Politica de confidențialitate a Kiwi.com

Echipa Kiwi.com tratează cu maximă seriozitate confidențialitatea informațiilor dvs. În momentul de față, respectăm pentru clienții noștri din UE Regulamentul nr. 2016/679, Regulamentul general privind protecția datelor, cunoscut și sub denumirea de RGPD, care stabilește cel mai înalt standard de confidențialitate și protecție a datelor din lume. Pentru clienții noștri din restul lumii, vom depune toate eforturile pentru a menține același nivel de protecție a datelor pe baza principiilor de securitate (confidențialitate și integritate), transparență, minimizarea datelor, limitarea scopului, exactitate și limitarea stocării. Cu toate acestea, nu putem garanta întotdeauna același tratament pentru toți clienții noștri din afara UE în ceea ce privește drepturile lor în calitate de subiecți ai datelor. De exemplu, dacă suntem invadați de solicitări de la clienții noștri din UE pe care trebuie să le respectăm obligatoriu, este posibil să fim obligați să refuzăm unele solicitări din țări terțe.

În prezenta politică de confidențialitate, explicăm ce date colectăm de la dvs., de ce le colectăm, cum le utilizăm și cu cine le-am putea partaja. Politica explică, de asemenea, ce drepturi aveți în calitate de subiect al datelor și cum le puteți aplica.

Prezenta politică de confidențialitate se aplică oricărei prelucrări de date efectuate de noi în legătură cu utilizarea de către dvs. a serviciilor noastre, atât prin intermediul site-ului nostru web kiwi.com, cât și prin intermediul aplicației noastre Kiwi.com, care este disponibilă în prezent pe Play Store și App Store.

Cine suntem și cum ne puteți contacta?

Noi, în calitate de operator de date, suntem compania Kiwi.com s.r.o., CUI 29352886, cu sediul social la adresa Palachovo náměstí 797/4, Starý Lískovec, cod poștal 625 00 Brno, înregistrată la Registrul societăților comerciale menținut de Tribunalul Regional din Brno, la nr. C 74565, Cod fiscal CZ29352886.

Pentru toate problemele referitoare la protecția confidențialității și a datelor, ne puteți contacta întotdeauna prin intermediul acestui formular: kiwi.com/privacy/questions. Pentru a exercita drepturile ce vă revin în baza RGPD, puteți utiliza acest formular: kiwi.com/privacy/rights.

O parte dintre termenii pe care îi utilizăm în prezenta politică de confidențialitate

Date personale: orice informații referitoare la o persoană fizică identificată în mod direct sau indirect. Aceasta înseamnă că, dacă suntem în posesia mijloacelor de a vă identifica fie pe dvs., fie dispozitivul pe care îl utilizați, orice informații pe care le putem conecta cu dvs. vor fi tratate ca date personale.

Operator de date:o persoană care stabilește scopurile și mijloacele prelucrării datelor personale. De exemplu, noi suntem operator de date în momentul în care procesăm datele. dvs. personale în scopurile menționate în prezenta politică de confidențialitate. Dacă alegeți să rezervați un bilet prin intermediul site-ului web sau al aplicației noastre, vom trimite datele dvs. personale către un alt operator de date – operator de transport aerian sau furnizor de alte servicii – care va utiliza din nou datele dvs. personale în scopuri proprii. Fiecare operator de date (care intră sub incidența RGPD sau a altor regimuri juridice similare) trebuie să aibă o politică de confidențialitate precum aceasta, din care să puteți afla cum sunt prelucrare datele dvs. personale. Puteți vedea mai jos lista completă a operatorilor de date cu care am putea partaja datele dvs.

Persoană împuternicită de către operator: o terță parte care doar ajută la atingerea scopurilor stabilite de către operatorul de date. De exemplu, noi, în calitate de operator de date, utilizăm numeroase servicii ale unor terțe părți către care externalizăm unele părți ale activităților noastre pe care, din diverse motive, cum ar fi eficiența costurilor, nu le realizăm noi înșine. O persoană împuternicită de către operator are doar permisiunea de a prelucra datele dvs. personale în conformitate cu instrucțiunile noastre documentate, iar RGPD ne obligă să avem o relație contractuală oficială strictă, care să asigure o protecție cu adevărat suficientă a confidențialității datelor dvs.

Țări terțe: țări în care regimul RGPD nu este aplicabil. În momentul de față, prin țări terțe înțelegem toate țările situate în afara Uniunii Europene.

Ce date personale colectăm?

Indiferent de scopul pentru care avem nevoie de datele dvs. personale, nu prelucrăm decât datele care sunt necesare pentru atingerea respectivului scop. În funcție de scopul respectiv, putem prelucra:

Informațiile dvs. de identificare

În principal, prenumele, numele, naționalitatea, adresa IP, codul numeric personal și alte informații de identificare pe care ni le-ați putea furniza. În plus, vă vom atribui niște identificatori unici pentru uzul nostru, cum ar fi numărul rezervării sau, în unele cazuri, coduri promoționale unice.

