joskus luovuttaa henkilötietojasi ulkoisille ohjelmistosuunnittelijoille, jotka auttavat meitä teknologiaamme liittyen.
Tällä hetkellä toimimme yhteistyössä useiden ohjelmistosuunnittelijoiden kanssa. Koska kunnioitamme heidän oikeuttaan yksityisyyteen, emme jaa heidän henkilötietojaan.
Kirjanpitotyökalu
Olemme velvollisia antamaan asianmukaiset laskut ja säilyttämään kirjanpidolliset asiakirjat (esim. laskut) Tšekin tasavallan lainsäädännön mukaisella tavalla, minkä vuoksi käytämme kolmannen osapuolen tarjoamia kirjanpitojärjestelmiä.
Fakturoid s. r. o.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Yleisesti ottaen käsittelemme henkilötietojasi, kunnes emme enää tarvitse niitä mihinkään tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin. Tavallisesti käsittelemme henkilötietojasi lakisääteisen vanhentumisjakson ajan, joka on yleensä kolme vuotta plus yksi lisävuosi, joka on välttämätön varoaika viivästyneiden ilmoitusten ja lisätoimiemme varalta.

Lakisääteisten velvoitteiden täyttämistarkoituksia varten käsittelemme henkilötietojasi sovellettavan lain vaatiman ajan, esim. laskujen arkistointiaika on 10 vuotta.

Kiwi.com-tiliäsi koskevia tarkoituksia varten säilytämme henkilötietojasi viiden vuoden ajan siitä, kun teet viimeisen toiminnon sisäänkirjautuneena.

Yksilöllisiä tarjouksia koskevia tarkoituksia varten saat meiltä ajoittain sähköpostitarjouksia, ja jokaisessa sähköpostissa on selkeä ja helppo tapa peruuttaa sähköpostien tilaus ja siten vastustaa tämän tyyppistä käsittelyä. Säilytämme ja käytämme henkilötietojasi tähän tarkoitukseen, kunnes peruutat sähköpostien tilauksen.

Miten voit saada pääsyn henkilötietoihisi ja hallita niitä?

Haluamme, että henkilötietosi ovat aina hallinnassasi. Tämän osalta sinulla on tiettyjä oikeuksia, jotka sallivat sen. Tietyissä olosuhteissa voit:

  1. saada pääsyn kaikkiin tietoihisi, joita käytämme tai käsittelemme, ja saada jäljennöksen niistä
  2. pyytää meitä poistamaan tietosi
  3. korjata käsittelemiämme tietoja, jos uskot niiden olevan virheellisiä
  4. rajoittaa tietojen käsittelyä
  5. vastustaa käsittelyä
  6. saada henkilötietosi yleisesti käytetyssä koneellisesti luettavassa muodossa tai siirtää tiedot toiselle palveluntarjoajalle.

Voit käyttää oikeuksiasi lähettämälle pyyntösi meille sähköpostitse tämän lomakkeen kautta: kiwi.com/privacy/rights.

Huomioithan, että varmistaaksemme henkilötietojesi turvallisuuden toteutamme vain pyyntöjä, jotka on lähetetty varauksessa tai palvelun tilauksessa käytetystä sähköpostiosoitteesta. Jos joku muu teki varauksen puolestasi, pyydämme sinua antamaan meille lisätietoja (varaustunnus jne.), jotta voimme varmistaa, että olet todella kyseessä olevien henkilötietojen omistaja.

Lue lisää

Pääsy omiin henkilötietoihin

Sinulla on milloin tahansa oikeus kysyä meiltä, käsittelemmekö henkilötietojasi, ja saada seuraavat tiedot:

  1. tarkoitukset, joita varten käsittelemme henkilötietojasi
  2. käsittelemämme henkilötietojesi luokat
  3. luettelo kolmansista osapuolista, joille luovutamme henkilötietojasi, etenkin kun nämä kolmannet osapuolet sijaitsevat kolmansissa maissa
  4. kuinka kauan aiomme käsitellä henkilötietojasi, tai ainakin kuinka määritämme säilytysajan
  5. oikeutesi rekisteröitynä yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan
  6. oikeutesi tehdä valitus valvontaviranomaiselle
  7. mistä saimme tietosi niissä tapauksissa, joissa emme saaneet tietoja suoraan sinulta
  8. mahdolliset tiedot koskien automaattista päätöksentekoa, jota voidaan soveltaa sinuun
  9. milloin tiedot siirrettiin kolmanteen maahan ja mitä suojaustoimenpiteitä sovelletaan GDPR:n mukaan.

