Zásady ochrany osobních údajů Kiwi.com

V Kiwi.com bereme vaše soukromí velmi vážně. V současnosti osobní údaje zpracováváme v souladu s nařízením č. 2016/679, tj. obecným nařízením o ochraně osobních údajů také známým jako GDPR (General Data Protection Regulation), které nastavuje nejvyšší úroveň ochrany soukromí a osobních údajů na světě. V těchto zásadách ochrany osobních údajů vám vysvětlíme, jaké údaje o vás shromažďujeme, proč tak činíme, jak je používáme a s kým je můžeme sdílet. Dokument také objasňuje, jaká máte jako subjekt údajů práva a jak je můžete uplatnit.

Tyto zásady ochrany osobních údajů se vztahují na jakékoli zpracovávání údajů související s našimi službami, a to jak prostřednictvím našich stránek kiwi.com (dále jen „stránky“), tak našich mobilních aplikací pro systémy iOS a Android (dále jen „aplikace“).

Kdo jsme?

Správcem osobních údajů je společnost Kiwi.com s.r.o., IČO 29352886, se sídlem na adrese Palachovo náměstí 797/4, Starý Lískovec, 625 00, Brno, která je zaregistrována v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně, spisová značka C 74565, DIČ CZ29352886.

Některé termíny, které používáme v těchto zásadách ochrany osobních údajů

Osobní údaje: jakékoli informace týkající se přímo nebo nepřímo identifikované či identifikovatelné fyzické osoby. To znamená, že pokud disponujeme prostředky, kterými můžeme identifikovat vás nebo zařízení, které používáte, budou se jakékoli údaje, které s vámi můžeme spojit, považovat za osobní údaje.

Správce osobních údajů: někdo, kdo určuje účely a prostředky zpracování osobních údajů. Například naše společnost je správcem osobních údajů, když vaše osobní údaje zpracovává pro účely uvedené v těchto zásadách ochrany osobních údajů. Pokud se rozhodnete rezervovat si jízdenku nebo letenku prostřednictvím našich stránek nebo aplikace, zašleme vaše osobní údaje jinému správci osobních údajů (dopravci nebo poskytovateli jiných služeb), který vaše osobní údaje opět použije pro své vlastní účely. Každý správce osobních údajů by měl mít zásady ochrany osobních údajů, jako jsou tyto, ve kterých se dozvíte, jak jsou vaše osobní údaje zpracovávány. Úplný seznam správců osobních údajů, se kterými můžeme údaje sdílet, je uveden níže.

Zpracovatel osobních údajů: třetí strana, která pouze pomáhá dosáhnout záměrů stanovených správcem osobních údajů. Jako správce osobních údajů například využíváme řadu externích služeb, na které převádíme některé části našich aktivit, které z různých důvodů (např. kvůli úspoře nákladů) neděláme sami. Zpracovatel osobních údajů smí vaše osobní údaje zpracovávat pouze v souladu s našimi písemnými pokyny.

Třetí země: země, na které se režim GDPR nevztahuje. Aktuálně mezi třetí země řadíme všechny země ležící mimo Evropský hospodářský prostor.

Jaké osobní údaje shromažďujeme?

V závislosti na účelu zpracováváme následující kategorie osobních údajů:

KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ POPIS
Identifikační údaje Informace, podle kterých vás lze identifikovat jako fyzickou osobu, jako je vaše jméno, příjmení, pohlaví, národnost, datum narození nebo uměle vytvořená identifikační informace, například váš název účtu Kiwi.com.
Kontaktní údaje Informace sloužící ke kontaktování, jako je e-mailová adresa nebo telefonní číslo.
Vaše chování na internetu při používání našich služeb Vaše chování na našich stránkách nebo v naší aplikaci, například co jste navštívili, jak dlouho jste danou činností strávili, na co jste klikli atd. Také sledujeme vaši interakci s e-maily a upozorněními, které vám posíláme, například jestli e-mail otevřete nebo jestli kliknete na některý z odkazů.
Metadata zařízení a síťového připojení Informace o zařízení, prostřednictvím kterého používáte naše stránky nebo aplikaci a metadata vašeho síťového připojení. Tyto informace zahrnují například operační systém, internetový prohlížeč, rozlišení obrazovky, IP adresu a další.
Informace o účtu Nastavení a další data, která generujete používáním účtu Kiwi.com. Patří sem upozornění na cenu, historie vyhledávání, konkrétní nastavení, profilový obrázek, přihlašovací údaje k účtu Kiwi.com, tj. e-mail a heslo (které nikdy neuchováváme v nešifrované formě), a údaje související s věrnostním programem Kiwi.com Compass, pokud ho využíváte.
Informace o vašich objednávkách Podrobné informace o vaší objednávce, tj. které služby si objednáte a co později změníte nebo dokoupíte k původní objednávce. Pokud vyžadujete asistenci cestujícím se speciálními požadavky nebo ze zdravotních důvodů zažádáte o zrušení, vaše údaje o zdravotním stavu zpracujeme v takovém rozsahu a takovým způsobem, jak je k zajištění těchto služeb nezbytné.
Informace z cestovních dokumentů Číslo a datum platnosti pasu či jiného průkazu totožnosti (podle toho, co nám poskytnete).
Platební údaje Informace, které nám poskytnete pro zpracování platby. Většinou se jedná o informace o platební kartě. Informace o platební kartě nikdy neuchováváme v nešifrované podobě.
Nezbytné dokumenty od poskytovatele služeb Dokumenty, které obdržíme od poskytovatele zprostředkovávaných služeb, jako jsou palubní lístky nebo elektronické letenky.
Informace o vašich požadavcích a záznamy naší komunikace Veškerá psaná a mluvená komunikace mezi vámi a Kiwi.com, která se týká vašich požadavků (například záležitosti vyřizované zákaznickou podporou), metadata a poznámky generované našimi systémy a pracovníky.
Vaše nastavení Některá nastavení na stránkách nebo v aplikaci, jako je jazyk, měna nebo nastavení souborů cookie.

K jakým účelům využíváme vaše osobní údaje?