Detaliile dvs. de contact

Adresa de e-mail, numărul de telefon și alte detalii de contact pe care ni le-ați putea furniza în situații care se abat de la normă.

Setările dvs.

Vom reține ce alegeri faceți pentru a putea aplica aceleași setări când reveniți la noi. Dacă, de exemplu, decideți să refuzați utilizarea cookie-urilor dintr-un anumit motiv, vom încerca să reținem acest lucru și să ne asigurăm că nu stocăm acele cookie-uri în timpul următoarei dvs. vizite pe site-ul nostru web.

Ce ați comandat

Vom colecta datele despre comanda în sine și despre plata acesteia și vom păstra comenzile dvs. anterioare în scopul furnizării serviciilor noastre și, într-o măsură limitată, în scopuri de marketing (nu vom utiliza în niciun caz datele dvs. despre plată în scopuri de marketing).

Ce activități ați avut pe site-ul nostru web

Când utilizați site-ul nostru web, urmărim ceea ce faceți aici în scopul de a ne îmbunătăți serviciile. De exemplu, monitorizăm ce pagini vizitați, pe ce anume dați clic sau unde este cursorul și, pe baza acestor informații, analizăm dacă anumite funcții de pe site-ul nostru web necesită îmbunătățire. De asemenea, reținem unele informații pe care le completați în formularele de rezervare, în scopul de a vă reaminti că nu ați finalizat comanda, pentru a vă trimite oferte personalizate.

Informații de care avem nevoie pentru a ne face ofertele relevante pentru dvs.

Dacă rezervați un zbor sau comandați un serviciu, vom colecta anumite date despre dvs. pentru a putea adapta oferta exact pentru dvs. și nevoile dvs. Intră în această categorie și informațiile despre dispozitivul dvs. (software și hardware), adresa IP, informații generale despre locația dvs. (precum fusul orar sau zona în general), informații de identificare și contact.

Informații pe care le colectăm când ne contactați (dacă ne contactați)

Când ne trimiteți un e-mail, ne contactați prin chat sau când ne sunați, vom stoca detaliile dvs. de contact, numărul rezervării și toate informațiile pe care ni le furnizați în timpul contactului, inclusiv mesajele sau apelul respectiv. Apoi le vom utiliza pentru:

  1. a vă rezolva problema în cadrul asistenței noastre pentru clienți;
  2. a instrui personalul de asistență pentru clienți;
  3. a stabili, exercita sau a ne apăra împotriva unei potențiale pretenții legale.

În ce scopuri utilizăm datele dvs. personale?

Furnizarea serviciilor noastre

Căutarea și rezervarea zborurilor și serviciile conexe

Motivul principal pentru care colectăm datele dvs. personale este pentru a încheia un contract cu dvs. și a vă furniza apoi serviciile pe care le-ați comandat. În funcție de perioada în care utilizați serviciile noastre, vom prelucra datele dvs. personale în modul necesar pentru a încheia și executa contractul de servicii conform descrierii de la articolul 2 din Termeni și condiții. În categoria serviciilor pe care le furnizăm intră, în primul rând, intermedierea unui contract de transport aerian și servicii conexe între dvs. și operatorul selectat.

Pentru atingerea acestui scop, trebuie să partajăm datele dvs. personale cu operatorii de transport aerian cu care veți încheia un contract de transport aerian și, în unele cazuri, și cu furnizorii sistemului de distribuție globală.

În cazul în care comandați asistență specială pentru servicii suplimentare sau când ne solicitați o rambursare din cauza unor probleme de sănătate, vom prelucra datele dvs. personale privind sănătatea, iar în cazul serviciului de asistență specială, le vom partaja cu operatorul de transport aerian ales de dvs. În timpul procesului de comandare, vi se va cere să vă exprimați consimțământul explicit în legătură cu prelucrarea acestor date personale. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment prin intermediul acestui formular: kiwi.com/privacy/rights. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că, dacă vă retrageți consimțământul în legătură cu procesarea datelor dvs. personale în scopul serviciului suplimentar de asistență specială, nu vă vom putea acorda nicio asistență ulterioară în legătură cu acest serviciu.

Comandarea altor servicii

Se poate întâmpla să alegeți să comandați un alt serviciu pe care noi sau partenerii noștri îl oferim pe site-ul nostru web sau în aplicația noastră, cum ar fi asigurare sau cazare. Vom procesa datele dvs. personale care sunt necesare pentru încheierea unui contract cu dvs., pentru a vă furniza serviciul comandat și (dacă serviciul este furnizat de partenerul nostru) pentru a executa partea noastră din relația contractuală dintre dvs. și furnizorul de servicii terț. Aceasta va include transferul datelor dvs. către acest furnizor de servicii terț. Puteți găsi aici lista completă a operatorilor de date terți cu care am putea partaja datele dvs.