Lisäksi pyynnöstäsi toimitamme sinulle täydellisen kopion kaikista käsittelemistämme henkilötiedoistasi. Ensimmäinen kopio on ilmainen. Muista kopioista voimme kuitenkin periä sinulta maksun hallintokulujemme kattamiseksi.

Voit myös pyytää tietosi yleisesti käytetyssä muodossa tietojen siirrettävyyden vuoksi.

Henkilötietojesi poistaminen

Sinun on myös oikeus siihen, että tietosi poistetaan kokonaan (tai tarkemmin sanoen anonymisoidaan peruuttamattomasti), jos jokin seuraavista tilanteista koskee sinua:

  1. emme enää tarvitse henkilötietojasi mihinkään tässä tietosuojakäytännössä määritettyyn tarkoitukseen
  2. olet onnistuneesti kieltänyt käsittelyn GDPR:n artiklan 21 mukaisesti emmekä tarvitse henkilötietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen
  3. olemme käsitelleet henkilötietojasi laittomasti tai
  4. laki velvoittaa meidät poistamaan henkilötietosi.

Sinulla ei kuitenkaan ole oikeutta pyytää henkilötietojesi poistamista, jos käsittely on tarpeen seuraavista syistä:

  1. ilmaisun- ja tiedonvapauden oikeuden käyttäminen
  2. lakisääteisten velvoitteiden, jotka velvoittavat meitä säilyttämään henkilötietoja, noudattaminen tai
  3. tarvitsemme henkilötietoja oikeudellisten vaateiden laatimista, esittämistä tai puolustamista varten.

Omien henkilötietojen oikaiseminen

Jos sinusta tuntuu, että käsittelemämme henkilötietosi eivät ole paikkansapitäviä, voit ilmoittaa meille, ja teemme parhaamme oikaistaksemme ne.

Huomaathan, että emme voi korjata tietokannassamme olevia lippuusi liittyviä tietoja. Jos tekisimme niin, se ei muuttaisi tietoja matkantarjoajien tai muiden palvelujen tarjoajien kannalta, emmekä pystyisi täsmäyttämään tietoja. Voit aina muuttaa lippusi tietoja Varausten hallinta -osiosta Kiwi.com-sivustolla.

Omien henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen

Rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä tietyissä olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että varmistamme, että tietoja ei käsitellä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin niiden arkistointiin tai siirtämiseen turvalliseen arkistoon. Sinulla on oikeus pyytää tätä rajoitusta, jos:

  1. haastat henkilötietojesi paikkansapitävyyden (jatkamme niiden käsittelyä, kun tämä on ratkaistu)
  2. olemme käsitelleet henkilötietojasi laittomasti, mutta poistamisen sijaan pyydät vain rajoitusta
  3. ainoa jäljellä oleva tarkoitus henkilötietojesi käsittelyyn on oikeudellisten vaateiden asettaminen, toteuttaminen tai puolustaminen tai
  4. olet vastustanut tietojenkäsittelyä GDPR:n artiklan 21 luvun 1 mukaisesti ja arvioimme, onko pyyntösi perusteltu.

Omien henkilötietojen käsittelyn vastustaminen

Voit vastustaa mitä tahansa tarkoitusta, jota varten käsittelemme henkilötietojasi perustuen oikeutetun edun oikeudelliseen perustaan. Kun vastustat käsittelyä mitä tahansa markkinointitarkoitusta varten, lopetamme henkilötietojesi käytön tähän tarkoitukseen välittömästi.

Jos vastustat jotain muuta oikeutettua etua koskevaa tarkoitusta, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tätä tarkoitusta varten, paitsi jos pystymme todistamaan, että oikeutetut perusteemme tietojen käsittelylle ylittävät sinun henkilökohtaiset etusi, oikeutesi ja vapautesi.