Uživatelé

Kdykoli používáte naše stránky nebo aplikaci, zpracováváme vaše osobní údaje pro účely popsané níže:

NÁZEV POPIS KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRÁVNÍ DŮVOD
Poskytování funkcí stránek a aplikace Vaše osobní údaje zpracováváme, abychom vám mohli poskytovat funkce našich stránek a aplikace. Vaše chování na internetu při používání našich služeb
Metadata zařízení a síťového připojení
Vaše nastavení
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (poskytování produktu).
Vývoj produktů, zlepšování služeb a rozvoj obchodní činnosti Neustále usilujeme o zlepšování našich produktů a služeb. K tomu potřebujeme přesné údaje o tom, jakým způsobem naše služby využíváte. Proto shromažďujeme údaje o vašem zařízení a síťovém připojení a také o tom, jak se chováte na našich stránkách a v naší aplikaci. Nashromážděné údaje analyzujeme a výsledky využíváme k úpravě stávajících funkcí a procesů nebo k vytvoření nových. Tyto údaje používáme také k rozvoji našeho podnikání. Když děláme obchodní rozhodnutí, díváme se na data generovaná naší nejdůležitější proměnnou – zákazníky. Vaše chování na internetu při používání našich služeb
Metadata zařízení a síťového připojení
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (rozvoj produktu, služeb a obchodu).
Účet Kiwi.com Pokud si vytvoříte účet Kiwi.com, zpracujeme vaše osobní údaje v souladu s podmínkami používání v nezbytném rozsahu tak, abychom vám mohli poskytovat všechny jeho funkce. Rozsah zpracovávaných osobních údajů se bude měnit v závislosti na tom, jestli si osobní informace uložíte. Kontaktní údaje
Informace o účtu
Identifikační údaje
Čl. 6.1(b) – údaje nezbytné pro uzavření a plnění smlouvy (podmínky používání).
Compass Kiwi.com Abychom vám mohli poskytovat doplňkové výhody věrnostního programu „Kiwi.com Compass“, musíme zpracovat vaše osobní údaje. Hlavními důvody zpracování osobních údajů je správa záznamů týkajících se vašeho členství a používání bodů Compass, uchovávání vašich platebních údajů a poskytování všech funkcí, které jsou součástí tohoto programu. Identifikační údaje
Kontaktní údaje
Platební údaje
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (poskytování výhod našim zákazníkům).
Přímý marketing a online reklama Vaše osobní údaje zpracováváme pro účely přímého marketingu (nabídky zasílané e-mailem a související zpracování údajů), abychom vám mohli poskytovat nejlepší nabídky a maximálně zefektivnili náš marketing. Kromě vašich kontaktních údajů uchováváme například také vaši historii transakcí a cest, preference v cestování a další údaje o vaší interakci s námi, které nám pomáhají segmentovat zákazníky a připravovat nabídky přímo na míru. Můžeme například připravit speciální nabídku přímo pro vás na základě vašich předchozích objednávek.
Pokud navíc uvedete své informace během provádění rezervace nebo při objednávání jiných služeb, můžeme vás e-mailem upozornit na jakékoli nedokončené objednávky. Takto získané osobní údaje uchováváme pouze 30 dní.
Vaše kontaktní údaje nikdy nebudeme bez vašeho vědomí sdílet s jinými správci osobních údajů a kontaktovat vás budeme pouze s nabídkami souvisejícími s naším hlavním předmětem podnikání. Z odběru nabídek se můžete kdykoli odhlásit nebo si ověřit stav svého přihlášení k odběru pomocí odkazů na konci každého newsletteru, který vám zašleme.
Kromě přímých zpráv se skvělými nabídkami vám (s vaším souhlasem) budeme posílat webová oznámení a nabízená oznámení v aplikaci. Na stránkách Kiwi.com a externích stránkách také zobrazujeme nabídky, které jsou připraveny na míru na základě vašich předchozích objednávek. Proto se může stát, že někde jinde na internetu uvidíte reklamu, která nabízí rezervaci nebo cestu na Kiwi.com.
Pokud na stránce rezervace nezaškrtnete políčko, že si nepřejete, abychom vás telefonicky kontaktovali ohledně nedokončené rezervace, můžeme vás kontaktovat a nabídnout pomoc, pokud z nějakého důvodu rezervaci nedokončíte.
Vaše chování na internetu při používání našich služeb
Informace o účtu
Metadata zařízení a síťového připojení
Kontaktní údaje (pokud byly vyplněny)
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (přímý marketing).
Marketingové analýzy Abychom obecně zlepšili naše marketingové kampaně, provádíme analýzy, které nám pomáhají zjistit, jaké kampaně fungují a jak přispívají k našim konverzním poměrům. Analyzujeme také vaše interakce s Kiwi.com, abychom vám mohli posílat relevantní nabídky. Vaše chování na internetu při používání našich služeb
Metadata zařízení a síťového připojení
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (přímý marketing).
Určení, uplatnění nebo obhajoba právních nároků Abychom mohli uplatnit právní nároky vyvstávající z vašeho používání našich stránek / naší aplikace, které by bylo v rozporu s našimi podmínkami používání nebo zákonnými povinnostmi, a abychom se mohli bránit proti právním nárokům, které byste vůči nám uplatnili, budeme vaše osobní údaje uchovávat alespoň 4 roky od data použití našich stránek / naší aplikace. Identifikační údaje
Vaše chování na internetu při používání našich služeb
Metadata zařízení a síťového připojení
Informace o účtu
Kontaktní údaje (pokud byly vyplněny)
Vaše nastavení
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (ochrana našich práv).
Zabezpečení informací Je nezbytné, abychom se chránili před různými bezpečnostními hrozbami, které se snaží využít slabin našeho zabezpečení a poškodit naši společnost. Kvůli tomu občas potřebujeme zpracovat osobní údaje našich uživatelů. Vaše chování na internetu při používání našich služeb
Metadata zařízení a síťového připojení
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (zabezpečení).