Ca și în exemplul anterior, avem permisiunea de a prelucra datele dvs. personale în acest scop pe baza legală a necesității încheierii sau executării unui contract.

Asistență pentru clienți

Asistența pentru clienți reprezintă o parte covârșitoare a serviciilor noastre. Vom înregistra toate comunicările noastre prin toate canalele, precum e-mail, chat și apeluri telefonice, pentru a vă furniza serviciul pe care îl solicitați. O parte a asistenței pentru clienți pe care o oferim constă în asistarea clienților noștri cu potențiale probleme juridice în relația cu operatorii de transport aerian (în cazul zborurilor pierdute sau al situațiilor similare). În acest sens, am încheiat un parteneriat cu un prestator de servicii terț. În cazul în care aveți o problemă juridică, vom trimite acestui furnizor adresa dvs. de e-mail și veți fi contactat cu o ofertă de asistență pentru exercitarea pretențiilor dvs. Puteți afla mai multe detalii despre partajarea datelor dvs. personale cu operatorii de date terți aici.

Și de această dată, avem permisiunea legală de a prelucra datele dvs. personale în acest scop pe baza necesității de a încheia sau executa un contract.

Contul utilizatorului

Dacă doriți să înregistrați un cont Kiwi.com, trebuie să procesăm datele dvs. personale, cum ar fi adresa dvs. de e-mail, parola și alte informații necesare pentru a vă furniza acest serviciu. Avem permisiunea legală de a face acest lucru pe baza necesității de încheiere și executare a unui contract.

Prevenirea fraudelor

Când rezervați un zbor sau comandați orice alte servicii prin intermediul site-ului web sau al aplicației noastre, în timpul tranzacției de plată, utilizăm un serviciu terț care ne ajută să prevenim comportamentul fraudulos. Acesta este un proces cât se poate de obișnuit care are loc aproape de fiecare dată când comandați ceva online. Pentru a permite acest lucru, vom transfera momentan datele dvs. personale unei terțe persoane împuternicite de către operator. Nu trebuie totuși să vă faceți griji în legătură cu acest lucru, deoarece întreaga tranzacție este complet securizată și utilizăm cele mai bune și mai utilizate instrumente de prevenire a fraudelor. Puteți afla aici mai multe detalii despre persoanele împuternicite pe care le folosim. În plus, pentru a preveni încercările de taxare frauduloasă, dacă raportați achiziția frauduloasă prin bancă, este posibil să verificăm mediile dvs. de socializare pentru a vedea dacă aveți vreo legătură cu persoana care a comandat biletul, pentru a ne asigura că nu este o încercare de a obține banii înapoi pe bilet prin fraudă. Nu vom prelucra decât informații limitate despre legătura dvs. cu persoana respectivă, cine a comandat biletul și dacă nu ați publicat din întâmplare anumite informații în legătură cu zborul (de ex. fotografii de la aeroportul de plecare a zborului).

Trebuie să prevenim comportamentul fraudulos pentru a ne proteja afacerile și proprietatea. Această protecție împotriva fraudei este unul dintre cele mai puternice interese legitime recunoscute în cadrul UE. Prelucrăm așadar datele dvs. personale pentru acest proces pe baza legală a interesului legitim.

Scopuri de marketing

Trimiterea ofertelor personalizate

Pentru a vă oferi cele mai bune oferte și pentru a maximiza eficiența noastră de marketing, prelucrăm datele dvs. personale în scopul marketingului direct (oferte pe e-mail și activități de prelucrare conexe). Pe lângă detaliile dvs. de contact, păstrăm și date cum ar fi istoricul tranzacțiilor dvs., preferințele de zbor și alte date despre interacțiunea dvs. cu noi care ne ajută la segmentarea clientelei și personalizarea acestei oferte. De exemplu, am putea personaliza o ofertă special pentru dvs. pe baza comenzilor dvs. anterioare.

În plus, când furnizați informații în timpul procesului de rezervare sau în timp ce comandați un alt serviciu, este posibil să vă trimitem un e-mail pentru a vă reaminti despre eventuale comenzi nefinalizate care sunt încă incomplete. Vom păstra datele dvs. personale colectate în acest fel numai pe o perioadă de 30 de zile.

Vă putem trimite oferte și alte comunicații comerciale în baza interesului legitim de marketing direct. Puteți exprima în orice moment obiecții la această practică și vom înceta imediat prelucrarea datelor dvs. personale în acest scop. Aceasta înseamnă totuși că nu vom mai putea să vă trimitem niciun fel de oferte.

Nu vom partaja în niciun caz detaliile dvs. de contact cu alți operatori de date fără informarea dvs. și vă vom contacta numai cu oferte care sunt legate de domeniul nostru principal de activitate. Puteți să vă dezabonați în orice moment și să verificați statutul abonamentului dvs. prin intermediul link-urilor din partea inferioară a fiecărui buletin informativ pe care îl primiți de la noi.