Hanki henkilökohtaiset tietosi siirrettävässä muodossa

Sinulla on myös oikeus saada käsitellyt henkilötietosi (suostumuksen tai sopimuksen solmimisen tai täytäntöönpanemisen välttämättömyyden perusteella) yleisesti käytetyssä ja koneella luettavassa muodossa, ja sinulla on oikeus lähettää kyseiset tiedot toiselle valitsemallesi rekisterinpitäjälle.

Evästeet ja vastaavat teknologiat

Evästeet ovat pieniä laitteeseesi asetettavia tekstitiedostoja, joiden ansiosta muistamme tiettyjä tietoja sinusta useita tarkoituksia varten, joita ovat esimerkiksi verkkosivuston ja sovelluksen toimintojen toimittaminen, tuotekehitys, palvelun parantaminen, liiketoiminnan kehittäminen, Kiwi.com-tili, verkkomainonta, markkinointianalytiikka, tietoturva, petosten estäminen ja tietojen luovuttaminen metahakukoneille.

Sivustossamme on käytössä kolmen tyyppisiä evästeitä:

  1. evästeet, jotka ovat välttämättömiä verkkosivustomme toiminnan ja palveluidemme tarjoamisen kannalta (näitä ei voi poistaa käytöstä)
  2. nk. suorituskykyevästeet, joita käytetään tilastollisiin tarpeisiin palveluidemme parantamiseksi ja
  3. evästeet, joita käytämme markkinointitarkoituksiin.

Voit poistaa tilastollisiin ja markkinointitarkoituksiin käytetyt evästeet käytöstä määrittämällä evästeasetuksesi täällä.

Voit milloin tahansa tarkistaa ja muuttaa digitaalista mainontaa koskevia asetuksiasi Digital Advertising Alliancen (DAA) verkkosivuilla osoitteessa http://optout.aboutads.info/ tai European Interactive Digital Advertising Alliancen (EDAA) verkkosivuilla osoitteessa http://www.youronlinechoices.com/.

ÄLÄ SEURAA: tällä hetkellä emme reagoi selaimesi Älä seuraa -asetukseen.

Lue lisää

I. VÄLTTÄMÄTTÖMÄT EVÄSTEET

EVÄSTEET TARKOITUS
__cfduid
__cfruid
CloudFlaren suojausominaisuudet
Evästeet, jotka ovat tarpeen verkkosivustomme ydintoimintojen teknisen turvallisuuden varmistamiseksi.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
Petostentorjuntatyökalu, jota käytetään kaikissa verkkosivustomme maksuissa. Tämä eväste on välttämätön tapahtuman suorittamiseksi.
lastRskxRun
rskxRunCookie
Riskified
Toinen petostenestotyökalu.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
Käytämme näitä evästeitä jäljittääksemme, miltä mahdolliselta kumppaniverkkosivustolta siirryit sivustollemme ja muita tietoja, joita tarvitaan kolmen kohteen suhteen toteuttamiseksi kumppanisivuston kanssa, kuten onnistuneen varauksen osoitus. Tämä eväste on ehdottoman välttämätön tämän toimintamallin toiminnallisuuden kannalta.
cookie_consent
cookie_settings
Tämän evästeen avulla voimme muistaa evästeasetuksesi.
preferred_currency Tämän evästeen avulla voimme muistaa valuutta-asetuksesi.
preferred_language Tämän evästeen avulla voimme muistaa kieliasetuksesi.
raf_creditBalance Jos suosittelet ystävää tililtäsi, meidän on käytettävä tätä evästettä jäljittääksemme saldoasi.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID Tarvitsemme tätä evästettä seuraamaan käyttäjiä, jotka eivät ole kirjautuneena sisään. Ilman sitä tämän sivuston useat perustoiminnot eivät toimisi.
ua_session_token Ilman tätä evästettä kirjautuminen Kiwi.com-tilille ei olisi mahdollista.
track_* Tarvitsemme tämän evästeen tietääksemme, suorittiko käyttäjä tilauksen.
ignore_mobile_ad Tätä evästettä käytetään seuraamaan, onko käyttäjä jo sulkenut mobiilisovelluksemme mainoksen verkkosivustollamme vierailunsa aikana. Ilman tätä evästettä emme muistaisi, onko mainos jo suljettu, ja se aukeaisi jokaisella sivulla.
ui Käytämme tätä evästettä erottamaan tavallista selainta käyttävät käyttäjät niistä, jotka katselevat verkkosivustoamme mobiiliverkkonäkymässä.
recentSearch Tallennamme tähän evästeeseen äskettäisten hakujesi tiedot, jotta voimme näyttää ne sinulle.
viewedOuibounceModal Ouibounce-kirjasto
Tämän avulla ouibounce-kirjasto tarkastaa, joko poistumisen ponnahdusikkuna näytettiin sinulle.