Zákazníci

Když si objednáte kteroukoli z našich služeb, budeme vaše osobní údaje zpracovávat pro výše zmíněné účely. Rozsah osobních údajů zpracovaných pro tyto účely bude nově zahrnovat informace o vašich objednávkách a informace o vašich žádostech a vzájemné komunikaci. Kromě toho budeme vaše osobní údaje zpracovávat pro následující účely:

NÁZEV POPIS KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRÁVNÍ DŮVOD
Objednávání a poskytování služeb Vaše osobní údaje shromažďujeme a používáme zejména proto, abychom s vámi uzavřeli smluvní dohodu a mohli vám poskytnout služby, které si objednáte. V závislosti na rozsahu, v jakém naše služby využíváte, budeme vaše osobní údaje zpracovávat způsobem nezbytným pro uzavření a plnění naší smlouvy o poskytování služeb, jak je popsáno v našich obchodních podmínkách. Námi poskytované služby zahrnují primárně sjednání smlouvy o přepravě a souvisejících službách mezi vámi a vybraným dopravcem. Vaše osobní údaje můžeme za tímto účelem zpracovávat také v případě, že vám pomáháme s uplatněním právních nároků vůči dopravcům.
Pro tento účel potřebujeme vaše osobní údaje sdílet s dopravci, se kterými uzavřete smlouvu o přepravě, a v některých případech i s provozovateli trhů s jízdenkami/letenkami, jako jsou globální distribuční systémy. Abychom zaplatili za jízdenky/letenky, použijeme vaše jméno a příjmení k vygenerování jednorázové virtuální platební karty, která poslouží k úhradě u poskytovatele dopravy.
Pokud si objednáte doplňkovou službu asistence cestujícím se zvláštními požadavky nebo pokud nás požádáte o vrácení peněz ze zdravotních důvodů, zpracujeme vaše osobní údaje týkající se vašeho zdravotního stavu. Budete-li potřebovat asistenci cestujícím se zvláštními požadavky, budeme tuto informaci sdílet s vybraným dopravcem. Při objednávce vás požádáme o výslovný souhlas se zpracováním vašich osobních údajů. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat prostřednictvím tohoto formuláře: kiwi.com/privacy/rights. Mějte však na paměti, že pokud svůj souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely poskytnutí asistence cestujícím se zvláštními požadavky odvoláte, nebudeme vám moci v souvislosti s touto službou poskytnout žádnou další podporu.
Může se také stát, že si objednáte jinou službu, kterou my nebo naši partneři nabízíme na našich stránkách nebo v aplikaci, například pojištění nebo ubytování. Budeme zpracovávat vaše osobní údaje, které jsou nezbytné pro uzavření smlouvy s vámi, abychom vám mohli poskytnout objednanou službu, nebo (pokud službu poskytuje náš partner) splnit naši část povinností v rámci smluvního vztahu mezi vámi a externím poskytovatelem služeb. Úplný seznam externích správců osobních údajů, se kterými můžeme vaše údaje sdílet, najdete níže.
Identifikační údaje
Kontaktní údaje
Informace o vašich objednávkách
Informace z cestovního dokumentu
Platební údaje
Nezbytné dokumenty od poskytovatele služeb
Čl. 6.1(b) – údaje nezbytné pro uzavření a plnění smlouvy (obchodní podmínky).
Prevence podvodů Když si zarezervujete jízdenku/letenku nebo objednáte jakoukoli jinou službu prostřednictvím našich stránek nebo aplikace, pak během provádění platební transakce využíváme externí službu, která nám pomáhá zamezit podvodnému jednání. Jedná se o zcela běžný proces, který proběhne téměř pokaždé, když si něco objednáváte online. Aby tento proces mohl proběhnout, předáme vaše osobní údaje v daný okamžik externímu ověřovateli podvodů. Nemusíte se však ničeho obávat, celá transakce je zcela bezpečná a naše nástroje k prevenci podvodů patří mezi nejlepší a nejběžnější. Tito externí poskytovatelé (v současné době využíváme služeb společností Forter, Inc. a Riskified Ltd.) využívají osobní údaje k tvorbě databáze podvodného jednání na internetu. Tuto databázi potom porovnávají s chováním koncových uživatelů svých klientů, a jakmile zpozorují podobné vzorce chování, mohou klientům doporučit zamítnutí plateb provedených podvodníky.
Dále se snažíme zamezit pokusům o podvodný chargeback (vrácení peněz za platbu zpět na kartu). Pokud tedy prostřednictvím banky nahlásíte podvodný nákup, můžeme si na vašich sociálních sítích ověřit, zda mezi vámi a osobou, která jízdenku/letenku objednala, není nějaké pojítko. Ujistíme se tak, že se nejedná o pokus peníze za jízdenku/letenku podvodně získat zpět. Budeme zpracovávat pouze omezené množství informací o vašem spojení s osobou, která jízdenku/letenku objednala, a také zda jste náhodou nezveřejnili nějaké informace související s cestou (např. fotografie z letiště, kde nasedáte na daný let).
Identifikační údaje
Kontaktní údaje
Informace o vašich objednávkách
Informace z cestovního dokumentu
Platební údaje
Vaše chování na internetu při používání našich služeb
Informace o zařízení a síťovém připojení
Veřejně dostupné informace týkající se vaší objednávky
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com a odvětví internetového obchodu (prevence podvodů).
Zákaznická podpora Zákaznická podpora tvoří velkou část našich služeb. Budeme zaznamenávat veškerou komunikaci ze všech komunikačních kanálů, jako je e-mail, chat a telefonní hovory, abychom vám mohli poskytovat služby, které požadujete. Součástí naší zákaznické podpory je také pomoc našim zákazníkům s potenciálními právními záležitostmi s dopravci (v případě zmeškaných letů a podobných situací). Za tímto účelem jsme spolupracujeme s externím poskytovatelem služeb. Pokud budete mít právní problém, zašleme danému poskytovateli vaši e-mailovou adresu. Poté se s vámi spojí a nabídne vám pomoc s uplatněním vašich nároků. Více informací o sdílení vašich osobních údajů s externími správci osobních údajů si můžete přečíst zde. Identifikační údaje
Kontaktní informace
Informace o vašich objednávkách
Informace z cestovního dokumentu
Informace o vašich požadavcích a záznamy naší komunikace
Čl. 6.1(b) – údaje nezbytné pro uzavření a plnění smlouvy (obchodní podmínky).
Sdílení informací s metavyhledávacími systémy Pokud se na naši rezervační stránku dostanete prostřednictvím externího vyhledávacího systému (tzv. metavyhledávacího), dáme provozovateli tohoto systému vědět, že jste úspěšně dokončili rezervaci, kterou jste našli na jejich stránce. Informace o vašich objednávkách Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných metavyhledávání (obchodní činnost).
Určení, uplatnění nebo obhajoba právních nároků Vaše osobní údaje také uchováváme a zpracováváme za účelem určení, uplatnění nebo obhajoby právních nároků. Kdykoli si zarezervujete jízdenku/letenku nebo si objednáte jakoukoli službu, uchováváme všechny relevantní údaje kvůli potenciálním budoucím právním nárokům, které mohou být námi nebo vámi vzneseny, především formou soudních a jiných řízení nebo v případě vyřizování nároků, jímž jste nás pověřili, a to po dobu alespoň 4 let od data vzniku příslušné objednávky. Stejně tak pokud nám zašlete požadavek týkající se ochrany údajů, uchováme veškeré údaje, které nám za tímto účelem poskytnete, a také informace o našem řešení tohoto požadavku. Identifikační údaje
Kontaktní údaje
Informace o vašich objednávkách
Informace z cestovního dokumentu
Platební údaje
Vaše chování na internetu při používání našich služeb
Informace o zařízení a síťovém připojení
Veřejně dostupné informace týkající se vaší objednávky
Informace o vašich požadavcích a záznamy naší komunikace
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (ochrana našich práv).
Dodržování zákonných povinností Abychom vyhověli určitým zákonným povinnostem, které se na nás vztahují, musíme zpracovávat některé vaše osobní údaje. Jelikož nám tuto povinnost ukládá zákon, nemusíme vás v tomto případě žádat o souhlas. Za tímto účelem budeme zpracovávat vaše identifikační a kontaktní údaje a informace o vašich rezervacích. Hlavní povinnosti, které tímto musíme dodržet, vyplývají ze zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty a zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví. Pokud nám zašlete požadavek týkající se ochrany osobních údajů, abyste uplatnili jedno ze svých práv, požádáme vás o některé osobní údaje, které poté zpracujeme, abychom dodrželi platné právní předpisy. Informace o vašich objednávkách
Informace o vašich požadavcích a záznamy naší komunikace
Čl. 6.1(c) – údaje nezbytné pro splnění právních povinností, které se na Kiwi.com vztahují.