Analiza de marketing

Pentru a ne îmbunătăți campaniile de marketing în general, realizăm, de asemenea, o analiză care să ne ajute să vedem ce campanii funcționează și cum contribuie la ratele noastre de conversie. Pentru a obține eficacitatea maximă și rezultate optime ale unor astfel de analize, utilizăm terțe persoane împuternicite de către operator. Puteți vedea aici lista completă a terțelor părți pe care le utilizăm și cu care partajăm datele dvs. personale. În toate cazurile, noi rămânem operatorii de date pentru datele dvs. personale, iar aceste terțe părți nu pot decât să utilizeze aceste date în interesul nostru.

În acest scop, prelucrăm datele dvs. personale în baza interesului nostru legitim de cercetare de piață. Puteți în orice moment să exprimați obiecțiuni împotriva acestei prelucrări. Apoi vom analiza dacă putem dovedi că bazele noastre legitime pentru prelucrare prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dvs. individuale. În caz contrar, vom înceta prelucrarea datelor dvs. personale în acest scop.

Reclame, notificări și bannere de pe Kiwi.com și site-uri web ale terțelor părți

Vrem să ne asigurăm că nu pierdeți niciuna dintre ofertele noastre speciale. Din acest motiv, trimitem notificări push în legătură cu site-ul web și cu aplicația (cu consimțământul dvs.) și afișăm reclame pe Kiwi.com și pe site-urile terțelor părți care sunt adaptate pentru dvs. în conformitate cu comenzile pe care le-ați făcut. Se poate întâmpla, prin urmare, să vedeți în altă parte pe internet reclame care oferă rezervarea de zboruri pe Kiwi.com.

Vă putem trimite oferte și afișa reclame în baza interesului legitim de marketing direct. Puteți exprima în orice moment obiecții și vom înceta imediat prelucrarea datelor dvs. personale în acest scop.

Recomandarea de către prieteni

Dacă aveți un prieten cu un cont Kiwi.com, se poate întâmpla ca ea/el să vă recomande către noi și să ne furnizeze adresa dvs. de e-mail chiar dacă dvs. nu ați vizitat niciodată site-ul nostru web sau nici nu ați auzit despre Kiwi.com până acum. Apoi veți primi un e-mail informativ cu un link. Dacă îl utilizați pentru a face o rezervare pe site-ul nostru web, atât dvs., cât și prietenul dvs. veți primi o recompensă financiară sub forma unui credit care poate fi utilizat ca reducere când plătiți pentru bilete de avion sau servicii.

În acest scop, prelucrăm datele dvs. personale în baza interesului nostru legitim de marketing direct. Puteți exprima în orice moment obiecții împotriva prelucrării și vom înceta imediat prelucrarea datelor dvs. personale în acest scop.

Îmbunătățirea serviciilor noastre

Îmbunătățirea și dezvoltarea site-ului web și a serviciilor noastre

Ca și în cazul altor activități, pentru a îmbunătăți modul în care facem lucrurile, avem nevoie de unele date despre dvs., clienții noștri. În acest scop, utilizăm serviciile unor terțe părți care ne permit să înregistrăm și să analizăm comportamentul dvs. Datorită acestui lucru, putem vedea tendințe și modele care ne ajută să îmbunătățim numeroase domenii ale activităților noastre comerciale.

Puteți vedea aici lista completă a terțelor părți ale căror servicii le utilizăm și cu care partajăm datele dvs. personale. În toate cazurile vizate de acest scop, noi rămânem operatorii datelor dvs. personale, iar aceste terțe părți nu pot decât să utilizeze aceste date în interesul nostru.

În acest scop, prelucrăm datele dvs. personale în baza interesului legitim de îmbunătățire a serviciilor noastre. Puteți în orice moment să exprimați obiecțiuni împotriva acestei prelucrări. Apoi vom analiza dacă putem dovedi că bazele noastre legitime pentru această prelucrare prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dvs. individuale. În caz contrar, vom înceta prelucrarea datelor dvs. personale în acest scop.

Instruirea și evaluarea personalului nostru de asistență pentru clienți

Dacă sunați la linia noastră de asistență pentru clienți sau dacă ne contactați pe e-mail sau pe chat, vom înregistra apelul telefonic sau mesajele în scopul de a ne îmbunătăți serviciile. Aceste înregistrări vor fi apoi sortate și le vom păstra numai pe cele în care personalul nostru a făcut anumite greșeli în satisfacerea cerințelor dvs. Aceste înregistrări sunt utilizate ulterior în timpul sesiunilor de instruire, pentru a ne putea asigura că aceste greșeli nu se vor mai repeta.

În acest scop, prelucrăm, de asemenea, datele dvs. personale în baza interesului legitim de îmbunătățire a serviciilor noastre. Puteți în orice moment să exprimați obiecțiuni împotriva acestei prelucrări. Apoi vom analiza dacă putem dovedi că bazele noastre legitime pentru această prelucrare prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dvs. individuale. În caz contrar, vom înceta prelucrarea datelor dvs. personale în acest scop.