II. SUORITUSKYKYEVÄSTEET

EVÄSTEET TARKOITUS
_parsely_visitor Tätä evästettä käytetään määrittämään, onko vierailija käynyt sivustolla aikaisemmin vai onko kyseessä uusi vierailija.
_ga
_gac_*
_gat_gtag_*
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
Mittaamme Google Analytics -työkaluilla verkkosivustomme liikennettä nähdäksemme vierailijoidemme vuorovaikutuksen verkkosivustomme kanssa ja muita hyödyllisiä tietoja, joita vierailijamme tuottavat selatessaan verkkosivustoamme.
_gcl_au
_gcl_aw
Google AdSense
Nämä evästeet antavat meidän käyttää Google Ads Conversion -seurantapalvelua. Myös Google AdSense käyttää niitä seuraamaan mainontansa tehokkuutta verkkosivustoissa, joissa sen palveluita käytetään.
__inf_* Exponea Infinario
Google Analyticsin tavoin tämä eväste auttaa meitä mittaamaan liikennettä verkkosivustollamme. Käytämme tätä työkalua erityisesti seurataksemme kuinka moni kävijä varaa lippuja tai muita palveluja. Keräämme myös tietoja uusien ominaisuuksien testaamiseksi verkkosivustossa.
_fbc
_fbp
Facebook
Näiden evästeiden avulla voimme käyttää Facebookin mainontatuotteita. Ne auttavat meitä pääasiassa seuraamaan käyttäjiä, jotka saapuivat palveluumme Facebookin näyttämän mainoksen kautta, ja erottamaan toisistaan ainutlaatuiset käyttäjämme, jotka käyttävät Facebookin palveluita.
splitster_* Käytämme tätä evästettä A/B-testauksessa, kun otamme käyttöön uuden toiminnallisuuden tai teemme mitä tahansa muutoksia verkkosivustollemme, jotta voimme testata kuinka käyttäjät reagoivat niihin. Tämän evästeen avulla voimme jakaa vierailijamme kahteen osaan ja näyttää heille kaksi erilaista verkkosivuston versiota.
logglytrackingsession Loggly
Käytämme tätä evästettä kerätäksemme tietoja verkkosivustomme yleisestä toiminnallisuudesta ja kaikesta sivun toiminnasta, jotta kehittäjämme pystyvät korjaamaan verkkosivustomme ongelmat. Ilman tätä meillä on rajoitetut mahdollisuudet ratkaista tuotantoon liittyviä ongelmia.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
Näiden evästeiden avulla voimme nähdä tarkan polun, jota käyttäjät käyttävät verkkosivustomme selaamiseen.
fs_uid Fullstory
Tämä eväste palvelee Fullstory-nimistä sovellusta, joka toimii samoin kuin Smartlook, eli tarkkailee käyttäjiemme selaintoimintoja.
utag_main Tealium
Tämä eväste antaa meidän käyttää Tealium-tunnisteenhallintaratkaisua – se auttaa meitä seuraamaan verkkosivustomme käyttöä ja tarkentamaan analytiikkaamme.