Spolucestující

Pokud vám někdo objedná službu od Kiwi.com (například zarezervuje let na vaše jméno), zpracujeme vaše osobní údaje, přestože nejste přímým zákazníkem. Vaše osobní údaje zpracujeme pro následující účely:

NÁZEV POPIS KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRÁVNÍ DŮVOD
Objednávání a poskytování služeb Pokud vám někdo objedná služby, zpracujeme vaše osobní údaje tak, jak je to pro poskytnutí těchto služeb nutné. Identifikační údaje
Kontaktní údaje
Informace o vašich objednávkách
Informace z cestovního dokumentu
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (poskytování služeb).
Uživatelský účet – uložené údaje cestujícího Když pro vás uživatel s účtem Kiwi.com objedná službu, nabídneme mu možnost uložit vaše osobní údaje pro usnadnění příští objednávky. Pokud nám bude poskytnuta vaše e-mailová adresa, budeme vás o tom informovat. Pokud dojde také k uložení vašeho cestovního dokumentu, náš uživatel k němu bude mít přístup, pouze pokud nám k tomu udělíte souhlas. Tento souhlas lze kdykoli odvolat. Identifikační údaje
Kontaktní údaje
Informace z cestovního dokumentu
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely vašich oprávněných zájmů (usnadnění budoucích rezervací).
Čl. 6.1(a) – souhlas (s uložením informací z cestovního dokumentu).
Určení, uplatnění nebo obhajoba právních nároků Abychom se mohli bránit proti právním nárokům, které byste proti nám v souvislosti s poskytovanými službami mohli vznést, budeme vaše osobní údaje uchovávat alespoň 4 roky od data vzniku příslušné objednávky. Identifikační údaje
Kontaktní údaje
Informace o vašich objednávkách
Informace z cestovního dokumentu
Čl. 6.1(f) – údaje nezbytné pro účely oprávněných zájmů Kiwi.com (ochrana našich práv).

S kým vaše osobní údaje sdílíme a proč?

Sdílení údajů s ostatními správci osobních údajů

V některých případech budeme vaše osobní údaje sdílet se třetími stranami pro naplnění jejich účelů. Například vaše osobní údaje zašleme dopravcům, se kterými prostřednictvím našich zprostředkovatelských služeb uzavíráte smlouvu o přepravě. Jejich identitu vám sdělíme před uzavřením smlouvy s námi nebo s poskytovatelem jiných služeb za stejných podmínek. V některých případech budeme vaše osobní údaje sdílet také s provozovateli trhů s jízdenkami/letenkami, jako jsou globální distribuční systémy.

To znamená, že vaše osobní údaje mohou být zpřístupněny vybraným dopravcům nebo dalším poskytovatelům služeb ve třetích zemích. Více informací o předání vašich údajů do třetích zemí si můžete přečíst zde.

Jednotliví vybraní dopravci budou s vašimi osobními údaji nakládat v souladu se svými vlastními zásadami ochrany osobních údajů, které jsou zveřejněny na webu každého dopravce. Osobní údaje budou dalším poskytovatelům služeb zpřístupněny v souladu s příslušnými zákony a nařízeními na ochranu osobních údajů.

Pokud nám udělíte souhlas prostřednictvím nastavení souborů cookie, budeme některé vaše údaje sdílet s našimi partnery pro marketingové účely.

Další informace

KATEGORIE PŘÍJEMCŮ PŘÍJEMCI
Dopravci
Abyste si mohli rezervovat vybrané jízdenky/letenky, musíme vaše osobní údaje zaslat příslušným dopravcům.
Dopravce, od kterého si kupujete jízdenku/letenku. Během rezervace jízdenky/letenky vždy uvidíte, se kterým dopravcem budete cestovat.
Globální distribuční systémy
V některých případech používáme pro vyhledávání letů globální distribuční systém (GDS). Poskytovatelé GDS jsou vždy zároveň správci osobních údajů. Povinnosti, které mají poskytovatelé GDS v oblasti ochrany osobních údajů, jsou popsány v nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 80/2009 o kodexu chování pro používání počítačových rezervačních systémů.
Amadeus
Galileo (provozuje Travelport)
Sabre
Další poskytovatelé služeb
Když si objednáte jinou službu, zašleme vaše osobní údaje třetí straně, která objednanou službu poskytuje.
Poskytovatel objednané služby. Při objednávání služby bude vždy jasně uvedeno, kdo ji poskytuje.
Nástroje prevence podvodů
Tito externí poskytovatelé využívají osobní údaje k tvorbě databáze podvodného jednání na internetu. Tuto databázi potom porovnávají s chováním koncových uživatelů svých klientů. Jakmile zjistí podobné rysy chování, dají klientům pokyn k odmítnutí plateb uskutečněných podvodníky.
Riskified Ltd.
Příjemci a zpracovatelé plateb
Provedení platebního příkazu na webu obchodníka je pouze prvním krokem v dlouhém řetězci technických úkonů, které musejí proběhnout, než platba dorazí na účet a je potvrzena obchodníkem. Tato informace musí projít přes různé zpracovatele plateb a banky. Všechny tyto subjekty hrají roli správců osobních údajů, protože nad nimi mají absolutní kontrolu.
PayU S.A.
ZOOZ Ltd.
Wirecard – Wirecard Bank AG
Worldpay (UK) Limited
Be2Bill – DALENYS PAYMENTS SAS
Credorax Ltd
Braintree (PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.)
Poskytovatelé právní podpory
Abychom ochránili svá práva a nároky, můžeme využít služby jiných subjektů.
Advokátní a inkasní kanceláře.