Alte scopuri

Stabilirea, exercitarea și apărarea împotriva pretențiilor legale

Stocăm, de asemenea, și prelucrăm datele dvs. personale în scopul de a stabili, exercita și a ne apăra împotriva pretențiilor legală. Oricând rezervați un bilet sau comandați orice alt serviciu, vom păstra toate datele relevante pentru potențiale viitoare pretenții legale cu care ne-am putea confrunta noi sau dvs. În mod similar, dacă ne trimiteți o solicitare de protecție a datelor, vom stoca și toate datele pe care ni le furnizați și datele despre tratarea de către noi a solicitării dvs. în acest scop.

În general, vom păstra datele dvs. în acest scop timp de 4 ani, ceea ce reprezintă durata maximă a statutului de limitare (perioada maximă de timp în care puteți intenta un proces împotriva noastră) stabilită de Legea nr. 89/2012 Coll, Codul civil. Nu vom utiliza în niciun caz datele dvs. personale în niciun alt scop pe durata stocării lor numai în acest scop.

În acest scop, prelucrăm datele dvs. personale în baza interesului nostru legitim de protejare a drepturilor noastre legale. Puteți în orice moment să exprimați obiecțiuni împotriva acestei prelucrări. Apoi vom analiza dacă putem dovedi că bazele noastre legitime pentru prelucrare prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dvs. individuale. În caz contrar, vom înceta prelucrarea datelor dvs. personale în acest scop.

Respectarea obligațiilor legale

Trebuie să prelucrăm o parte din datele dvs. personale pentru a putea respecta anumite obligații legale care ne vizează. Deoarece este vorba de o necesitate de natură juridică, nu este necesar să obținem consimțământul dvs. pentru aceasta. În acest scop, vom prelucra informațiile dvs. de identificare, informațiile de contact și informațiile despre rezervările dvs. Principalele obligații legale pentru respectarea cărora trebuie să facem acest lucru decurg din Legea nr. 89/2012 Coll, Codul Civil, Legea nr. 634/1992 Coll, privind protecția consumatorilor, Legea nr. 235/2004 Coll, privind taxa pe valoarea adăugată și Legea nr. 563/1991 Coll, privind contabilitatea. Dacă ne trimiteți o solicitare de protecție a datelor pentru respectarea unuia dintre drepturile dvs. în baza RGPD, vă vom solicita anumite date personale pe care le vom prelucra în scopul conformității cu RGPD.

Cu cine partajăm datele dvs. personale și de ce?

Partajarea datelor cu alți operatori de date

Vom partaja datele dvs. personale cu terțe părți în scopurile acestora. Trimitem datele dvs. operatorilor de transport aerian cu care dvs., prin serviciile noastre de reprezentare, încheiați un contract și a căror identitate vi se va face cunoscută înainte de a încheia contractul cu noi sau cu un furnizor de alte servicii în baza acelorași condiții. În unele cazuri, partajăm, de asemenea, datele dvs. personale cu operatorii serviciului global de distribuție.

Aceasta înseamnă că datele dvs. personale pot fi dezvăluite anumitor operatori sau altor furnizori de servicii din țări terțe. Puteți afla aici mai multe detalii despre transferarea datelor dvs. către terțe părți.

Fiecare operator selectat va trata datele dvs. personale în conformitate cu propria politică de confidențialitate (care este publicată pe site-ul web al fiecărui operator). Dezvăluirea datelor personale către alți furnizori de servicii se va face în conformitate cu legile și reglementările aplicabile privind datele personale.

Aflați mai multe

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Flight Bookings
To be able to book flights that you choose, we need to send your Personal Data to the air carriers.
The air carrier, whose flight ticket you choose to buy. When booking a flight, it will be always visible, who is the air carrier that you will fly with.
Global Distribution System
Sometimes, when we search for the flights, we use the Global Distribution System (GDS). GDS providers are always Data Controllers. The data protection duties by GDS providers are specifically addressed in the EU Regulation No. 80/2009 on Code of Conduct for computerised reservation systems.
Amadeus
Galileo (operated by Travelport)
Other services
When you order another service, we will send your Personal Data to the third party that provides the service that you've ordered.
The provider of service that you order. When ordering the service, it will be always clearly visible, who is its provider.

Partajarea datelor cu persoanele împuternicite de operator

Există numeroase activități care trebuie să fie realizate, dar pe care nu le putem face noi înșine. Prin urmare, folosim parteneri terți pentru a ne ajuta. În numeroase astfel de situații, partenerii nu pot realiza activitățile respective fără datele dvs. personale. Din acest motiv, le partajăm cu ei. În toate cazurile de acest tip, rămânem totuși operatorii datelor dvs. personale, iar ei acționează în calitate de persoane împuternicite de operator.

