Val av sittplats

Vissa transportörer tar ut en extra avgift för val av sittplats. Om det inte spelar dig någon roll var du sitter kan du välja bort att betala och få en slumpmässigt tilldelad sittplats utan kostnad när du checkar in.

Om vi erbjuder val av sittplats för en transportör kan du välja din plats i samband med bokningen, eller fram till 48 timmar före avresan. Om vi inte erbjuder val av sittplats för en transportör kommer du att tilldelas en sittplats vid incheckningen, utan extra kostnad.

Om du har ett speciellt önskemål får du gärna kontakta oss eller fråga vid incheckningsdisken på flygplatsen.

Reser du med barn eller i grupp?

Vi rekommenderar att du väljer sittplatser så att ni får sitta tillsammans, särskilt om du reser med barn.

Vissa flygbolag, som Ryanair eller dess dotterbolag Laudamotion, lägger automatiskt till en sittplatsavgift för bokningar med barn (2–12 år). I detta fall tillkommer en avgift på 4–10 euro för upp till fyra barn för att sitta bredvid en medföljande förälder.
Du kommer inte att kunna välja specifika platser, men vi sätter er tillsammans om utrymme finns. Om det här av någon anledning inte kan ordnas kommer närmast möjliga sittplats att väljas.
Den här avgiften ökar om passagerare flyger med fem eller fler barn. Du kan läsa mer om detta i Ryanairs familjebokningspolicy.

Välja sittplats i samband med bokning

Du kan välja önskad sittplats ombord mot en extra avgift innan du slutför din bokning. Som ensamresenär kan du välja en plats vid mittgången, vid fönstret eller med extra benutrymme. Om du reser i grupp kan du välja att sitta tillsammans.

När du har bokat kommer din valda sittplats att visas på din e-biljett och i din reseinformation när du loggar in på ditt konto.

Välja sittplats efter bokning

Du kan även välja sittplats efter att du bokat din resa. Allt du behöver göra är att logga ingå till Mina resor, välja din resa gå till Val av sittplats.

Därifrån kan du se sittplatskartan och göra ditt val.