Sdílení údajů se zpracovateli osobních údajů

Existuje spousta úkonů, které potřebujeme provést, ale které nemůžeme dělat sami. Proto využíváme pomoc externích partnerů. V mnoha takových situacích by si samozřejmě naši partneři neporadili, pokud by neměli k dispozici vaše osobní údaje. Proto je s nimi sdílíme. Ve všech takových případech však zůstáváme správci vašich osobních údajů a naši partneři působí jako jejich zpracovatelé.

To znamená, že i když mají vaše osobní údaje v držení, mohou je zpracovávat pouze k našim účelům a podle našich pokynů. Za žádných okolností nemohou tyto údaje využít ke svým vlastním účelům nebo je využít způsobem, který by byl v rozporu s naší dohodou.

Dále také spolupracujeme pouze s partnery, kteří nám poskytli dostatečné záruky, že dodržují zákonné požadavky a že budou vaše údaje vždy uchovávat v bezpečí.

Další informace

KATEGORIE PŘÍJEMCŮ PŘÍJEMCI
Poskytovatelé základní infrastruktury
Stejně jako pro jiné internetové společnosti je i pro nás tím nejlepším řešením využívat k zajištění základní infrastruktury (serverů) ty největší, nejlepší a nejbezpečnější poskytovatele na světě.
Amazon Web Services Inc.
OVH.CZ s.r.o.
Hetzner Online GmbH.
DigitalOcean, LLC.
Akamai Technologies, Inc.
Google Inc.
Nástroje pro správu rezervací a zákaznickou podporu
Všechny údaje týkající se vaší rezervace a zákaznické podpory musíme uchovávat na jednom místě. Využíváme proto software externích poskytovatelů, což nám umožňuje rychlý přístup k těmto údajům a našim zákazníkům bezproblémové používání našich služeb.
Citrix Systems, Inc.
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.
Poskytovatelé zákaznické podpory
K některým činnostem zákaznické podpory využíváme externí agentury, jejichž zaměstnanci poté jednají jako naši agenti zákaznické podpory.
Convergys International Europe B.V.
WNS Global Services UK Limited
Teleperformance Limited
KCU LLC (Teleperformance Ukraine)
IGT Technologies Inc.
Zpracování plateb
K bezpečnému přijetí, šifrování a zpracování platebních údajů používáme externí platební bránu, která splňuje nejvyšší bezpečnostní standardy v odvětví (PCI DSS).
ZOOZ Ltd.
Nástroje pro e-mailovou a SMS komunikaci
Při zajišťování našich služeb potřebujeme zákazníkům zasílat e-maily a SMS zprávy. Aby vše probíhalo automaticky a hladce, využíváme služeb externích poskytovatelů.
Twilio Inc.
Nexmo Inc.
Customer and Message Systems, Inc. (Sparkpost)
The Rocket Science Group LLC (Mandrill, MailChimp)
Mailgun Technologies, Inc.
SendGrid, Inc.
Nástroje prevence podvodů
Abychom zamezili podvodným transakcím, všechny platby kontrolujeme skrze nástroj pro prevenci podvodů, což je technologie externího poskytovatele služeb k rozpoznání pokusů o podvodné transakce.
Forter, Inc.
Jumio Corp.
Partneři pro rezervace a prodej jízdenek/letenek
Někdy potřebujeme pomoct s nákupem jízdenek/letenek. Většinou využíváme různé externí distribuční sítě. Někdy využíváme také služeb externích zprostředkovatelů, kteří nám jízdenky/letenky pomáhají koupit od distribučních sítí nepřímo. Různé kanály využíváme kvůli dosažení nejnižší možné ceny.
Cestovní agentury, se kterými máme uzavřené smlouvy na poskytování rezervací nebo prodej jízdenek/letenek.
Poskytování právních a inkasních služeb
Abychom u dopravců ochránili vaše práva a nároky, využíváme při vašem zastupování externí poskytovatele služeb.
Advokátní a inkasní kanceláře.
Nabídky na míru a marketingové analýzy
Někdy bychom vám rádi poslali marketingové materiály nebo použili vaše osobní údaje k segmentaci trhu. Zjistíme tak, kterou marketingovou strategii máme na základě společných charakteristik našich zákazníků použít. K automatizaci těchto procesů využíváme služby externích poskytovatelů.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
CityAds Media, LLC.
Marin Software Ltd.
Analytické nástroje
Abychom měli lepší přehled o našich zákaznících a mohli naše služby přizpůsobit jejich potřebám, používáme monitorovací a analytické softwarové nástroje od externích poskytovatelů.
Exponea s.r.o.
Facebook Inc.
Google LLC.
Keboola s.r.o.
GoodData Corporation.
Datadog Inc.
Logmole
Loggly, Inc. (SolarWinds Worldwide, LLC)
Functional Software, Inc. dba Sentry
Smartsupp.com, s.r.o.
Mapbox, Inc.
Criteo SA
FullStory, Inc.
Softwaroví inženýři
Někdy můžeme sdílet osobní údaje s externími softwarovými inženýry, kteří nám pomáhají s technologickými řešeními.
V současné době spolupracujeme se spoustou softwarových inženýrů. V zájmu ochrany jejich práva na soukromí nesdílíme jejich osobní údaje.
Nástroje pro účetnictví
Jsme povinni vystavovat řádné faktury a uchovávat účetní dokumentaci (např. faktury) v podobě, kterou vyžadují zákony České republiky, a proto využíváme účetní systémy zajišťované externím poskytovatelem.
Fakturoid s. r. o.

Jak dlouho vaše osobní údaje uchováváme?

Vaše osobní údaje budeme zpravidla zpracovávat do té doby, dokud je budeme potřebovat k některému z účelů uvedených v těchto zásadách ochrany osobních údajů. Obvykle vaše osobní údaje zpracováváme po dobu trvání promlčecí lhůty, která je většinou 3 roky, plus 1 rok navíc jako rezervu na zpožděná oznámení a naše následné kroky.