Aceasta înseamnă că, chiar dacă sunt în posesia datelor dvs., nu pot decât să le prelucreze în interesul nostru, iar noi menținem în permanență controlul asupra acestor date. Persoanele împuternicite de operator nu pot în niciun caz să utilizeze datele în interes propriu sau să le utilizeze într-un mod care încalcă contractul nostru.

Mai mult, nu utilizăm decât serviciile unor parteneri care ne oferă suficiente garanții că respectă cerințele RGPD și că datele dvs. vor fi păstrate în siguranță.

Aflați mai multe

PURPOSE EXPLANATION PARTNERS
Provision of services Basic infrastructure
As for nearly any other internet company, the best way to operate our business is to outsource the basic infrastructure (servers) to the biggest, best and most secure providers in the world.
Amazon Web Services Inc.
OVH
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Booking management and customer support
We need to keep all the data related to your booking and customer support in one place. Therefore, we use platform(s)/software from third-party provider(s) that allow us to quickly access your data in order to maximize your customer experience.
Citrix Systems, Inc.
Kortechs d.o.o
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Payment acquiring and processing
To receive money from you in exchange for our services, we need to pass your Personal Data related to the card payment to "payment acquirers" (internet banks and payment service providers). To process your payment information, we use third-party payment gate which offer the highest standard of security in the industry (PCI DSS).
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard - Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill - DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
SMS communication
Sometimes, we need to send SMSs to our customers. To do this automatically and smoothly, we need to use the services of external technology providers.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Fraud prevention
To avoid fraudulent transactions, we check all payments with a "fraud preventor" i.e. third-party technology provider, which detects fraudulent payment attempts.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Ticketing partners
Sometimes, we need help with the purchase of the flight tickets, mainly in cases where the purchase has to be made via the Global Distribution System and mainly because it is the only way to get the best price for our customers. In these cases, we need to share your Personal Data with our "ticketing partners" who are able to help us with the purchase directly from the airline via the Global Distribution System.
«AVIA CENTER» Ltd.
STUDENT AGENCY, k.s.
FLY UNITED s.r.o.
Multipass UA
RHT US
AERTiCKET DE
Dnata AE
Tripsta GR
F-ness JP
Transviet VN
Consolid MX
Consolidador PT
SkyBird US
Consolid AR
Marketing Purposes Sending personalized offers and Marketing analytic
Sometimes, we want to send you marketing materials or use your Personal Data for market segmentation to find out which marketing strategy to use based on shared characteristics with our customers. To automate this, we outsource these services from third parties.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Jaco Analytics Ltd.
ADARA, Inc.
CityAds Media, LLC.
Improvement of our services Data Analytics
We use analytic and logging software tools from third-party providers which allow us to have bigger insights about our customer base and make our services as convenient to our customers as possible.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc.
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
Software engineering
Sometimes, we may share Personal Data with our external software engineers who help us with our technology.
Currently, we cooperate with many individual software engineers. To respect their right to privacy, we will provide you with the specific list relevant in your individual case on your demand.
Other purposes Accounting
We are obligated to issue proper invoices and keep accounting documents (e.g. invoices) in the state which is required by Czech law, therefore, we are using accounting systems which are provided by a third party.
Fakturoid s. r. o.

Cât timp stocăm datele dvs. personale?

În general, vom prelucra datele dvs. personale până când nu mai avem nevoie de ele în niciunul din aceste scopuri. Durata maximă de reținere a datelor va fi în general de 4 ani, ceea ce acoperă statutul general de limitare în Republica Cehă (scopul stabilirii, exercitării și apărării împotriva pretențiilor legale).

Excepția de la această prevedere este prelucrarea în scopul trimiterii de oferte personalizate. În acest scop, veți primi periodic oferte pe e-mail din partea noastră și în fiecare e-mail va apărea un mod clar și ușor de a vă dezabona și de a obiecta, așadar, la acest tip de prelucrare. Prin urmare, vom păstra și utiliza datele dvs. personale în acest scop până la dezabonarea dvs.

Cum să vă accesați și controlați datele personale?

Dorim ca dvs. să mențineți în permanență controlul asupra datelor dvs. personale. În acest scop, aveți anumite drepturi care vă permit acest lucru. În anumite condiții, puteți:

  1. să obțineți acces la toate datele dvs. pe care le utilizăm sau prelucrăm și puteți chiar obține o copie a tuturor acestor date;
  2. să ne solicitați ștergerea datelor dvs.;
  3. să corectați datele pe care le prelucrăm dacă credeți că există greșeli;
  4. să restricționați prelucrarea datelor;
  5. să obiectați la prelucrare;
  6. să primiți datele dvs. personale într-un format utilizat frecvent și care poate fi citit de aparate sau să transmiteți aceste date către un alt furnizor.

Vă puteți exercita drepturile trimițându-ne un e-mail cu solicitarea dvs. prin intermediul acestui formular: kiwi.com/privacy/rights.