III. MAINONTAEVÄSTEET

EVÄSTEET TARKOITUS
cto_lwid
cto_sid
criteo_write_test
cto_idcpy
Criteo
Criteo on mainosverkosto, joka auttaa meitä näyttämään mainoksia vierailemillasi kolmansien osapuolien verkkosivustoilla.
__inf_* Exponea Infinario
Tämä eväste on välttämätön markkinointianalyysien ja markkinoinnin automatisoinnin kannalta. Sen avulla voimme segmentoida asiakkaitamme ja lähettää heille myöhemmin räätälöityjä sähköposteja, ponnahdusikkunoita ja push-ilmoituksia sekä näyttää mainoksia Kiwi.com-sivustolla ja kolmansien osapuolien verkkosivustoilla.
Im_puid
Im_snid
intent_media_prefs
Intent Media
Intent Media on mainosverkosto, joka auttaa meitä näyttämään mainoksia vierailemillasi kolmansien osapuolien verkkosivustoilla.

Tietojesi siirtäminen Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tarvittaessa voimme siirtää henkilötietojasi Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Näin tapahtuu, jos haluat varata lipun kolmannen maan matkantarjoajalta tai kun tilaat palvelun kolmannessa maassa toimivalta palveluntarjoajalta. Meidän täytyy luonnollisesti siirtää tietosi näille kolmansille osapuolille, koska ilman sitä tilattujen palveluiden toimittaminen ei olisi mahdollista. Voimme myös siirtää henkilötietojasi Euroopan talousalueelta kolmansissa maissa sijaitseville tietojenkäsittelijöille.

Siirroissa vastaanottajille, jotka ovat sellaisissa maissa, joissa emme voi luottaa päätökseen riittävästä suojauksen tasosta GDPR:n artiklan 45 mukaisesti tai riittävistä suojakeinoista GDPR:n artiklan 46 mukaisesti, siirrämme henkilötietosi GDPR:n artiklan 49 luvun 1 kohdassa b) kuvatun poikkeuksen perusteella. Kukin valittu matkan- tai palveluntarjoaja käsittelee henkilötietojasi oman tietosuojakäytäntönsä (joka on julkaistu kunkin matkantarjoajan verkkosivustolla) mukaisesti. Henkilötietojen paljastaminen muille palveluntarjoajille tapahtuu sovellettavien henkilötietoja koskevien lakien ja säännösten mukaan.

Valitus valvontaviranomaiselle

Tietosuoja on vakava asia, ja sääntöjen toteuttaminen oikein on melko vaikeaa. Kukaan ei ole täydellinen, ja on mahdollista, että teemme virheen. Jos olemme mielestäsi käsitelleet henkilötietojasi väärin, ota ensin yhteyttä meihin, ja lupaamme yrittää ratkaista tilanteen parhaamme mukaan. Voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa mihin tahansa yksityisyyteen tai tietosuojaan liittyvässä asiassa tämän lomakkeen kautta: kiwi.com/privacy/questions.

Tästä huolimatta sinulla on aina oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Jos asut EU:n alueella, voit tehdä valituksen viranomaiselle asuinmaassasi, jäsenvaltiossa, jossa työskentelet, tai jäsenvaltiossa, jossa väitetty rikkomus on tapahtunut.

Valitukset käsittelee yleensä Tšekin tasavallan tietosuojavaltuutetun toimisto. Lisätietoja on osoitteessa http://www.uoou.cz.

Yhteyden ottaminen meihin ja oikeuksiesi käyttäminen

Kaikissa yksityisyyttä ja tietosuojaa koskevissa asioissa voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa tämän lomakkeen kautta: kiwi.com/privacy/questions. Jos haluat käyttää henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi, voit käyttää tätä lomaketta: kiwi.com/privacy/rights.

Tarkempaa tietoa tiettyjen maiden asukkaille

Asuinpaikastasi riippumatta vakuutamme, että yksityisyyttäsi suojataan. Tiettyjen maiden ja osavaltioiden suhteen tässä tietosuojakäytännössä on eroavaisuuksia ja lisäyksiä, jotka saattavat koskea sinua tässä määritettyjen ehtojen mukaan.