Kvůli dodržení zákonných povinností zpracováváme vaše osobní údaje po dobu vyžadovanou příslušnými zákony, například 10 let pro archivaci faktur.

Pro účely spojené s vaším uživatelským účtem Kiwi.com uchováme vaše osobní údaje po dobu 5 let od vaší poslední aktivity v účtu. Pokud jste členy našeho věrnostního programu, budeme vaše osobní údaje zpracovávat po dobu existence vašeho věrnostního účtu.

V rámci nabídek na míru od nás budete pravidelně dostávat e-mailem nabídky a v každém e-mailu bude vždy uveden jasný a snadný způsob odhlášení. Tímto způsobem můžete tedy odvolat souhlas s tímto způsobem zpracování. Vaše osobní údaje budeme za tímto účelem uchovávat a používat, dokud se neodhlásíte.

Jak získat přístup ke svým osobním údajům a jak je spravovat?

Chceme, abyste vždy měli nad svými osobními údaji kontrolu. Proto máte určitá práva, která to umožňují. Za určitých podmínek můžete:

  1. získat přístup k veškerým svým údajům, které používáme nebo zpracováváme, a dokonce získat jejich kopii,
  2. požádat nás o smazání svých údajů,
  3. opravit údaje, které zpracováváme, pokud si myslíte, že jsou chybné,
  4. omezit zpracování údajů,
  5. ohradit se proti zpracovávání,
  6. obdržet své osobní údaje v běžně používaném a strojově čitelném formátu nebo tyto údaje přenést k jinému poskytovateli.

Svá práva můžete uplatnit, když nám zašlete e-mail se svým požadavkem prostřednictvím tohoto formuláře: kiwi.com/privacy/rights.

Vezměte prosím na vědomí, že budeme reagovat pouze na požadavky zaslané z e-mailové adresy použité při rezervaci nebo objednání služby, abychom zajistili bezpečnost vašich osobních údajů. Pokud za vás rezervaci provedl někdo jiný, požádáme vás o doplňující informace (číslo rezervace atd.), abychom měli jistotu, že jste skutečně majitelem daných osobních údajů.

Další informace

Přístup k Vašim osobním údajům

Máte právo se nás kdykoliv zeptat, zda zpracováváme Vaše osobní údaje, a požádat nás o následující informace:

  1. účely, pro které zpracováváme Vaše osobní údaje,
  2. kategorie Vašich osobních údajů, které zpracováváme,
  3. seznam třetích stran, se kterými sdílíme Vaše osobní údaje, zejména, pokud se tyto třetí strany nacházejí ve třetích zemích,
  4. plánovaná doba, po kterou budeme zpracovávat Vaše osobní údaje, nebo alespoň jak stanovujeme dobu uchování osobních údajů,
  5. Vaše práva coby subjektu údajů podle GDPR,
  6. Vaše právo podat stížnost u dozorového úřadu,
  7. informace o tom, odkud jsme obdrželi Vaše osobní údaje, pokud jsme je nezískali přímo od Vás,
  8. jakékoliv informace o tom, že jste předmětem automatizovaného rozhodování (pokud k němu dochází),
  9. kdy byly osobní údaje předány do třetí země a jaká platí bezpečnostní opatření v souladu s GDPR.

Na Vaši žádost Vám poskytneme kopii všech Vašich osobních údajů, které zpracováváme. První kopie je zdarma. Další kopie však mohou být zpoplatněny za účelem pokrytí administrativních nákladů.

Můžete také požádat o předání svých osobních údajů v běžně používaném formátu, a to za účelem přenositelnosti údajů.

Vymazání Vašich osobních údajů

Máte také právo požádat o úplné vymazání svých osobních údajů (nebo přesněji o jejich nevratnou anonymizaci), pokud nastane některá z těchto situací:

  1. Vaše osobní údaje již nepotřebujeme pro žádný z účelů vymezených v těchto Zásadách ochrany osobních údajů,
  2. úspěšně vznesete námitku proti zpracování svých osobních údajů v souladu s článkem 21 GDPR a my Vaše osobní údaje nepotřebujeme za žádným jiným účelem,
  3. Vaše osobní údaje jsme zpracovávali neoprávněně,
  4. máme právní povinnost Vaše osobní údaje vymazat.

Právo požadovat vymazání Vašich osobních údajů se však neuplatní, pokud je jejich zpracování nutné za těmito účely:

  1. výkon práva na svobodu projevu a informací,
  2. splnění právní povinnosti, která od nás vyžaduje uchování osobních údajů,
  3. potřebujeme osobní údaje z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků.

Oprava Vašich osobních údajů

Pokud si myslíte, že některé z námi zpracovávaných osobních údajů nejsou správné, můžete nás o tom informovat a my uděláme vše pro to, abychom údaje opravili.

Upozorňujeme, že údaje nemůžeme opravit v databázích, které souvisí s Vaší letenkou/jízdenkou. Pokud bychom tak učinili, údaje uchovávané na straně dopravce nebo poskytovatele dalších služeb by se nezměnily a my bychom je nemohli spárovat se svými záznamy. Údaje na své letence/jízdence můžete kdykoliv změnit prostřednictvím sekce Spravovat moje rezervace na webu Kiwi.com.

Omezení zpracování Vašich osobních údajů

Za určitých podmínek omezíme zpracování Vašich osobních údajů. To znamená, že zajistíme, aby nebyly zpracovány pro jiné účely, než je jejich archivace nebo přesun do bezpečného archivu. Máte právo požadovat omezení zpracování osobních údajů v těchto případech:

  1. máte pochybnosti o přesnosti svých osobních údajů (po vyřešení budeme údaje nadále zpracovávat),
  2. Vaše osobní údaje jsme zpracovávali protiprávně, ale žádáte pouze omezení jejich zpracování namísto odstranění,
  3. jediný zbývající účel pro zpracování osobních údajů je určení, výkon a obhajoba právních nároků,
  4. vznesli jste námitku proti zpracování osobních údajů v souladu s článkem 21 odst. 1 GDPR a my ověřujeme, zda je Vaše žádost oprávněná.

Námitka proti zpracování Vašich osobních údajů

Můžete vznést námitku proti kterémukoliv z účelů, za kterým na základě oprávněného zájmu zpracováváme Vaše osobní údaje. Pokud vznesete námitku proti zpracovávání svých osobních údajů za některým z marketingových účelů, okamžitě je přestaneme za tímto účelem využívat.