Vă rugăm să rețineți că, pentru a garanta siguranța datelor dvs. personale, vom da curs numai solicitărilor primite de la adresa de e-mail utilizată în timpul rezervării sau comandării unui serviciu. Dacă o altă persoană a făcut rezervarea pentru dvs., vă vom solicita să ne furnizați informații suplimentare (nr. rezervării etc) pentru a ne asigura că sunteți într-adevăr titularul datelor personale respective.

Aflați mai multe

Access your Personal Data

At any time, you have the right to ask us whether we process your Personal Data and to get the following information:

  1. Purposes for which we process your Personal Data,
  2. Categories of your Personal Data we're processing,
  3. List of third-parties with whom we share your Personal Data, in particular when these third-parties are based in Third Countries
  4. Duration that we plan to process your Personal Data, or at least how we determine the retention period
  5. Your rights as a data subject according to the GDPR
  6. Your right to lodge a complaint with a supervisory authority
  7. Where we received your data in cases where we didn't get the data straight from you,
  8. If applicable, any information about automated decision making that you may be subject to
  9. When the data was transferred to a Third Country and what safeguards apply according to the GDPR

Also, on your request, we will provide you with a full copy of all the Personal Data about you that we're processing. The first copy is for free. However, for any further copies we may charge you a fee to cover our administrative costs.

You can also request your data in a commonly used format for the sake of data portability.

Delete your Personal data

You have also the right to have your data completely deleted (or more precisely, irreversibly anonymised) if one of the following situations applies to you:

  1. we no longer need your Personal Data for any of the purposes defined in this Privacy Policy
  2. you've successfully objected to the processing according to the Art. 21 of the GDPR and we have no other purpose for which we need your Personal Data,
  3. we've processed your Personal Data unlawfully, or
  4. there is a legal obligation that obliges us to delete your Personal Data.

However, you don't have the right to request the deletion of your Personal data, if the processing is necessary for:

  1. exercising the right of freedom of expression and information,
  2. compliance with a legal obligation that obliges us to keep the Personal Data, or
  3. we need the Personal Data for the establishment, exercise or defence of legal claims

Correct your Personal Data

If you feel that any Personal Data that we're processing about you is not accurate, you can let us know and we will do our best to correct it.

Please note, that we cannot correct the data in our databases that are connected to your flight ticket. If we would do that, it wouldn't change it on the part of the air carriers or providers of other services and we couldn't pair it together. If you want to change it, you can always do it in the Manage My Booking section on kiwi.com.

Restrict processing of your Personal Data

Under certain conditions, we will restrict the processing of your Personal Data. This means that we will make sure that they are not being processed for any other purpose than to archive it or to move it to a secure archive. You have the right to request this restriction if:

  1. you challenged the accuracy of your Personal Data (we will continue processing it once this is resolved),
  2. we've processed your Personal Data unlawfully but instead of deletion, you only request restriction,
  3. the only remaining purpose for processing your Personal Data is the establishment, exercise or defence of legal claims, or
  4. you've objected to data processing according to the Art. 21 Para 1 of the GDPR and we're assessing whether your request is justified

Object to processing of your Personal Data

You can object against any purpose for which we're processing your Personal Data based on the legal ground of legitimate interest. When you object against processing for any Marketing purposes, we will stop using your Personal Data for this purpose immediately.

If you protest against any other purpose based on a legitimate interest, we will stop processing your Personal Data for this purpose, unless we can prove that our legitimate grounds for processing it override your individual interests, rights and freedoms.

Get your Personal Data portable

Lastly, you have the right to obtain your Personal Data processed for the purposes of Provision of our services (or any other purposes where we process your Personal Data based on either consent or necessity for a conclusion or performance of a contract) in a commonly used and machine-readable format and have the right to transmit that data to another controller of your choice.

Cookie-uri și tehnologia similară

Cookie-urile sunt mici fișiere text amplasate pe dispozitivul dvs. care ne permit să reținem anumite informații despre dvs. în scopuri multiple, cum ar fi operarea unor funcționalități de bază diverse ale site-ului nostru web, gestionarea contului dvs., prevenirea fraudei, îmbunătățirea performanței în timpul navigării prin site-ul nostru web, scopuri de marketing sau analiza utilizării de către dvs. a site-ului nostru web în scopul îmbunătățirii site-ului web și a serviciilor noastre.

În principiu, pe site-ul nostru veți întâlni trei tipuri de cookie-uri:

  1. cookie-uri care sunt strict necesare pentru funcționarea site-ului nostru web și furnizarea serviciilor noastre (acestea nu pot fi dezactivate);
  2. așa-numitele „cookie-uri de performanță”, pe care le utilizăm pentru statistici în vederea îmbunătățirii serviciilor noastre și
  3. cookie-uri pe care le utilizăm în scopuri de marketing.

Puteți dezactiva modulele cookie pe care le utilizăm în scopuri statistice și de marketing prin setarea preferințelor legate de cookie-uri aici.