Kiwi.com, Inc:n asiakkaat

Nämä erityiset ehdot koskevat sinua, jos olet Kiwi.com Inc:n asiakas (ts. Yhdysvalloissa sijaitseva kuluttaja käyttöehdoissamme määritettyjen kriteerien mukaan) ja me käsittelemme samanaikaisesti henkilötietojasi asiakkaisiin ja kanssamatkustajiin (aiemmin tässä tietosuojakäytännössä määritetyn mukaisesti) liittyviä tarkoituksia varten paitsi koskien tarkoituksia, jotka liittyvät käyttäjätiliin – tallennettuun matkustajaan. Nämä erityiset ehdot eivät koske muita tarkoituksia.

Henkilötietojasi käsittelee rekisterinpitäjänä Kiwi.com, Inc -yhtiö, jonka rekisteröity toimipaikka sijaitsee osoitteessa 1221 Brickell Avenue, Suite 1115, Miami, Florida, 33131, Yhdysvallat. Kiwi.com s.r.o. -yhtiö toimii tietojenkäsittelijänä ja kaikki muut tässä tietosuojakäytännössä määritetyt tietojenkäsittelijät toimivat tietojen alikäsittelijöinä.

Kalifornian asukkaat

Nämä erityiset ehdot koskevat sinua, jos olet Kalifornian asukas.

Noudatamme Kalifornian tietosuojalakia (California Consumer Privacy Act, CCPA), jossa on määritetty Yhdysvaltojen korkeimmat yksityisyys- ja tietosuojastandardit. Tästä tietosuojakäytännöstä saat lisätietoja tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi.

Sinulla on oikeus pyytää tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, ja saada niistä kopio. Annamme 12 kuukauden aikana kaksi ensimmäistä kopiota ilmaiseksi. Sinulla on myös oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista. Saat lisätietoja oikeuksistasi ja niiden käyttötavoista tästä tietosuojakäytännöstä (kohdat ”Miten voit saada pääsyn henkilötietoihisi ja hallita niitä” ja ”Yhteyden ottaminen meihin ja oikeuksiesi käyttäminen”).

Jos päätät käyttää mitä tahansa oikeuksiasi, edellytämme, että todennat henkilöllisyytesi esim. todistamalla omistavasi sähköpostiosoitteesi. Jos valtuutettu edustaja pyytää saada käyttää oikeuksiasi, edellytämme sinulta kirjallista valtuutusta sekä omasi että valtuutetun edustajan henkilöllisyyden todentamista. Emme koskaan syrji sinua tai kohtele sinua epäoikeudenmukaisesti, kun käytät mitä tahansa oikeuksiasi.

Saatamme tarjota sinulle taloudellisen kannustimen kupongin, saldon tai muun alennuksen muodossa vastineena markkinointiviestien tilauksesta. Kyseisen kannustimen tarkemmat tiedot näytetään sinulle viestitilaustarjouksen yhteydessä. Pidämme tilauksesi arvoa tarjotun kannustimen arvoa vastaavana, mikä perustuu olettamukseemme tulevasta rahankäytöstä. Jos päätät hyväksyä tarjouksemme, voit peruuttaa sen milloin tahansa ilman oikeuksiisi aiheutuvia rajoituksia. Saat lisätietoja tästä tietosuojakäytännöstä (kohta ”Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi?”)

Emme myy henkilötietojasi CCPA:n tarkoituksen mukaisesti.

Tietosuojavastaava

Kaikissa henkilötietojesi käsittelyä ja henkilötietoihisi liittyvien oikeuksiesi käyttämistä koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä myös tietosuojavastaavaamme.

Näytä yhteystiedot.

Oliver Švolík
Kiwi.comin tietosuojavastaava
[email protected]

Tämän tietosuojakäytännön muutokset

Liiketoimintamme kehittyessä henkilötietojen käsittelytapamme saattaa myös muuttua. Päivitämme tällaisissa tapauksissa myös tietosuojakäytäntömme, jotta se noudattaisi läpinäkyvyyden periaatetta. Jos tulevat muutokset vaikuttavat sinuun, ilmoitamme siitä sähköpostitse.

Tämän tietosuojakäytännön voimassaoloaika alkaa 1.3.2021.