Pokud vznesete námitku proti některému z jiných účelů, za kterými na základě oprávněného zájmu zpracováváme osobní údaje, přestaneme je za daným účelem zpracovávat, pokud nemůžeme potvrdit, že náš oprávněný zájem ke zpracovávání převáží Vaše zájmy, práva a svobody.

Přenositelnost Vašich osobních údajů

Máte právo na získání svých osobních údajů zpracovávaných za účely poskytování našich služeb (nebo za jakýmikoliv jinými účely, kdy zpracováváme Vaše osobní údaje na základě souhlasu nebo jejich nezbytnosti k uzavření nebo plnění smlouvy) v běžně používaném a strojově čitelném formátu a máte právo na předání těchto údajů jinému správci dle Vašeho výběru.

Soubory cookie a podobné technologie

Soubory cookie jsou malé textové soubory umístěné ve vašem zařízení. Umožňují nám zapamatovat si určité informace, které pak využíváme k různým účelům, jako je provoz některých základních funkcí našich stránek, uložení vašeho nastavení a preferencí na našich stránkách, správa vašeho účtu, prevence podvodů, zlepšení výkonu při prohlížení našich stránek nebo marketing. Můžeme s jejich pomocí také analyzovat, jak naše stránky používáte, a podle toho stránky a služby vylepšovat.

V zásadě se na našem webu setkáte se čtyřmi typy souborů cookie:

  1. soubory cookie, které jsou naprosto nezbytné pro správné fungování našich stránek a poskytování našich služeb (nelze je vypnout),
  2. tzv. „výkonnostní soubory cookie“, tj. soubory cookie, které používáme k počítání statistik za účelem vylepšení našich služeb,
  3. soubory cookie, které využíváme k marketingovým účelům,
  4. soubory cookie, které využíváme ke sdílení vašich osobních údajů s našimi partnery.

Soubory cookie, které používáme ke statistickým a marketingovým účelům, můžete vypnout v nastavení preferencí souborů cookie zde.

Své předvolby týkající se digitální reklamy si můžete zkontrolovat a změnit u Aliance pro digitální reklamu (DAA) na stránce http://optout.aboutads.info/, nebo u Evropské aliance pro interaktivní digitální reklamu (EDAA) na stránce http://www.youronlinechoices.com/.

Další informace

I. NEZBYTNÉ SOUBORY COOKIE

SOUBORY COOKIE ÚČEL
__cfduid
__cfruid
Zabezpečení CloudFlare
Soubory cookie nezbytné pro technické zabezpečení základních funkcí našich stránek.
forterToken
forterTokenCopy
ftr_ncd
Forter
Nástroj pro prevenci podvodů používaný při všech platbách na našich stránkách. Tento soubor cookie je nezbytný k dokončení transakce.
lastRskxRun
rskxRunCookie
Riskified
Další nástroj prevence podvodného jednání.
gwmSourcePage
SKYPICKER_AFFILIATE
SKYPICKER_AFFILIATE_UID
SKYPICKER_AFFILIATE_SUB
sub1Param
Tyto soubory cookie používáme ke sledování, ze kterých partnerských webů jste přišli (pokud k tomu došlo), a k získávání dalších informací potřebných k provedení třístranného propojení s partnerským webem, například pro potvrzení úspěšné rezervace. Tento soubor cookie je naprosto nezbytný ke správnému fungování tohoto provozního modelu.
cookie_consent
cookie_settings
Tento soubor cookie nám umožňuje zapamatovat si vaše preference ohledně používání souborů cookie.
preferred_currency Tento soubor cookie nám umožňuje zapamatovat si vaši preferovanou měnu.
preferred_language Tento soubor cookie nám umožňuje zapamatovat si váš preferovaný jazyk.
raf_creditBalance Pokud ze svého účtu doporučíte naše stránky známému, potřebujeme tento soubor cookie ke sledování vašeho kreditu.
SKYPICKER_VISITOR_UNIQID Tento soubor cookie potřebujeme ke sledování nepřihlášených uživatelů. Bez něj by nefungovaly některé základní funkce na našich stránkách.
ua_session_token Bez tohoto souboru cookie by nebylo možné přihlásit se k účtu na Kiwi.com.
track_* Tento soubor cookie nás informuje, zda uživatel dokončil objednávku.
ignore_mobile_ad Tento soubor cookie používáme ke sledování, zda uživatel již zavřel reklamu na naši mobilní aplikaci, která se mu zobrazila během návštěvy našich stránek. Bez tohoto souboru cookie bychom si nezapamatovali, zda byla reklama již zavřena, a uživateli by se zobrazovala opakovaně na každé stránce.
ui Tento soubor cookie používáme k rozeznávání toho, zda si uživatel prohlíží naše stránky ve standardním prohlížeči, nebo v prohlížeči mobilního zařízení.
recentSearch V tomto souboru cookie ukládáme informace o vašich posledních vyhledáváních, abychom vám je mohli zobrazit.
viewedOuibounceModal Knihovna ouibounce
Je používán knihovnou ouibounce a slouží ke kontrole toho, jestli se vám již zobrazilo vyskakovací okno při opuštění stránky.