Aflați mai multe

I. NECESSARY COOKIES

COOKIES PURPOSE
__cfduid
__cfruid
CloudFlare Security Features
Cookies necessary for the purpose of technical security of the core functions of our website.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
A fraud prevention tool used for all payments on our website. This cookie is necessary to complete the transaction.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
We use these cookies to track from which affiliate website you came (if any) and other information needed to realise the three-point relationship with the affiliate website, such as an indication of a successful booking. This cookie is an absolute necessity for the functionality of this operation model.
cookie_consent This cookie allows us to remember your cookie preferences.
preferred_currency This cookie allows us to remember your currency preference.
preferred_language This cookie allows us to remember your language preference.
raf_creditBalance If you Refer a Friend from your account, we need to use this cookie to track your credit balance.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID We need this cookie to track users who are not logged in. Without it, multiple basic functionalities of this website would not work.
ua_session_token Without this cookie, logging into a Kiwi.com account would not be possible.
track_* We need this cookie to know if a user completed the ordering process.
ignore_mobile_adThis cookie is used to track whether the user has already closed the advert for our mobile application during their visit to our website. Without this cookie, we wouldn’t remember if the advert was already closed and it would pop up on every page.

II. PERFORMANCE COOKIES

COOKIES PURPOSE
_ga
_gat_UA-29345084-1
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
We use Google Analytics tools to measure the traffic on our website to see our visitors' interactions with our website and other useful information that our visitors generate while browsing through our website.
__inf_* Exponea Infinario
As with the Google Analytics, this cookie helps us measure traffic on our website. We use this tool specifically to track how many visitors book a flight or order another service. We also collect data for testing new features on the website.
jaco_uid Jaco Analytics
This cookie allows us to use the Jaco recording software which monitors users' interactions on our website. We use this to improve parts of our website, e.g. because we can see, whether the users understand certain features and use them the way they should be used.
splitster_* We use this cookie for A/B testing when we implement a new functionality or do any sort of modification on our website that we want to test how the users react to it. With this cookie, we can split our visitors into halves and show them two different versions of the website.
logglytrackingsession Loggly
We use this cookie to collect information about the overall functionality of our website along with all the activity on the page, so that our developers are able to debug issues on our website. Without this, we are limited in addressing certain production issues.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
This cookie allows us to see the exact path that our users take while browsing through our website.

III. MARKETING COOKIES

COOKIES PURPOSE
cto_lwid Criteo
Criteo is an advertisement network that helps us display ads on third-party websites that you visit.
__inf_* Exponea Infinario
This cookie is necessary for marketing analytics and marketing automation. It allows us to segment our customers and to subsequently send them custom-made emails, pop-ups and push notifications and to display ads on Kiwi.com and third-party websites.

Transferarea datelor dvs. în afara Uniunii Europene

Dacă va fi necesar, este posibil să transferăm datele dvs. personale în afara Uniunii Europene. Acest lucru se va întâmpla când doriți să rezervați un bilet de avion la un operator de transport aerian dintr-o țară terță sau când comandați un serviciu de la un furnizor cu sediul într-o țară terță. Bineînțeles că trebuie să transferăm datele dvs. către aceste terțe părți pentru că, fără acest lucru, furnizarea serviciilor comandate nu ar fi posibilă.

Pentru transferuri către destinatari din țări în care nu ne putem baza decizia pe nivelul adecvat de protecție în conformitate cu art. 45 din RGPD sau mijloacele de protecție adecvată în conformitate cu art. 46 din RGPD, vom transfera datele dvs. personale în baza excepției de la art. 49 parag. 1 litera b) din RGPD. Fiecare operator sau furnizor de servicii selectat va trata datele dvs. personale în conformitate cu propria politică de confidențialitate (care este publicată pe site-ul web al fiecărui operator). Dezvăluirea datelor personale către alți furnizori de servicii se va face în conformitate cu legile și reglementările aplicabile privind datele personale.

Reclamații la autoritatea de supraveghere

Protecția datelor este o problemă serioasă, iar regulile sunt destul de dificil de implementat în mod corect. Nimeni nu este perfect și se poate întâmpla să facem o greșeală. În cazul în care considerați că am utilizat greșit datele dvs. personale, vă rugăm să ne contactați pe noi în primul rând și vă promitem că vom face tot ce putem pentru a rezolva situația. Ne puteți contacta întotdeauna când aveți orice problemă legată de confidențialitate sau de protecția datelor prin intermediul acestui formular: kiwi.com/privacy/questions.

Cu toate acestea, aveți întotdeauna dreptul să depuneți o plângere la o autoritate de supraveghere. Dacă aveți domiciliul în UE, puneți depune o plângere la autoritatea din statul membru de reședință, din statul membru în care lucrați sau din statul membru în care s-a produs presupusa încălcare a drepturilor.

În general, reclamațiile vor fi tratate de Oficiul Ceh pentru Protecția Datelor Personale. Puteți afla mai multe detalii la http://www.uoou.cz.