II. VÝKONNOSTNÍ SOUBORY COOKIE

SOUBORY COOKIE ÚČEL
_parsely_visitor Tento soubor cookie vyhodnocuje, zda uživatel stránky již navštívil, nebo se jedná o nového návštěvníka.
_ga
_gac_*
_gat_gtag_*
_gid
google_click_id
gtmSplitVar
Google Analytics
Nástroje Google Analytics používáme k měření návštěvnosti našich stránek, ke sledování interakce uživatelů s těmito stránkami a k získávání dalších užitečných informací, které návštěvníci během jejich prohlížení generují.
_gcl_au
_gcl_aw
Google AdSense
Tyto soubory cookie nám umožňují používat sledovací službu Google Ads Conversion. Soubory také slouží službě Google AdSense ke sledování účinnosti reklam na stránkách, které využívají jejich služby.
__inf_* Exponea Infinario
Stejně jako v případě Google Analytics nám tyto soubory cookie pomáhají měřit návštěvnost našich stránek. Tento nástroj používáme konkrétně ke sledování počtu návštěvníků, kteří provedou rezervaci jízdenek/letenek nebo jiných služeb. Také shromažďujeme údaje, které slouží k testování nových funkcí na našich stránkách.
_fbc
_fbp
Facebook
Tyto soubory cookie nám umožňují používat reklamní produkty společnosti Facebook. Pomáhají nám hlavně mít přehled o uživatelích, kteří přišli přes reklamu zobrazenou na Facebooku, a rozlišit naše unikátní uživatele, kteří používají služby společnosti Facebook.
splitster_* Tento soubor cookie používáme k A/B testování, když na našich stránkách implementujeme nové funkce nebo provádíme změny a chceme si ověřit, jak na ně budou uživatelé reagovat. Díky tomuto souboru cookie můžeme rozdělit návštěvníky na dvě poloviny a každé ukazovat jinou verzi našich stránek.
logglytrackingsession Loggly
Tento soubor cookie používáme ke shromažďování informací ohledně celkové funkčnosti našich stránek a veškerých aktivit na jednotlivých stránkách, aby mohli naši vývojáři řešit potíže, které se na našich stránkách vyskytnou. Bez tohoto souboru bychom měli omezenou možnost řešit určité potíže.
SL_C_*_KEY
SL_C_*_SID
SL_C_*_VID
Smartlook
Tyto soubory cookie nám umožňují vidět přesnou cestu uživatele při prohlížení našich stránek.
fs_uid Fullstory
Tento soubor cookie slouží aplikaci Fullstory, která dělá to samé jako Smartlook, tj. monitoruje, jak uživatelé prohlížejí náš web.
utag_main Tealium
Tento soubor cookie nám umožňuje využívat správu tagů společnosti Tealium, díky čemuž můžeme lépe sledovat používání našich stránek a provádět přesnější analýzy.

III. MARKETINGOVÉ SOUBORY COOKIE

SOUBORY COOKIE ÚČEL
cto_lwid
cto_sid
criteo_write_test
cto_idcpy
Criteo
Criteo je reklamní síť, která nám pomáhá zobrazovat reklamy na webech třetích stran, které navštívíte.
__inf_* Exponea Infinario
Tento soubor cookie je nezbytný k provádění marketingových analýz a marketingové automatizaci. Umožňuje nám segmentovat zákazníky a následně jim zasílat přizpůsobené e-maily, vyskakovací okna a nabízená oznámení a zobrazovat reklamy na webech Kiwi.com a stránkách třetích stran.
Im_puid
Im_snid
intent_media_prefs
Intent Media
Intent Media je reklamní síť, která nám pomáhá zobrazovat reklamy na webech třetích stran, které navštívíte.

IV. MARKETINGOVÉ SOUBORY COOKIE TŘETÍCH STRAN

SOUBORY COOKIE ÚČEL
Travel Audience Travel Audience
Shromažďování údajů o záměru hledání, oblíbených trasách a termínech, abychom mohli poskytovat relevantní nabídky. Tyto nabídky jsou specifické pro cílovou skupinu, dynamické a škálovatelné a zobrazují se uživatelům sítě Travel Audience.
Sojern Sojern
Shromažďování údajů o záměru hledání, oblíbených trasách a termínech, abychom mohli poskytovat relevantní nabídky. Tyto nabídky jsou specifické pro cílovou skupinu, dynamické a škálovatelné a zobrazují se uživatelům sítě Sojern.

Přenos údajů mimo Evropský hospodářský prostor

Pokud budeme potřebovat, můžeme vaše osobní údaje přenést mimo EHP. Stane se tak, když si budete chtít rezervovat jízdenku/letenku u dopravce ze třetí země nebo když si objednáte službu od poskytovatele se sídlem ve třetí zemi. Samozřejmě pak těmto třetím stranám musíme přenést vaše údaje, protože bez nich by poskytnutí objednaných služeb nebylo možné. Vaše osobní údaje můžeme také přenést mimo EHP zpracovatelům osobních údajů nacházejícím se ve třetích zemích.

V případě přenosu příjemcům v zemích, kde se nemůžeme spolehnout na rozhodnutí o adekvátní úrovni ochrany v souladu s čl. 45 GDPR nebo vhodná bezpečnostní opatření v souladu s čl. 46 GDPR, vaše osobní údaje přeneseme na základě výjimky v čl. 49 odst. 1 písm. b) GDPR. Jednotliví vybraní dopravci nebo poskytovatelé služeb budou s vašimi osobními údaji nakládat v souladu se svými vlastními zásadami ochrany osobních údajů, které jsou zveřejněny na webu každého dopravce. Osobní údaje budou jiným poskytovatelům služeb zpřístupněny v souladu s příslušnými zákony a nařízeními na ochranu osobních údajů.

Stížnost u dozorového orgánu

Ochrana osobních údajů je vážná záležitost a správné zavedení pravidel je vcelku obtížné. Nikdo není dokonalý a může se stát, že uděláme chybu. Pokud budete mít pocit, že jsme s vašimi osobními údaji nenakládali správně, obraťte se prosím nejprve na nás. Slibujeme, že uděláme vše, co bude v našich silách, abychom situaci vyřešili. S jakýmikoli záležitostmi ohledně ochrany soukromí a osobních údajů se na nás můžete kdykoli obrátit prostřednictvím tohoto formuláře: kiwi.com/privacy/questions.

Nicméně ale máte také právo kdykoli podat stížnost k dozorovému orgánu. Pokud jste z EU, můžete stížnost podat přímo na úřad v členské zemi, kde máte trvalé bydliště, kde pracujete nebo kde mělo dojít k údajnému narušení soukromí.

Stížnostmi se obvykle bude zabývat český Úřad pro ochranu osobních údajů. Více informací se dozvíte na adrese http://www.uoou.cz.

Jak nás kontaktovat a uplatnit vaše práva

Ohledně veškerých záležitostí týkajících se ochrany soukromí a osobních údajů nás můžete vždy kontaktovat prostřednictvím tohoto formuláře: kiwi.com/privacy/questions. K uplatnění práv souvisejících s vašimi osobními údaji můžete použít tento formulář: kiwi.com/privacy/rights.

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

V otázce záležitostí týkajících se zpracování osobních údajů a uplatňování vašich práv týkajících se osobních údajů můžete také kontaktovat našeho pověřence pro ochranu osobních údajů.

Zobrazit kontaktní údaje

Oliver Švolík
Pověřenec pro ochranu osobních údajů společnosti Kiwi.com
[email protected]

Změny zásad ochrany osobních údajů

Se zlepšováním služeb se může měnit i způsob, jakým zpracováváme osobní údaje. V případě změn tyto zásady ochrany osobních údajů aktualizujeme v souladu s principy transparentnosti. Pokud se vás změny budou týkat, informujeme vás e-mailem.

Tyto zásady ochrany osobních údajů jsou účinné od 1. 2. 2020.